Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Χαμός στη Νάπολι!

Η Νάπολι είχε να δει τίτλο από την εποχή του Μαραντόνα και όπως είναι φυσικό, οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας ήταν ξέφρενοι.

Χιλιάδες οπαδοί της ομάδας ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης και πανηγύρισαν με την ψυχή τους το Κύπελλο που κατέκτησε η ομάδα τους απέναντι στη Γιουβέντους.


Περισσότερα »

Τέλος από την Τσέλσι ο Ντρογκμπά!

O Ντιντιέ Ντρογκμπά αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην κινεζική Σανγκάι Σενσούα του Νικολάς Ανελκά.



Το παιχνίδι κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου φαίνεται πως ήταν το τελευταίο του Ντιντιέ Ντρογκμπά με την φανέλα της Τσέλσι. Και αυτό γιατί όπως αναφέρει η «Daily Mail», ο Ιβοριανός επιθετικός πήρε την απόφαση να μην ανανεώσει την συνεργασία του με του «μπλε».

Μάλιστα, φέρεται να έχει αποφασίσει και τον επόμενο σταθμό της καριέρας του που θα είναι στην Κίνα! Συγκεκριμένα η Σανγκάι Σενσούα με την οποία έχει δώσει τα χέρια με το συμβόλαιο να φτάνει τις 250.000 ευρώ εβδομαδιαίως! Μάλιστα στην Σανγκάι θα βρει έναν παλιό του συμπαίκτη τον Νικολάς Ανελκά ο οποίος είναι ήδη στην ομάδα από τον Ιανουάριο.

Περισσότερα »

Σσσσσσσσσς! Μιλά ο «πλανητάρχης»!

Ο Φίλος Γιάννης Σερέτης γράφει για τους κύκλους του Ολυμπιακού που τόνισαν ότι τα πλέι οφ αλλοιώθηκαν και για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα που ολοκλήρωσε τη σεζόν με το «δεν είδα από εκεί που βρισκόμουν» για το ακυρωθέν γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου.


Την αλήθεια μου να την πω. Την ιδέα για το κομμάτι μου την έδωσε ο (ΑΕΚτσής, μα πάνω απ΄ όλα «Μαντσεστεράκιας») συνάδελφος Γιάννης Μπίλιος με ένα status  του στο Facebook.  Eίχα μια… προδιάθεση, βέβαια, από χθες βράδυ στην εφημερίδα, όταν ο Τάσος Γιαννακόπουλος στην Live Sport τηλεφώνησε λίγο πριν τις 12 (μα το ματς είχε λήξει στις 10, τόση ώρα πια για ένα «κυκλάκι»;) για να δώσει το ρεπορτάζ της τοποθέτησης των γεωμετρικών σχημάτων περί «αλλοίωσης των πλέι οφ» από την πλευρά του Ολυμπιακού.

Ειλικρινά δεν θυμάμαι ΠΟΤΕ άλλοτε, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ, σχολιασμό αγώνων σε διοργάνωση που δεν μετέχει ο Ολυμπιακός. Ο «πλανητάρχης» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο αδικημένος των τελευταίων τριών και… 13 ετών, ο σύλλογος που έχει συνδέσει το όνομά του ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΟΤΕ (α, ρε Σωκράτη έκανες και εσύ τα κο – κο – κο σου τελικά…) με την ατάκα «ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε…), ο αναμφισβήτητα (και από τους ίδιους τους φίλους των Ερυθρόλευκων) κυρίαρχος στο εκτός αγωνιστικού χώρου παιχνίδι κυριαρχίας την τελευταία 15ετία πλην της τελευταίας χρονιάς Κόκκαλη που το είχε… παρατήσει, έβγαλε κυβερνητικό ανακοινωθέν. Μέσα από τα κατάβαθα του Λευκού Οίκου.  Πήρε θέση.


Για το καλό της Ελλάδας ίσως. Για να μην ξεφτιλιστεί η χώρα με τον Μαυρία και τον Σαριέγκι στο Τσάμπιονς Λιγκ (σιγά μην φτάσει ο Παναθηναϊκός στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.)  Γιατί με τον Μπουγαϊδη και τον Φούντα (σιγά μην έφτανε η ΑΕΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ) ίσως η χώρα να μην έχανε τόσους βαθμούς. Δεν αστειεύομαι. Τους χρειάζεται τους βαθμούς ο Ολυμπιακός κι ας παίρνει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα. Τους χρειάζεται για να μην πέσει σταθερά στο τέταρτο γκρουπ (κι ας το παλεύει σοβαρά στο Τσάμπιονς Λιγκ σχεδόν κάθε φορά που ξεκινά από το τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας και όχι από το τρίτο). Και ο Ολυμπιακός, ως ο ΝΟ 1 στον πλανήτη «ελληνικό ποδόσφαιρο» νοιάζεται για σωστές διαιτησίες σε όλα τα παιχνίδια. Είτε παίζει Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, είτε… Κέρκυρα – ΟΦΗ. Διότι το πρωτεύουν είναι η πρόοδος της Ελλάδας και του ποδοσφαίρου της.

Και επειδή πλέον θα είναι ο μόνιμος πρέσβης της χώρας στην κορυφαία  ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, δεν αποκλείεται από την επόμενη σεζόν να ανοίξει τα φτερά του. Δηλαδή να βλέπουμε στην ολλανδική De Telegraaf κείμενα του στυλ «Στο πλευρό του Αγιαξ τρίγωνα του Ολυμπιακού, μετά το προκλητικό σκάνδαλο του 7-1 της Λυών στο Ζάγκρεμπ » ή ακόμη και παρεμβατικά ρηξικέλευθα άρθρα στον Guardian του στυλ “Olympiakos FC supports Di Mateo, Roman be serious!”.  Aκόμα – ακόμα και θέση υπέρ των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά παιχνίδια τους νομίζω πως ενδέχεται να πάρει αν αδικηθούν.


Δεν αργεί η ώρα που τα «Σπορ του Βορρά» θα αφιερώσουν ένα μικρό χώρο στο πρωτοσέλιδό τους με τίτλο «Μέχρι και ο Ολυμπιακός καταδικάζει την αποβολή του Πάμπλο από τον σφαγέα Ριτσόλι», το Derby θα γράψει «Είδαν και οι τυφλοί: καταδικάζει και ο Ολυμπιακός τον εντεταλμένο του Πλατινί, Χάουαρντ Γουέμπ» και οι «Ωρες» θα τονίσουν «Ολυμπιακός: χαλασμένο το βιολί του Ούγγρου Βίκτορ Κασάι στο ακυρωθέν γκολ του Κλωναρίδη». Διότι είπαμε: πάνω απ’ όλα είμαστε Ελληνες!    


Θέλετε να μιλήσουμε σοβαρά; Ο Παναθηναϊκός πάντα έχει «+» στη σούμα των σφυριγμάτων στα πλέι οφ, όπου δεν συμμετέχει ο Ολυμπιακός. Εφέτος είχε ένα αρνητικό (πέναλτι Κουίνσι με Ατρόμητο) και δύο ευνοϊκά. Αλλά ο παρεμβατισμός των Ερυθρόλευκων είναι και επικίνδυνος και για γέλια…



Υ.Γ.  Ρε Ζεσουάλδο παλικάρι μου, απωθημένο το΄ χω. Μια φορά! Πες ΜΙΑ φορά «ναι, σήμερα ευνοηθήκαμε». Εντάξει, δεν είσαι δα και Μουρίνιο να παίζεις τα  mediaκά θέματα στα δάχτυλα και να ξέρεις ότι για να αποκτά βάρος ο λόγος διαμαρτυρίας σου: α) δεν γκρινιάζεις για κάθε οφσάιντ και κάθε κάρτα, αλλά μόνο για τα «χοντρά» β) ΑΝ αποφασίσεις να μπεις σε αυτό το τριπάκι, οφείλεις να μιλάς με ειλικρίνεια και στις περιπτώσεις που η ομάδα σου ευνοείται.  


Όχι, δεν σου λέω να ακολουθήσεις τον δρόμο του Ερνέστο και του Ντούσαν που ήξεραν ότι περισσότερες φορές θα ευνοηθούν κατά τη διάρκεια της σεζόν, επέλεγαν την ντρίμπλα «δεν μιλάω για τη διαιτησία ποτέ» και καθάριζαν. Θες να μιλήσεις, εφόσον δεν υπήρχε και διοίκηση; Μίλα. Αλλά παρ’ το σοβαρά, όχι στον χαβαλέ, επειδή διανύεις τα τελευταία προπονητικά χρόνια σου και είσαι δημοφιλής (όχι και με συντριπτικά ποσοστά πλέον, όπως πέρυσι…) στους φίλους του Παναθηναϊκού.


Δεν το είπες στο πέναλτι του Φωτάκη, όταν ο ΓΙΓΑΣ Καντέ είπε «πήγα, ρώτησα τον Σαλπιγγίδη, μου είπε ότι ήταν ανατροπή», ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ να ρωτά κάποιος αντίπαλο, γιατί τον θεωρεί ΤΙΜΙΟ και ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ό,τι κι αν του πει, α, ρε Σάλπι…). Πες το τουλάχιστον σε ένα ματς που μπορεί να είναι το τελευταίο σου στη συγκεκριμένη ομάδα. Μην πας στο άλλο άκρο της γραφικότητας αυτών που ισχυρίζονται «μας έκλεψαν πάλι 20 εκατ.» για ένα γκολ στην αρχή του ματς, για μια ομάδα που ξεφτιλίζεται σταθερά στην Ευρώπη εκεί που την κατάντησαν τα τελευταία χρόνια και τρέχει να βρει 2 εκατ. ευρώ για να πάρει αδειοδότηση. Πες το όμως!


Σε καταλαβαίνω, έχεις δει ειδικά πέρυσι πάρα πολλά στην Ελλάδα. Στην Πόρτο, όμως, τα ζούσες από την… άλλη όχθη, έτσι δεν είναι;

Περισσότερα »

Προπόνηση και αναχώρηση για Αυστρία

Η παίκτες της Εθνικής μας ομάδας θα συγκεντρωθούν το πρωί της Τρίτης (22/5, 10.00) και το απόγευμα της ίδιος μέρας (16.00) θα αναχωρήσουν για την Αυστρία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ενόψει EURO 2012


Αρχίζει την Τρίτη (22/5) και επίσημα η προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας, ενόψει της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012 που θα φιλοξενηθεί στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Το πρωί της Τρίτης λοιπόν (10.00) οι Έλληνες διεθνείς που έχουν επιλεγεί από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Φερνάντο Σάντος, θα συγκεντρωθούν στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και θα κάνουν την πρώτη τους προπόνηση.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (16.00) η αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα αναχωρήσει για την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Στην Αυστρία η Εθνική μας θα δώσει δύο φιλικά παιχνίδια με αντιπάλους την Σλοβενία (26/5) και την Αρμενία (31/5).

Οι 25 παίκτες που βρίσκονται στην προεπιλογή του Φερνάντο Σάντος είναι οι: Χαλκιάς, Σηφάκης, Τζόρβας, Τοροσίδης, Αβ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κυρ. Παπαδόπουλος,  Μαλεζάς, Χολέμπας, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Μάκος, Μανιάτης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Φωτάκης, Φορτούνης, Κονέ, Νίνης, Φετφατζίδης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Λυμπερόπουλος και Μήτρογλου.

Περισσότερα »

Αγωνία μέχρι το φινάλε

Την τελευταία αγωνιστική θα ξεκαθαρίσει μια θέση για τα πλέι οφ και μια για τον υποβιβασμό μετά τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής της Football League. Τεσσάρες για Πανθρακικό, Καλλιθέα, ΑΕΛ. Φιέστα σε Κομοτηνή και Βέροια


Την τελευταία αγωνιστική που θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη (23/5) θα ξεκαθαρίσουν οι ομάδες που θα συμμετέχουν στα φετινά πλέι οφ και ποια ομάδα θα ακολουθήσει τον Διαγόρα και τον Εθνικό Αστέρα στην Football League 2.

Μετά τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής, οι ομάδες που εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στα πλέι οφ, είναι η Καλλιθέα, ο Πλατανιάς και η Παναχαϊκή.

Η Καλλιθέα νίκησε με 4-1 την Αναγέννηση Επανομής, ο Πλατανιάς πήρε το ματς στα χαρτιά με τον Διαγόρα, ενώ η Παναχαϊκή αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την ΑΕΛ Καλλονής.

Για την μια θέση στα πλέι οφ, θα παλέψουν την τελευταία αγωνιστική, ο Πιερικός ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Φωκικό (2-2), η ΑΕΛ Καλλονής και ο Πανσερραϊκός ο οποίος νίκησε στα Μέγαρα με 1-0 τον Βύζα.

Σε ότι αφορά τον υποβιβασμό, θέλουν να τον αποφύγουν ο Φωκικός και ο Αγροτικός Αστέρας ο οποίος ηττήθηκε με 4-1 στην Λάρισα από την ΑΕΛ.

Ο Βύζας Μεγάρων παρότι ηττήθηκε από τον Πανσερραϊκό εξασφάλισε την παραμονή του, καθώς στην ισοβαθμία υπερτερεί του Αγροτικου Αστέρα, ο οποίος την τελευταία αγωνιστική θα πάρει το ματς με τον Εθνικό Αστέρα στα χαρτιά. Έτσι η παραμονή θα παιχτεί ανάμεσα σε Φωκικό (υποδέχεται την ΑΕΛ) και Αγροτικό Αστέρα.

Από εκεί και πέρα, φιέστα υπήρξε στην Βέροια και στην Κομοτηνή, με την Βέροια και τον Πανθρακικό να γιορτάζουν την απευθείας άνοδο στην Super League μπροστά στο κοινό τους.

Περισσότερα »

Πρωταθλήτρια η Μονπελιέ

Η Μονπελιέ κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της, καθώς σε ένα επεισοδιακό ματς νίκησε 2-1 με ανατροπή την Οσέρ. Ανατροπή και η Παρί Σεν-Ζερμέν που αρκέστηκε στην 2η θέση...


Η Μονπελιέ νίκησε με 2-1 την Οσέρ μέσα στο "Αμπέ-Ντεσάμπ" και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Γαλλίας για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η Οσέρ προηγήθηκε μάλιστα στο 20' με τον Ολιβιέ Καπό και δυσκόλεψε τους πρωτοπόρους, αλλά έκαναν την ανατροπή με δύο τέρματα του Ουτάκα.

Ακόμη και η ισοπαλία θα ήταν αρκετή για την Μονπελιέ, καθώς μόνο με ήττα θα έχανε τον τίτλο και συγκεκριμένα θα τον έπαιρνε η Παρί Σεν-Ζερμέν στην ισοβαθμία.
Η ομάδα του Παρισιού νίκησε επίσης 2-1 με ανατροπή στην έδρα της Λοριάν, με σκόρερς τους Χαβιέρ Παστόρε και Τιάγκο Μότα.
Ο πρωταθλητής πάντως άργησε να βγει, καθώς στο "Αμπέ-Ντεσάμπ" το ματς διεκόπη 3 φορές, αφού οι οπαδοί της Οσέρ μία πετούσαν στον αγωνιστικό χώρο μπαλάκια του τένις, μία χαρτιά και μία καπνογόνα.
Μαζί με την Οσέρ υποβιβάστηκαν στην 2η κατηγορία Ντιζόν και Καέν, ενώ ανέβηκαν Μπαστιά, Ρεμς και Τρουά, ενώ θέση στο Europa League κέρδισε η Μπορντό τερματίζοντας 5η.
  •  Ο Ζουρντρέν και τα μπαλάκια...

  • Οι κατακτήσεις
  • Σεντ-Ετιέν 10 (1957, 1964, 1967, 1968, 1969, 1970, 1974, 1975, 1976, 1981)
  • Μαρσέιγ 10 (1929, 1937, 1948, 1971, 1972, 1989, 1990, 1991, 1992, 2010)
  • Ναντ 8 (1965, 1966, 1973, 1977, 1980, 1983, 1995, 2001)
  • Μονακό 7 (1961, 1963, 1978, 1982, 1988, 1997, 2000)
  • Λιόν 7 (2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008)
  • Ρεμς 6 (1949, 1953, 1955, 1958, 1960, 1962)
  • Μπορντό 6 (1950, 1984, 1985, 1987, 1999, 2009)
  • Standard Athletic Club 5 (1894, 1895, 1897, 1898, 1901)
  • Ρουμπέ 5 (1902, 1903, 1904, 1906, 1908)
  • Νις 4 (1951, 1952, 1956, 1959)
  • Ελβετίκ Μαρσέιγ 3 (1909, 1911, 1913)
  • Λιλ 3 (1946, 1954, 2011)
  • Χάβρη 2 (1899, 1900)
  • RCF Παρί 2 (1907, 1936)
  • Σοσό 2 (1935, 1938)
  • Σετ 2 (1934, 1939)
  • Παρί Σεν-Ζερμέν 2 (1986, 1994)
  • Ολιμπίκ Λιλουά 2 (1914, 1933)
  • Κλουμπ Φρανσέ 1 (1896)
  • Gallia Club Paris 1 (1905)
  • Τουρσουάν 1 (1910)
  • Σεν-Ραφαέλ 1 (1912)
  • CA Παρί 1 (1927)
  • Σταντ Φρανσέ 1 (1928)
  • Ρουέν 1 (1945)
  • Ρουμπέ-Τουρσουάν 1 (1947)
  • Στρασμπούρ 1 (1979)
  • Οσέρ 1 (1996)
  • Λανς 1 (1998)
  • Μονπελιέ 1 (2012)

Περισσότερα »

Πρώτος στόχος ο Ντε Μπουρ για τον πάγκο

Πρώτος στόχος για τον πάγκο της Λίβερπουλ έγινε ο Φρανκ Ντε Μπουρ σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αγγλίας.


Μετά τη λήξη της συνεργασίας με τον Κένι Νταλγκλίς στην Λίβερπουλ βρίσκονται σε αναζήτηση νέου τεχνικού που θα οδηγήσει τους Reds εκεί που ανήκουν. Δηλαδή στην κορυφή.
Ο αντικαταστάτης ωστόσο δεν είναι εύκολη υπόθεση και ήδη οι άνθρωποι της αγγλικής ομάδας έχουν εισπράξει πολλά "όχι"

Το όνομα που αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας είναι εκείνο του Φρανκ Ντε Μπουρ.
Ο Ολλανδός προπονητής του Άγιαξ θεωρείται από πολλούς ως ο νέος Γουαρδιόλα και γι αυτό ήδη έχει δεχθεί κρούση από πολλές ομάδες.

Στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να μιλήσουν με τον Άγιαξ, καθώς ο 42χρονος τεχνικός δεσμεύεται με συμβόλαιο.

Περισσότερα »

Κυπελλούχος Πορτογαλίας ο Εντίνιο !!

Η Ακαντέμικα περίμενε 73 χρόνια για να κατακτήσει το Κύπελλο Πορτογαλίας. Τα κατάφερε με τον πρώην άσο της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, Εντίνιο στην ενδεκάδα.


Η ομάδα από την Κόϊμπρα επιβλήθηκε 1-0 της Σπόρτινγκ στο "Εστάντιο Νασιονάλ" χάρη σε γκολ του Μαρίνιο στο 5΄.
Ήταν το δεύτερο τρόπαιο στην ιστορία του συλλόγου μετά το 1939.

Ο Πέδρο Εμανουέλ χρησιμοποίησε και στα 90 λεπτά τον Εντίνιο, ο οποίος αγωνίζεται με την μορφή δανεισμού από την Μάλαγα.
Τούτη είναι η δεύτερη κούπα στην καριέρα του 29χρονου στράικερ μετά το Λιγκ Καπ με την Σετούμπαλ την σεζόν 2007/2008.

Ο Εντίνιο πάντως λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε μοιραίο παίκτη για την Ακαντέμικα καθώς αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον Πατρίσιο. 

Ο Αρνάλντο Έντι Λόπες ντα Σίλβα όπως είναι το πλήρες όνομα του, είχε σκοράρει το μοναδικό γκολ στον πρώτο ημιτελικό με αντίπαλο την Βιτόρια Σετούμπαλ.

Περισσότερα »

Σεντόνι όλο… τρύπες!

Ο Γιώργος Παυλίδης γράφει για το αραχνοΰφαντο σεντόνι που πήρε με το έτσι θέλω ο Παναθηναϊκός λόγω της διαιτητικής μεροληψίας και τους «δημοσιογράφους» που μηδενίζουν και κατακρίνουν χωρίς να τους ενδιαφέρει η αλήθεια.


 Ξεκινάω με κάτι σημειολογικό…Όπως έγραφε και το ημερολόγιο (αλήθεια, ψάξτε το!), εχθές ήταν η Κυριακή του τυφλού! Ούτε καν του μύωπα μπας και ο βοηθός με ένα ζευγάρι γυαλιά έβλεπε σωστά τη φάση. Οπότε από μάτι τελειωμένη ήταν η ΑΕΚ!
Πάμε παρακάτω… Σύμφωνοι, ο Ολυμπιακός βρήκε την ευκαιρία να στάξει χολή και να αντιγυρίσει τα παναθηναϊκά «επιχειρήματα». Όμως εδώ που τα λέμε, μέσα από αυτή την εντελώς λαϊκίστικη και παραπλανητική (για να κουκουλώσει τις δικές του πομπές και εύνοιες ολόκληρων δεκαετιών) ανακοίνωση, καταγράφεται και η αλήθεια: ο Παναθηναϊκός που ξεκίνησε με +4 τη διαδικασία των πλέι οφ, εν τέλει βρέθηκε πρώτος επειδή έτσι το αποφάσισαν οι αψεγάδιαστοι έλληνες διαιτητές!

Το ίδιο και το αυτό είναι οι δυο τους… Θεωρούν και πρεσβεύουν ότι είναι τα μεγάλα ψάρια, οπότε πρέπει να κατασπαράζουν τα μικρότερα. Το πέναλτι-μαρς στον Φωτάκη που δεν δόθηκε (εις βάρος του Παναθηναϊκού) στο ματς του ΟΑΚΑ ήταν η αρχή, η απόφαση που τους έβαλε και πάλι στο κόλπο. Η χθεσινή «πιστολιά» στο πεντακάθαρο γκολ του Λυμπερόπουλου αποτέλεσε τη συνέχεια του θεάρεστου διαιτητικού έργου.
Το 2004 ήταν ο Βασσάρας που έκλεισε τα μάτια στο πέναλτι του Μπούρμπου. Το 2008, υπήρξε ένα πρωτάθλημα το οποίο η ΑΕΚ στερήθηκε στα χαρτιά από εκείνους που στην αρχή ούρλιαζαν και ξεφώνιζαν τον Κόκκαλη επειδή «συνιστά ντροπή για το μεγαλείο του Ολυμπιακού να κάνει ένσταση» και μετά το πανηγύριζαν ως τεράστιο επίτευγμα στηρίζοντας το δίκαιο της δικαστικής εξέλιξης. Κι εχθές το STOP στον Λυμπερόπουλο…
  •  Η μεροληψία 
Κι όμως, παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ χάνει ένα ματς που θα μπορούσε να είναι δικό της λόγω λανθασμένης διαιτητικής απόφασης, η μπούρδα πάει σύννεφο… Και ασφαλώς εκθέτει εκείνους τους εμπαθείς που δίχως επιχειρήματα και κοινή λογική σταυρώνουν τον προπονητή της ομάδας, όπως κάποιοι άλλοι είχαν κάνει ελαφρά τη καρδία με τον Μανόλο Χιμένεθ, στην αφεντιά του οποίου υποκλίθηκε ολόκληρη η Ισπανία για το επίτευγμα της Σαραγόσα.

Γιατί δεν έβαλε από την αρχή τον Κλωναρίδη, γιατί δεν τον έριξε στο ματς αντί του Λεονάρντο; Σιγά μην μπουν στη διαδικασία να ρωτήσουν (τον ίδιο ή τους γυμναστές της ομάδας) αν ο μικρός μπορεί στην κατάσταση που βρίσκεται να αντέξει περισσότερο από 30 λεπτά! Αδιάφορο τους είναι! Άλλωστε δημοσιογράφοι είναι;

Όχι βέβαια… Είναι απλά συγκλονιστικοί γνώστες της μπάλας, οι οποίοι δεν επιδέχονται αμφισβήτησης και αρέσκονται στην υψηλή και εύκολη κριτική. Και ο κοσμάκης διαβάζει τις μπούρδες και επαναστατεί. Κι όταν του εξηγείς ότι αυτό το παιδί ο Κλωναρίδης, δεν μπορεί, «σκάει» μετά από 30 λεπτά, είναι η πρώτη επαγγελματική σεζόν του, τότε καταλαβαίνουν ότι τους ταΐζουν σανό! Άχυρα…



ζητάει, διότι αυτό συνιστά ποδοσφαιρικό πολιτισμό!

Περισσότερα »

Αντίο μετά από εννέα χρόνια ο Νίνης

Ο Σωτήρης Νίνης αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό μετά από εννέα χρόνια στον σύλλογο και το Football-ista θυμάται μερικές από τις κορυφαίες στιγμές του...


Η απόφαση του Σωτήρη Νίνη να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό δεν ήταν μία βιαστική υπόθεση. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός το είχε στο μυαλό του εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, αφού όπως κάθε σοβαρός επαγγελματίας, ήθελε να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.
Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν στον Παναθηναϊκό τους τελευταίους έξι μήνες, απλά έδωσαν ένα επιπλέον κίνητρο στον Σωτήρη Νίνη για να υπογράψει στην Πάρμα.

Ουσιαστικά ο Νίνης έχει περάσει σχεδόν τη μισή του ζωή στον Παναθηναϊκό, αφού εντάχθηκε στις ακαδημίες του συλλόγου σε ηλικία 14 ετών. Αμέσως ξεχώρισε και ο Βίκτορ Μουνιόθ του έδωσε την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του.
Σε αυτά τα εννέα χρόνια λοιπόν (επτά από αυτά ως ενεργό μέλος της ομάδας), κατέκτησε τίτλους, έγραψε το όνομα του στην ιστορία του συλλόγου και μπήκε μέσα στη λίστα του "Don Balon", με τους εκατό πιο ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές του κόσμου.
  •  Τα δύσκολα χρόνια
Ο Σωτήρης Νίνης πέρασε και δύσκολες στιγμές στην καριέρα του, καθώς πέρασε μία σειρά δύσκολων τραυματισμών που έφεραν πίσω την εξέλιξη του. Παρόλα επανήλθε, ξανατραυματίστηκε και γύρισε με εντυπωσιακές εμφανίσεις στα πλέι οφ.
Ο νεαρός άσος είχε εξαιρετικές στιγμές και με την Εθνική Ελλάδας, με την οποία έχει παίξει σε 18 ματς κι έχει πετύχει 2 γκολ, το πρώτο από τα οποία μπήκε το 2008 στο ματς με την Κύπρο. 
  • Ο Νίνης με αριθμούς
Εδώ να σταθούμε σε ορισμένα στοιχεία για τον άσο της Εθνικής και την Πάρμα πλέον (λέτε να γίνει καμιά έκπληξη και να τον δούμε αλλού;), που είναι εντυπωσιακά.
Σε 15 ματς που έχει σκοράρει ο Παναθηναϊκός δεν έχει ήττα! Συνολικά μετρά 14 νίκες και μόλις 1 ισοπαλία, ενώ το ίδιο ισχύει και με την Εθνική που έχει δυο νίκες στα δυο ματς που σκόραρε.

Πιο αναλυτικά...
  • Ντεμπούτο: Σε ηλικία 16 ετών και 9 μηνών
  • Παιχνίδι: Παναθηναϊκός - Αιγάλεω 1-1 (7/1/07)
  • Πρώτο γκολ: Παναθηναϊκός - Πανιώνιος (έκανε το 2-0 στο 46')
  • Πρώτο γκολ σε ντέρμπι: ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: 1-4 (έκανε το 0-2 στο 8')
  • Πρώτη ασίστ: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: 3-1 (Κύπελλο)
  • Ευρωπαϊκό ντεμπούτο: Λανς - Παναθηναϊκός: 3-1
(Όλα τα παραπάνω στην πρώτη του σεζόν σε ηλικία 16 ετών)
  • Πρώτο γκολ στην Ευρώπη: Ρόμα - Παναθηναϊκός: 2-3
  • Πρώτο γκολ στο Κύπελλο: Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα: 3-1
  • Πρώτη αποβολή: Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 2-1





Περισσότερα »