Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Τιμά Τόρες η Ατλέτικο Μαδρίτης

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ζήτησε άδεια από την ΟΥΕΦΑ για να τιμήσει τον Φερνάντο Τόρες στο παιχνίδι του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ με τη Τσέλσι. Διαβάστε αναλυτικά.


Έτοιμη να βραβεύσει τον Φερνάντο Τόρες είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι Μαδριλένοι ως κάτοχοι του Γιουρόπα Λιγκ θα συναντήσουν την Τσέλσι, κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ, στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και επιθυμία τους είναι να τιμήσουν τον Ισπανό επιθετικό.

Οι "ροχιμπλάνκος" από τον τελικό του Euro 2008, o οποίος είχε κριθεί με γκολ του Τόρες, ήθελαν να βραβεύσουν τον 28χρονο και τελικά θα το κάνουν στο Μονακό στις 31 Αυγούστου. 

Αρχικά είχαν σκεφτεί να το κάνουν στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ του 2009 όταν είχαν τεθεί αντιμέτωποι με τη Λίβερπουλ, αλλά ο τραυματισμός του Τόρες τους είχε χαλάσει τα σχέδια.

Έκτοτε ο "El Niño" έχει στεφθεί πρωταθλητής Κόσμου, πρωταθλητής Ευρώπης (ξανά), ενώ έχει κατακτήσει και το Τσάμπιονς Λιγκ. 

Η Ατλέτικο έχει ήδη υποβάλλει αίτημα στην ΟΥΕΦΑ και εντός των επόμενων ημερών θα γνωρίζει αν μπορεί πριν τον αγώνα να απονείμει το βραβείο insignia de oro y brillantes στον επιθετικό της Τσέλσι, ο οποίος αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της ομάδας.

Περισσότερα »

Γάμος αλά κενυατικά για Νοβίτσκι!

Στο Ναϊρόμπι της Κένυας παντρεύτηκε ο Ντιρκ Νοβίτσκι την εκλεκτή της καρδιάς του, φορώντας παραδοσιακό κενυατικό κοστούμι!


Ο Ντιρκ Νοβίτσκι από το κλαμπ των εργένηδων πέρασε σε εκείνο των παντρεμένων, καθώς νυμφεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, Τζέσικα Όλσον στο Ναϊρόμπι.

Ο Γερμανός άσος των Ντάλας Μάβερικς φόρεσε παραδοσιακό κοστούμι της Κένυας και παντρεύτηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες στο Ναϊρόμπι!

Η σύζυγος του κατάγεται από την Κένυα και το ζευγάρι αποφάσισε να κάνει παραδοσιακό γάμο, με τη γαμήλια τελετή να ονομάζεται "Κικούγιου", σύμφωνα με τους νόμους της Κένυας.

  
Σε λίγες εβδομάδες ο Ντιρκ Νοβίτσκι και η σύζυγος του θα παντρευτούν και στη Γερμανία με ένα πιο "κλασσικό" γάμο και με μεγαλύτερη χλιδή!

  
Η πρόταση γάμου έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και πρόσφατα ο 34χρονος σούπερ σταρ είχε τονίσει για την αγαπημένη του: "Είναι μία υπέροχη κι έξυπνη γυναίκα. Σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετική".

Περισσότερα »

Άρχισαν οι επαφές για νέα διοίκηση

Πώς αντιδρούν Βρύζας-Κατσαρής στα θετικά μηνύματα που στέλνει εδώ και μέρες για τον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης.


Eπένδυση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η δημόσια τοποθέτηση του ομογενή επιχειρηματία ότι 15 Αυγούστου αναλαμβάνει τα ηνία της, ήρθε να επιβεβαιώσει τη προαίσθημά τους.
Μάλιστα, την διάχυτη αισιοδοξία τους την έχουν μεταφέρει και στους συνεργάτες τους, την ίδια ώρα που έχουν αρχίζει τις ζυμώσεις για τη νέα διοίκηση που θα είναι και πάλι Πρωτοδικείου.

Βρύζας και Κατσαρής είχαν πολύ πρόσφατα επικοινωνία στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για το πώς θα καλυφθεί η θέση του εκπροσώπου του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ στο δ.σ. της ΠΑΕ. Η νέα διοίκηση θα είναι και πάλι Πρωτοδικείου και πιθανότατα θα συμμετέχουν σ' αυτή τρεις άνθρωποι του Σαββίδη (ο ένας εξ' αυτών όπως όλα δείχνουν είναι ο Αντον Κοντάρεφ, μέλος και στο νυν συμβούλιο).

Κοντολογίας, οι διεργασίες για την έλευση της επόχής Σαββίδη είναι πλέον προχωρημένες σε όλα τα επίπεδα και σε απηχούν όλα όσα συμβαίνουν στην πραγματικότητα.

Περισσότερα »

Μαθήματα ζωής από ποδοσφαιριστή χωρίς πόδια

Απίστευτο κι όμως Καταλανικό. Το σύνθημα "κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος", εμπεριέχει όλη τη φιλοσοφία του μεγάλου συλλόγου που λέγεται Μπαρτσελόνα. Οι μπλαουγκράνα, έχουν ξεφύγει από τα στενά ποδοσφαιρικά όρια, και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και από την ιστορία του Γκάμπριελ.


Ο πρωταγωνιστής μας γεννήθηκε πριν από 11 χρόνια στη Βραζιλία. Ο Γκάμπριελ δεν ήταν ένα παιδί όπως τα άλλα. Ξεχώριζε. Η φύση δεν του έδωσε πόδια. Του έδωσε όμως πείσμα, θέληση και αυταπάρνηση.
Και αυτά τα τρία στοιχεία αποδείχθηκαν πολύ πιο σημαντικά από αυτή τη σωματική ιδιαιτερότητα του μικρού Γκάμπριελ.
Το όνειρο του Γκάμπριελ ήταν να προπονηθεί με την ομάδα της καρδιάς του, την Μπαρτσελόνα. Και φυσικά, έγινε πραγματικότητα...
Δείτε το απίστευτο video και το χάρισμα του Γκάμπριελ με την μπάλα, αλλά κυρίως επικεντρωθείτε στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν το νεαρό Βραζιλιάνο οι συμπαίκτες του...


Paiktis stis akadimies ths Barcelona xwris podia από G.Pavlidis

Περισσότερα »

Αποφασίζει για το μέλλον του ο Ρόσι

Ο Βαλεντίνο Ρόσι είχε μια κρίσιμη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ducati, Γκαμπριέλ ντελ Τόρτσιο με τον οποίο συζήτησε το μέλλον του. Πλέον αναμένεται η απόφαση του Ρόσι.


Μιλώντας στους Ιταλούς δημοσιογράφους ο Ρόσι εξήγησε γιατί έχει ακόμα κίνητρο να μείνει στην Ducati. "Το να βελτιώσουμε την Ducati και να κερδίσουμε είναι πολύ σημαντικό. Κανείς στην ιστορία δεν έχει κερδίσει στη μεγάλη κατηγορία με τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές. 

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, αλλά είναι παράλληλα δύσκολο. Από την άλλη η έλευση της Audi θα αλλάξει την κατάσταση, υπάρχει κίνητρο να αλλάξει η κατάσταση και το να μείνω σημαίνει ότι πρέπει να κοιτάξουμε σε βάθος χρόνου. Υπάρχουν δύο τρόποι να φτάσουμε μπροστά, ο ένας είναι ο ασφαλής και ο άλλος είναι να φύγω και να πάω στα τυφλά. 

Πρέπει να καταλάβουμε πως η Audi θα βοηθήσει, πως θα αλλάξει το αγωνιστικό τμήμα και πως θα βελτιώσει την κατάσταση της ομάδας στο MotoGP".

Όσο για τον αγώνα ο Ιταλός πρόσθεσε: "Δεν περίμενα να παλεύω για το βάθρο, αλλά η πτώση στο τέλος του αγώνα είναι απογοητευτική διότι είχα κάνει όλο τον αγώνα και ο ρυθμός μου σε εκείνο το σημείο δεν ήταν γρήγορος. Παρόλα αυτά, έχασα το μπροστινό όταν έφτανα στην Corkscrew, όταν η μοτοσικλέτα ήταν όρθια, όταν έπιασα το φρένα, όπως στο Silverstone. 

Έχουμε πραγματικό πρόβλημα: πάλι σήμερα, ήταν δύσκολο να κάνουμε το εμπρός ελαστικό να δουλέψει και ήταν σαν καινούριο έπειτα από 30 γύρους. Ευτυχώς είμαι καλά, παρότι η πτώση ήταν δυνατή. Δεν ήταν καλό τριήμερο. 

Τώρα έχουμε μικρό διάλειμμα, δύο σημαντικές εβδομάδες και μετά θα δούμε πως θα πάει το Indy. Μέχρι τώρα δεν έχουμε φτιάξει τίποτα και τα προβλήματα είναι πάντα τα ίδια, αυτό είναι εκνευριστικό", ανέφερε ο Ρόσι.

Περισσότερα »

Απαντά το αργότερο Τρίτη ο Σηφάκης

Το αργότερο την Τρίτη (31/7) το μεσημέρι, περιμένει ο ΠΑΟΚ την απάντηση του Μιχάλη Σηφάκη στην πρόταση συνεργασίας που του έχει καταθέσει. Η συγκεκριμένη προθεσμία δόθηκε στον διεθνή πορτιέρο, γιατί τα χρονικά περιθώρια για την ανεύρεση τερματοφύλακα είναι πλέον ασφυκτικά στενά. 


Το αργότερο την Τρίτη (31/7) το μεσημέρι, περιμένει ο ΠΑΟΚ την απάντηση του Μιχάλη Σηφάκη στην πρόταση συνεργασίας που του έχει καταθέσει. Η συγκεκριμένη προθεσμία δόθηκε στον διεθνή πορτιέρο, γιατί τα χρονικά περιθώρια για την ανεύρεση τερματοφύλακα είναι πλέον ασφυκτικά στενά.

Ο Σηφάκης δεν βρήκε ακόμα την ομάδα που θα ήθελε στο εξωτερικό, κάτι που σημαίνει ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά οι πιθανότητες αποδοχής της πρότασης του ΠΑΟΚ από την πλευρά του. Μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι θα ξέρουμε τελεσίδικα.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης μιλάει καθημερινά μαζί του τις τελευταίες μέρες και του απέδειξε έμπρακτα την επιθυμία του ΠΑΟΚ να τον εντάξει στο δυναμικό του, καταθέτοντας πρόταση η οποία φτάνει, όπως λένε οι πληροφορίες, μέχρι και τις 250.000 ευρώ τον χρόνο. Είναι μια πρόταση που συνιστά υπέρβαση για τα σημερινά δεδομένα της ΠΑΕ. 

Η απάντηση του 28χρονου τερματοφύλακα αναμένεται με αγωνία από το τεχνικό τιμ, αφού εάν αποδεχτεί την πρόταση ο Σηφάκης, ο ΠΑΟΚ θα έχει αποκτήσει τον τερματοφύλακα με τα προσόντα που ήθελε και έψαχνε τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα »

Το ματς των 5 εκατομμυρίων ευρώ

Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται απόψε (31/07, 21:45) στο Μάδεργουελ για την ιστορία του αλλά και για την οικονομική του επιβίωση. Ο Γιώργος Παυλίδης γράφει για το ματς των 5 εκατομμυρίων ευρώ, το άγχος των Αλαφούζου-Φερέιρα και τα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού.


Το ευρωπαϊκό DNA αποτελεί για τον κόσμο του Παναθηναϊκού η απάντηση στα χαμένα πρωταθλήματα στα 33 χρόνια επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αν και τα τελευταία χρόνια αυτό έχει χαθεί (τελευταία καλή πορεία το 2010 στο Γιουρόπα Λιγκ με τη μεγάλη νίκη στη Ρώμη) και το περσινό χαστούκι με τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από τον Αύγουστο ήταν ηχηρό.

Η εφετινή προσπάθεια του τριφυλλιού ξεκινά από το Μάδεργουελ και ο αποκλεισμός είναι απαγορευτικός τόσο για το πρεστίζ της ομάδας όσο και για την βιωσιμότητα της ΠΑΕ.
Τα παιχνίδια με τη Μάδεργουελ αξίζουν τουλάχιστον 5 εκ. ευρώ! Οι "πράσινοι" εφόσον προκριθούν στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, θα εισπράξουν 2 εκ. ευρώ από την ΟΥΕΦΑ, θα εξασφαλίσουν τα 3 εκ. ευρώ του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ θα έχουν δικαίωμα στην ελπίδα και την υπέρβαση της συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιος Λιγκ που θα σημάνει και την οικονομική σωτηρία της ΠΑΕ.

Ο αποκλεισμός, όμως, θα είναι καταστροφικός. Κυριολεκτικά! Και το μεγαλύτερο άγχος έχουν ο Γιάννης Αλαφούζος που βλέπει ότι δεν τραβάει η "Παναθηναϊκή Συμμαχία" και ελπίζει στην πρόκριση για να ανέβουν τα νούμερα (4.400 μέλη και σχεδόν 2 εκ. ευρώ μέχρι στιγμής), ενώ ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έκανε τις μεταγραφές που ήθελε και γνωρίζει καλά πως θα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης σε περίπτωση αποκλεισμού.

Ο Πορτογάλος τεχνικός άφησε να εννοηθεί στη συνέντευξη τύπου ότι η ομάδα του θα παίξει με τέσσερις στην άμυνα, αν και στις τελευταίες προπονήσεις είχε δοκιμάσει σύστημα με τρεις στόπερ και όλα δείχνουν ότι θα εμπιστευτεί τελικά τη διάταξη του 4-2-3-1 που είχε χρησιμοποιήσει και στα φιλικά παιχνίδια.

Η 11αδα του Παναθηναϊκού στο αποψινό παιχνίδι θα αποτελείται πιθανότατα από τους: Καρνέζη, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Βιτόλο, Μαρίνο, Ζέκα, Σισόκο, Χριστοδουλόπουλο και Τοτσέ.

Τα δύο ματς με τη Μάδεργουελ είναι όλη η χρονιά για τον Παναθηναϊκός. Είναι ανώτερος από τους Σκωτσέζους και οφείλει να το αποδείξει μέσα στο γήπεδο και να πάρει σκορ πρόκρισης από το αποψινό παιχνίδι.

Περισσότερα »