Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ξάνθη-ΑΕΚ 1-0

Με γκολ του Μαρκόφσκι η Ξάνθη νίκησε 1-0 την ΑΕΚ στα Πηγάδια και την άφησε χωρίς βαθμό μετά το πέρας και της δεύτερης αγωνιστικής. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσε το ματς η "Ένωση" λόγω αποβολής του Κουρέλλα.

  • Η εικόνα αγώνα
Για ένα ακόμη ματς η ΑΕΚ έμεινε με την προσπάθεια. Για ένα ακόμη ματς επίσης φάνηκε ότι οι παίκτες (όχι όλοι) έχουν πρόβλημα δυνάμεων. Αντιθέτως, η Ξάνθη ζήτησε πιο επιτακτικά το γκολ και όταν κατόρθωσε να το πετύχει, διέθετε και τον τρόπο να το υπερασπιστεί και αποτελεσματικά.

Η Ενωση, αν και μπήκε κάπως μουδιασμένα στο ματς, είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με το φάουλ του Λαγού στο δοκάρι. Στη συνέχεια όμως οι ακρίτες πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και στρίμωξαν την ΑΕΚ στα σχοινιά σφυροκοπώντας την. Ο Κωνσταντόπουλος εξουδετέρωσε τους κινδύνους στο πρώτο μέρος, δεν μπόρεσε όμως να κάνει το ίδιο και στη φάση του 58' όταν ο Μαρκόφσκι σκόραρε ολομόναχος με την εστία.

Ο Βλάχος από τον πάγκο του αντέδρασε άμεσα. Εριξε στη μάχη τον Παυλή, γύρισε το  σύστημά του σε 4-4-2 και είδε την ομάδα του να πιέζει και να αγωνίζεται με αυταπάρνηση. Πάνω που η ΑΕΚ όμως έβρισκε ρυθμό και κέρδισε μέτρα ήρθε η υπερβολική αποβολή του Κουρέλλα  στο 70' να την αφήσει με 10 παίκτες και να της κόψει τα φτερά.

Με όπλο την εμπειρία και την καλύτερη φυσική κατάσταση η Ξάνθη δεν κινδύνευσε περαιτέρω και πανηγύρισε την πρώτη φετινή νίκη της. Η ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με Κατσικοκέρη, Κορδέρδο και τον Κατίδη (για λίγο), έμεινε και πάλι στο μηδέν.

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »