Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Κοντά στον Μπανγκουρά

Κοντά στην απόκτηση του Μουσταφά Μπανγκουρά βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Ο 23χρονος διεθνής επιθετικός από την Σιέρα Λεόνε αναμένεται πιθανότατα την Δευτέρα (9/8) στο Άρμεμ, όπου θα συζητήσει την προοπτική συνεργασίας του με τον Δικέφαλο.


Ο πρώην επιθετικός του Πανσερραϊκού διαμένει μόνιμα στις Βρυξέλες και είναι θέμα απλά διαδικαστικό ο χρόνος της άφιξής του στην Ολλανδία. Οι συζητήσεις θα γίνουν στην βάση ενός διετούς συμβολαίου με πολύ οικονομικούς όρους για τον ΠΑΟΚ. Πάντως, οι διαπραγματεύσεις είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο και ο Αφρικανός επιθετικός βρίσκεται κοντά στον ΠΑΟΚ.

Ο Δώνης θεωρεί ευκαιρία τον Μπανγκουρά, αλλά επειδή έχει δείξει κρούσματα απειθαρχίας στον Πανσερραϊκό, θα υπάρξει ειδικός όρος στο συμβόλαιό του, το οποίο θα λύνεται αυτοδικαίως με το πρώτο παράπτωμα από τον Αφρικανό επιθετικό.

Ο Μπανγκουρά έπαιξε στην Κύπρο σε Νέα Σαλαμίνα, Ομόνοια, Πάφο, Απόλλωνα πριν καταλήξει στον Πανσερραϊκό. Το νεαρό της ηλικίας του και το γεγονός ότι είναι ελεύθερος, ήταν τα ελκυστικά στοιχεία που οδήγησαν τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ στην επιλογή του.

Ο επιθετικός από την Σιέρα Λεόνε θα προστεθεί στο ρόστερ των επιθετικών, δίπλα στους Αθανασιάδη, Γιάννου και Παπάζογλου. Η απόκτησή του αποφασίσθηκε για λόγους ασφαλείας και για παν ενδεχόμενο, ιδίως από την στιγμή που το μέλλον του Σαλπιγγίδη στην Τούμπα είναι ακόμα εξαιρετικά αβέβαιο.

Περισσότερα »

Αποθέωση για Φορλάν (vid)!

Ο Ντιέγκο Φορλάν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ιντερνασιονάλ με τους φιλάθλους της βραζιλιάνικης ομάδας να τον υποδέχονται πάρα πολύ θερμά.

 
Ο Ουρουγουανός πρώην πλέον επιθετικός της Ιντερ έμεινε «κάγκελο» με την υποδοχή στο αεροδρόμιο που του επιφύλαξαν οι φίλαθλοι της νέας του ομάδας. Ο Φορλάν με το που πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο του Πόρτο Αλέγκρε έγινε χαμός με αποτέλεσμα να βγάλει την φωτογραφική του μηχανή για να αποθανατίσει τον κόσμο που τον περίμενε.
«Ήταν μία απίστευτη υποδοχή. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα ερχόταν τόσος κόσμος στο αεροδρόμιο για να με δει», είπε ο 33χρονος στράικερ.

Περισσότερα »

Ιδού το συμβόλαιο του Μαντσίνι! (pιc)

Οι Ρώσοι το πήγαν ένα βήμα... παραπέρα και δημοσίευσαν φωτογραφία με ένα έγγραφο, το οποίο υποστηρίζουν ότι είναι το υπογεγραμμένο συμβόλαιο του Ρομπέρτο Μαντσίνι με την Ομοσπονδία της χώρας!

 
Το sport.ru έβγαλε σε αποκλειστικό ρεπορτάζ τη Σάββατο την είδηση ότι ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι υπέγραψε «χρυσό», εξαετές συμβόλαιο με την Εθνική Ρωσίας και ότι λέει «αντίο» στους Σίτιζενς. Μία μέρα μετά, το πήγαν ένα βήμα παραπάνω, δημοσιεύοντας φωτογραφία, στην οποία, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, είναι το συμβόλαιο του Μαντσίνι! Από την Αγγλία η συμφωνία διαψεύδεται.

Ωστόσο, ρεπορτάζ από το Sky Italia επιβεβαίωσε την ύπαρξη πρότασης και το ότι είναι πιθανόν ο Μαντσίνι να την αποδεχτεί. Και αυτό γιατί είναι απογοητευμένος από τη Σίτι, η οποία δεν του έχει ανανεώσει το συμβόλαιο, δεν του έχει δώσει μπάτζετ για να κλείσει τις μεταγραφές που θέλει, ενώ δεν έχει προκρίνει και τις προτάσεις του στο τεχνικό επιτελείο. Οι Ρώσοι από την άλλη είναι σίγουροι ότι θα ταξιδέψει στη χώρα τους και το σίριαλ συνεχίζεται! Να σημειωθεί πάντως ότι σε μία... πρόχειρη σύγκριση με την υπογραφή του σε αυτόγραφα, υπάρχουν διαφορές!



Περισσότερα »

«Εχθροί μας βία, ντόπινγκ και στημένα»

Στις πρώτες κινήσεις που θα προβεί ως υφυπουργός αθλητισμού αναφέρθηκε ο Γιάννης Ιωαννίδης, που δήλωσε μεταξύ άλλων πως είναι άδικο να τιμωρούνται παράγοντες για τα επεισόδια των οπαδών.


Ο κ. Ιωαννίδης μίλησε στην «Καθημερινή» για τους «εχθρούς» του αθλητισμού, που είναι η βία, το ντόπινγκ και τα στημένα, υποστηρίζοντας παράλληλα πως θα γίνουν κάποιες διορθώσεις όπου χρειαστούν, σχετικά με την νομοθεσία για την τιμωρία των ομάδων από επεισόδια οπαδών.
  • Αναλυτικά κάποια αποσπάσματα των δηλώσεών του:
Η σφοδρότερη κριτική που έχετε δεχθεί για την προηγούμενη θητεία σας, ήταν η κατάργηση του ιδιώνυμο αδικήματος για τα επεισόδια στα γήπεδα, το οποίο επανήλθε σε ηπιότερη μορφή. Πώς δικαιολογείτε την απόφασή σας;

«Το ιδιώνυμο αδίκημα, όπως είχε περάσει, σήμαινε ότι σε περίπτωση που συλληφθείς μέσα στο γήπεδο, ό,τι κι αν έχει κάνει, πας φυλακή. Αν την ίδια συμπεριφορά την έχει κάπου άλλου, δεν θα πας φυλακή. Άρα, δαιμονοποιήθηκε ένας χώρος που είναι χώρος άθλησης και χαράς, ασχέτως αν κάποιοι τον μετατρέπουν σε χώρο βίας. 

Γιατί να διαφέρει το γήπεδο από όλους τους άλλους χώρους στους οποίους αν γίνει η ίδια παράβαση θα υπάρχει άλλη αντιμετώπιση και άλλη ποινή; Για αυτό δώσαμε το δικαίωμα στον δικαστή να δικάσει. Αν το παράπτωμα δεν είναι βαρύ μπορεί να του επιβάλλει ποινή με αναστολή και σε αυτό το διάστημα να απαγορεύεται να πάει στο γήπεδο και να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα. 

Έγιναν αδικίες με τον τρόπο που εφαρμόστηκε το ιδιώνυμο επειδή έβρισαν. Μετατράπηκαν οι αστυνομικοί σε δικαστές. Είμαι υπερήφανος που για κάποιους “έχασα” επειδή κατήργησα το ιδιώνυμο».
  • Πάντως και η δική σας πρόβλεψη να εμφανίζονται οι τιμωρημένοι οπαδοί στο αστυνομικό τμήμα δεν εφαρμόστηκε…
«Αυτό είναι άλλο θέμα. Εμείς προβλέψαμε ως ποινή την απαγόρευση να πάει στο γήπεδο κάποιος που έχει καταδικαστεί για πράξεις βίας στα γήπεδα και για όσο διαρκεί η τιμωρία του».
  • Άρα, εσείς το θέμα της βίας πώς θα το αντιμετωπίσετε;
«Η καταπολέμηση της βίας δεν είναι θέμα του υπουργείου Αθλητισμού. Είναι θέμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εμείς έχουμε νομοθετήσει για τις κάμερες στα γήπεδα, για το ονομαστικό εισιτήριο…».
  • Αυτά όμως είχα δυσκολίες ως προς την εφαρμογή και επαναδιαπώνονται στον νέο νόμο που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο…
«Θα πρέπει επιτέλους να τα υλοποιήσουμε. Δώσαμε τα “όπλα” στην αστυνομία ώστε να μπορεί με τις κάμερες να ελέγξει ποιος κάνει τα επεισόδια. Με το ονομαστικό εισιτήριο να ξέρει πού κάθετε ο κάθε φίλαθλος».
  • Θα τα εφαρμόσετε;
«Είναι πρόβλημα γιατί ο Ολυμπιακός έχει το δικό του σύστημα, ο Παναθηναϊκός το δικό του, ο ΠΑΟΚ το δικό του για το ονομαστικό εισιτήριο. Εμείς δεν έχουμε πρόσβαση στα δικά τους συστήματα. Συνεπώς, θα πρέπει να συνεργαστούν οι ομάδες με το δικό μας κεντρικό σύστημα ώστε να ξέρουμε την ώρα των επεισοδίων πού βρίσκεται ο καθένας. Θα προσπαθήσουμε να το εφαρμόσουμε».
  • Στον νέο αθλητικό νόμο υπάρχουν διατάξεις που προβλέπουν αστικές και ποινικές ευθύνες σε μέλη Δ.Σ. σε περιπτώσεις που οπαδοί δημιουργήσουν επεισόδια. Αυτό θα ισχύει ή θα το αλλάξετε;
«Είναι άδικο ένας παράγοντας να τιμωρηθεί επειδή σε μία οργανωμένη μετακίνηση έκαναν ορισμένοι επεισόδια. Άλλο να τιμωρηθεί το σωματείο και άλλο να υπάρχει ποινική ευθύνη. Είναι πολύ τραβηγμένο. Θα διαβάσουμε ξανά τον νόμο και όπου χρειαστούν διορθώσεις θα τις κάνουμε».
  • Στον νέο νόμο προβλέπονται μια σειρά κριτηρίων για τη αναγνώριση συνδέσμων φιλάθλων και κυρίως η αναγνώριση από το ίδιο το σωματείο που στη συνέχεια φέρει την για τις αξιόποινες πράξεις των μελών του συνδέσμου. Θα εφαρμόσετε αυτές τις διατάξεις;
«Είναι λεπτό θέμα. Θα ξαναδούμε όλο το νομοσχέδιο».
  • Ποιες πιστεύετε ότι θα είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που θ’ αντιμετωπίσετε;
«Με απασχολούν οι εχθροί του αθλητισμού που είναι η βία, το ντόπινγκ και τα στημένα. Πρέπει η πολιτεία να δρα οργανωμένα όπως έκανε με την παρακολούθηση τηλεφώνων. Επίσης, πρέπει να λειτουργήσει η κόκκινη γραμμή καταγγελιών. Αν δεν συνεργαστούμε όλοι δεν θα γίνει τίποτα».

Περισσότερα »

«Ο κόσμος θα μας στηρίξει»

Ο Στέφανος Αθανασιάδης γνωρίζει πως φέτος θα έχει περισσότερες ευθύνες στον ΠΑΟΚ, ενώ δεν πιστεύει ότι θα παίζει σε άδεια Τούμπα καθώς ο κόσμος θα στηρίξει τον «δικέφαλο».

  
Η σεζόν που πέρασε τι αίσθηση σου άφησε;

«Για εμένα ήταν μία καλή χρονιά, αφού ήταν και η πρώτη όπου είχα τόσες πολλές συμμετοχές. Πιστεύω ότι αντεπεξήλθα σε ό,τι μου ζήτησε ο προπονητής».
 
Μετά τα όσα πέτυχες πέρυσι, μήπως μεγαλώνουν πλέον και οι ευθύνες σου;

«Σίγουρα θα έχω περισσότερες ευθύνες, από εκεί και πέρα όμως και ο κόσμος θα έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμένα. Το ξέρω και το περιμένω και είμαι έτοιμος γι' αυτό».
 
Φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει φέτος ένα διαφορετικό σύστημα, όπως το 4-4-2. Θα προλάβετε να το αφομοιώσετε μέχρι να ξεκινήσει η σεζόν;

«Θα είμαστε έτοιμοι στο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Το πιστεύω. Από εκεί και πέρα αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι δεν το ξέρουμε το σύστημα και γι' αυτό θα το δουλέψουμε εδώ αρκετές ημέρες».
 
Ξέρεις ότι τα διαρκείας δεν πηγαίνουν καθόλου καλά. Σκέφτεσαι ότι φέτος θα παίζεις σε άδειο γήπεδο;

«Οχι. Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος θα μας αφήσει και δεν θα μας στηρίξει. Σε αυτούς στηρίζεται ο ΠΑΟΚ και αν αυτοί δεν είναι κοντά στην ομάδα, τότε και η ομάδα δεν θα είναι καλά».
 
Νιώθεις ότι ο ΠΑΟΚ πέρυσι έπαιζε με μεγάλη αφέλεια; Συνολικά ως ομάδα, αλλά και εσείς;

«Αυτό που εγώ θέλω να πω για πέρυσι είναι ότι πολλές φορές μπαίναμε στο γήπεδο και δεν ξέραμε τι θέλαμε από το παιχνίδι. Εγινε πολλές φορές και ήταν πολύ άσχημο για μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Και ο προπονητής και οι παίκτες σαφώς και πρέπει να έχουμε διαφορετικό τρόπο σκέψης».

Περισσότερα »

«Ζωγράφισαν» Σιόβας και Βλαχοδήμος!

Οι γκολάρες του Δημήτρη Σιόβα και του Παναγιώτη Βλαχοδήμου έκλεψαν την παράσταση στο διπλό ανάμεσα στους παίκτες του Ολυμπιακού στο Άκεκιρχ της Αυστρίας.

  
Η προπόνηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 09:20 και μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες ήταν και ο Κώστας Μανωλάς, ο οποίος έκανε θεραπεία το απόγευμα του Σαββάτου για τι πρόβλημα που είχε στο δεξί του γόνατο και κατάφερε να προπονηθεί κανονικά.  Μετά το ζέσταμα, οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε τέσσερα γκρουπ και δούλεψαν στη φυσική κατάσταση, αλλά και στον έλεγχο της μπάλας. Την ίδια ώρα, οι τερματοφύλακες ήταν στην άλλη άκρη του γηπέδου και γυμνάζονταν εντατικά, υπό τις οδηγίες των Αλεξούδη και Πιρές. Ο Γιάννης Ζαραδούκας, από την πλευρά του, έκανε ατομικό.

Με δύο απίστευτα γκολ από τον Σιόβα και τον Βλαχηδήμο, οι «κόκκινοι» έκαναν την ανατροπή και κέρδισαν τους «μπλε» με 3-1 στο προπονητικό διπλό της Κυριακής. Οι δεύτεροι προηγήθηκαν με τον Τζιμπούρ και στη συνέχεια ήρθε η ώρα του... θεάματος! Μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά στο πίσω δοκάρι, ο Σιόβας με τρομερό ανάποδο ψαλίδι ισοφάρισε, προκαλώντας το χειροκρότημα! Ο Βλαχοδήμος πήρε τη σκυτάλη, σκοράροντας με εντυπωσιακό δεξί με εξωτερικό φάλτσο από την κλειστή γωνία, ενώ το... κερασάκι στην Τούρτα, άνηκε στον Ιμπαγάσα, ο οποίος με πλασέ εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας και έγραψε το 3-1.

Οι «μπλε» ξεκίνησαν με τον Κάρολ κάτω από τα δοκάρια, τον Καραγκούνη δεξιά στην άμυνα, τον Μανωλά με τον Ντιιελνά στόπερ και τον Γκούλαν αριστερά. Στην τριάδα του κέντρου ήταν ο Μοντεστό, ο Τάτος και ο Ιμπαγάσα και στην επίθεση ο Ντιόγκο, ο Τζιμπούρ και ο Αμπντούν.

Για τους «κόκκινους», οι οποίοι ξεκίνησαν με δέκα παίκτες, ο Μέγερι ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Χαβίτο δεξιά, ο Ποτουρίδης αριστερά και ο Παπάζογλου με τον Σιόβα στο κέντρο της άμυνας. Ο Φέισα, ο Σουμπίνιο και ο Φουστέρ ήταν στο κέντρο και μπροστά ο Πάντελιτς, με τον Βλαχοδήμο να τον πλαισιώνει. Στην επανάληψη, ο Ιμπαγάσα πήγε με τους «κόκκινους» και οι «μπλε» έπαιξαν με δέκα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τρέξιμο σε όλο το γήπεδο και διατάσεις. Τη Δευτέρα (09/07), οι παίκτες θα συνεχίσουν με διπλή προπόνηση στο γήπεδο.

Περισσότερα »

«Στην Εθνική ως τα 40 μου»!

Ο Βασίλης Σπανούλης βγήκε μπροστά, μίλησε για έλλειψη αμυντικών ρόλων, αλλά αποδεικνύοντας στα δύσκολα την αγάπη του για την Εθνική ανακοίνωσε πως θα παίζει μέχρι τα 40 του!


Μετά από μια μεγάλη σεζόν γεμάτη επιτυχίες, σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο, ο ηγέτης της Εθνικής γνώρισε και την άλλη όψη του νομίσματος. Αυτή της μεγάλης απογοήτευσης. Όση ώρα μιλούσε στο λόμπι του ξενοδοχείου «Melia» στο Καράκας, δεν έσκασε μισό χαμόγελο. 

Το κεφάλι ήταν μόνιμα χαμηλά και ο τόνος της ομιλίας πρόδιδε πόσο σκασμένος ένιωθε. Ίσως, θα σκεφτόταν, κάποιος, διότι στα 30 του δύσκολα θα ξαναβρεί ευκαιρία να ξαναπαίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μέχρι που η απάντησή του άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να παίξει, όχι στη Βραζιλία το 2016, αλλά στους Ολυμπιακούς του 2020!

Ο Σπανούλης δεν κατέβηκε να μιλήσει, όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς, απλά για να βγάλει από πάνω του μια υποχρέωση όπως συνηθίζουν να κάνουν οι αθλητές. Έχει άποψη. Και την εκφράζει κομψά, χωρίς φόβο, αλλά με. πάθος για την Εθνική.
 
«Μας έλειψαν αμυντική χημεία και 2-3 παιδιά για τη βρώμικη δουλειά»
«Δεν είμαι άνθρωπος που ψάχνει δικαιολογίες, αλλά έπαιξε σημαντικό ρόλο ο περιορισμένος χρόνος που είχαμε για να προετοιμαστούμε», ήταν τα πρώτα λόγια του περνώντας στην ουσία του προβλήματος, δηλαδή στην άμυνα: «Ποτέ δεν βρήκαμε 2-3 παιδιά να μας ανεβάσουν στην άμυνα. 

Κάθε ομάδα χρειάζεται χημεία και ρόλους. Αλλοι παίκτες έχουν περισσότερες αρμοδιότητες στην επίθεση, άλλοι έχουν το ρόλο να σταματήσουν τον καλύτερο αντίπαλο. Είναι αυτή η λεγόμενη βρώμικη δουλειά, που μας έλειψε από το Προολυμπιακό. Στην επίθεση παίζαμε καταπληκτικά, ακόμα και με τη Νιγηρία πετύχαμε κοντά στους 80 πόντους. 

Είχαμε καταπλητικό πάσινγκ γκέιμ, δίναμε ασίστ, ήμασταν εύστοχοι, στην επίθεση κάναμε τρομερή δουλειά, αλλά χάσαμε λόγω της άμυνας. Επαναλαμβάνω δεν βρήκαμε τα 2-3 παιδιά που θα κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Μπορεί να την έκαναν στην ομάδα τους, αλλά εδώ δεν βρήκαμε τη σωστή χημεία στην άμυνα».

Ο 30χρονος άσος αρνείται ότι υποτιμήθηκε η Νιγηρία και δηλώνει πως έπεσαν στην παγίδα της. επίθεσης. Παρ' όλα αυτά υψώνει ασπίδα σε συμπαίκτες και προπονητικό τιμ τονίζοντας πως η ευθύνη είναι ομαδική: «Πραγματικά μου αρέσει να παίζω στην Εθνική, να αγωνίζομαι για τα χρώματα της Ελλάδας και πραγματικά με πίκρανε αυτό που συνέβη. 

Δυστυχώς στον αθλητισμό υπάρχουν και οι ήττες, υπάρχουν και οι κακές στιγμές και μία από αυτές είναι τώρα. Ετσι είναι τα σπορ, αλλά να θυμάστε πάντα πως όλοι μαζί κερδίζουμε και όλοι μαζί χάνουμε. Η ομάδα νικάει, η ομάδα χάνει στα ομαδικά αθλήματα. 

Δυστυχώς δεν βγάλαμε παίκτες καμικάζι, παρασυρθήκαμε κι εμείς από την επιθετική μας απόδοση. Πρώτη φορά παρασυρθήκαμε όλοι μας τόσο πολύ. Πέσαμε στην παγίδα. Φυσικά και δεν τους υποτιμήσαμε, τους είδαμε και με τη Λιθουανία».

Μεγαλώνοντας μπασκετικά υπό τις οδηγίες του Ομπράντοβιτς κυρίως, αλλά και των Γιαννάκη-Ίβκοβιτς, ο Σπανούλης έκανε βίωμά του ότι οι διακρίσεις ξεκινούν από την άμυνα. Για αυτό και. κουράστηκε στο ματς με τη Νιγηρία, όπως ομολογεί, να δέχεται καλάθια έπειτα από κάθε δικό μας σκοράρισμα! «Εννοείται πως η ομάδα είχε περισσότερο ταλέντο και έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στην επίθεση, αλλά αυτό δεν φτάνει. Κι όταν ένα ματς καταλήγει να κρίνεται σε ένα σουτ, όλα μπορούν να γίνουν. 

Να το βάλεις, να το χάσεις, να το βάλουν οι αντίπαλοι, να γίνει φάουλ και να μην σφυριχθεί. Μέχρι το 25' ελέγχαμε το ματς, αλλά πληγωθήκαμε από την αμυντική μας απόδοση. Κάποια στιγμή μέσα στο παιχνίδι κουράστηκα να βάζουμε καλάθια και να τα δεχόμαστε αμέσως. Τα βάζαμε και τα τρώγαμε. Ε, δεν γίνεται έτσι. Είτε παίζεις με την Ισπανία, είτε με τη Νιγηρία, πρέπει να παίξεις άμυνα για να κερδίσεις. Δεν γίνεται αλλιώς».
 
Ανασύνταξη τώρα!
Το σύνθημα του V Span για το μέλλον είναι ξεκάθαρο. Ανασύνταξη τώρα. Η Εθνική ήταν και θα παραμείνει στην κορυφή του παγκοσμίου μπάσκετ, ανεξαρτήτως της παταγώδους αποτυχίας στο Προλυμπιακό. Μήπως άλλωστε ήταν η. πρώτη φορά που μας συνέβη; Ο Σπανούλης αναφέρθηκε και στην. κατάρα των Προλυμπιακών: «Κάθε εμπόδιο λένε πως είναι για καλό. 

Πρέπει η Εθνική να μπει πάνω απ' όλους και όλα. Να ανασυνταχθούμε όλοι πραγματικά, να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί σε όλα, πιο συγκεντρωμένοι. Οπως μας είπε και ο Νίκος Φιλίππου, την Εθνική μπάσκετ την κυνηγά μια κατάρα με τα προολυμπιακό. Από τότε που έπαιζαν ο Γκάλης και ο Γιαννάκης ακόμα. Τα ίδια παθαίναμε. Στα προολυμπιακά εκτός Ελλάδας έχουμε 0 στα 10».
 
«Θα ανταποδίδω μέχρι τα 40 μου όσα μου προσέφερε η Εθνική»
Και κάπου εκεί, ήρθε η ερώτηση που «προκάλεσε» μια. ιστορική απάντηση. Συνήθως μετά από μεγάλες αποτυχίες ή ήττες ακούμε αθλητές να ανακοινώνουν ότι δεν θα συνεχίσουν στην Εθνική. Ο Σπανούλης θα είναι εδώ και του χρόνου;

«Αν μπορώ, αν με βαστούν τα πόδια μου και είμαι υγιής, θα παίζω μέχρι τα 40 μου στην Εθνική. Οποιος κι αν μπορεί να είναι ο ρόλος μου ως τότε, αρκεί να είμαι υγιής επαναλαμβάνω. Η Εθνική μου έχει προσφέρει πολλά και θα είμαι πάντα εδώ για να της τα ανταποδώσω, την αγαπάω αυτή την ομάδα. Μου έχει δώσει πολλές χαρές και πολλές λύπες όπως αυτή εδώ στο Καράκας. Θα είμαι πάντα πρόθυμος να προσφέρω»! Μια απάντηση που έχει ιδιαίτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι βγαίνει από το στόμα ενός αθλητή που έχει κερδίσει εκατομμύρια ευρώ από το μπάσκετ.
 
Μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ!
Κι αφού δήλωσε παρών από τώρα για το Ευρωμπάσκετ του 2013, «έδειξε» χωρίς περιστροφές και τον στόχο. Μετάλλιο!
«Γενικά πρέπει να υπάρχει ισορροπία στις αντιδράσεις, στις νίκες και στις ήττες. Κάτι δεν πήγε καλά, αποτύχαμε και το ξέρουμε. 

Κάνουμε την αυτοκριτική μας, κοιτάμε τι δεν πήγε καλά. Ομως χάσαμε κι αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Πρέπει τώρα να συγκεντρωθούμε και του χρόνου να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι, ώστε να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Να επιστρέψει η Εθνική στη φυσική της θέση».

Περισσότερα »

Πλάκα με τον Κουίνσι!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του ένα σενάριο με τον Γκανέζο του ΠΑΟ και τον Ολυμπιακό.


ΓΙΑ σκεφθείτε, πάντως, να έκανε καμία πλάκα ο Μαρινάκης και να τσίμπαγε τον Κουίνσι από τον Παναθηναϊκό! Άλλωστε, δεν θα ήταν και τόσο δύσκολο…
 
Μετά το Μανωλά από την ΑΕΚ, να έπαιρνε, επίσης ελεύθερο και τον Κουίνσι από τον Παναθηναϊκό. Όπως και να το κάνουμε, θα ήταν χοντρή πλάκα, ειδικά τώρα που στον ΠΑΟ είναι μπροστάρης ο άσπονδος φίλος του ο Αλαφούζος. Θα ήταν ένα ηχηρό πλήγμα για τη νεοσύστατη παναθηναϊκή συμμαχία.
 
Αγωνιστικά, ο Γκανέζος θα μπορούσε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό κύρια με τη διεισδυτικότητα και την ικανότητά του να φτιάχνει φάσεις (10 ασίστ στο περασμένο πρωτάθλημα) κι όχι τόσο στο σκοράρισμα (τέσσερα γκολ). Όχι ότι είναι κανένας…σούπερ κυνηγός (εντυπωσιακός, αλλά πολύ ασταθής), όμως να έχει η ομάδα μία εξτρά καλή επιλογή από τα άκρα, μαζί με Μιραλάς, Αμπντούν, Βλαχοδήμο και Φετφατζίδη. Η, μία δυνατότητα να παίξει σέντερ φορ ο Μιραλάς.
 
Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, περισσότερο τις εντυπώσεις θα εξυπηρετούσε μία τέτοια κίνηση, καθώς ο Ολυμπιακός έχει τέσσερις σέντερ φορ (Τζιμπούρ, Πάντελιτς, Ντιόγο, Μήτρογλου) και τέσσερις ακραίους επιθετικούς. Με την παραμονή και των οκτώ αυτών παικτών, δύσκολα χωράει 9ος (!) παίκτης για τρεις θέσεις της ενδεκάδας. Θα πρέπει να πουληθεί κάποιος πρωτοκλασάτος για να έχει νόημα, επί του αγωνιστικού κομματιού, μία μεταγραφή Κουίνσι.
 
Τέλος πάντων, να ξεκαθαρίσω πως δεν ξέρω κάτι. Εξάλλου, ο Ολυμπιακός τις προάλλες είχε κάνει διάψευση, με το που γράφτηκε το όνομα του Κουίνσι ως στόχος του. Ένα σενάριο γράφω, εντελώς θεωρητικά. Μία ωραία πλάκα την οποία θα μπορούσε να κάνει ο Μαρινάκης στον…φίλο του τον Αλαφούζο. Δυνητικά.
 
Μην το πάρουν στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού και το βράδυ (γιατί διαβάζω ότι απόψε θα απαντήσει), αν τελικά μείνει ο Γκανέζος, και αρχίσουν και γράφουν, «ήθελε να μας τον κλέψει ο Μαρινάκης, τον πήραμε μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού!» κι άλλα τέτοια «κουλά». Εξηγούμαι, ώστε να μην παρεξηγούμαι.

Περισσότερα »