Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Γενέθλια στο... Μαϊάμι για Μέσι!

Ο Λιονέλ Μέσι γιόρτασε μαζί με την οικογένεια αλλά και τους φίλους τα 25α γενέθλια. Φυσικά δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα φώτα της δημοσιότητας ούτε αυτή τη φορά (pics+video).


Μετά από μία ακόμα άκρως απαιτητική σεζόν με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ο Λιονέλ Μέσι απολαμβάνει μερικές στιγμές χαλάρωσης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και το Μαϊάμι ήταν το μέρος στο οποίο έσβησε τα 25 κεράκια των γενεθλίων του.
Εάν πάντως νόμιζε πως θα κρατήσει αυτές τις ιδιωτικές στιγμές μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μάλλον έκανε λάθος, με το επίσημο Fan Club του Αργεντινού άσου να ανεβάζει στην επίσημη ιστοσελίδα του video από το γεγονός αλλά και αρκετές φωτογραφίες.


  • Ο Μέσι γιορτάζει τα 25α γενέθλιά του στο Μαϊάμι


 Φωτογραφίες πάντως από τις διακοπές του Μέσι δημοσίευσε και η καταλανική εφημερίδα "Mundo Deportivo", όπου απεικονίζεται ο άσος της Μπαρτσελόνα να χαλαρώνει στην πισίνα του ξενοδοχείου του.



O Mέσι γιορτάζει τα 25α γενέθλιά του! από G.Pavlidis

Περισσότερα »

Ο Τζόκοβιτς πήγε Γουίμπλεντον με μπαστούνι του γκολφ!


Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έβγαλε από την τσάντα του ένα μπαστούνι του γκολ για να παίξει τένις αντί της κλασικής ρακέτας (video)


Novak Djokovic Prank Gets Golf Club Out... από G.Pavlidis

Φυσικά πρόκειται για άλλη μία από τις πλάκες που κάνει ο Σέρβος τενίστας στα κορτ.
Για την ιστορία, επιβλήθηκε άνετα με 6-3, 6-3, 6-1 του Χουάν Κάρλος Φερέρο στην πρεμιέρα του στο Γουίμπλεντον.

Περισσότερα »

Κίνηση (;) για Σανκαρέ

Εφόσον "ναυαγήσει" η περίπτωση απόκτησης του Κουμαλό στον ΠΑΟΚ δεν αποκλείεται να στραφούν στην λύση του Καλίφα Σανκαρέ.


Συγκεκριμένα στην εφημερίδα "Metrosport" γράφεται: "Μοιραία, λοιπόν, στον ΠΑΟΚ έχουν ήδη ξεκινήσει να σκέφτονται τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις στο όλο ζήτημα.

Μία από αυτές, είναι σύμφωνα με πληροφορίες αυτή του Πάπα Καλίφα Σανκαρέ.

Του 27χρονου κεντρικού αμυντικού από την Σενεγάλη, που έχει καταθέσει προσφυγή κατά του Αρη διεκδικώντας την "ελευθερία" του.

Εφόσον, λοιπόν,  "ναυαγήσει" η περίπτωση του Κουμαλό, δεν θα πρέπει επουδενί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο ΠΑΟΚ να κινηθεί για τον Σανκαρέ για τον οποίο εμφανίστηκε να ενδιαφέρθηκε και πέρσι το καλοκαίρι, με τον ίδιο τον Σενεγαλέζο να μην δείχνει σύμφωνα με άλλες πηγές αρνητικός να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη, από τη στιγμή που ο Δικέφαλος καλύπτει τις φιλοδοξίες του και η οικογένειά του έχει εγκλιματιστεί στην συμπρωτεύουσα.

Βέβαια, για την απόκτηση του Σανκαρέ φαίνεται να ενδιαφέρεται και ο Παναθηναϊκός, με ό,τι αυτό και αν συνεπάγεται".


Περισσότερα »

Υφαντίδου στο Football-ista: "Ευχαριστιέμαι τους αγώνες μου"

Η πρωταθλήτρια του επτάθλου, Σοφία Υφαντίδου, μίλησε στο Football-ista για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και το πώς αντιμετωπίζει τους μεγάλους αγώνες. (photos)


Για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ελσίνκι αναχωρεί την Τετάρτη (27/06) η Σοφία Υφαντίδου, που ξεκινάει την Παρασκευή (29/06) το πρωί την προσπάθειά της στο έπταθλο.
Η 27χρονη πρωταθλήτρια μίλησε στο Sport24.gr και δήλωσε πανέτοιμη για τα δύο μεγάλα ραντεβού του καλοκαιριού, αφού πέραν του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην καριέρα της και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
  • Αναλυτικά η συνέντευξη της Σοφίας Υφαντίδου στο Football-ista :
Έμεινες ικανοποιημένη από την εμφάνισή σου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα;

"Ναι ήμουν πολύ ευχαριστημένη, τόσο από την επίδοση μου στα εμπόδια όσο και στον ακοντισμό. Στα εμπόδια έκανα την τρίτη καλύτερη μου επίδοση και στον ακοντισμό νέο ατομικό ρεκόρ. Δεύτερη θέση και στα δύο, οπότε είμαι πολύ ικανοποιημένη από την εμφάνιση μου σε αυτό το πανελλήνιο πρωτάθλημα".

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ελσίνκι;

"Πάνω απ' όλα θέλω να πάω στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγιής, να μπω να ευχαριστηθώ τον αγώνα χωρίς άγχος και από εκεί και πέρα να κάνω αυτό που ξέρω ότι μπορώ. Να μου βγει η προπόνηση που έχω κάνει, και αν επιτευχθεί αυτό, θα έρθει και το πολύ καλό αποτέλεσμα".

Οι στόχοι σου διαφοροποιούνται εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων σε σχέση με το Ελσίνκι;

"Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. Σίγουρα μια Ολυμπιάδα έχει άλλη χαρά. Σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχω ξαναπάρει μέρος, συμμετοχή σε Ολυμπιάδα θα είναι η πρώτη μου. Δεν θα βάλω κάποιον πιο μεγάλο στόχο στην Ολυμπιάδα, γιατί όποτε το έκανα αυτό με επηρέαζε αρνητικά. Πλέον πάω και ευχαριστιέμαι τους αγώνες και αυτό φέρνει και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σίγουρα δεν πάω να αγωνιστώ χαλαρά ούτε στο ένα ούτε στο άλλο, πάω για να δώσω το 100% όσων έχω δουλέψει. Προτιμώ γενικώς πρώτα να κάνω και μετά να μιλάω".


Φέτος διανύεις την καλύτερή σου σεζόν. Πιστεύεις πως είναι εφικτό να καταρρίψεις το πανελλήνιο ρεκόρ;

"Όπως είπα και πιο πριν, με υγεία πάνω απ' όλα και έναν σωστό αγώνα, χωρίς μεγάλα λάθη, γιατί λάθη πάντα θα υπάρχουν, είναι εφικτό να καταρρίψω το πανελλήνιο ρεκόρ".

Έχεις δώσει βαρύτητα σε κάποιο συγκεκριμένο αγώνισμα;

"Όχι, είναι μοιρασμένη η προπόνηση μου έτσι ώστε να δουλεύω όλα τα αγωνίσματα το ίδιο. Αν όμως σε μια προπόνηση μια μέρα δεν πάω καλά σε κάποιο αγώνισμα, τότε την επόμενη θα το ξαναδουλέψω και θα αφήσω κάποιο άλλο στο οποίο είμαι καλά. Σε σπάνιες περιπτώσεις αυτό, αλλά μπορεί να γίνει".


Ποια αθλήτρια θεωρείς πως είναι το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, τόσο στο Ελσίνκι όσο και στο Λονδίνο;

"Η μάχη για το χρυσό τόσο στο ευρωπαϊκό όσο και στην Ολυμπιάδα θα είναι ανάμεσα στην Jessica Ennis και στην Tatiana Chernova. Στους Ολυμπιακούς η Ennis θα έχει ένα παραπάνω κίνητρο γιατί θα βρίσκεται μέσα στη χώρα της. Αν αυτό όμως την πιέσει ψυχολογικά μπορεί και να την οδηγήσει σε λάθη που θα της κοστίσουν το χρυσό. 
Θα υπολόγιζα και την Dobrynska, αλλά μετά τον κλειστό έδειξε ότι δεν έχει ξαναβρεί το ρυθμό της. Πάντως ούτε και αυτή είναι εύκολη αντίπαλος. Αν είναι καλά, πιστεύω ότι αυτή θα είναι η τριάδα των μεταλλίων".


Περισσότερα »

Γιατί λατρεύουμε να "μισούμε" τον Κριστιάνο Ρονάλντο (Αποκλειστικο)

Με αφορμή μια ατάκα μετά το Τσεχία-Πορτογαλία, ο Θοδωρής Κουνάδης γράφει γιατί ο κόσμος λατρεύει να "μισεί" τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Γιατί και εσύ που τον θαυμάζεις θα έχεις κάποιον λόγο για τον οποίο θα σου την "σπάει" ο τύπος. Παραδέξου το.


Η κοπέλα μου δίπλα πάλευε με το ζόρι να κρατήσει ανοιχτά τα μάτια της. "Κουράγιο", της λέω "γιατί το βλέπω να πηγαίνει στην παράταση". Τελικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο νικάει τον Τσεχ στο 79’ και η Πορτογαλία περνάει στα ημιτελικά. Και η κοπελιά …δυσανασχέτησε.

"Μα καλά, εσύ δεν ζητούσες να μπει ένα γκολ, να λήξει και να φύγουμε", την ρώτησα. "Ναι, ήθελα να μπει ένα γκολ, αλλά όχι να το βάλει αυτός ο αντιπαθητικός!".


Καλώς την. Άλλο ένα μέλος του κλαμπ που λατρεύουμε να "μισούμε" τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Δεν την ρώτησα το γιατί. Έχω τόσους λόγους να τον αντιπαθώ, που κάποιοι από αυτούς σίγουρα θα είναι και οι δικοί της.
Αλλά και οι δικοί σου!

Ναι, γιατί και εσύ που θαυμάζεις τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του Κριστιάνο, θα βρεις κάποιον λόγο για τον οποίο θα σου την "σπάει’" ο τύπος. Και ας μην το παραδέχεσαι.
Πάμε λοιπόν Κριστιάνο Ρονάλντο να σου απαριθμήσω μερικούς λόγους για τους οποίους λατρεύω να σε "μισώ" και οι οποίοι μέχρι να δημοσιευθεί το άρθρο πολύ πιθανόν να τους αυξήσεις με κάτι που θα κάνεις-πεις κτλ κτλ.


Γιατί στη φανέλα σου γράφεις σκέτο "Ronaldo". Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί γιατί σε αποκαλούν και σε γράφουν και με το μικρό σου όνομα; Πολύ απλά, Ρονάλντο ήταν, είναι και θα είναι μόνο ένας.


Γιατί φόρεσες το 7 τη Man. United. Δεν γίνεται ρε φίλε, είναι ιεροσυλία. Πώς να το κάνουμε; Δεν μπορείς ένα τύπος που φοράει ροζ καπελάκια και ροζ …λουλουδάκια στο αυτί, να επιλέγει το νούμερο του ΒΑΣΙΛΙΑ ΕΡΙΚ. Δεν γίνεται. Σε ελληνικά δεδομένα, σαν να βλέπω τον Ζαϊρί με το 11 του Τζόρτζεβιτς.



  • Γιατί "βούτηξες" και το 7 της Ρεάλ μόλις έφυγε ο Ραούλ. Δες τα παραπάνω για να καταλάβεις τι εννοώ. Φταίει βέβαια και η "βασίλισσα" που αντί να το αποσύρει, πήγε και το έδωσε σε σένα. Χρήμα βλέπεις. Πουλάει ο αριθμός, πουλάς και εσύ τρομάρα σου.


  • Γιατί εδώ μιλάμε για μπαλίτσα, για ποδόσφαιρο. Αν ήθελα να ακούω κοριτσάκια να κλαίνε και να χτυπιούνται στο πέρασμα κάποιου, θα πήγαινα στα Mad Video Music Awards ή σε συναυλία του Χατζηγιάννη. Και το χειρότερο; Τα απολαμβάνεις αυτά τα τσιριχτά.


Cristiano Ronaldo Reaction to Villarreal Girl Fans από G.Pavlidis

  • Γιατί είσαι ο εμπνευστής του «λίγο πριν εκτελέσω φάουλ κάθομαι σαν να έχω συγκαεί». Παλικάρι μου, η κάμερα ζουμάρει έτσι και αλλιώς πάνω στον εκτελεστή. Δεν χρειάζεται να την …προκαλέσεις. Κλείσε τα πόδια σου λοιπόν.


  • Γιατί το κολλημένο σου μαλλί πχ στον αγώνα με την Γερμανία είναι βγαλμένο από δημόσιο υπάλληλο ελληνικής ταινίας της δεκαετίας του ‘60. Δεν έχω κάτι από την εποχή. Αλλά στο 2012 είναι αστείο. Και δεν θα κυκλοφορούσες ποτέ έτσι έξω αν δεν ήσουν διάσημος ποδοσφαιριστής.


  • Γιατί στο δεύτερο ημίχρονο τα σήκωσες καρφάκια και έγινες ο μοναδικός ποδοσφαιριστής παγκοσμίως που άλλαξε χτένισμα στην ανάπαυλα. Οκ, ρε Θοδωρή με τι είσαι ικανοποιημένος τέλος πάντων; Μα δεν το σήκωσες γιατί ήταν ωραίο, αλλά για να προκαλέσεις σχόλια για την αλλαγή …κόμης. Απόδειξη; Κολλημένο πάλι με την Τσεχία.

  •  Γιατί στους αγώνες της Πορτογαλίας χτυπιέσαι σαν χταπόδι σε κάθε λάθος ενέργεια συμπαίκτη σου. Εντάξει μεγάλε, δεν έχουν όλοι το ταλέντο σου. Αλλά πίστεψέ με, θέλουν και αυτοί νίκες και κύπελλα. Και προσπαθούν. Αν ήθελες λοιπόν διακρίσεις που εξαρτιόντουσαν αποκλειστικά στις δικές σου δυνάμεις να πήγαινες να παίξεις τένις.

  •  Γιατί πιο αλαζόνας πεθαίνεις. Είπαμε και πιο πάνω το κατέχεις το τόπι. Αλλά το κατέχουν και άλλοι. Και σέβονται τον ιδρώτα τον "ταπεινών" συμπαικτών τους. Όπως και τους αντιπάλους. Δεν λέω να είσαι το καλό παιδί που θέλει κάθε Ελληνίδα μάνα για την κόρη της. Εσύ όμως φίλε δεν είσαι ο ποδοσφαιρικός τσόγλανος που γουστάρω (βλέπε Καντονά). Είσαι αλαζόνας. Έχει τεράστια διαφορά.

Αποβολή Ρούνει (Κρ. Ρονάλντο) από G.Pavlidis
  •  Γιατί γκρινιάζεις στους διαιτητές, κλαψουρίζεις, διαμαρτύρεσαι. Φυσικά και κάποια στιγμή θα αδικηθείς. Φυσικά και θα νιώσεις να σε πνίγει το δίκιο. Πήγαινε λοιπόν σαν άντρας και ζήτα το λόγο. Αλλά αυτό το πράγμα κάθε φορά, μα κάθε φορά που πέφτεις στο έδαφος, να ανοίγεις τα χέρια και να κοιτάς τον ρέφερι με ύφος Μάρθας Βούρτσης πάει πολύ.


  •  Γιατί όταν χάνεις ένα μεγάλο στόχο κλαις. Το 2004 να το δεχθώ. Ήσουν μικρό παιδί και σου βγήκε αυθόρμητα. Πλέον ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ, είσαι στα 28. Δεν λέω και οι άντρες κλαίνε και μεγάλοι ποδοσφαιριστές έχουν κλάψει. Όχι όμως συνέχεια αγόρι μου. Τώρα που θα χάσεις και αυτό το Euro (ελπίζω στον τελικό γιατί θέλω να περάσεις την τίκι τάκα-νυστάζω Ισπανία) μην κλάψεις. Πείσμωσε!! Και πες στον εαυτό σου πως θα πάρω το επόμενο …για να κρατάω το κύπελλο και να με τραβάνε όλες οι κάμερες.

  •  Γιατί απαντάς στις αποδοκιμασίες υψώνοντας το μεσαίο δάκτυλο εδώ και πόσες άλλες φορές.. Πρώτον, θα μπορούσες απλά να απαντήσεις μέσα στο γήπεδο με τις απίστευτες ποδοσφαιρικές σου ικανότητες. Η' έστω θα σου συγχωρούσα αν τρελαινόσουν μία φορά και πέρναγες στην επίθεση. Όχι όμως μεσαία δάκτυλα από μακρυά και αγαπημένοι. Και δεύτερον, θα έπρεπε πρώτα να αναρωτηθείς γιατί ο κόσμος σε αποδοκιμάζει.


  • Γιατί τελικά έχεις αναρωτηθεί για τις αποδοκιμασίες και βρήκες ότι ο λόγος που σε μισεί ο κόσμος είναι "γιατί είμαι όμορφος, πλούσιος και παιχταράς". Όχι Κριστιάνο. Ο κόσμος δεν σε αντιπαθεί γιατί είσαι όμορφος, πλούσιος και παικταράς. Αλλά γιατί είσαι απλά αντιπαθητικός.
Αν διαφωνείς σε κάτι από τα παραπάνω γράψε μου από κάτω το σχόλιο σου. Αν θες, μπορείς να με βρεις και στο twitter να το συζητήσουμε Mietsel@

Περισσότερα »

Κλήρωση Γιουρόπα Λιγκ

  • 1ος προκρ. γύρος (5 και 12 Ιουλίου) 
1. Ιντερ Μπακού (ΑΖΕ) - Τρανς Νάρβα (ΕΣΘ)
2. Ζένιτσα (ΣΒΚ) - ΜΤΚ (ΟΥΓ)
3. Τίρανα (ΑΛΒ) - Γκρέβενμαχερ (ΛΟΥ)
4. Τορπέντο Κουταΐσι (ΓΕΩ) - Ακτόμπε (ΚΑΖ)
5. Μπ. Μπάνια Λούκα (ΒΟΣ) - Τσέλικ Νίκσιτς (ΜΑΥ)
6. Μπακού (ΑΖΕ) - Μούρα (ΣΛΟ)
7. Ελφσμποργκ (ΣΟΥ) - Φλοριάνα (ΜΑΛ)
8. Ρένοβα (ΠΓΔΜ) - Λιμπερτάς (ΣΜΡ)
9. Σάντα Κολόμα (ΑΝΔ) - Οσιγιεκ (ΚΡΟ)
10. Γιαγκόντινα (ΣΕΡ) - Ορντάμπασι (ΚΑΖ)
11. Ντιφερντάνζ (ΛΟΥ) - Ρούναβικ (Ν.ΦΕΡ)
12. Ρόζενμποργκ (ΝΟΡ) - Κρουσέιντερς (Β.ΙΡ)
13. Μίλικοσκι (ΦΙΝ) - Κεφν Ντρούιντς (ΟΥΑ)
14. Σιαουλιάι (ΛΙΘ) - Λεβάντια Τάλιν (ΕΣΘ)
15. Μποέμιαν (ΙΡΛ) - Τορ Ακιουρεϊρι (ΙΣΛ)
16. Σαράγιεβο (ΒΟΣ) - Χιμπέρνιανς (ΜΑΛ)
17. Τβέντε (ΟΛΛ) - Σάντα Κολόμα (ΑΝΔ)
18. Ρούνταρ Πιγέβλια (ΜΑΥ) - Σίρακ (ΑΡΜ)
19. Φλαμουρτάρι (ΑΛΒ) - Χόνβεντ (ΟΥΓ)
20. Ντάτσια Τσισινάου (ΜΟΛ) - Τσέλιε (ΣΛΟ)
21. Σούντουβα (ΛΙΘ) - Νταουγκάβα (ΛΕΤ)
22. Κούοπιο (ΦΙΝ) - Λιανέλι (ΟΥΑ)
23. Κάλμαρ (ΣΟΥ) - Κλίφτονβιλ (Β.ΙΡ)
24. Βίκινγκουρ (Ν. ΦΕΡ) - Γκόμελ (ΛΕΥ)
25. Χαφναρφιόρντουρ (ΙΣΛ) - Εσεν Μάουρεν (ΛΙΧ)
26. Λεχ Πόζναν (ΠΟΛ) - Ζετίσου (ΚΑΖ)
27. Χαζάρ Λάνκαραν (ΑΖΕ) - Νόμε Κάλιου (ΕΣΘ)
28. Μπιρκίρκαρα (ΜΑΛ) - Μέταλουργκ Σκοπίων (ΠΓΔΜ)
29. Ζέτα (ΜΑΥ) - Πιούνικ (ΑΡΜ)
30. Τεούτα Ντούρες (ΑΛΒ) - Μεταλούργκι Ρούσταβι (ΑΛΒ)
31. Ολίμπια Λουμπ. (ΣΛΟ) - Ζενές Ες (ΛΟΥ)
32. Στρέιμουρ (Ν. ΦΕΡ) - Γκαντζασάρ Καπάν (ΑΡΜ)
33. Σεντ Πάτρικς (ΙΡΛ) - Βέστμανεγιαρ (ΙΣΛ)
34. Λιεπάγιας Μέτ. (ΛΕΤ) - Λα Φιορίτα (ΣΜΡ)
35. Γίβασκιλα (ΦΙΝ) - Στάμπαεκ (ΝΟΡ)
36. Ζίμπρου (ΜΟΛ) - Μπάνγκορ (ΟΥΑ)
37. Σκέντιγια (ΠΓΔΜ) - Πόρτανταουν (Β.ΙΡ)

  • 2ος προκρ. γύρος (19 και 26 Ιουλίου)
Νικητής 27 - Νικητής 26
* (ΤΟΥ) - Σεντ Τζόνστον (ΣΚΩ)
Χάιντουκ (ΚΡΟ) - Σκόντο Ρίγα (ΛΕΤ)
ΑΪΚ Στοκχ. (ΣΟΥ) - Νικητής 25
Νικητής 8 - Νικητής 24
Νάφταν Νοβοπόλτσκ (ΛΕΥ) - Ερυθρός Αστέρας (ΣΕΡ)
Βοϊβοντίνα (ΣΕΡ) -  Νικητής 21
Νικητής 35 -  Νικητής 29
Γιούνγκ Μπόις (ΕΛΒ) -  Νικητής 36
Λοκομοτίβ Πλόβντιβ (ΒΟΥ) - Φίτεσε (ΟΛΛ)
Νικητής 3 - Ααλεσουντ (ΝΟΡ)
Μέταλουργκ Ντόνετσκ (ΟΥΚ) -  Νικητής 5
Μακάμπι Νετάνια (ΙΣΡ) -  Νικητής 22
Μλάντα Μπόλεσλαβ (ΤΣΕ) -  Νικητής 15
Νικητής 14 - Ανόρθωση (ΚΥΠ)
Μιλσάμι Ορχέι (ΜΟΛ) -  Νικητής 4
Σλάβεν Κοπρίβνιτσα (ΚΡΟ) -  Νικητής 37
Σερβέτ (ΕΛΒ) -  Νικητής 32
Νικητής 17 - Ιντερ Τούρκου (ΦΙΝ)
Ζαλγκίρις (ΛΙΘ) - Αντμίρα Βάκερ (ΑΥΣ)
Νικητής 9 -  Νικητής 23
Σλόβαν Μπρ. (ΣΒΚ) - Βιντεότον (ΟΥΓ)
Ραπίντ Βουκ. (ΡΟΥ) -  Νικητής 13
Βικτόρια Πλζεν (ΤΣΕ) -  Νικητής 30
Νικητής 6 - ΤΣΣΚΑ Σόφιας (ΒΟΥ)
Νικητής 1 - Αστέρας Τρίπολης
Γάνδη (ΒΕΛ) -  Νικητής 11
Ανζί (ΡΩΣ) -  Νικητής 19
Λέφσκι Σόφιας (ΒΟΥ) -  Νικητής 16
Νικητής 34 - Λέγκια Βαρσ. (ΠΟΛ)
Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ (ΛΕΥ) - Ριντ (ΑΥΣ)
Μπνέι Γιεχούντα (ΙΣΡ) -  Νικητής 18
Νικητής 12 -  Νικητής 10
Σπάρτακ Τρνάβα (ΣΒΚ) - Σλίγκο Ρόβ. (ΙΡΛ)
Νικητής 20 -  Νικητής 7
Σιρόκι (ΒΟΣ) -  Νικητής 33
ΑΠΟΕΛ (ΚΥΠ) -  Νικητής 2
Ρουχ Χορζόφ (ΠΟΛ) -  Νικητής 28
Ααρχους (ΔΑΝ) - Ντίλα Γκόρι (ΓΕΩ)
Νικητής 31 - Τρόμσο (ΝΟΡ)

Περισσότερα »

Κλήρωση Τσάμπιονς Λιγκ

  • 1ος προκρ. γύρος (3, 4 και 10, 11 Ιουλίου)
Ντουντελάνζ (ΛΟΥ)  -  Τρε Πένε (ΣΜΡ)
Βαλέτα (ΜΑΛ)  -  Λουζιτάνος (ΑΝΔ)
Λίνφιλντ (Β.ΙΡ)  -  Β36 Τόρσαβν (Ν.ΦΕΡ)

  • 2ος προκρ. γύρος (17, 18 και 24, 25 Ιουλίου)
Σκέντερμπεου (ΑΛΒ) - Ντέμπρετσεν (ΟΥΓ) 
Μάριμπορ (ΣΛΟ) - Ζελέζνιτσαρ (ΒΟΣ) 
Ζίλινα (ΣΒΚ) - Χάποελ Κιργιάτ Σμόνα (ΙΣΡ) 
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (ΛΕΥ) - Βαρντάρ (ΠΓΔΜ)
ΑΕ Λεμεσού (ΚΥΠ) - Λίνφιλντ (Β.ΙΡ)/Β36 Τόρσαβν (Ν.ΦΕΡ)
Σάμροκ Ρόβ. (ΙΡΛ) - Εκράνας (ΛΙΘ)
Φλόρα Τάλιν (ΕΣΘ) - Βασιλεία (ΕΛΒ)
Νιου Σεντς (ΟΥΑ) - Χέλσινγκμποργκ (ΣΟΥ)
Ελσίνκι (ΦΙΝ) - Ρέικιαβικ (ΙΣΛ)
Μόλντε (ΝΟΡ) - Βέντσπιλς (ΛΕΤ)
Ντουντελάνζ (ΛΟΥ)/Τρε Πένε (ΣΜΡ) - Σάλτσμπουργκ (ΑΥΣ)
Σλόβαν Λίμπερετς (ΤΣΕ) - Σαχτέρ Καραγκάντι (ΚΑΖ)
Λουντόγκορετς (ΒΟΥ) - Ντιναμό Ζάγκρεμπ (ΚΡΟ)
Νέφτσι (ΑΖΕ) - Ζεσταφόνι (ΓΕΩ)
Ουλίσες (ΑΡΜ) - Σερίφ Τιράσπολ (ΜΟΛ)
Βαλέτα (ΜΑΛ)/Λουζιτάνος (ΑΝΔ) - Παρτίζαν (ΣΕΡ)
Μπούντοτσνοστ (ΜΑΥ) - Σλασκ Βρότσλαβ (ΠΟΛ)

Περισσότερα »

Β’ Βραζιλίας: Για την πρώτη νίκη η Μπαρουερί

Με τρεις ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις ανοίγει η 8η αγωνιστική, με τους γηπεδούχους σε δύο περιπτώσεις να είναι φαβορί, ενώ στο τρίτο ματς η Μπαρουερί είναι η μόνη ομάδα της κατηγορίας που δεν έχει ακόμη νίκη.


  • 150. ΓΚΟΪΑΣ – ΓΚΟΥΑΡΑΤΙΝΓΚΟΥΕΤΑ
  • ΣΕΡΑ ΝΤΟΥΡΑΝΤΑ (54.000) * 805 ΧΛΜ.
ΓΚΟΪΑΣ: Πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές της χρονιάς το Σάββατο, αφού έχανε εντός έδρας από τη Βιτόρια στο 20’ με σκορ 0-3 και κατάφερε στο τέλος να νικήσει με 4-3! Στο 60’ μπήκε αλλαγή ο Γκουλάρτ, κέρδισε το πέναλτι με το οποίο σκόραρε ο Τολόι στο 87’. Βέβαια είχε και το πλεονέκτημα στο τέλος να παίζει με παίκτη παραπάνω.
Πλέον με νέο σερί εντός έδρας παιχνίδι δεν υπάρχει άλλη σκέψη από τη νίκη, αφού με τις επενδύσεις της διοίκησης ο στόχος είναι η άνοδος. Τραυματίας παραμένει ο μπακ Ουάλινσον (2 συμ.). Η μεγάλη επιστροφή για σήμερα είναι ο βετεράνος στράικερ Ιαρλέι (5 συμ.), ο οποίος είχε μείνει εκτός στα δύο προηγούμενα ματς για να επανέλθει στην καλή του φυσική κατάσταση. Θα ξεκινήσει σήμερα βασικός αντί του Βικόσα (4/1). Ακόμη μία αλλαγή στο αρχικό σχήμα είναι ότι πάει πάγκο ο ντεφορμέ αριστερός μπακ Ετζίντιο (6 συμ.). Θα ξεκινήσει σήμερα βασικός ο Μπρούνο Κολάσο (1 συμ.).
Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Αρλέι – Βίτορ, Τολόι, Ερνάντο, Κολάσο – Αμαράλ, Τιάγκο Μέντες, Γκουλάρτ, Ντάβιντ – Φελίπε Αμορίμ, Ιαρλέι

ΓΚΟΥΑΡΑΤΙΝΓΚΟΥΕΤΑ: Εμεινε στην εντός έδρας ισοπαλία την Παρασκευή, στο 1-1 με την Αβαΐ, και ενώ στον πάγκο της έκανε ντεμπούτο ο νέος της προπονητής Πιντάδο. Μέτρια εμφάνιση για ακόμη μία φορά, ενώ προηγήθηκε στο σκορ στο 18’ με τον Ντιόγκο Ακόστα, δεν κατάφερε να κρατήσει το πλεονέκτημα και με την αντίπαλο να παίζει με παίκτη λιγότερο.
Γίνεται μεγάλου εύρους ανανέωση του ρόστερ, θα υπάρχει μεταβατική περίοδος. Πάντως στο προηγούμενο ματς, αυτό με την Αβαΐ, έδειξε κάποια αμυδρά σημάδια βελτίωσης σε σχέση με τις σερί ήττες που είχε προηγουμένως.
Τραυματίες ο στόπερ Φελίπε (3 συμ.) και ο επιθετικός Στέφανο (4 συμ.). Επιστρέφει ο στόπερ Αλσίρ (1 συμ.). Υπάρχουν και τρεις παίκτες που μπορεί να κάνουν ντεμπούτο σήμερα, ο στόπερ Ιγκορ, ο επιθετικός Ζοάο Παούλο και ο μέσος Ζάιρο. Ο κόουτς Πιντάδο είπε ότι αυτό θα αποφασιστεί λίγο πριν το ματς.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Σαούλο – Λεάντρο, Ιγκόρ (ή Μπάτζιο), Μαρκίνιος, Πεΐσε – Ζόναταν, Ζούλιο Σέζαρ, Ντανίλο Γκόμες (ή Ζάιρο), Λενίλσον – Λεαντρίνιο (ή Ζοάο Παούλο), Κενίνια
---------------------------------------------------------------------------------------
  •  151. ΙΠΑΤΙΝΓΚΑ – ΣΕΑΡΑ
  • ΛΑΜΕΓΚΑΟ (16.000) * 1.867 ΧΛΜ.
ΙΠΑΤΙΝΓΚΑ: Η τέταρτη σερί ήττα είναι γεγονός και συνέβη στην Κρισιούμα το Σάββατο με 3-2. Μπορεί να προηγήθηκε δύο φορές η ίδια στις δύο και μοναδικές της ευκαιρίες, η γηπεδούχος όμως ήταν καταιγιστική και εκτός από τα τρία γκολ που πέτυχε (το τρίτο γκολ στο 95’) έχασε τουλάχιστον ακόμη 6 κλασικές ευκαιρίες να σκοράρει. Το χαρακτηριστικό των τριών τελευταίων της ηττών είναι ότι αυτές ήρθαν με ανατροπή και ενώ η ίδια είχε προηγηθεί!
Επίσης ιδιαίτερο στοιχείο είναι ότι η ομάδα παρά την αλλαγή προπονητή και την έλευση του Ματσόλα Ζούνιορ (την 5η αγωνιστική) δεν έχει ακόμη νίκη με αυτόν στο τιμόνι. Οι αλλαγές συστημάτων και οι συνεχείς δοκιμές παικτών δεν αποδίδουν αυτό που θα ήθελε.
Πάντως για σήμερα δεν σκέφτεται να κάνει καμία αλλαγή και η ενδεκάδα θα είναι ίδια με αυτή που έπαιξε στην Κρισιούμα. Σε δηλώσεις του ο κόουτς είπε ότι η αντίπαλος έχει έμπειρους παίκτες που ξέρουν την κατηγορία. Θεωρεί ότι και οι δύο ομάδες θα έπρεπε να είναι σε καλύτερη θέση στη βαθμολογία, ελπίζει η Ιπατίνγκα να πιάσει καλή απόδοση και να πάρει τη νίκη.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Μπρούνο – Ρούι, Πεδράο, Ασεβέδο, Τσικίνιο – Λεάντερσον, Λεάντρο Μπρασίλια, Εβερτον, Ουέλινγκτον Μπρούνο – Μάρσιο Ντιόγκο, Τιάγκο Περέιρα

ΣΕΑΡΑ: Νίκησε η «βοβό» (Σεαρά) στο μεγάλο ντέρμπι της κατηγορίας με 1-0 εντός έδρας το Σάββατο την Ατλέτικο Παραναένσε. Οι «ασπρόμαυροι» άνοιξαν το σκορ στο 20’ με ωραία συνδυαστική ενέργεια και σκόρερ τον Ρομάριο. Στο δεύτερο ημίχρονο πήγε με τακτική να κρατήσει, το κατάφερε σχετικά εύκολα, με την αντίπαλο να πιέζει χωρίς αποτέλεσμα, μόνο σημαντικό στοιχείο το άσχημα εκτελεσμένο πέναλτι από τον Πάουλο Μπαϊέρ της Ατλέτικο στο 85’. Παρά τη βελτίωσή της τις τελευταίες αγωνιστικές η ομάδα παραμένει αρκετά από τον αρχικό της στόχο, δηλαδή την άνοδο στην κατηγορία.
Αμφίβολοι ο γκολκίπερ Φερνάντο Ενρίκε (7 συμ.) και ο στόπερ Ουίλιαν Τιέγκο (2 συμ.). Νέα απουσία με τιμωρία ο δεξίς μπακ Απόντι (6 συμ.). Παραμένουν εκτός οι μέσοι Ζούκα (1 συμ.), Ζοάο Μάρκος (καμία συμ.).

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Φερνάντο Ενρίκε (ή Ντιονάταν) – Πάουλο Σέρζιο, Λουιζάο, Ντάνιελ Μάρκες, Εουσέμπιο – Ροζερίνιο, Ζαρντέλ, Εβερτον, Ρόμπστον – Μότα, Ρομάριο
 --------------------------------------------------------------------------------------
  • 152. ΜΠΑΡΟΥΕΡΙ – ΑΜΕΡΙΚΑ ΜΙΝΕΪΡΟ
  • ΜΠΑΡΟΥΕΡΙ (35.000) * 512 ΧΛΜ.
ΜΠΑΡΟΥΕΡΙ: Εχει ικανό ρόστερ η Μπαρουερί, ειδικά με την παρουσία του Μαρσελίνιο αποκτάει μεσοεπιθετική ισχύ. Με τη νέα αλλαγή προπονητή (δεύτερη για φέτος), προσπάθησε για νίκη εκτός έδρας στην Μπόα το Σάββατο, έπαιξε επιθετικά, αφήνοντας όμως σοβαρά αμυντικά κενά. Δέχτηκε τη συντριβή με 4-1, ένα άκρως αποτυχημένο ντεμπούτο για τον κόουτς Εστέβαμ Σοάρες.
Εμπειρος προπονητής κυρίως σε πάγκους ομάδων της Β’ Κατηγορίας, ξέρει καλά την Μπαρουερί αφού είναι η 4η φορά που αναλαμβάνει εκεί, μετά τα έτη 2008, 2009 και 2011, καλείται στο εντός έδρας ματς να πάρει επιτέλους την πρώτη νίκη και να ξεκολλήσει η ομάδα από τον πάτο.
Επιστρέφει ο γκολκίπερ Φερνάντο Λεάλ (6 συμ.). Ακόμη μία αλλαγή προοιωνίζεται για την επίθεση, αφού ο Μαγκράο δεν αποδίδει καλά. Θα ξεκινήσει μάλλον βασικός ο Ζόμπσον. Δηλώσεις έκανε ο επιθετικός Ουίλιαν Ενρίκε, είπε ότι πρέπει να σηκώσουν κεφάλι, να τελειώνουν με αυτό το άσχημο σερί αποτυχιών διορθώνοντας τα λάθη που γίνονται εξαρχής.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Ματέους (ή Φερνάντο Λεάλ) – Μάρκος Πιμεντέλ, Αντερσον Σάλες, Ρονάλντο Αντζελίμ, Λεονάρντο –Αλέ, Φαμπίνιο, Ράφαελ Τσοράο (ή Τιάγκο Ζεντίλ), Παραΐμπα– Μαρσελίνιο (ή Ταντέου), Ζόμπσον (ή Μαγκράο)

ΑΜΕΡΙΚΑ ΜΙΝΕΪΡΟ: Μπορεί εκτός έδρας να δυσκολεύεται σχετικά, εντός έδρας όμως δείχνει ισχυρότατη και νίκησε την Τρίτη με 3-2 την Μπραγκαντίνο. Πρωταγωνιστής ο Μπρούνο Μενένγκελ με τα τρία του γκολ (το τρίτο στο 66’), η ομάδα προηγήθηκε τρεις φορές.
Τιμωρημένος ο έμπειρος μεσοεπιθετικός Ζιλμπέρτο (6 συμ., παλιός παίκτης Τότεναμ, Χέρτα, κ.α.). Εξέτισαν και επιστρέφουν, ο πλάγιος μπακ Μπρίαν (6 συμ.) και ο βασικότατος στόπερ Γκάμπριελ Σάντος (6/1), θα πάρουν κανονικά τις θέσεις τους στο αρχικό σχήμα.
Ο πρώτος έκανε και δηλώσεις, είπε ότι ομάδες τύπου Μπαρουερί μπορεί να μην έχουν ακόμη νίκη είναι όμως άκρως επικίνδυνες και μπορούν να κάνουν ζημιά, έχοντας έμπειρα στελέχη όπως τους Μαρσελίνιο, Ζόμπσον κ.α. Τονίζει επίσης την αρχική πίεση που θα ασκηθεί από τη γηπεδούχο και με τη βοήθεια της κερκίδας. Θεωρεί πάντως ότι η επιθετική ικανότητα της δικής του ομάδας θα κάνει τη διαφορά και σήμερα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Νένεκα – Μπαϊαντέιρο, Γκάμπριελ, Εβερτον Λουίς, Μπρίαν – Ντουντού, Λεάντρο Φερέιρα, Τιαγκίνιο, Ροντριγκίνιο – Μπρούνο Μενένγκελ, Φάμπιο Ζούνιορ

Περισσότερα »

"ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΣΦΥΓΗ..."


Τον δρόμο της προσφυγής σκέφτεται κατά το 90% ο Βλάνταν Ίβιτς, όπως είπε σε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης. Ο Σέρβος μέσος, μόλις έμαθε την απόφαση του προπονητή του ΠΑΟΚ ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του για τη νέα χρονιά, κατά κάποιο τρόπο έβγαλε στη "φόρα"  όλα αυτά τα "κακώς κείμενα" που συνάντησε από τη στιγμή της έλευσής του στην ομάδα επί Σάντος και Ζαγοράκη, μέχρι και σήμερα με την διοίκηση Βρύζα και του νέου προπονητή της Γιώργου Δώνη. Ακολουθεί η συνέντευξη του πρώην όπως όλα δείχνουν παίκτη της ομάδας μας...

Περισσότερα »

Κλείνει στην Μπαρτσελόνα ο Ντρογκμπά!

Μπορεί ο Ντιντιέ Ντρογκμπά να υπέγραψε προ ημερών στην Σανγκάη Σενσούα, αλλά δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να γίνει παίκτης της Μπαρτσελόνα όπως αναφέρουν ισπανικά δημοσιεύματα! Και αυτό γιατί υπάρχει όρος στο συμβόλαιό του που τον αφήνει ελεύθερο εάν δεχτεί πρόταση από τους Καταλανούς!

 
Φωτιά έβαλε το πρωί της Τρίτης το ισπανικό κανάλι TV3 ο Ιβοριανός επιθετικός βρίσκεται στην Βαρκελώνη για να συμφωνήσει και να υπογράψει με την Μπαρτσελόνα! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, ο Ντρογκμπά στο συμβόλαιο που υπέγραψε με την Σανγκάη Σενσούα έχει όρο ότι αυτόματα μένει ελεύθερος από τους Κινέζους εφόσον δεχτεί πρόταση από την Μπαρτσελόνα.

Βέβαια, η είδηση δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά κι εντός της ημέρας-αν πιστέψουμε το  εν λόγω ρεπορτάζ-ο Ντρογκμπά θα γίνει «μπλαουγκράνα». Να θυμήσουμε ότι ο πρώην επιθετικός της Τσέλσι πριν από λίγες ημέρες είχε συμφωνήσει με την Σανγκάη Σενσούα  για διετές συμβόλαιο.  




Περισσότερα »

Μικρός αλλά θαυματουργός !!

Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης είναι μια ανάσα από το τριφύλλι και μπορεί να είναι μικρός στην ηλικία και το δέμας, όμως, στον αγωνιστικό χώρο είναι... θαυματουργός. Το Football-ista τον παρουσιάζει!

 
Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης γεννήθηκε στη Νέα Ζηλανδία και συγκεκριμένα στο Ουέλινγκτον στις 19 Φεβρουαρίου του 1990. Ο πατέρας του κατάγεται από την Τρύφου Αιτωλοακαρνανίας και η μητέρα του από την Κονοπίνα που βρίσκεται έξω από την Αμφιλοχία.

Ο νεαρός επιθετικός έχει ύψος 1,71 μέτρα και το 2007 ήταν μέλος της Εθνικής Εφήβων (Κ-17) της Νέας Ζηλανδίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στη Νότια Κορέα. Έχει αγωνιστεί επίσης στην εθνική ομάδα Ελπίδων (Κ-20) και στην Ολυμπιακή ομάδα (Κ-23).

Ο Μπαρμπαρούσης αν και δεν έχει βρεθεί ποτέ στην Ελλάδα μιλάει μια χαρά τη γλώσσα και φέρεται να ήταν από μικρός Παναθηναϊκός. Η ποδοσφαιρική του καριέρα ξεκίνησε στην Μίραμαρ Ρέιντζερς και στη συνέχεια στην ομάδα των Ελλήνων ομογενών Γουέλινγκτον Ολύμπικ.
  • Η... εκτόξευση στη Νέα Ζηλανδία
Το 2004 αγωνίστηκε στο επαγγελματικό εθνικό πρωτάθλημα (New Zealand Football Championship) με την Tιμ Ουέλινγκτον (ομάδα που ιδρύθηκε τότε με παίκτες από όλες τις ομάδες της πόλης).

Στην Τιμ Ουέλινγκτον έπαιξε για τρία χρόνια και σε ηλικία 17 ετών, υπέγραψε στην Ουέλινγκτον Φοίνιξ, που μετέχει στην Α-Λιγκ (επαγγελματικό πρωτάθλημα της Αυστραλίας). Μάλιστα, τότε ήταν ο νεότερος παίκτης του συλλόγου και έκανε το ντεμπούτο του στις 21 Οκτωβρίου 2007, όταν μπήκε ως αλλαγή στο 86΄ στον αγώνα κατά των Σέντραλ Κόουστ Μάρινερς. Στις 18 Ιανουαρίου 2009 πέτυχε το πρώτο του γκολ ως επαγγελματίας ισοφαρίζοντας την Αδελαΐδα Γιουνάιτεντ. Το Φεβρουάριο του 2010 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο στην Μπρίσμπεϊν Ρόαρ.

  • Διέπρεψε και ως αρχηγός με την Εθνική
Φορώντας το εθνόσημο και το περιβραχιόνιο στην Εθνικής Εφήβων (Κ-17) της Νέας Ζηλανδίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2007 και πέτυχε ένα χατ - τρικ στους προκριματικούς. Συνολικά έπαιξε σε 19 ματς πετυχαίνοντας 16 γκολ.
Ενα χρόνο αργότερα φόρεσε την φανέλα της Εθνικής Νέων (Κ-20) και συμμετείχε σε τρία ματς του αντιστοίχου πρωταθλήματος Ωκεανίας πετυχαίνοντας δύο τέρματα. Την ίδια χρονιά κλήθηκε στην ολυμπιακή ομάδα (Κ-23) και έπαιξε στο προολυμπιακό τουρνουά (σημείωσε τέσσερα γκολ σε πέντε αγώνες) παίρνοντας την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, αλλά τελικά δεν κλήθηκε.
  • Μια ανάσα από το Μουντιάλ
Το 2008 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην εθνική ανδρών και συμπεριλήφθηκε στην 30άδα της ομάδας που προετοιμάστηκε να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής το 2010 αλλά δεν εντάχθηκε στην τελική 23άδα!

  • Το βήμα και ο τίτλος στην Αυστραλία...
Το 2010 έκανε το μεγάλο βήμα με την Μπρισμπέιν Ρόαρ και το πρωτάθλημα της Αυστραλίας. Στην πρώτη του σεζόν πανηγύρισε 12 γκολ, μοίρασε 6 ασίστ σε 33 παιχνίδια. Ηταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του και δεύτερος στο πρωτάθλημα κατακτώντας στο τέλος τον τίτλο. Οι ικανότητες του στον αγωνιστικό χώρο τον ανέδειξαν και στην καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος.
... και η μεταγραφή στην Ρωσία

Ολα όσα έκανε στην Αυστραλία δεν πέρασαν απαρατήρητα και στις 18 Ιουλίου του 2011 ανακοινώθηκε από την Αλάνια Βλαντικαφκάζ, υπογράφοντας συμβόλαιο τριών ετών. Η ομάδα του πήρε περίπου 600.000 ευρώ για να τον παραχωρήσει. Με τους Ρώσους έκανε το ντεμπούτο του στις 9 Αυγούστου του 2011 και πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης κόντρα στην Τορπέντο Βλαντιμίρ.

Η Αλάνια μολονότι αγωνίζεται στην Β' κατηγορία της Ρωσίας συμμετέχει στο Europa League ως φιναλίστ του Κυπέλλου όπου έχασε από το μεγαθήριο ΤΣΣΚΑ Μόσχας!

  • Σκοράρει και με τα δύο πόδια
Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης είναι ένας επιθετικός που σκοράρει και με τα δύο πόδια, χρησιμοποιώντας τα εξίσου καλά. Ο 21χρονος άσος ξεχωρίζει για την ταχύτητα του και τις... ηγετικές του ικανότητες παρότι είναι μικρός σε ηλικία.
Ο διεθνής φορ έχει πολύ καλή σχέση με τα δίχτυα, αλλά και στο να μοιράζει γκολ. Το μόνο μείον του είναι η κεφαλιά!

Περισσότερα »

Από το Euro σε... νάιτ κλαμπ!

Ο Γκλεν Τζόνσον δεν έχασε καιρό μετά τον αποκλεισμό της Αγγλίας από το Euro και επισκέφτηκε νυχτερινό κέντρο του Λονδίνου τη Δευτέρα. Φυσικά και δεν πέρασε απαρατήρητος από τους "παπαράτσι" (pics).


Η Αγγλία ήπιε το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού για μία ακόμα φορά μέσω των πέναλτι σε μεγάλη διοργάνωση και το γεγονός αυτό σκόρπισε απογοήτευση στο στρατόπεδο των "τριών λιονταριών", τόσο σε παίκτες όσο και στην τεχνική ηγεσία.
Υπάρχουν πάντως και παραδείγματα ποδοσφαιριστών που κατάφεραν να "πνίξουν" γρήγορα τον καημό τους, με πρώτο και καλύτερο τον Γκλεν Τζόνσον.

Λίγες ώρες αφότου η αποστολή είχε αφήσει την Ουκρανία για να πατήσει το πόδι της επί αγγλικού εδάφους, ο άσος της Λίβερπουλ δεν έχασε την ευκαιρία και επισκέφτηκε ένα νυχτερινό κέντρο του Λονδίνου για να διασκεδάσει.

Ο λόγος για το κλαμπ "Mahiki", που αποτελεί στέκι αρκετών σελέμπριτι, με την αγγλική εφημερίδα "Daily Mail" να δημοσιεύει φωτογραφίες από την έξοδο του Τζόνσον και να αποκαλύπτει ότι έφυγε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.


Όσον αφορά πάντως στην ήττα από την Ιταλία στα πέναλτι στα προημιτελικά του Euro 2012, ο Τζόνσον υποστήριξε:
"Επιτρέψαμε στην Ιταλία να έχει μεγάλη κατοχή και όταν δεν έχεις τη μπάλα πάντα κουράζεσαι περισσότερο από τον αντίπαλο.

Ως αποτέλεσμα, όταν παίρναμε τη μπάλα, δεν είχαμε αρκετή φρεσκάδα για να προκαλέσουμε τη ζημιά που θα θέλαμε.
Είναι απογοητευτικό να γυρίζουμε με τέτοιο τρόπο σπίτι. Όταν όμως αμύνεσαι όλη την ώρα δεν μπορείς να φτάσεις πιο μακριά".

Περισσότερα »

Απειλείται με βαριά καμπάνα ο Νασρί

Με αποκλεισμό έως και δύο ετών από την εθνική Γαλλία κινδυνεύει Σαμίρ Νασρί μετά την φραστική επίθεση του σε δημοσιογράφο.


Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι έχασε την ψυχραιμία του, όταν δημοσιογράφος του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων του ζήτησε να σχολιάσει την απόδοσή του στο παιχνίδι με την Ισπανία.
Ο Νασρί του απάντησε "άντε χάσου" και άρχισε να τον βρίζει χυδαία.

Σύμφωνα με την "L’ Equipe", δεν αποκλείεται να επιβληθεί στον 25χρονο άσο ακόμη και διετής αποκλεισμός.
Εάν αυτό συμβεί θα πρόκειται για νέο ρεκόρ μετά την 18μηνη τιμωρία που είχε επιβληθεί στο παρελθόν στον Νικολά Ανελκά μετά το επεισόδιο που είχε με τον Ρεϊμόν Ντομενέκ.
Σημειώνεται, ότι τον κίνδυνο να τους επιβληθεί μικρότερη τιμωρία αντιμετωπίζουν για πειθαρχικά παραπτώματα και οι Χατέμ Μπεν Αρφά, Ζερεμί Μενέζ και Γιαν Εμβιλά.

Περισσότερα »

Φ(ρ)ούρια Ρόχα!

Η Εθνική Ισπανίας έχει στην κατοχή της μια εκπληκτική επίδοση που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Διατηρεί ένα μοναδικό σερί απαραβίαστης εστίας στα νοκ άουτ παιχνίδια των μεγάλων διοργανώσεων, έχοντας ήδη φτάσει τα 8 συνεχόμενα ματς με μηδέν παθητικό. Μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει κάτι ανάλογο, είναι η Ελλάδα το 2004!


Η Εθνική Ισπανίας συμπλήρωσε 8 νοκ άουτ παιχνίδια σε μεγάλες διοργανώσεις δίχως να δεχτεί ούτε ένα γκολ!
Η επίδοση είναι παγκόσμιο ρεκόρ και η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει κάτι ανάλογο σε EURO ή Μουντιάλ, είναι η Ελλάδα το 2004!

Η Furia Roja θα αγωνιστεί την Τετάρτη στον πρώτο ημιτελικό του φετινού EURO με αντίπαλο την Πορτογαλία, φιλοδοξώντας να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής. Μεγάλο όπλο της σε αυτή την προσπάθεια, εκτός από το μοναδικό passing game που εφαρμόζει στο γήπεδο, θα είναι και η άμυνά της, η καλύτερη μέχρι στιγμής στο τουρνουά, με μόνο ένα γκολ παθητικό, αυτό της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων από την Ιταλία.

Δεν εντυπωσιάζει όμως μόνο φέτος η αμυντική γραμμή των Ισπανών. Από το 2008 μέχρι και σήμερα, η Furia Roja έχει πετύχει κάτι εκπληκτικό. Δεν έχει δεχτεί ούτε ένα τέρμα σε όλους τους νοκ άουτ αγώνες που έχει δώσει στο EURO της Αυστρίας και της Ελβετίας, στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής και βέβαια στον προημιτελικό με τη Γαλλία στη φετινή διοργάνωση. Οι Ισπανοί συμπλήρωσαν έτσι 8 αγώνες (με δυο παρατάσεις) διατηρώντας την εστία τους απαραβίαστη.

Το εκπληκτικό σερί ξεκίνησε πριν 4 χρόνια στο προηγούμενο EURO. Εκεί η ομάδα του Λουίς Αραγονές έφερε 0-0 με την Ιταλία στον προημιτελικό, παίρνοντας την πρόκριση στα πέναλτι, εξαφάνισε τη Ρωσία στον ημιτελικό με το εμφατικό 3-0 και έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης κερδίζοντας 1-0 τη Γερμανία με το γκολ του Τόρες. Στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής προστέθηκαν ακόμα 4 νίκες στα νοκ άουτ με επίσης μηδέν παθητικό.

  
Η Εθνική Ελλάδας είναι η μοναδική ομάδα - εκτός της Ισπανίας - που έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε όλα τα νοκ άουτ ματς μιας μεγάλης διοργάνωσης (EURO ή Μουντιάλ). Εδώ ο Νικοπολίδης μαζί με τον Κασίγιας το 2004.

Η Ισπανία του Βιθέντε ντελ Μπόσκε κέρδισε κατά σειρά την Πορτογαλία (φάση των «16»), την Παραγουάη (προημιτελικός), τη Γερμανία (ημιτελικός) και την Ολλανδία (τελικός), όλες με το ίδιο σκορ, 1-0. Μόνο η Ολλανδία στον τελικό χρειάστηκε επιπλέον προσπάθεια, αφού το γκολ του Ινιέστα ήρθε στην παράταση, όμως ούτε εκεί μπόρεσε να παραβιαστεί η εστία του Κασίγιας. Και το 2-0 επί των Γάλλων το προηγούμενο Σάββατο, έφτασε την επίδοση των Ισπανών στα 780 συνολικά λεπτά (720 λεπτά τα 8 ματς συν 60 λεπτά οι δυο παρατάσεις, με Ιταλία το 2008 και με Ολλανδία το 2010).

Καμία άλλη ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου δεν έχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν σε τόσα πολλά νοκ άουτ παιχνίδια. Η Furia Roja όχι μόνο το πέτυχε, αλλά ολοκλήρωσε δυο διοργανώσεις με απαραβίαστη εστία, το EURO του 2008 και το Μουντιάλ του 2010. Η μοναδική Εθνική ομάδα που έχει κάνει κάτι ανάλογο, σε μια όμως μόνο διοργάνωση, δεν είναι άλλη από την Ελλάδα στο 2004! Υπενθυμίζουμε ότι η αναφορά γίνεται αποκλειστικά στα νοκ άουτ παιχνίδια, χωρίς να υπολογίζονται τα ματς των ομίλων. Η Εθνική μας στο EURO του 2004 κράτησε ανέπαφη την εστία του Νικοπολίδη για 285 λεπτά: 90’ απέναντι στη Γαλλία, 105’ απέναντι στην Τσεχία και 90’ απέναντι στην Πορτογαλία.

Επιστρέφοντας στην Ισπανία, να προσθέσουμε ότι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ρεκόρ είναι ο Ίκερ Κασίγιας, ο κορυφαίος τερματοφύλακας αυτή τη στιγμή στον κόσμο, με τη βοήθεια φυσικά των αμυντικών του. Παίκτες όπως ο Πουγιόλ, ο Ράμος, ο Πικέ, ο Καπντεβίλα, ο Άλμπα, ο Αρμπελόα κλπ, αλλά και η σωστή λειτουργία στην αλληλοκάλυψη, την πίεση στον αντίπαλο και τις βοήθειες όταν αμύνεται όλη η ομάδα, είναι οι κυριότεροι παράγοντες που έχουν κρατήσει το μηδέν παθητικό στην εστία της Furia Roja.

Περισσότερα »

Το μήνυμα της "Bild" στην Εθνική Ιταλίας

Μετά την Εθνική Ελλάδας, ήρθε η σειρά της Εθνικής Ιταλίας να μπει στο... μάτι της Bild. "Τώρα θα κανονίσουμε τους λογαριασμούς μας", είναι το μήνυμα που στέλνει η γερμανική εφημερίδα στον Μπουφόν και την παρέα του.


"Ιταλία, τώρα θα κάνουμε τους λογαριασμούς μας. Μπορούμε να κλείσουμε τον λογαριασμό που έχει παραμείνει ανοιχτός εδώ και έξι χρόνια απέναντι στον πιο επικίνδυνο αντίπαλό μας κα να περάσουμε στον τελικό"

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στον ημιτελικό του Μουντιάλ 2006", αναφέρει χαρακτηριστικά στη σημερινή της έκδοση η εφημερίδα, η οποία δεν κρύβει την αισιοδοξία της για την αναμέτρηση και ακτινογραφεί παράλληλα τα σημεία που αποτελούν "αχίλλειο πτέρνα" για τους Ιταλούς

"Η άμυνα είναι το αδύνατο σημείο της Ιταλίας και οι Μπαλοτέλι και Κασάνο είναι θερμοκέφαλοι που εκνευρίζονται εύκολα".

Η "Sueddeutsche Zeitung" από την πλευρά της πάντως εξυμνεί τον Τζανλουίτζι Μπουφόν για το γεγονός ότι προσδίδει μία αξιοθαύμαστη σταθερότητα στην αμυντική του γραμμή, και τονίζει ότι:

"Το ιταλικό ποδόσφαιρο υπό τις οδηγίες του Τσέζαρε Πραντέλι έχει ελάχιστες ομοιότητες με το κατενάτσιο. Η ιταλική ομάδα θυμίζει περισσότερο Γερμανία".

Η Spiegel τέλος υπενθυμίζει τέλος το αρνητικό ρεκόρ της Γερμανίας απέναντι στην Ιταλία σε επίσημες διοργανώσεις (καμία νίκη σε 7 παιχνίδια) λέγοντας "θα είναι δύσκολα τώρα για τη Γερμανία", ενώ η "Frankfurter Allgemeine Zeitung" υποστηρίζει πως το κλειδί στον μεγάλο ημιτελικό της Πέμπτης θα είναι ο περιορισμός του Πίρλο.

"Εάν κρατήσουμε υπό έλεγχο τον μαέστρο Πίρλο, θα έχει γίνει η περισσότερη δουλειά", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Περισσότερα »