Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Δανείστηκε Εσιέν η Ρεάλ Μαδρίτης

Στη Ρεάλ Μαδρίτης θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν ο Μικαέλ Εσιέν, αφού οι "μερέγκες" δανείστηκαν τον ποδοσφαιριστή από την Τσέλσι.


Ο διεθνής Γκανέζος αμυντικός μέσος, ο οποίος τον τελευταίο καιρό αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμού, έχει χάσει τη θέση του στους πρωταθλητές Ευρώπης από τον Τζον Όμπι Μίκελ. Οι πρωταθλητές Ισπανίας άδραξαν την ευκαιρία, αφού ο Ζοζέ Μουρίνιο επιθυμούσε έναν "κόφτη" στο κέντρο και δη υψηλότερου επιπέδου από το Λασανά Ντιαρά, ο οποίος προ καιρού βρισκόταν στην "πόρτα" εξόδου από το σύλλογο.

Λίγο πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, οι εμπλεκόμενες πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για δανεισμό του 29χρονου άσου, ο οποίος σε 7 σεζόν στο "Στάμφορντ Μπριτζ" μετρά 243 συμμετοχές και 25 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

Ο Μαϊκόν στη Σίτι

Μία από τις πιο έντονες επιθυμίες του Ρομπέρτο  Μαντσίνι έγινε πραγματικότητα την Παρασκευή.


Η Μάντσεστερ Σίτι ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Μαϊκόν από την Ιντερ και δυνάμωσε με τον καλύτερο τρόπο τη δεξιά πλευρά της ενόψει της σεζόν που μόλις άρχισε.

Ο Βραζιλιάνος μπακ είχε μία άκρως αποδοτική θητεία στην Ιντερ με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2010 κάτω από τις οδηγίες του Ζοζέ Μουρίνιο. Στους νερατζούρι συνεργάστηκε και με το νυν προπονητή του Ρομπέρτο Μαντσίνι. 

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

Τσέλσι-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-4 (Video)

Με απόλυτο πρωταγωνιστή το Ρανταμέλ Φαλκάο που σημείωσε χατ-τρικ, η Ατλέτικο Μαδρίτης συνέτριψε 4-1 την Τσέλσι και κατέκτησε το σούπερ καπ Ευρώπης.


تشيلسي 1 : 4 أتلتيكو مدريد από G.Pavlidis

  • Εικόνα αγώνα
Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Ατλέτικο Μαδρίτης εδώ και ένα χρόνο, ο άνθρωπος-γκολ στις διοργανώσεις της UEFA, Ρανταμέλ Φαλκάο, έκρινε τον τελικό του σούπερ καπ από το πρώτο 20λεπτο. Στο 4' έδειξε τις διαθέσεις του με δοκάρι, στο 7' άνοιξε το σκορ και στο 19' με φανταστικό, πλασαριστό σουτ έκανε το 2-0.

Το πάρτι του πολιτογραφημένου Κολομβιανού επιθετικού συνεχίστηκε, με την Τσέλσι να βρίσκει το... δάσκαλό της από τους "ροχιμπλάνκος", που άφησαν τις πρωτοβουλίες στους πρωταθλητές Ευρώπης και εκμεταλλεύθηκαν κάθε λάθος τους. Σε μία εξ αυτών των αντεπιθέσεων, ο εξαιρετικός στο 1ο ημίχρονο Άντριαν Λόπεθ έχασε σπουδαία ευκαιρία και στην επαναφορά ο Φαλκάο είχε δοκάρι. Δε λάθεψε, όμως, στο 44', όταν ο Αρντά Τουράν τον έβγαλε τετ-α-τετ με τον Πετρ Τσεχ.
Το 3-0 του ημιχρόνου δεν άφηνε κανένα περιθώριο στην Τσέλσι. 

Η είσοδος του Όσκαρ στο ημίχρονο δεν άλλαξε τα δεδομένα, αφού η Ατλέτικο διατηρούσε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού κι αυτήν τη φορά και την κατοχή της μπάλας. Οι απογοητευμένοι Άγγλοι είχαν παρατήσει εν πολλοίς τα "όπλα" και το πλήρωσαν από το Ζοάο Μιράντα στο 60ό λεπτό.
Οι αλλαγές των 2 προπονητών "έκοψαν" το ρυθμό του αγώνα, ο οποίος είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα. 

Σε μία "στημένη" φάση στο 75', ο Γκάρι Κέιχιλ μείωσε το μέγεθος της συντριβής των "μπλε", αλλά τα πολλά κενά που άφηναν πίσω στην αναζήτηση του γκολ έδωσε ακόμα 2 φορές την ευκαιρία στην Ατλέτικο να σκοράρει. Μία φορά ο Τσεχ, μία φορά το δοκάρι διατήρησαν το 4-1, αλλά το τρόπαιο δεν άλλαξε κατεύθυνση και παρέμεινε επί ισπανικού εδάφους.
Κλειδί

Δύο γκολ κι ένα δοκάρι στα πρώτα 20 λεπτά "σκότωσαν" την ψυχολογία των πρωταθλητών Ευρώπης και έβαλαν τις βάσεις για το θρίαμβο της συνέχειας.
  • MVP
Ρανταμέλ Γκαρσία Φαλκάο. Τρία ονόματα, τρία γκολ. Τρία από τα πολλά που θα ακολουθήσουν...
Αδύναμος κρίκος

Η Τσέλσι στον αγωνιστικό... καθρέφτη της, απέτυχε παταγωδώς. Απέναντι σε μία ομάδα που επιλέγει αμυντικό προσανατολισμό, ώστε να "χτυπήσει" στην κόντρα (κάτι που έστεψε πέρυσι τους "μπλε"), οι πρωταθλητές Ευρώπης δέχθηκαν 4 τέρματα, τα 3 σε ένα ημίχρονο και αποχώρησαν... ευνοημένοι από το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις
  • Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Λουίζ, Κόουλ (90' Μπέρτραντ), Μίκελ, Λάμπαρντ, Ραμίρες (46' Όσκαρ), Αζάρ, Μάτα (80' Στάριτζ), Τόρες
  • Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοδίν, Φιλίπε Λουίς, Σουάρεθ, Γκάμπι, Άντριαν (56' Ροντρίγκες), Κόκε (80' Γκαρθία), Τουράν, Φαλκάο (81' Εμρέ)
 Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

Φερέιρα: "Κανείς δεν μας φοβάται στο ΟΑΚΑ"

Την ανάγκη μετάβασης σε γήπεδο που θα αποτελεί έδρα-φόβητρο, τόνισε μετά τη λήξη του αγώνα με τον ΠΑΣ ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, στον απόηχο της δήλωσης Αλαφούζου περί πιθανής επιστροφής στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.


  • Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτογάλου κόουτς του Παναθηναϊκού στην αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ:
Εκτιμάτε ότι η ομάδα αδικήθηκε σήμερα από την διαιτησία;
"Όχι δεν θα μιλήσω για αυτό το θέμα. Η αδικία θα έλεγα ότι σήμερα ήταν ότι δεν κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι. Και όπως παίξαμε στο πρώτο μέρος δεν αξίζαμε την νίκη. Υπήρχε πάρα πολύ μεγάλη κόπωση όπως μπορούσατε να δείτε. Και αυτό όπως είχα πει και προηγούμενα οφείλεται στο ότι παίζαμε πολλούς αγώνες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα ήταν σημαντικό να πηγαίναμε στα αποδυτήρια με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο μέρος με την αποβολή του Κατσουράνη, ο οποίος είναι έμπειρος παίκτης και αρχηγός και δεν μπορεί να αποβάλλεται με αυτόν τον τρόπο, και από εκεί και μετά η ομάδα ήταν πιο αληλλέγγεη, ανέλαβε όλα τα ρίσκα. Είχαμε ευκαιρίες για να κερδίσουμε αλλά δεν επετεύχθη το γκολ και για αυτό θα έλεγα ότι είναι δίκαιο το αποτέλεσμα αυτό.

Και για αυτό θέλω να βγάλω το θέμα του διαιτητή από το παιχνίδι και να το αφήσω στην κρίση σας. Σήμερα χάσαμε δυο βαθμούς και θα τους προσθέσουμε στους άλλους δυο που μας είχαν στερήσει από πέρσι. Και θα έλεγα ότι εμείς εδώ θα είμαστε να δίνουμε την μάχη μας μέχρι και την τελευταία μέρα. Ο μοναδικός μας στόχος είναι να τα δίνουμε όλα για τη νίκη. Θέλω η ομάδα να παίζει μονάχα για την νίκη».
  • Μιλήσατε για κούραση. Πώς εξηγείτε όμως ότι από το 52' και μετά όταν και αποβλήθηκε ο Κατσουράνης οι παίκτες σας έβγαλαν και μεγαλύτερη ενέργεια, μήπως είναι θέμα διάθεσης;
 «Και βεβαίως είναι θέμα διάθεσης. Είπα και πριν ότι το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό. Η ομάδα στον αγώνα της δεν είχε ποιότητα, δεν είχε και φρεσκάδα. Πάνω από όλα ήταν μια ομάδα χωρίς πνευματική διαύγεια. Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι η κούραση είναι δεδομένη. 

Και όσο προσπαθούσε το ματς η ομάδα με αυτόν τον τρόπο προσπαθούσε να δείξει την αντοχή της και αυτό που ουσιαστικά συμβαίνει είναι σαν μια ταινία που επαναλαμβάνεται πολλές φορές. Και ακριβώς αυτό που αποδείξαμε όταν μείναμε με 10 παίκτες είναι ότι αντέχαμε. Ότι μπορούσαμε να κάνουμε ότι μπορούμε με έναν παίκτη λιγότερο».

Πηγή: Contra.GR 

Περισσότερα »