Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Έγινε της... παιδικής χαράς!

Μέχρι να πάρουν τα μετάλλιά τους οι Ιταλοί και να ξεκινήσει η απονομή των Ισπανών, ο αγωνιστικός χώρος του Ολυμπιακού Σταδίου του Κιέβου γέμισε από τα παιδιά των πρωταγωνιστών, με τον Τόρες να κλέβει την παράσταση.


 Σαν παιδική χαρά έμοιαζε το Στάδιο στο Κίεβο μετά την λήξη του τελικού, καθώς όπως βλέπετε και στην φωτογραφία ο χαζομπαμπάς Τόρες αλλά και οι υπόλοιποι παίκτες των Φούριος Ρόχας που είχαν μαζί τα παιδιά τους, τα πήραν στον αγωνιστικό χώρο!

Περισσότερα »

Τσιρίλο: «Δεν θέλω το κακό του ΠΑΟΚ»

Ο Μπρούνο Τσιρίλο δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει αυτά που λένε ότι θέλει να κάνει κακό στον ΠΑΟΚ και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι είπε με τον Ζήση Βρύζα.

 
  • Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τσιρίλο στην εφημερίδα Goal:
«Από την πρώτη στιγμή έχω δηλώσει ότι όσα συζητώ με τον ΠΑΟΚ αφορούν εμένα και την ομάδα και ότι δεν πρόκειται εγώ από την πλευρά μου να δημοσιοποιήσω τίποτα από αυτά. Με στενοχωρεί, όμως, αφάνταστα ο τρόπος που παρουσιάζεται το θέμα. 

Αν είναι δυνατόν να ισχυρίζεται κανείς ότι ο Μπρούνο Τσιρίλο θέλει να κάνει κακό στον ΠΑΟΚ. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι είπαμε εγώ και ο Ζήσης Βρύζας. Δεν ξέρω αν η ομάδα μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα με την UEFA, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι δεν θα είμαι εγώ ο υπεύθυνος για αυτό.

Το πόσο εκτιμώ τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του, πόσο τιμώ το γεγονός ότι για τρία χρόνια φόρεσα τη φανέλα της ομάδας, νομίζω ότι το έχω δείξει μέσα στο γήπεδο, όπου πάντα έδινα τον καλύτερό μου εαυτό. Δεν μπορεί να ήμουν ο καλός Τσιρίλο όταν πέρυσι το καλοκαίρι έριξα τις απαιτήσεις μου για να αγωνιστώ ακόμη μία σεζόν στον ΠΑΟΚ και τώρα να είμαι αυτός που θέλει το κακό της ομάδας. 

Βλέπω κάποια πράγματα που γράφονται για μένα τις τελευταίες ημέρες και με ενοχλούν. Εγώ έχω τη συνείδησή μου καθαρή και όταν περπατώ στο δρόμο τους κοιτώ όλους στα μάτια».
  • Τι πρόκειται να γίνει από εδώ και πέρα;
«Ο ΠΑΟΚ μου πρότεινε κάποια πράγματα. Εγώ από την πλευρά μου θα μιλήσω με τον δικηγόρο μου για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και να παρουσιάσουμε μια αντιπρόταση για να βρεθεί μια λύση. Αυτό μάλλον θα γίνει, καθώς εγώ δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα στον ΠΑΟΚ».

Περισσότερα »

Είναι οριστικό... Χαλκιάς ο χειρότερος!

Tους 20 χειρότερους παίκτες του Euro παρουσιάζει ξένη ιστοσελίδα, με την Εθνική μας ομάδα να έχει τέσσερις παίκτες σ' αυτή την... μαύρη λίστα. Χειρότερος μάλιστα όλων αναδεικνύεται ο Κώστας Χαλκιάς!


Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ με την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου από την Ισπανία. Σε ακόμα μία λίστα του goal.com με τους χειρότερους παίκτες ωστόσο του Euro, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απολαμβάνει την... μοναξιά της κορυφής, καθώς το ίδιο είχε συμβεί τόσο μετά το τέλος της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων, όσο και κι έπειτα από το τέλος της πρώτης φάσης, όπου και είχαν βγει οι οχτώ ομάδες των προημιτελικών.

Στην 20αδα μάλιστα των «μαύρων προβάτων», βρίσκονται ακόμα τρεις Έλληνες διεθνείς και συγκεκριμένα οι Κώστας Φορτούνης (9ος), Χοσέ Χολέμπας (11ος) και Κυριάκος Παπαδόπουλος (18ος). Φυσικά την πρωτοκαθεδρία δεν θα μπορούσε να μην την έχει η Ιρλανδία, η οποία και αποτέλεσε το... θύμα του ομίλου όπου μαζί της είχε τις Ισπανία, Ιταλία και Κροατία

Οχτώ παίκτες της εξάλλου βρίσκονται στην σχετική λίστα, στην οποία μάλιστα θέση καταλαμβάνει και το αστέρι της Άρσεναλ, Ρόμπεν Φαν Πέρσι, αφού η Ολλανδία ήταν μία από τις μεγάλες απογοητεύσεις της διοργάνωσης.
  • Αναλυτικά τους 20 χειρότερους του Euro αποτελούν:
1.Κώστας Χαλκιάς (Ελλάδα)
2.Στέφαν Γουόρντ (Ιρλανδία)
3.Σέι Γκίβεν (Ιρλανδία)
4.Ντάριουζ Ντούντκα (Πολωνία)
5.Τζον Ο'Σέι (Ιρλανδία)
6.Κέιθ Άντριους (Ιρλανδία)
7.Γκλεν Γουέλαν (Ιρλανδία)
8.Έιντεν ΝκΓκέντι (Ιρλανδία)
9.Κώστας Φορτούνης (Ελλάδα)
10.Τζον Χαϊτίνγκα (Ολλανδία)
11.Χοσέ Χολέμπας (Ελλάδα)  
12.Μάρτσιν Βασιλέφσκι (Πολωνία)  
13.Αρτέμ Μιλιέφσκι (Ουκρανία)  
14.Ρόμπιν Φαν Πέρσι (Ολλανδία)  
15.Αλεξάντερ Κερζάκοφ (Ρωσία)  
16.Ρόμπι Κιν (Ιρλανδία)  
17.Φλορέν Μαλουντά (Γαλλία)]  
18.Κυριάκος Παπαδόπουλος (Ελλάδα)  
19.Σίμον Κοξ (Ιρλανδία)  
20.Όλα Τοϊβόνεν (Ολλανδία)

Περισσότερα »

Δεν «κοιμήθηκε» η Ισπανία (pics+vids)

Η κατάκτηση του Euro από την Ισπανία έβγαλε όλους τους Ισπανούς στο δρόμο για να πανηγυρίσουν. Χιλιάδες φίλοι των «φούριας ρόχας» με επίκεντρο την Μαδρίτη ξεχύθηκαν στους δρόμους και γιόρτασαν μέχρι τις πρωινές ώρες.

 Το ραντεβού δόθηκε στην πλατεία «Θιμπέλες» της Μαδρίτης ενώ δεν έλειψαν και κάποια μικροεπεισόδια ενώ κάποιοι οπαδοί μεταφέρθηκαν  στο νοσοκομείο για μικροτραυματισμούς ή αδιαθεσία.

Επόμενο ραντεβού αποθέωσης για τους παίκτες του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε είναι προγραμματισμένο για την Δευτέρα με την επιστροφή της αποστολής το μεσημέρι στην Μαδρίτη όπου θα υπάρξει δεξίωση από τον βασιλιά της Ισπανίας, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει η απόθεωση των πρωταθλητών Ευρώπης σε ανοικτό πούλμαν στους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας.



Περισσότερα »

Συνωστισμός στην κορυφή, ο Τόρες το "χρυσό παπούτσι"

Πολλά είναι τα ρεκόρ που έσπασαν στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Μαζί και αυτό με τους περισσότερους σκόρερ σε μια διοργάνωση. 

Όπως ανακοίνωσε η UEFA το "χρυσό παπούτσι" ναι μεν απονέμεται στον Φερνάντο Τόρες αλλά άλλοι πέντε παίκτες κατάφεραν να πετύχουν τρία γκολ. Ας δούμε αναλυτικά.


Ο Φερνάντο Τόρες είναι από τους παίκτες που είχε δύσκολο "έργο" μέσα στην σεζόν. Σε προσωπικό επίπεδο του έχει ασκηθεί πολύ σκληρή κριτική, αλλά τα τρόπαια που κατέκτησε και σε συλλογικό αλλά και διεθνές επίπεδο δίνουν τις απαντήσεις που χρειάζεται.

Το βραβείο του πρώτου σκόρερ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλείνει με πολύ εμφατικό τρόπο μια χρονιά που είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα αλλά τελικά έγραψε μόνο επιτυχίες για τον επιθετικό των Ισπανών.

Βέβαια η πρώτη θέση για αυτό το τουρνουά έχει πολύ κόσμο. Μαζί με τον Φερνάντο Τόρες, στην κορυφή με τρία γκολ βρίσκονται οι:
  • Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία)
  • Μάριο Γκόμεθ (Γερμανία)
  • Μάριο Μπαλοτέλι (Ιταλία)
  • Αλάν Τζαγκόεβ (Ρωσία)
  • Μάριο Μάτζουκιτς (Κροατία)

Ο Τόρες με το γκολ που πέτυχε στα τελευταία έξι λεπτά του χθεσινού τελικού (1/07) κόντρα στην Ιταλία, ισοβάθμησε με άλλους πέντε παίκτες στον πίνακα των πρώτων σκόρερ. Όμως κατάφερε και έβγαλε και την ασίστ για το τελευταίο γκολ των Ισπανών κριτήριο που είναι το δεύτερο, μετά τα τέρματα, για τους πρώτους σκόρερ.

Με αυτό τον τρόπο ισοβάθμησε μόνο με τον Μάριο Γκόμεθ της Γερμανίας που είχαν ίδια γκολ και τις ίδιες ασίστ. Τελικά κρίθηκε στα λεπτά συμμετοχής όπου ο Τόρες πέτυχε τα τρία τέρματα του  σε 189 λεπτά έναντι των 282 λεπτών του Γερμανού επιθετικού.

Οι έξι πρώτοι σκόρερ σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος συντελούν ένα ακόμα ρεκόρ που έσπασε σε αυτό το τουρνουά. Μαζέψαμε όλους τους σκόρερ και σας τους παρουσιάζουμε αναλυτικά:
  • 2008: Νταβίντ Βίγια (Ισπανία) 4
  • 2004: Μίλαν Μπάρος (Τσεχία) 5
  • 2000: Πάτρικ Κλάιφερτ (Ολλανδία), Σάβο Μιλόσεβιτς (Γιουγκοσλαβία) 5
  • 1996: Άλαν Σίρερ (Αγγλία) 5
  • 1992: Ντένις  Μπέργκαμπ (Ολλανδία), Τόμας Μπρολίν (Σουηδία), Χένρικ Λάρσεν (Δανία), Κάρλ-Χάιντς Ρίντλε (Γερμανία) 3
  • 1988: Μάρκο φαν Μπάστεν (Ολλανδία) 5
  • 1984: Μισέλ Πλατινί (Γαλλία) 9
  • 1980: Κλάους Άλοφς (Δυτική Γερμανία) 3
  • 1976: Ντίτερ Μίλερ (Δυτική Γερμανία) 4
  • 1972: Γκερντ Μίλερ (Δυτική Γερμανία) 4
  • 1968: Ντράγκαν Τζάιτς  (Γιουγκοσλαβία) 2
  • 1964: Φερέκ Μπενέ (Ουγγαρία), Ντεζό Νόβακ (Ουγγαρία), Χεσούς Μαρία Περέντα (Ισπανία) 2
1960: Μίλαν Γκάλιτς (Γιουγκοσλαβία), Φρανσουά Όιτε (Γαλλία), Βαλεντίν Ιβάνοβ (Σοβιετική Ένωση), Ντράγκαν Τζέρκοβιτς (Γιουγκοσλαβία), Βίκτωρ Πονεντέλνικ (Σοβιετική Ένωση) 2

Σημαντική επιτυχία για τον Φερνάντο Τόρες που άκουσε πολλά αλλά κατάφερε, μαζί με τον συμπαίκτη του στην Τσέλσι, Χουάν Μάτα  να αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης και με τον σύλλογο του αλλά και με την Εθνική του ομάδα. Επίτευγμα που μόνο ως εξαιρετικό μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς έχει να επιτευχθεί 24 χρόνια. 

Αυτό το κατόρθωμα ίσως βοηθήσει τον Τόρες να ξεφύγει, για λίγο, από την σκληρή κριτική και να προσπαθήσει να δείξει την πραγματική του αξία.

Περισσότερα »

Το "καυτό" φιλί Κασίγιας-Καρμπονέρο!

Ίκερ Κασίγιας και Σάρα Καρμπονέρο γιόρτασαν την κατάκτηση του Euro 2012 από την Εθνική Ισπανίας με φιλί και αγκαλιά on camera. Δείτε photos!


Η "φούρια ρόχα" έγραψε ιστορία το βράδυ της Κυριακής καθώς έγινε η πρώτη εθνική ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου με τρεις συνεχόμενους τίτλους σε μεγάλες διοργανώσεις (Euro 2008 και 2012, Μουντιάλ 2010) και το γεγονός αυτό έκανε πανευτυχείς όλους τους διεθνείς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι σε αυτό το τεράστιο επίτευγμα.

Φυσικά, ο Ίκερ Κασίγιας ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές καθώς είδε την εστία του να παραβιάζεται μόνο μία φορά σε αυτό το τουρνουά, από το γκολ του Ντι Νατάλε στην πρεμιέρα (!) και πήρε το ρεκόρ από τον Ντίνο Τζοφ όσον αφορά στα λεπτά ανέπαφης εστίας σε τελική φάση Euro.


Στο τέλος πάντως του αγώνα ήρθε και η απόλυτη επιβράβευση μετά από μία κοπιαστική προσπάθεια από τις 8 Ιουνίου και μετά, με την αγαπημένη του (και ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου) Σάρα Καρμπονέρο να τον ανταμείβει με αγκαλιά και φιλί!

Στην ουσία ήταν επανάληψη του έργου που είχε παιχτεί δύο χρόνια πριν στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, όταν το ζευγάρι (ήταν μαζί από τότε) φιλήθηκε on camera κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχωρούσε ο γκολκίπερ της Ρεάλ στην εκθαμβωτική μελαχροινή σύντροφό του!

Να σημειωθεί ότι σε συνέντευξη που έδωσε αργότερα στη μεικτή ζώνη ο Ίκερ Κασίγιας στη Σάρα Καρμπονέρο, μετά το τέλος της ακολούθησε μία θερμή αγκαλιά μεταξύ του ζευγαριού.


Ίκερ Κασίγιας - Σάρα Καρμπονέρο από G.Pavlidis

Αγκαλιά και φιλί μεταξύ Ίκερ Κασίγιας-Σάρα Καρμπονέρο

  

Περισσότερα »