Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Για τίτλο και σωτηρία η Τίγκρε

Η Τίγκρε νίκησε με 3-1 την Σαν Λορένσο και πλησίασε στον έναν βαθμό την Μπόκα στην κορυφή, ενώ βγήκε και από την επικίνδυνη ζώνη..


Η Τίγκρε πήρε σπουδαία νίκη με 3-1 της Σαν Λορένσο, αποτέλεσμα πολύτιμο και για τους δύο στόχους της, την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την παραμονή στην κατηγορία.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Ροδόλφο Αρουανμπαρένα απέχει πλέον μόλις έναν βαθμό από την πρωτοπόρο, Μπόκα Τζούνιορς, ενώ μοιράζεται την 2η θέση με την Αρσενάλ Σαραντί.

Μένουν ακόμη δύο αγωνιστικές και στην επόμενη η Τίγκρε παίζει δύσκολο ματς στην έδρα της Βέλες Σάρσφιλντ, αλλά συγκρούονται και η Μπόκα με την Αρσενάλ!

Και η Βέλες διεκδικεί τον τίτλο, καθώς έχει 3 βαθμούς λιγότερους από την Μπόκα, όπως και η Ολ Μπόις που νίκησε 3-1 την Εστουδιάντες, ενώ δύο βαθμούς λιγότερους έχει η Νιούελς (6 ομάδες σε απόσταση 3 βαθμών διεκδικούν το πρωτάθλημα).

Όσον αφορά στον υποβιβασμό (ειδική βαθμολογία 3ετίας), η Τίγκρε με την νίκη της κατάφερε να προσπεράσει τις Σαν Μαρτίν και Σαν Λορένσο και να ανέβει στην 5η θέση από το τέλος.
Θυμίζουμε πως οι τελευταίοι υποβιβάζονται (είναι τώρα Ατλέτικο Ραφαέλα και Ολίμπο), ενώ 3ος και 4ος από το τέλος παίζουν μπαράζ με 4ο και 3ο από την δεύτερη κατηγορία, αντίστοιχα.
  • Η "μάχη" του τίτλου
18η αγωνιστική
Σαν Μαρτίν - Νιούελς Ολντ Μπόις
Βέλες Σάρσφιλντ - Τίγκρε
Αρχεντίνος Τζούνιορς - Ολ Μπόις
Μπόκα Τζούνιορς - Αρσενάλ

19η αγωνιστική
Ολ Μπόις - Μπόκα Τζούνιορς
Αρσενάλ Σαραντί - Μπελγκράνο
Νιούελς Ολντ Μπόις - Λανούς
Ράσινγκ Κλουμπ - Βέλες Σάρσφιλντ
Τίγκρε - Ιντεπεντιέντε

Περισσότερα »

Μεγάλος παίκτης σε όλα του ο Γκαρσία

Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν ξεχωρίζει μόνο για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες... Είναι άψογος επαγγελματίας, ενώ προσφέρει στον ΠΑΟΚ και εξωαγωνιστικά αποτελώντας παράδειγμα για τους συμπαίκτες του. Διαβάστε και θα καταλάβετε τι εννοούμε.


Είναι άξιος αναφοράς τόσο για το τι κάνει στο... χορτάρι, όσο και έξω από αυτό. Ο λόγος για τον Πάμπλο Γκαρσία, για τον οποίο ο ΠΑΟΚ πρέπει να αισθάνεται τυχερός που τον έχει στις τάξεις του. Εξηγούμαστε... Οσον αφορά το πρώτο κομμάτι αυτού που γράψαμε αρχικά, είναι γεγονός πως ουδείς αμφισβητεί την αξία του ως παίκτης.

Ακόμη και στα 35 του αποτελεί ένα σημαντικό γρανάζι στην μηχανή του ΠΑΟΚ και είναι γεγονός πως όταν δεν αποδίδει σε ικανοποιητικό βαθμό, ο "Δικέφαλος" μοιάζει... χαμένος. Για το δεύτερο σκέλος ο Γκαρσία είναι άξιος αναφοράς λόγω του μεγάλου επαγγελματισμού που δείχνει.


Ο έμπειρος μέσος έκανε λίγες μέρες διακοπές στην χώρα του και δεδομένου πως η προετοιμασία του ΠΑΟΚ ξεκινά προς το τέλος του μήνα γύρισε αρκετά νωρίς στην Θεσσαλονίκη, στην οποία βρίσκεται από την Παρασκευή (8/6).
  • Ο επαγγελματισμός του... ξεχειλίζει
Αυτό ωστόσο δεν έγινε... τυχαία αφού ο Γκαρσία προγραμμάτιζε να μην ξεκουραστεί πολύ στην Ουρουγουάη έτσι ώστε να γυρίσει στην Ελλάδα, να "εγκλιματιστεί" και να αρχίσει να δουλεύει σε ατομικό επίπεδο. Μάλιστα γι' αυτόν τον σκοπό έχει στο σπίτι του κατάλληλα μηχανήματα.

Είναι μια πάγια τακτική του σε κάθε προετοιμασία το να βρίσκεται στην πόλη από νωρίς, κάτι που δείχνει πόσο επαγγελματίας είναι. Και αυτό αποδεικνύεται και από άλλα γεγονότα... Πέρυσι μετά το τέλος των δικών του αγωνιστικών υποχρεώσεων έπειτα από την κόκκινη κάρτα που είχε δεχτεί στο ματς με την ΑΕΚ, αποφάσισε να κάνει καθαρισμό στα γόνατά του.

Η συγκεκριμένη μέθοδος συνηθίζεται στο εξωτερικό σε ποδοσφαιριστές άνω των 30 που έχουν επιβαρυνθεί με πολλά παιχνίδια κατά τη διάρκεια της σεζόν. Δεν έχει καμία σχέση με πρόβλημα τραυματισμού και απλά γίνεται για να 'φρεσκάρονται" οι ποδοσφαιριστές. Αλλο γεγονός του επαγγελματισμού του; Στις προπονήσεις του "Δικεφάλου" φτάνει πάντα από πολύ νωρίς. Αυτό για να προετοιμάσει τα πόδια του και να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. 
  • Παράδειγμα προς μίμηση...
Και είναι χαρακτηριστικό πως οι μικρότεροι παίκτες του ΠΑΟΚ μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον αθλητή Γκαρσία, ο οποίος είναι γεγονός πως προσφέρει στον "Δικέφαλο" όχι μόνο αγωνιστικά. Αυτό το λέμε γιατί αποτελεί ζωντανό παράδειγμα για τους -νεότερους ειδικά- παίκτες της ομάδας για το πως πρέπει να δουλεύει ένας ποδοσφαιριστής συνολικά (έτσι ουσιαστικά στον "Δικέφαλο" προσφέρει και εξωαγωνιστικά).

Ο ίδιος έχει παίξει σε μεγάλες ομάδες, ξέρει πως θα πρέπει να λειτουργεί σαν μεγάλος παίκτης για να είναι στα στάνταρ απόδοσης που πρέπει και έτσι με αυτόν τον τρόπο να βοηθά τον ΠΑΟΚ. Και όπως και να έχει, ο Γκαρσία δείχνει με τον επαγγελματισμό του πως είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής και έξω... από το χορτάρι.

Κάτι που κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, ανεξαρτήτως της... συμπάθειας ή όχι που έχει στον Ουρουγουανό σε αυτά τα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ. Ο τελευταίος γενικώς προσέχει την κάθε λεπτομέρεια. "Στην ηλίκια που είμαι πρέπει να προσέχω τις δυνάμεις μου", είχε πει κάποια στιγμή όταν είχε ρωτηθεί γιατί δεν είχε πανηγυρίσει τέρμα του "Δικεφάλου", όπως οι υπόλοιποι συμπαίκτες του που είχαν γίνει ένα κουβάρι μακριά από εκείνον. Με λίγα λόγια τίποτα δεν είναι τυχαίο όταν μιλάμε για τον Γκαρσία...

Περισσότερα »

Έντονη κριτική Μουρίνιο για το ...4-6-0 της Ισπανίας

Δεν άρεσε καθόλου στον Ζοζέ Μουρίνιο η Ισπανία χωρίς επιθετικό, αντίθετα ενθουσιάστηκε από την Ιταλία! Διαβάστε τις δηλώσεις του Special One.


"Δεν έχει νόημα απλά να γίνονται συνέχεια πάσες ανάμεσα σε Τσάβι, Ινιέστα και Φάμπρεγκας χωρίς να δημιουργείται απειλή για την εστία του Μπουφόν.

Ναι, υπήρχε σπουδαία προσπάθεια από τους Ισπανούς μέσους αλλά χωρίς έναν επιθετικό η ομάδα ήταν στείρα!", σημείωσε ο Ζοζέ Μουρίνιο στο 'Al Jazeera' για το 4-3-3 των πρωταθλητών κόσμου που ουσιαστικά ήταν κάτι σαν ...4-6-0.

Από το ισόπαλο 1-1 ανάμεσα στις δύο τελευταίες νικήτριες των Μουντιάλ, ο Πορτογάλος τεχνικός εντυπωσιάστηκε από την "σκουάντρα ατζούρα":

"Η Ιταλία έκανε μία καλή αρχή στην διοργάνωση. Έπαιξαν με με μεγάλη πειθαρχία. Νομίζω ότι μπορεί να πάει μακρυά. Η Ισπανία απέτυχε να σταματήσει τον Πίρλο και όταν αυτός παίζει άνετα, τότε δημιουργεί πολλά προβλήματα", υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τέλος είχε έναν καλό λόγο για τον Ντε Ρόσι ο οποίος "είναι ο πλακατζής της ομάδας και ένας από τους σπουδαιότερους Ιταλούς παίκτες".


Περισσότερα »

Δίνει "μάχη" ο Φωτάκης

Ο Γιώργος Φωτάκης κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει ακόμα και το παιχνίδι με την Τσεχία.


Ο Ελληνας μέσος ανταποκρίνεται εξαιρετικά στη θεραπευτική αγωγή του ιατρικού επιτελείου και πλέον έχει ελπίδες να αγωνιστεί ακόμα και στο παιχνίδι της Τρίτης με την Τσεχία.
Ο άσος του ΠΑΟΚ δίνει μάχη με το χρόνο για να προλάβει το ματς  καταβάλλοντας πολύ μεγάλη προσπάθεια. Σε κάθε περίπτωση η Δευτέρα είναι μία κρίσιμη ημέρα για το ζήτημα.

Ο Γιώργος Φωτάκης αποχώρησε από την προπόνηση της Εθνικής την Κυριακή (10/6) με πρόβλημα στον τετρακέφαλο.
Οι εξετάσεις που έγιναν στον Έλληνα διεθνή, έδειξαν ότι υπέστη θλάση και αιμάτωμα στον δεξιό τετρακέφαλο, αλλά αν και αρχικά όλοι θεώρησαν αδύνατο να προλάβει το παιχνίδι με την Τσεχία, τα δεδομένα άλλαξαν.
Το ιατρικό επιτελείο προσπαθεί να "δώσει" στον Φερνάντο Σάντος τον αμυντικό μέσο του ΠΑΟΚ κάτι που δείχνει και τις προθέσεις του Πορτογάλου τεχνικού για την κρίσιμη αναμέτρηση της Τρίτης.

Περισσότερα »

Φετφατζίδης: "Διάολε, όχι και Έλληνας Μέσι"

Συνέντευξη παραχώρησε ο Γιάννης Φετφατζίδης στο περιοδικό 'FourFourTwo', απαντώντας μεταξύ άλλων στον περίφημο χαρακτηρισμό περί "Έλληνα Μέσι".

 Αναλυτικά το απόσπασμα από τη συνέντευξη του Γιάννη Φετφατζίδη στο 'FourFourTwo' στο οποίο γίνεται η σύγκριση του με τον Αργεντινό σούπερ σταρ:

 "Από το 2009 που ο Ζίκο του έδωσε την ευκαιρία ν' αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 είχε βρεθεί στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας και αποκαλούνταν ο "Ελληνας Μέσι".
"Είναι πολύ ωραίο, πολύ κολακευτικό, αλλά μιλάμε για τον καλύτερο του κόσμου, δεν μπορεί να προσεγγιστεί από κανέναν. Υπάρχουν πράγματα στο ρεπερτόριο του Μέσι, που νιώθω πως μπορώ να κάνω, αλλά, διάολε, αυτό απέχει πολύ από το να με συγκρίνουν μαζί του", προσθέτει και καταλήγει:

"Κάθε ποδοσφαιριστής προφανώς θα προτιμούσε να βασίζεται περισσότερο στο ένστικτό του και στον αυθορμητισμό του. Πλέον, όμως, το ποδόσφαιρο δεν παίζεται έτσι. Πρέπει να δουλεύεις χωρίς την μπάλα, να δουλεύεις για το καλό του συνόλου. Δεν γίνεται να κερδίζεις χωρίς να τα κάνεις αυτά, δεν γίνεται να κερδίσεις αν δεν γίνεις μέρος της τακτικής, του σχεδίου και της φιλοσοφίας της ομάδας σου"."

Περισσότερα »