Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Με Οδηγό: "Ντε Ρόσι"

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης έπλεξε το εγκώμιο του Ντανιέλε Ντε Ρόσι για την επιρροή στο παιχνίδι του, ενώ σχολίασε και τις συγκρίσεις που γίνονται ανάμεσα σε αυτόν και τον Φερνάντο Ρεδόνδο. 


"Στην Ελλάδα τον παρακολουθούαμε πάντα. Είναι πολύ μεγάλος παίκτης, με αυτόν βελτιώνομαι κάθε ημέρα, μου δίνει συμβουλές και αυτό είναι πολύ σημαντικό", τόνισε ο Έλληνας αμυντικός μέσος μιλώντας στον επίσημο τηλεοπτικό σταθμό της Ρόμα, για να αναφερθεί στη συνέχεια στον Ζντένεκ Ζέμαν και τους "τζαλορόσι" που χτίζει για τη νέα σεζόν.

"Μου αρέσει να προωθούμαι με τη μπάλα στα πόδια και αυτό το θέλει και ο προπονητής.

Η ομάδα είναι σίγουρα πολύ καλή, παίζουμε πολύ καλά. Είμαστε ακόμα στην αρχή αλλά μπορούμε να πετύχουμε".
Όσον αφορά δε σε πρόσφατη τοποθέτηση του γενικού διευθυντή των "λύκων", Βάλτερ Σαμπατίνι, ο οποίος τον συνέκρινε με τον σπουδαίο Αργεντινό παλαίμαχο άσο Φερνάντο Ρεδόνδο, είπε:

"Μου άρεσε το σχόλιο αλλά εκείνος έχει κάνει μία μεγάλη καριέρα, εγώ απέχω πάρα πολύ από κάτι τέτοιο".

Περισσότερα »

Πρώτο Εισητήριο Τελικού " Ρωσία "

Μετά από ένα συγκλονιστικό δ' δεκάλεπτο, η Ρωσία επιβλήθηκε με 83-74 της Λιθουανίας και στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα, Γαλλία-Ισπανία


Στις 4 καλύτερες ομάδες των Ολυμπιακών Αγώνων, προκρίθηκε η Ρωσία, νικώντας στον προημιτελικό με σκορ 83-74 και πλέον στα ημιτελικά της Παρασκευής, το νικητή του αγώνα Γαλλία - Ισπανία.

 Φριντζόν κάρφωσε στα 10'' πριν τη λήξη του αγώνα κι έγραψε το τελικό σκορ με 83-74, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης.

Περισσότερα »

Στα ημιτελικά η Φιλάνδρα

Η Ελένη Φιλάνδρα πήρε την 3η θέση στην προκριματική σειρά των 800 μέτρων και προκρίθηκε απευθείας στα ημιτελικά του αγωνίσματος.


Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, καθώς πήρε από την αρχή την πρωτοπορία στην κούρσα, στην προσπάθειά της να κρατηθεί στις πρώτες θέσεις.

Έτσι, με χρόνο 2:02.29, πήρε την 3η θέση στη σειρά της, πίσω από την Πάμελα Τζελίμο και τη Λίνσι Σαρπ, και εξασφάλισε την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά της Πέμπτης (21:30 ώρα Ελλάδος).

Περισσότερα »

Εύκολα στον τελικό ο Φιλιππίδης

Ο Κώστας Φιλιππίδης, με τρία έγκυρα άλματα σε ισάριθμες προσπάθειες, προκρίθηκε στον τελικό του επί κοντώ χωρίς να χρειαστεί να πιάσει το όριο των 5.70 μέτρων.


Απόλυτα ψύχραιμος και προετοιμασμένος εμφανίστηκε στον προκριματικό του επί κοντώ ο Κώστας Φιλιππίδης.
Ο Έλληνας άλτης πέρασε με την πρώτη τα 5.35, τα 5.50 και τα 5.60, με συνέπεια να μην χρειαστεί να δοκιμάσει στο όριο των 5.70, ούτε καν στα 5.65.

Έτσι, θα δώσει το "παρών" σε έναν ακόμα τελικό μεγάλης διοργάνωσης, που είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Παρασκευής (21:00 ώρα Ελλάδος).
  • Οι 14 του τελικού:
Ράφαελ Χολτσντέπε (Γερμανία) 5.65
Ρενό Λαβιγιενί (Γαλλία) 5.65
Κώστας Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5.60
Εβγκένι Λουκιανένκο (Ρωσία) 5.60
Μπραντ Ουόκερ (ΗΠΑ) 5.60
Ρομάν Μενίλ (Γαλλία) 5.60
Ντμίτρι Σταροντούμπτσεβ (Ρωσία) 5.60
Λούκας Μιχάλσκι (Πολωνία) 5.60
Στίβεν Χούκερ (Αυστραλία) 5.50
Στίβεν Λιούις (Μεγάλη Βρετανία) 5.50
Μάλτε Μορ (Γερμανία) 5.50
Μπιόρν Ότο (Γερμανία) 5.50
Ιγκόρ Μπιτσκόβ (Ισπανία) 5.50
Γιάν Κούντλιτσκα (Τσεχία) 5.50

Περισσότερα »

Σηφάκης: "Με το πιστόλι στον κρόταφο" (Pic)

Ο Μιχάλης Σηφάκης μίλησε και φωτογραφήθηκε στο "Hello". Διαβάστε τι δήλωσε για το ποδόσφαιρο, την αναζήτηση ομάδας, την οικογένεια, τους φίλους και τη σχέση του.


Ο διεθνής τερματοφύλακας αναφέρθηκε στην εμπειρία του να αγωνίζεσαι στην Εθνική ομάδα, αλλά και στα λάθη που θέλει να κάνει μόνος του. Ακόμη αναφέρεται στον κόσμο που τον πλησιάζει, στο πως περνά τον ελεύθερο χρόνο και το τι πραγματικά τον φοβίζει.

"Το ποδόσφαιρο ήταν "κληρονομιά" από τον πατέρα σας, που ήταν επίσης τερματοφύλακας; "Κληρονομικό, ίσως ήταν το ταλέντο. Ωστόσο, η ημτέρα μου με έβαλε στο δρόμο του ποδοσφαίρου. 

Ο πατέρας μου έπαιζε σε ομάδες εκτός Κρήτης κι εγώ στην Δ' Δημοτικού, όπως όλα τα παιδιά, ήθελα να παίξω στην ομάδα της γειτονιάς. Τότε βρήκε ευκαιρία η μητέρα μου και με έγραψε. Δεν πίστευα, πάντως, ότι θα ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα ή ότι θα έφτανα εδώ που έφτασα" ήταν τα πρώτα του λόγια.  

Και πρόσθεσε: "Έπαιζαν και τα αδέρφια σας ποδόσφαιρο; "Με τον μεγαλύτερο, που σήμερα είναι 29 ετών και προπονεί μικρά παιδιά, παίζαμε ποδόσφαιρο. Ο μικρότερος, είναι 11 ετών, τώρα ξεκίνησε να παίζει σε μια ομάδα.
Με τον πατέρα μου δεν έκανα ποτέ προπόνηση. Κάποιες φορές θα ακούσω τη συμβουλή του, αλλά στα επαγγελματικά προτιμώ να αποφασίζω μόνος, ώστε να μην ψάχνω στους άλλους τις ευθύνες σε περίπτωση που κάνω μια λανθασμένη επιλογή".
  • "Δεν επιλέγεις το ποδόσφαιρο, σε επιλέγει αυτό"
Για το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή υπογράμμισε ότι: "Δεν επιλέγεις να γίνεις ποδοσφαιριστής, ο χώρος σε επιλέγει. Ούτε εγώ ήξερα ότι θα ήμουν εδώ σήμερα. Όταν στα 17.5 χρόνια έπρεπε να υπογράψω ένα επαγγελματικό συμβόλαιο και ήθελα μαζί μου τον πατέρα μου, εκείνος για τους δικούς του λόγους ήταν αρνητικός στο να υπογράψω. 

Σε μερικά πράγματα είχε δίκαιο, αλλά όπως φαίνεται δικαιώθηκα εγώ. Υπήρχαν στιγμές που μου έδινε συμβουλές, αλλά δύο-τρεις φορές που έπρεπε να πάρω μια σημαντική απόφαση, ακολούθησα τον αντίθετο δρόμο από εκείνον που μου υπέδειξε. 

Με την πορεία του χρόνου δικαιώθηκα.
Στο πρώτο μου συμβόλαιο ήταν αρνητικός και όταν ανανέωσα στον ΟΦΗ, ήταν και πάλι διστακτικός. Για αυτό θεωρώ ότι πρέπει να ακολουθείς αυτό που σου λέει η καρδιά σου. Αν πήγαιναν στραβά τα πράγματα, θα έπρεπε να "κυνηγάω" εκείνον. 
Ενώ τώρα "κυνηγάω" εμένα και κανέναν άλλον.
"Δεν είναι "εύκολα χρήματα" αυτά που παίρνουν οι ποδοσφαιριστές. Για να φτάσει κανείς ψηλά, πρέπει επί σειρά ετών να κάνει θυσίες στην προσωπική του ζωή, στη διατροφή του, στους ρυθμούς του. 

Δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται σε έναν αγώνα. Θυμάμαι τον εαυτό μου από το δημοτικό ακόμη, να ξυπνάω στις έξι το πρωί για προπόνηση και μετά κατευθείαν για μάθημα. Όλοι μας θεωρώ ότι κάνουμε θυσίες -ο καθένας στον τομέα του- και κάποια στιγμή ανταμειβόμαστε. 

Το ποδόσφαιρο είναι δημοφιλές άθλημα, ο "βασιλιάς των σπορ" σε ολόκληρο τον κόσμο και ίσως για αυτό να έχει και αρκετά χρήματα. Κανείς, πάντως, δεν μπορεί να τα πάρει από τη μια μέρα στην άλλη". 
  • "Δεν περιγράφεται η Εθνική"
Όσο για την εμπειρία του στο Euro; "Το να παίζεις για την εθνική ομάδα της χώρας σου δεν περιγράφεται με λόγια, ειδικά στη στιγμή που ακούγεται ο εθνικός ύμνος. Λόγω της κρίσης υπάρχει πίεση σε όλο τον κόσμο και απλώς ψάχνουμε διεξόδους για να γελάσουμε, να χαρούμε. Η Εθνική, λοιπόν, έστω και για λίγες μέρες κατάφερε να δώσει μια τεράστια χαρά στους Έλληνες που την είχαν ανάγκη.

Εμείς στην Πολωνία μαθαίναμε τα πάντα από το διαδίκτυο και τους δικούς μας ανθρώπους. Μαθαίναμε για τους πανηγυρισμούς. Δεν νιώθαμε, όμως, πίεση. Ένα παιχνίδι ήταν. Αντιπροσωπεύεις τη χώρα σου και κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου για να κερδίσει η ομάδα".

Και προσθέτει ότι "οι Έλληνες είμαστε λίγο υπερβολικοί. Ως λαός είμαστε των άκρων". Για το πως αντιδρά μετά από ένα λάθος απάντησε ότι "από τα λάθη σου μαθαίνεις και βελτιώνεσαι. Ένας τραγουδιστής μετά το φάλτσο, δεν σταματάει να τραγουδάει και ένας ηθοποιός μετά από μια κακή στιγμή δεν εξαφανίζεται από τη σκηνή. 

Όταν δεν αποκρούσεις τη μπάλα, σίγουρα σε επηρεάζει. Αλλά όταν βγαίνεις έξω από το γήπεδο είσαι ο Μιχάλης, όχι ο Σηφάκης.

Όταν σε πλησιάζουν έξω και σου μιλάνε για τον αγώνα, όχι δεν είσαι ο Μιχάλης, αλλά ο τερματοφύλακας. Αλλά εφόσον είναι επιλογή σου να βρίσκεσαι σε αυτόν τον χώρο, είσαι υποχρεωμένος να αντέχεις και να είσαι ευγενικός".

  • "Ψάχνω ομάδα στο εξωτερικό"
Για τα μεταγραφικά δήλωσε: "Είμαι ελεύθερος από τον Άρη και μέχρι τις 31 Αυγούστου έχω δικαίωμα να βρω τη νέα μου ομάδα. Η σκέψη μου είναι προς τα έξω. Το ποδόσφαιρο στο εξωτερικό είναι ένα πραγματικό παιχνίδι, δεν είσαι ποτέ με το "πιστόλι στον κρόταφο" όπως στην Ελλάδα. Το ευχαριστιέσαι και οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Έχεις περισσότερα περιθώρια βελτίωσης από ότι εδώ".

Όσο για τη χώρα που θα προτιμούσε να συνεχίσει την καριέρα του; "Στην Ιταλία. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο τους, η γλώσσας τους, η κουλτούρα τους".
  • Τα ρούχα, το τατουάζ κι οι θαυμάστριες

Σχολίασε και τον περσινό του τραυματισμό λέγοντας: "Ήταν ο πρώτος μου τραυματισμός και ήταν δύσκολο, καθώς για πέντε μήνες σταμάτησα να κάνω αυτό που έκανε για 10 συνεχόμενα χρόνια. 

Σίγουρα περνάει από το μυαλό σου -ειδικά όταν πονάς- ότι μπορεί να μην ξαναπαίξεις, αλλά ευτυχώς πήγαν όλα καλά.
Με τους παιδικούς μου φίλους δεν μιλάμε ποτέ για ποδόσφαιρο. Σπάνια θα με κρίνουν ή θα με συμβουλεύσουν. Είμαι χαρούμενος που μου μεταφέρουν ότι δεν έχω αλλάξει ως άνθρωπος, εξαιτίας της επιτυχίας.

 Από την άλλη με πειράζουν με το "κόλλημα" που έχω με τα ρούχα. Έχω μια αδυναμία κι εγώ, τι να κάνω;
Είμαι ξεροκέφαλος και εγωιστής, αλλά οι φίλοι μου ξέρουν το κουμπί μου, οπότε βρίσκουν την ισορροπία".

Για τα τατουάζ τόνισε ότι: 'ξεκίνησα να κάνω κάποια που με εκφράζουν και από ένα σημείο και μετά "ξέφυγε" όπως βλέπετε. Τα πιο πολλά σημαίνουν κάτι για μένα και τα έκανα σε περιόδους που ήμουν πιεσμένους".

Όσο για το πως είναι στις σχέσεις του; "Δύσκολος. Η δουλειά του επαγγελματία ποδοσφαιριστή είναι πολύ ιδιαίτερη και κατά κάποιο τρόπο ο άνθρωπος που θα είναι δίπλα του, πρέπει να τον ακολουθεί σε οτιδήποτε κάνει -στον τρόπο ζωής και στην καθημερινότητα του- και να έχει αντοχές.

Μπορεί να γυρίσω με νεύρα από την μια προπόνηση ή μια ήττα και εκείνη να πρέπει να με ανεχτεί. Ε, είμαι και λίγο δύσκολος και εγωιστής σε μια σχέση. Παλιότερα ήμουν ακόμη περισσότερο. Σε βαθμό τόσο εκνευριστικό, που θύμωνα κι εγώ με τον εαυτό μου. Μεγαλώνοντας όμως ωρίμασα και θεωρώ ότι βελτιώθηκα.

Με την τωρινή μου σχέση συμπληρώσαμε ένα χρόνο μαζί και είμαι πάρα πολύ καλά. Καλώς ή κακώς στο ποδόσφαιρο προτεραιότητα έχει η δουλειά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να παραμελείς την προσωπική σου ζωή. Αυτή τη στιγμή προέχει να τακτοποιηθώ επαγγελματικά. Στα προσωπικά μου εφόσον περνάω καλά, θα βρεθεί λύση".

Ακόμη αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις θαυμασμού προς το πρόσωπο του: "Για να μην πω ψέμματα κάποιες στιγμές το αντιμετωπίζεις. Θα έρθουν να μου μιλήσουν, θα μου στείλουν μηνύματα στο twitter. Είναι ωραίο, αλλά μέχρι εκεί. Το θέμα είναι να το ανέχεται ο άνθρωπος που είναι μαζί σου, ειδικά δε αν τύχει να σε φλερτάρουν. 

Εμείς τώρα το παλεύουμε ακόμη, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Στην αρχή είναι το πιο δύσκολο.
Στην Ελλάδα όλοι θεωρούμε το ποδόσφαιρο ένα κομμάτι μας. Δεν είναι κακό να σε πλησιάζουν, αλλά είναι στιγμές που εσύ θέλεις να χαλαρώσεις, πίνοντας ένα ποτό κι έρχεται κάποιος να σε ρωτήσει για την ομάδα. 
  •  "Άθελα του σου μεταφέρει ένταση".
Θαυμάζει την Εύα Μέντες και εξηγεί πως περνά τον ελεύθερο χρόνο του: "Βλέπω πολλές ταινίες, κομεντί, περιπέτειες, τώρα τελευταία και θρίλερ. Ακούω μουσική από κρητικά μέχρι ροκ. Και είμαι από μικρός fan του Μάρκου Σεφερλή. Βλέπω πάντα τις παραστάσεις του". Όσο για το τι φοβάται πιο πολύ;  
  • Την αβεβαιότητα που υπάρχει στον κόσμο" όπως τόνισε χαρακτηριστικά."

Περισσότερα »

Super League και την Δευτέρα

Η Super League και η NOVA ήρθαν σε συμφωνία για την μετάδοση αγώνων του πρωταθλήματος και την Δευτέρα.


Η Super League και η NOVA μετά από διαπραγματεύσεις ήρθαν σε συμφωνία για την μετάδοση αγώνων του πρωταθλήματος και την Δευτέρα.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής (είναι προγραμματισμένη για τις 26/8) αναμένεται να ανακοινωθεί μετά τους αγώνες του Γ' προκριματικού γύρου του Champions League και του Europa League.

Όπως έχει διαρρεύσει ο αγώνας της Δευτέρας θα έχει συγκεκριμένη ώρα μετάδοσης, ενώ θα υπάρχει και μια εκπομπή για όλη την αγωνιστική κίνηση.

Περισσότερα »

Στα πλέι οφ Ντιναμό Κιέβου και ΜΠΑΤΕ

Ντιναμό Κιέβου και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ έγιναν οι δύο πρώτες ομάδες που πήραν το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Champions League. Ποια τα υπόλοιπα ζευγάρια που ρίχνονται στη μάχη την Τετάρτη.


"Νταμπλ" νικών επί της Φέγενορντ πανηγύρισε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League η Ντιναμό Κιέβου.
Μετά το εντός έδρας 2-1 του πρώτου αγώνα, οι Ουκρανοί πήραν τη νίκη και στο "Ντε Κάιπ" με 1-0 χάρη σε γκολ του Ιντεγιέ στις καθυστερήσεις, εξασφαλίζοντας έτσι θριαμβευτικά την συμμετοχή τους στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Εκεί θα βρεθεί και η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, η οποία πέρασε νικηφόρα από την Ουγγαρία με το 2-0 επί της Ντέμπρετσεν, ύστερα από το 1-1 των δύο ομάδων στο πρώτο ματς.
Να σημειωθεί ότι η πρόκριση της Ντιναμό Κιέβου δεν εξυπηρέτησε τους δύο "αιωνίους" του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο μεν Ολυμπιακός περιμένει πλέον αποκλεισμό είτε της ουκρανικής ομάδας είτε της Μπράγκας για να βρεθεί στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας στη φάση των ομίλων του Champions League ενώ η πρόκριση της Ντιναμό σημαίνει ότι η Λιλ θα είναι σίγουρα μεταξύ των υποψηφίων αντιπάλων του "τριφυλλιού" στη συνέχεια (υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι θα προκριθεί επί της Μάδεργουελ).
  • Τα αποτελέσματα της Τρίτης:
  • Φέγενορντ (Ολλανδία) - Ντιναμό Κιέβου 0-1 (90+6' Ιντεγιέ) {1-2}
  • Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία) - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ (Λευκορωσία) 0-2 (25' Μοζολέβσκι, 59' Βολόντκο) {1-1}
Το πρόγραμμα της Τετάρτης (σε παρένθεση τα αποτελέσματα στα πρώτα ματς)
  • Παναθηναϊκός (Ελλάδα) - Μάδεργουελ (Σκωτία) (2-0)
  • Νέφτσι Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) - Ιρόνι Κιριάτ (Ισραήλ) (0-4)
  • Ντίναμο Ζάγκρεμπ (Κροατία) - Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία) (1-0)
  • Βασιλεία (Ελβετία) - Μόλντε (Νορβηγία) (1-0)
  • Παρτίζαν (Σερβία) - ΑΕΛ (Κύπρος) (0-1)
  • Μπριζ (Βέλγιο) - Κοπεγχάγη (Δανία) (0-0)
  • Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο) - Μάριμπορ (Σλοβενία) (1-4)
  • Εκράνας (Λιθουανία) - Άντερλεχτ (Βέλγιο) (0-5)
  • Χέλσινγκμποργκ (Σουηδία) - Σλασκ Βρότσλαβ (Πολωνία) (3-0)
  • Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία) - Κλουζ (Ρουμανία) (0-1)
  • Ελσίνκι (Φινλανδία) - Σέλτικ (Σκωτία) (1-2)
  • Βασλούι (Ρουμανία) - Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) (1-1)

Περισσότερα »

Απειλούν με απεργία 13 ομάδες της Πριμέρα Ντιβιζιόν

Έντονη είναι η αντίδραση 13 ομάδων της Πριμέρα Ντιβιζιόν για τα δεδομένα που αφορούν τη συμφωνία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και απειλούν με απεργία, που θα σημάνει και καθυστέρηση της έναρξης του πρωταθλήματος.


Ορατό είναι το ενδεχόμενο αναβολή της πρώτης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν λόγω απεργίας.
13 σύλλογοι είναι δυσαρεστημένοι από το υπάρχον καθεστώς των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους απειλούν με απεργία.

Την Τρίτη (7/8) έγινε συνάντηση των ιθυνόντων της LNFP (η ομοσπονδία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Ισπανίας) με τους συλλόγους, οι οποίοι εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στα νέα δεδομένα. 

Ζήτησαν επίσης από τον πρόεδρο της LNFP να έχει συνάντηση με όλους τους συλλόγους της Πριμέρα Ντιβιζιόν την επόμενη Τρίτη (14/7), ώστε να τεθεί επί τάπητος το θέμα.

Τα κύρια αιτήματα των συλλόγων που απειλούν με απεργία είναι τέσσερα, ενώ οι 13 σύλλογοι είναι οι ακόλουθοι: Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπέτις, Θέλτα, Εσπανιόλ, Χετάφε, Γρανάδα, Μαγιόρκα, Οσασούνα, Ράγιο Βαγιεκάνο, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Σεβίλλη, Σαραγόσα.

Περισσότερα »

"Χρυσή" επιστροφή για τον Μακλουφί

Ο Μακλουφί απέδειξε στην IAAF ότι δεν θα μπορούσε να λείπει από τον τελικό των 1500 μέτρων, αφού κατατρόπωσε τους αντιπάλους του, κατακτώντας εύκολα το χρυσό μετάλλιο.


Ο προσωρινά αποκλεισμένος από τον τελικό των 1500 μέτρων, Ταουφίκ Μακλουφί, έδωσε τελικά το "παρών" έπειτα από τη νέα απόφαση της IAAF, που του επέτρεψε να συμμετάσχει.
Μάλιστα, ο Αλγερινός ήταν και ο μεγάλος νικητής του αγωνίσματος, αφού με χρόνο 3:34.08 τερμάτισε πρώτος, αφήνοντας αρκετά πίσω του τους υπόλοιπους.

Το αργυρό μετάλλιο κατέληξε στον Αμερικανό Λεονέλ Μανσάνο, ενώ τρίτος ήταν ο Μαροκινός Αμπνταλατί Ιγκιντέρ. Καταποντίστηκαν οι Κενυάτες, με τον Κιπλάγκατ να τερματίζει 7ος, ενώ στην 11η και 12η θέση έμειναν οι Τσεπσέμπα και Κίπροπ αντίστοιχα.

Περισσότερα »

Χρυσό μετάλλιο ο Μπρέντελ

Το χρυσό μετάλλιο στο κανόε καγιάκ ήρεμων νερών 1000μ c1 κατέκτησε ο Γερμανός αθλητής Σεμπάστιαν Μπρέντελ. Χρυσό ο Λάρσεν στην κατηγορία Κ1.


Γερμανική υπόθεση ήταν η κούρσα των 1000μ c1 στην κούρσα ήρεμων νερών για το κανόε καγιάκ, με τον Σεμπάστιαν Μπρέντελ να κατακτά το χρυσό μετάλλιο με 3:47.176.

Στη δεύτερη θέση κατετάγη ο Ισπανός Νταβίντ Καλ Φιγκουερόα με χρόνο 3:48.053, παίρνοντας το αργυρό μετάλλιο.
  • Το χάλκινο πήρε ο Καναδός Μαρκ Ολντερσοου με χρόνο 3:48.502. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα αποτελέσματα:
1. Σεμπάστιαν Μπρέντελ (Γερμανία)   3:47.176
2. Νταβίντ Καλ Φιγκουερόα (Ισπανία) 3:48.053
3. Μαρκ Ολντερσοου (Καναδάς)        3:48.502
4. Βαντίμ Μενκόφ (Ουζμπεκιστάν)     3:49.255
5. Ματιέ Γκουμπέλ (Γαλλία)          3:50.758
6. Ατίλα Βάιντα (Ουγγαρία)          3:50.926
7. Αλιαξάντρ Ζουκόφσκι (Λευκορωσία) 3:51.166
8. Ιλια Στοκάλοφ (Ρωσία)            3:51.535


Περισσότερα »

"Μπαμ" με Τσουκαλά ο ΠΑΣ Γιάννινα

Μετά την απόκτηση του σπουδαίου Μπράνα Ίλιτς, ο ΠΑΣ Γιάννινα σκάει και δεύτερη μεταγραφική βόμβα με την απόκτηση του Σταύρου Τσουκαλά, κλέβοντάς τον μέσα από τα χέρια της ΑΕΚ και με λιγότερα λεφτά. "Κλειδί" για την μεταγραφή ο Χριστόπουλος. Διαβάστε αναλυτικά...


Σύμφωνα με πληροφορίες του Footballista ο ΠΑΣ Γιάννινα αναμένεται να ολοκληρώσει την μεταγραφή του Τσουκαλά και να τον κλέψει μέσα από τα χέρια της ΑΕΚ.
Ο παίκτης μαζί με τον πατέρα του βρίσκονται ήδη στα Γιάννενα, έχει περάσει από ιατρικές εξετάσεις και συζητούν με τους ανθρώπους του ΠΑΣ.

Το μεγάλο όπλο του ΠΑΣ για να ολοκληρώσει αυτή τη κίνηση, ήταν ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Χριστόπουλος. Ο Έλληνας τεχνικός έχει μιλήσει προσωπικά με τον παίκτη και τον έπεισε να φορέσει την φανέλα του ΠΑΣ αντί της ΑΕΚ, παρά το γεγονός πως η προσφορά της Ένωσης τόσο σ' ό,τι αφορά στην προκαταβολή όσο και το ετήσιο συμβόλαιο του παίκτη ήταν μεγαλύτερη. Η διαφορά βέβαια ήταν μικρή...

Έτσι ο ΠΑΣ Γιάννινα μέσα σε μια εβδομάδα, ολοκληρώνει τρεις πολύ σπουδαίες κινήσεις, έχοντας αποκτήσει τον Νικλητσιώτη ως ελεύθερο από τον Ολυμπιακό, τον Σέρβο Μπράνα Ίλιτς και τώρα τον Τσουκαλά. Σίγουρα μεγάλο μερίδιο των μεταγραφών αυτών, καρπώνεται ο Γιάννης Χριστόπουλος.

Περισσότερα »

Καλύτερη από τη Βραζιλία η Ελλάδα

Στη δωδέκατη θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA παρέμεινε η Εθνική Ελλάδας και τον Αύγουστο. Η πορεία της εθνικής στο Euro την έφερε μια θέση πάνω από την Βραζιλία.


Στην κορυφή βρίσκεται η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία, ενώ δεύτερη είναι η Γερμανία. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Αγγλία, για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Αντίθετα, υποχώρησε στην τέταρτη η Ουρουγουάη, ενώ άνοδο δύο θέσεων καταγράφει η εθνική Ρωσίας που βρίσκεται στην 11η θέση.
  • Αναλυτικά ο πίνακας με τις πρώτες 20 ομάδες

Περισσότερα »

Οι ελληνικές συμμετοχές για σήμερα (08/09)

Για ακόμη μια μέρα πλούσιο σε ελληνικές συμμετοχές είναι το πρόγραμμα του στιβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.


Ο Κώστας Φιλιππίδης κάνει το ντεμπούτο του σε Ολυμπιακούς Αγώνες λαμβάνοντας συμμετοχή στα προκριματικά του επι κοντώ με τον αγώνα του να είναι προγραμματισμένος για τις 12:00.

Εξάλλου η Έλενα Φιλάνδρα θα αγωνιστεί στα 800 μέτρα, στην 4η προκριματική σειρά με το αγώνισμά της να έχει προγραμματιστεί γιια τις 14:02.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει σήμερα και ο Σπύρος Λεμπέσης, στον προκριματικό του ακοντισμού. Ο αγώνας του Έλληνα ακοντιστή είναι προγραμματισμένος για τις 21:05.

O Κώστας Δουβαλίδης μετά τη χθεσινή του πρόκριση, θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την είσοδό τους στον τελικό των 110 μ. με εμπόδια, καθώς θα αγωνιστεί στην πρώτη ημιτελική σειρά του αγωνίσματος στις 21:15.

Ίδιο στόχο έχει και ο Λυκούργος Τσάκωνας ο οποίος εξασφάλισε χτες τη συμμετοχή του στον ημιτελικό των 200 μέτρων. Ο Τσάκωνας  θα τρέξει στο δεύτερο διάδρομο της δεύτερης σειράς στις 22:10.

Περισσότερα »

Το Ιράν δεν χάνει στη βαρέων βαρών

Μετά από μία σύντομη παρένθεση, το Ιράν ανέβηκε ξανά στο "θρόνο" των υπερβαρέων της Αρσης Βαρών, καθώς ο 23χρονος Μπεντάντ Σαλιμικορντασιαμπί κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.


Ο νεαρός Ιρανός ξεκίνησε στο ζετέ όταν όλοι οι άλλοι είχαν πρακτικά ολοκληρώσει τις προσπάθειές τους και με 247 κιλά εκτόξευσε το σύνολό του στα 455, έξι περισσότερα από τον συμπατριώτη του, Ανουσιραβανί.

Έτσι μετά τα χρυσά του Ρεζαζαντέ στο Σίδνεϊ (2000) και την Αθήνα (2004), ένας Ιρανός ανεβαίνει ξανά στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου - μεσολάβησε το θρίαμβος στο Πεκίνο του Ματίας Στάινερ. Σήμερα, ο Γερμανός τραυματίστηκε σε μια προσπάθειά του στα 197κ. αρασέ και αποχώρησε.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ρουσλάν Αλμπέγκοφ με 448 κιλά στο σύνολο
  • Οι οκτώ πρώτοι της κατηγορίας:
1. Μπεντάντ Σαλιμικορντασιαμπί (Ιράν) 208 - 247 - 455
2. Σαγιάντ Ανουσιραβανί (Ιράν) 204 - 245 - 449
3. Ρουσλάν Αλμπέγκοφ (Ρωσία) 208 - 240 - 448
4. Σανγκ-Γκουέν Τζέον (Νότια Κορέα) 190 - 246 - 436
5. Ιράκλι Τουρμανίτζε (Γεωργία) 201 - 232 - 433
6. Ιγκόρ Σιμέτσκο (Ουκρανία) 197 - 232 - 429
7. Γίρι Ορσαγκ (Τσεχία) 187 - 239 - 426
8. Αλμίρ Βέλαγκιτς (Γερμανία) 192 - 234 - 426

Περισσότερα »

Μίλησε τελευταίος στο δίσκο ο Χάρτινγκ

Με την ολοκλήρωση της πρώτης βολής ήταν δεύτερος, ενώ λίγο πριν την ολοκλήρωση της πέμπτης ήταν τρίτος. Μπροστά στο φάσμα να παραμείνει τρίτος ή ακόμη και να βρεθεί εκτός μεταλλίων,

 ο Ρόμπερτ Χάρτινγκ επιστράτευσε όλες τους τις δυνάμεις και με βολή στα 68 μέτρα 27 εκατοστά, απλά επιβεβαίωσε ότι είναι ο κορυφαίος δισκοβόλος του κόσμου την τελευταία διετία.


Πέρυσι, ο Γερμανός στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην Νταεγού, στις αρχές της χρονιάς πήρε τον τίτλο στο Ευρωπαϊκό του Ελσίνκι, ενώ απόψε, στο Λονδίνο και στο πλαίσιο των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων, κρέμασε στο λαιμό του το χρυσό μετάλλιο σε έναν συγκλονιστικό τελικό που κρίθηκε με βολές πάνω από τα 68 μέτρα.

Τη δεύτερη θέση με επίδοση 68.18μ. πήρε ο Ιρανός Εχσάν Χανταντί, ενώ τρίτος ήταν ο Εσθονός «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, Γκεντρ Κάντερ με 68.03μ.
  • Οι οκτώ πρώτοι του τελικού:
1. Ρόμπερτ Χάρτινγκ (Γερμανία) 68.27μ.
2. Εχσάν Χανταντί (Ιράν) 68.18
3. Γκεντρ Κάντερ (Εσθονία) 68.03
4. Βιρτζίλιους Αλέκνα (Λιθουανία) 67.38
5. Πιοτρ Μαλατσόφσκι (Πολωνία) 67.19
6. Μάρτιν Βίριχ (Γερμανία) 65.85
7. Γιένιφερ Φρανκ Κασάνας (Ισπανία) 65.56
8. Βίκας Γκόβντα (Ινδία) 64.79

Περισσότερα »

Η Πίρσον πήρε τη ρεβάνς από τη Χάρπερ στα εμπόδια

Αυτή τη φορά οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Με εκπληκτική κούρσα μέσα στη βροχή, η Σάλι Πίρσον στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στα 100μ. εμπόδια, με 12.35 που αποτελεί ρεκόρ αγώνων. 


Η Αυστραλή άφησε στη δεύτερη θέση την Ντόουν Χάρπερ, η οποία στο Πεκίνο τής είχε στερήσει το χρυσό μετάλλιο. Προσπάθησε να κάνει το ίδιο και στο Λονδίνο, έκανε ατομικό ρεκόρ με 12.37, αλλά δεν ήταν αρκετό.

Ατομικό έκανε και η τρίτη, Κέλι Γουέλς, η Λόλο Τζόουνς έμεινε τέταρτη, ενώ η εντυπωσιακή Νεβίν Γιανίτ πήρε την πέμπτη θέση καταρρίπτοντας ξανά -όπως και στους ημιτελικούς- το εθνικό ρεκόρ Τουρκίας.
  • Τα αποτελέσματα του τελικού:
1. Σάλι Πίρσον (Αυστραλία) 12.35 (ολυμπ.ρεκόρ)
2. Ντόουν Χάρπερ (ΗΠΑ)12.37
3. Κέλι Γουέλς (ΗΠΑ) 12.48
4. Λόλο Τζόουνς (ΗΠΑ) 12.58
5. Νεβίν Γιανίτ (Τουρκία) 12.58
6. Φιλίσια Τζορτζ (Καναδάς) 12.65
7. Τζέσικα Ζελίνκα (Καναδάς) 12.69
6. Μπεάτε Σροτ (Αυστρία) 13.07

Περισσότερα »

Τελικά υπέγραψε νέο συμβόλαιο ο Σουάρες

Την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τη Λίβερπουλ, όπως είχε διαρρεύσει από το μεσημέρι της Τρίτης (07/08), έβαλε τελικά ο Λουίς Σουάρες. Ο Ουρουγουανός επιθετικός βρέθηκε στα γραφεία του συλλόγου και ανανέωσε τη συνεργασία του με τους "κόκκινους".


Η είδηση που μεταδόθηκε πρόωρα από το επίσημο διαδικτυακό κανάλι της Λίβερπουλ, νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ήταν πέρα ως πέρα αληθινή.

Ο Σουάρες, κλήθηκε από τη διοίκηση της ομάδας να υπογράψει νέο συμφωνητικό, με νέους όρους και μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.

"Μου φαίνεται απίστευτο. Είμαι πολύ χαρούμενος τόσο στην ομάδα, όσο και στην πόλη. Υπέγραψα με πολλή χαρά το νέο μου συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ. Από μικρό παιδί, ονειρευόμουν να φορέσω τη φανέλα της Λίβερπουλ, όπως θεωρώ ότι ονειρεύονται να κάνουν και όλα τα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν καριέρα ποδοσφαιριστή. 

Οι άνθρωποι του συλλόγου από την πρώτη μέρα της συνεργασίας μας, μου έχουν φερθεί άψογα και αυτό με κάνει κάθε φορά να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό μέσα στο γήπεδο. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και τους οπαδούς μας, αφού κάθε φορά αποτελούν τον 12ο παίκτη μας. 

Είναι εκπληκτικοί και τους θέλουμε κοντά μας", τόνισε ο Σουάρες στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ.

Ο Λουίς Σουάρες μετακόμισε από το Άμστερνταμ και τον Άγιαξ στο Μέρσεϊσαϊντ, τον Ιανουάριο του 2011, μετράει 52 εμφανίσεις και 21 γκολ στη μέχρι στιγμής θητεία του με την κόκκινη φανέλα.

Περισσότερα »

Έφτασε στην Πορτογαλία ο Αστέρας

Στην Πορτογαλία βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/08) η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης. 


Οι Αρκάδες, μετά από ολονύχτιο ταξίδι, έφτασαν με πτήση τσάρτερ από την Καλαμάτα στο Πόρτο και από εκεί στη Μαδέιρα, όπου θα πραγματοποιηθεί η αναμέτρηση με την Μαρίτιμο (09/08, 22:00).

Ο Σάκης Τσιώλης έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα έτσι ώστε να διεκδικήσει ο Αστέρας την πρόκριση.

Το 1-1 του αγώνα στην Τρίπολη αφήνει ελπίδες στους "κιτρινομπλέ", ωστόσο το έργο τους μόνο εύκολο δεν είναι καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν μια ποιοτική ομάδα με έντονο το βραζιλιάνικο στοιχείο ποδοσφαίρου.

Περισσότερα »

Παραλίγο τραγωδία στην άρση βαρών (Vid)

Απέφυγε σοβαρότατο τραυματισμό ο αρσιβαρίστας Ματίας Στάινερ, ο οποίος σε προσπάθειά του στο αρασέ δεν μπόρεσε να κρατήσει την μπάρα με τα 196 κιλά και αυτή έπεσε στο λαιμό του.


Ο Γερμανός πρωταθλητής της άρσης βαρών αγωνιζόταν στην κατηγορία των 105+ κιλών, αλλά δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, λόγω του σοβαρού ατυχήματος που είχε.
Ο Στάινερ έχασε την ισορροπία του κατά την προσπάθεια να σηκώσει τα 196 κιλά και αμέσως μετακομίστηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.


Mathias Steiner nearly breaks neck από G.Pavlidis

Περισσότερα »

Οι "περιπέτειες" του Ρετζινάλντο στην Ιταλία (Vid)

Η γεμάτη καριέρα του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού στην Ιταλία και η σχέση του με την ηθοποιό, Ελιζαμπέτα Κανάλις.


Ο 29χρονος, γεννημένος στις 31 Ιουλίου 1983, Ρετζινάλντο Φερέιρα Ντα Σίλβα, όπως είναι το πλήρες ονομά του, βρίσκεται προ των πυλών της Τούμπας. Αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός, έχει ύψος 1.75 και πέρασε στο παρελθόν από Τρεβίζο, Πάρμα, Φιορεντίνα και Σιένα, έχοντας γεμάτες σεζόν. 

Πέρσι έπαιξε για ένα μικρό διάστημα, ως δανεικός, στην JEF United που αγωνίζεται στην β' κατηγορία της Ιαπωνίας.
Η καριέρα στην Ιταλία

Ο Ρετζινάλντο ξεκίνησε την καριέρα του στην Κάμπο Γκράντε, ομάδα που εδρεύει στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Το επαγγελματικό "ταξίδι" του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού, ωστόσο, άρχισε με την Τρεβίζο το 2001, την οποία βοήθησε να προβιβαστεί από την τρίτη κατηγορία της Ιταλίας στην Serie A. 

Ο υποβιβασμός, όμως, της Τρεβίζο, το 2005 τον "έστειλε" για ένα χρόνο στην Φιορεντίνα, πριν τον κάνει δικό της η Πάρμα δαπανώντας 4,5 εκ. ευρώ. Τελευταίος του, έως τώρα, σταθμός στην Ιταλία ήταν η Σιένα, στην οποία υπέγραψε το 2009.

Εχει έφεση στα σουτ, είναι καλός χειριστής της μπάλας, γρήγορος και συνηθίζει να βγαίνει στην "πλάτη" της αντίπαλης άμυνας ως δεύτερος επιθετικός.
Δείτε τέρμα που πετυχαίνει με μονοκόματο σουτ


Reginaldo (Chievo-Siena 0-1) [14.02... από G.Pavlidis

Ενώ, κυκλοφόρησε και VIDEO που συγκρίνει τον αγωνιστικό του χαρακτήρα με αυτόν του Ρομπέν...


Reginaldo vs Robben από G.Pavlidis

  • Η σχέση του με την Κανάλις
Ο Ρετζινάλντο, όμως, "διακρίθηκε και εκτός των ιταλικών γηπέδων, αφού διατήρησε σχέση με την Ιταλίδα ηθοποιό Ελιζαμπέτα Κανάλις, η οποία παλαιότερα είχε δεσμό με τους Ντρογκμπά και Βιέρι!


Περισσότερα »

Ολυμπιακός-Μάλαγα 3-3

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ δύο γκολ τον Κώστα Μήτρογλου ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 3-3 με τη Μάλαγα στο πρώτο εντός έδρας φιλικό για τη σεζόν 2012-2013.


Η εποχή της περιπλάνηση του δανεικού Μήτρογλου τελειώνει οριστικά με τον Έλληνα επιθετικό να αποδεικνύει, πρώτα στον εαυτό του και μετά σε όλους τους άλλους, ότι είναι πιο έτοιμος, πιο ώριμος και πιο ''ζεστός'' από ποτέ.

Ο στράικερ του Ολυμπιακού το πήρε προσωπικά και με εξαιρετικά τελειώματα νίκησε τον Καμενί και μετέτρεψε το 0-1 σε 2-1. Το πρώτο εντός έδρας φιλικό του Ολυμπιακού στον Πειραιά είχε στο μέγιστο βαθμό σφραγίδα Μήτρογλου.

Ο ''Μητρογκόλ'' είδε δίχτυα στα χαμηλά γυρίσματα των Λυκογιάννη και Αμπντούν, ενώ με τρομερή ενέργεια ως αριστερό εξτρέμ, σέντραρε στο Λυκογιάννη αλλά το πλασέ του τελευταίου σταμάτησε στο δοκάρι.

Οι ''ερυθρόλευκοι'' σκόραραν και τρίτο γκολ με τον Μανωλά ενώ η Μάλαγα, μετά το προβάδισμα που είχε πάρει από το αυτογκόλ του Παπάζογλου, μείωσε σε 3-2 με δυνατό διαγώνιο σουτ στην κίνηση του Ελιζέου και ισοφάρισε με τον Φερνάντεζ στις καθυστερήσεις.

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος ήταν πιο κοντά στο σύστημα (4-3-3) και στη φιλοσοφία που θέλει να περάσει ο Ζαρντίμ στην ομάδα. Οι αλλαγές στο ημίχρονο θύμισαν τον Ολυμπιακό της περσινής περιόδους με το 4-4-2 και τον Μήτρογλου στην κορυφή παρέα με τον Τζιμπούρ.

Αν πάντως για κάτι πρέπει να έφυγε προβληματισμένος ο Ζαρντίμ από το γήπεδο, αυτό είναι το αμυντικό κομμάτι της ομάδας του και τα πολλά ρήγματα που δημιούργησε η Μάλαγα στο κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού.
  • Οι συνθέσεις των ομάδων
  • Ολυμπιακός (Ζαρντίμ): Μέγκιερι, Μανιάτης (68' Ιμπαγάσα), Παπάζογλου (74' Μοδέστο), Φέισα (90' Καραγκούνης), Μήτρογλου (79' Βλαχοδήμος), Φετφατζίδης (46' Λυκογιάννης), Χολέμπας, Σιόβας, Τάτος (46' Τζεμπούρ), Τοροσίδης (68' Μανωλάς), Αμπντούν (79' Πάντελιτς).
  • Μάλαγα (Πελεγκρίνι): Καμενί, Γουέλινγκντον, Ντεμικέλις (46' Γκάμεζ), Καμάτσο, Τουλαλάν (78' Πορτίγιο), Χουανμί (68' Σέμπα), Ντούντα (69' Χοακίν), Ελισέου, Μπουονανότε (86' Μονρεάλ), Σάντσεθ, Ίσκο.
  • Σκόρερ: Μήτρογλου (56', 66', Ολυμπιακός), Μανωλάς (78', Ολυμπιακός) / Παπάζογλου (3', αυτογκόλ), Ελισέου (81', Μάλαγα), Σέμπα (92', Μάλαγα).

Περισσότερα »

"Εμφύλιος" των ΗΠΑ στον τελικό

Αποκλειστικά αμερικανική υπόθεση θα είναι ο αυριανός τελικός του Ολυμπιακού τουρνουά μπιτς βόλεϊ των Γυναικών. 


Οι Έιπριλ Ρος, Τζένιφερ Κέσι νίκησαν τις Βραζιλιάνες Τζουλιάνα Σίλβα, Λαρίσα Φράνκα με 2-1 σετ (15-21, 21-19, 15-12) και στη «μάχη» για τρο χρυσό μετάλλιο θα αντιμετωπίσουν τις Κέρι Ουόλς, Μίστι Μέι-Τρίενορ, οι οποίες θα υπερασπιστούν τους Ολυμπιακούς τίτλους και τα χρυσά μετάλλια που κατέκτησαν στην Αθήνα (2004) και το Πεκίνο (2008).

Αντίθετα, το βραζιλιάνικο δίδυμο θα παίξει για το χάλκινο μετάλλιο με τις Κινέζες Τσεν Σούε, Σι Ζανγκ.

Περισσότερα »

Στον τελικό του μπιτς βόλεϊ οι Γερμανοί

Οι Γερμανοί Γιούλιους Μπρινκ και Γιόνας Ρέκερμαν προκρίθηκαν στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά μπιτς βόλεϊ ανδρών, αφού στον ημιτελικό νίκησαν 2-0 (21-14,21-16) τους Ολλανδούς Ρέιντερ Νούμερντορ και Ριτς Σιούιλ.

  
Το γερμανικό δίδυμο θα αντιμετωπίσει στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο τους Βραζιλιάνους Άλισον Τσερούτι και Εμάνουελ Ρέγιο, ενώ το ολλανδικό δίδυμο τους Λετονούς Μάρτινς Πλάβινς, Γιάνις Σμέντινς στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο.

Περισσότερα »

Τέλος για φέτος ο Ασάφα Πάουελ

Τέλειωσε η χρονιά για τον Ασάφα Πάουελ. Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ τραυματίστηκε ενώ έτρεχε στον τελικό των 100μ. (με αποτέλεσμα να τερματίσει 8ος με τον... απίστευτο χρόνο 11.99!).


Όπως διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, έχει υποστεί θλάση, που θα τον αφήσει περίπου τρεις εβδομάδες εκτός προπονήσεων.

Αυτό σημαίνει πως δεν προλαβαίνει να δώσει άλλο αγώνα φέτος, φυσικά δεν τείθεται θέμα συμμετοχής του στην ομάδα της σκυταλοδρομίας της Τζαμάικα στα 4Χ100μ., ενώ θα ακυρωθεί η συμμετοχή του και σε όσα μίτινγκ είχε προγραμματίσει να λάβει μέρος αμέσως μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων.

Περισσότερα »