Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Μονακό και Αγγλοι για «Σάλπι»!

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης φαίνεται πως μετά το γκολ κόντρα στην Πολωνία έχει μπει στο στόχαστρο αρκετών Ευρωπαϊκών ομάδων, μεταξύ άλλων από την Αγγλία και την Μονακό.

 
Την περίπτωση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη φαίνεται να εξετάζει η Μονακό, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ερικ Μανάσε. Ο άνθρωπος της γαλλικής ομάδα μίλησε με τα καλύτερα για τον Έλληνα άσο στην εφημερίδα Σπορ του Βορρά, ενώ θυμίζουμε ότι η Μονακό αγωνίζεται στη Ligue 2 αλλά είναι πολύ... πλούσια καθώς την έχουν αναλάβει Ρώσοι επιχειρηματίες που θέλουν να την κάνουν ξανά το μέγεθος του παρελθόντας.
  •  Αναλυτικά όσα είπε ο Ερικ Μανάσε:
«Παρακολούθησα το παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με την αντίστοιχη της Πολωνίας και, πραγματικά, ο Σαλπιγγίδης ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν ιδιαίτερα. Θα δω και τον αγώνα της Εθνικής σας με την Τσεχία, στο οποίο, άλλωστε, αναμένεται να έχει θέση βασικού. Βέβαια, τον Σαλπιγγίδη δεν τον έμαθα τώρα με το Πανευρωπαϊκό.

Αντίθετα, τον ξέρω από τα προηγούμενα χρόνια, θέλω να σας πω ότι τον είχα δει αγωνιζόμενο από κοντά, όταν είχα έρθει στην Ελλάδα, συνοδεύοντας τον Καρέκα. Πρόκειται για έναν δεινό σκόρερ και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η Μονακό εξετάζει σοβαρά την περίπτωσή του. Μέχρι τώρα δεν έχει κάνει επίσημο το ενδιαφέρον της για τον ποδοσφαιριστή, κάτι όμως που είναι πολύ πιθανό να συμβεί τις αμέσως επόμενες ημέρες

Πιστεύω ότι ο Σαλπιγγίδης μπορεί να διακριθεί αγωνιζόμενος σε συλλογικό επίπεδο και μακριά από την Ελλάδα. Και η ομάδα της Μονακό, που έχει πίσω της ιστορία αλλά και μπροστά της καλές προοπτικές, μπορεί να του προσφέρει αυτήν την ευκαιρία»
  • Ενδιαφέρον και από Αγγλία!
Στόουκ Σίτι, Γουίγκαν, Νόριτς, Γουέστ Χαμ και Ρέντινγκ είναι οι πέντε ομάδες της πρέμιερ λιγκ με τις οποίες «μιλάει» ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.
 

Ο 30χρονος άσος, που πέτυχε το μοναδικό τέρμα της Ελλάδας στο ισόπαλο 1-1 με την Πολωνία για την πρεμιέρα του Euro 2012, βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ομάδων της «γηραιάς αλβιόνας», όπως ανακοίνωσε και ο εκπρόσωπός του στο Ηνωμένο Βασίλειο, Κρις Ναθάνιελ.
 

«Συζητάμε με αρκετές ομάδες της πρέμιερ λιγκ», αρκέστηκε να πει στο "Sky Sports" ο μάνατζερ του Σαλπιγγίδη, τον οποίο οι Βρετανοί φίλαθλοι θυμούνται έντονα από το τέρμα που σημείωσε την τελευταία σεζόν με τον ΠΑΟΚ απέναντι στην Τότεναμ στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν", στο πλαίσιο του Γιουρόπα Λιγκ.

Περισσότερα »

Γαλλία - Αγγλία... υπνηλία!

Το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της Αγγλίας με την Γαλλία ήταν τόσο κουραστικό, που ένας φίλαθλος των τρικολόρ κοιμήθηκε στο γήπεδο (video)

 Παρά το δυνατό ξεκίνημα λοιπόν η συνέχεια δεν ήταν ίδια. Ο ρυθμός έπεσε, η Αγγλία έπαιξε φουλ άμυνα και οι Γάλλοι φάνηκε πως δεν έχουν το ταλέντο του παρελθόντος.


Έτσι ο μυστακοφόρος φίλος μας δεν έχασε την ευκαιρία από το να ρίξει έναν ξεγυρισμένο ύπνο στις εξέδρες του Donbass Arena!
Μάλιστα αν κρίνουμε και από το παρουσιαστικό του (φέρνει αρκετά σε χαρακτήρα από το Αστερίξ), πρέπει να είχε κοπανίσει μισή νταμιτζάνα κρασί πριν από το παιχνίδι.


FRANCE vs ENGLAND EURO2012 από G.Pavlidis

Περισσότερα »

Το μυστικό του Νασρί και η χειρονομία

Ο Σαμίρ Νασρί εξήγησε ποιοι ήταν οι αποδέκτες της χειρονομίας που έκανε μετά το γκολ της ισοφάρισης, ενώ αποκάλυψε και το μυστικό του για να σκοράρει. Διαβάστε αναλυτικά τι είπε.


Ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι έκανε τη χαρακτηριστική χειρονομία να σωπάσουν κάποιοι χωρίς να γίνεται σαφές ποιοι ήταν οι αποδέκτες.

Σημερινές (12/6) αγγλικές εφημερίδες, όμως, ισχυρίζονται πως ο Νασρί στράφηκε κατά όσων κάθονταν στον πάγκο της Αγγλίας, ενώ η "Daily Mirror" αναφέρει πως στόχος του Νασρί ήταν ο Γκάρι Νέβιλ, ο οποίος βρίσκεται στο επιτελείο του Ρόι Χόντσον.

Παρόλα αυτά ο Γάλλος μέσος φρόντισε χθες να διαψεύσει όλες τις θεωρίες λέγοντας "αυτό ήταν για εσάς" όταν κοίταξε τους Γάλλους δημοσιογράφους. Ο 24χρονος θεωρεί πως έχει γίνει δέκτης σφοδρής κριτικής από τους συμπατριώτες του και πως με το γκολ που πέτυχε κόντρα στα "τρία λιοντάρια" έδωσε τις δικές του απαντήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο Λοράν Μπλαν όσο και ο Χόντσον ρωτήθηκαν στη συνέντευξη Τύπου για την ενέργεια του Νασρί, με τον πρώτο να τάσσεται υπέρ του ποδοσφαιριστή του και τον δεύτερο να αναφέρει πως ουδέποτε είδε την ενέργεια του παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι.

Τέλος, ο Νασρί, ο οποίος αναδείχτηκε καλύτερος παίκτης του αγώνα, αποκάλυψε και το κόλπο του για να νικήσει τον συμπαίκτη του στους "πολίτες" Τζο Χαρτ: "Ο Τζο Χαρτ με γνωρίζει από τη Μάντσεστερ Σίτι και ξέρει πως όταν σουτάρω συνήθως σημαδεύω την αντίθετη γωνία. Αυτή τη φορά σημάδεψα την κλειστή γωνία και σκόραρα".

Περισσότερα »

"Μπαμ" με Τιάγκο Σίλβα η Παρί!

Η Παρί Σεν Ζερμέν ανέβασε την προσφορά της στα 50.000.000 ευρώ και ο Τιάγκο Σίλβα αναμένεται μέχρι την Τετάρτη να γίνει επίσημα δικός της, αποκαλύπτουν γαλλικά ΜΜΕ !!


Ο Αντριάνο Γκαλιάνι είχε ξεκαθαρίσει πως Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και Τιάγκο Σίλβα είναι οι δύο παίκτες που δεν φεύγουν σε καμία περίπτωση από τη Μίλαν και είχε μάλιστα απορρίψει πρόταση 40.000.000 ευρώ της Παρί την περασμένη εβδομάδα για τον Βραζιλιάνο όμως τώρα τα πράγματα φαίνεται πως παίρνουν διαφορετική τροπή.

Ο λόγος για τον Τιάγκο Σίλβα, με δύο έγκυρα γαλλικά μέσα, τις εφημερίδες "Equipe" και "Le Parisien", να υποστηρίζουν μέσω των ιστοσελίδων τους (επικαλούμενες πηγές μέσα από την Παρί) ότι οι δύο ομάδες συμφώνησαν με ένα ποσό κοντά στα 50.000.000 ευρώ και ότι ο Σίλβα θα έχει υπογράψει συμβόλαιο με τους Παριζιάνους μέχρι την Τετάρτη!

"Ο Τιάγκο Σίλβα είναι στο δρόμο για Παρίσι. Ίσως και την Τετάρτη η Παρί να επισημοποιήσει την απόκτηση του Βραζιλιάνου αμυντικού, που θα είναι το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα μετά τον Λαβέτσι", αναφέρει χαρακτηριστικά η "Equipe", την ώρα που η "Le Parisien" υποστηρίζει:

"Ο Τιάγκο έφτασε το πρωί της Τρίτης στο Παρίσι, αφήνοντας την αποστολή της  Βραζιλίας μετά το φιλικό Αργεντινή-Βραζιλία, συνοδευόμενος από το μάνατζέρ του.
Τώρα πλέον η μεταγραφή του στην Παρί Σεν Ζερμέν πρέπει να θεωρείται θέμα χρόνου.

Ο Τιάγκο θα πρέπει να διευθετήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες του συμβολάιου του με το σύλλογο και να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις (Τρίτη ή Τετάρτη) για να υπογράψει κατόπιν συμβόλαιο με την Παρί την Τετάρτη".

Περισσότερα »

Στον έβδομο ουρανό ο Ναδάλ!

Με μία ημέρα καθυστέρηση ο Ράφα Ναδάλ κατέκτησε τον τίτλο στο Ρολάν Γκαρός, τον έβδομο σε οκτώ συμμετοχές. Στέρησε ένα μεγάλο ρεκόρ από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.


Τη... Δευτέρα μέρα ο Θεός έπλασε τον Ναδάλ! Χρειάστηκε δύο ημέρες για να ολοκληρωθεί ο τελικός των ανδρών στο Ρολάν Γκαρός. Το όνομα του νικητή είναι, με εξαίρεση το 2009, το ίδιο από το 2005.
Ο Ράφα Ναδάλ κατέκτησε τον έβδομο τίτλο του στο Παρίσι, επικρατώντας 6-4, 6-3, 2-6, 7-5 του Νόβακ Τζόκοβιτς στον τέταρτο συνεχόμενο Grand Slam τελικό που αναμετρήθηκαν οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι.


 Ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα έχει στήσει τη δική του αυτοκρατορία στο χώμα πάνω στα θεμέλια εκείνης του Μπγιορν Μποργκ. Ποιος περίμενε πως κάποιος θα μπορούσε να ξεπεράσει τους έξι τίτλους στο χώμα του Μποργκ. Ο Ναδάλ τα κατάφερε και έκλεισε ραντεβού με το κοινό, στα γαλλικά, για του χρόνου και το απόλυτο ρεκόρ του αείμνηστου Μαξ Ντεκούζις (οκτώ τίτλοι).
  • Να μας και πάλι
Στα 26 του χρόνια η καριέρα του Ναδάλ βρίσκεται σε πλήρη άνθηση μετά από 11 Grand Slam τίτλους. Αντίθετα, ο Μποργκ όταν συμπλήρωσε 11άδα (σε Παρίσι και Γουίμπλεντον) έβγαλε τη δική του από την πρίζα κι ενώ ήταν κατά λίγους μήνες μεγαλύτερος από τον Ναδάλ. Ο Ναδάλ παρέλαβε το τρόπαιο από τον Ματς Βιλάντερ και όχι τον Μποργκ που δεν ταξίδεψε στο Παρίσι, ούτε το 2011.

"Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα. Αυτό το τουρνουά είναι ίσως το πιο ξεχωριστό στον κόσμο και είναι αξέχαστη στιγμή όποτε κρατάω στα χέρια μου αυτό το τρόπαιο. Είναι μια από τις σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα μου", ήταν ορισμένα από τα λόγια του νικητή που εξέφρασε τις σκέψεις του στα γαλλικά και στα ισπανικά.

Ο τελικός διακόπηκε δύο φορές την Κυριακή (10/6) με τον Ναδάλ να προηγείται με 6-4, 6-3, 2-6, 1-2 του Τζόκοβιτς. Οι θεατές κράτησαν τα εισιτήρια τους, όμως το "Φιλίπ Σατριέ" ήταν μισογεμάτο ειδικά οι ακριβές θέσεις.
Σήμερα ο Ναδάλ ισοφάρισε αμέσως τον αγώνα και έκανε break στο σερβίς του αντιπάλου με το όπλο του, το φόρχαντ να βρίσκεται σε πλήρη ισχύ.


  • Ο Νόβακ δεν κρύβει τον εκνευρισμό του
Ο αγώνας διακόπηκε για λίγα λεπτά με τη συγκατάθεση των δύο παικτών στο 5-4 υπέρ του Ναδάλ. Το break που αναζητούσε ο Ναδάλ ήρθε προς μεγάλη απογοήτευση του κοινού στο 12ο γκέιμ του τέταρτου σετ. Με τον Τζόκοβιτς να σερβίρει ένα διπλό λάθος και τον Ναδάλ, χαμένο προς μια στιγμή, να αναζητεί τους δικούς του στην κερκίδα.
Και ήταν πολλοί! Οι γονείς, η αδερφή, η κοπέλα, ο θείος "ποδοσφαιριστής" Μιγκέλ Άνχελ, ο μάνατζερ, ο Πάου Γκασόλ και κυρίως ο θείος Τόνι που αυτά τα οκτώ χρόνια παίζει μαζί με τον Ράφα τον κάθε πόντο. Και αγχώνεται επιπλέον. Εκείνον αγκάλιασε πρώτα από όλους! Έχουν πετύχει 27 συνεχόμενες νίκες στο Παρίσι.


  • Ο Ράφα και ο θείος Τόνι
Την ίδια ώρα ο Τζόκοβιτς προσπαθούσε να συμβιβαστεί με την ήττα του, την πρώτη σε τελικό Grand Slam από τον Ναδάλ μετά τη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2010. Η βροχή την Κυριακή τον βοήθησε να ξαναμπεί στον αγώνα, πήρε οκτώ συνεχόμενα γκέιμ, σετ από τον Ναδάλ (κατόρθωμα φέτος στο Παρίσι)  και αν δεν σταματούσε το ματς, ίσως να κρατούσε αυτός τώρα το τρόπαιο των "τεσσάρων σωματοφυλάκων".

"Ο Ράφα ήταν ο καλύτερος παίκτης σήμερα, ελπίζω να επιστρέψω του χρόνου και να τα πάω ακόμα καλύτερα", δήλωσε στα γαλλικά ο Τζόκοβιτς.

Ήθελε να γίνει ο δεύτερος τενίστας στην ιστορία του επαγγελματικού τένις που θα είχε στην κατοχή του και τα τέσσερα τουρνουά. Από το 1979 που έκανε το Grand Slam για δεύτερη φορά ο Ροντ Λέιβερ ορισμένοι το κυνήγησαν, κανένας δεν το κατάφερε.

Φορώντας λευκά αυτή τη φορά και όχι μαύρα θα επιχειρήσει να... αποκαταστήσει την τάξη στο Γουίμπλεντον. Ή ο Ναδάλ θα ξεπεράσει (με 12 τίτλους) και τον Μποργκ και τον Λέιβερ. Ή ο Ρότζερ Φέντερερ θα επιστρέψει στις μεγάλες νίκες για πρώτη φορά μετά από τον Ιανουάριο του 2010;
Κανείς δεν ξέρει, το σίγουρο είναι πως στο Γουίμπλεντον σε δύο εβδομάδες ακριβώς, θα παραμείνουν ανοιχτές οι ομπρέλες.

Περισσότερα »

Έτοιμη η Εθνική για τη νίκη

Η Εθνική μας ομάδα είναι πανέτοιμη για τη νίκη στην αποψινή αναμέτρηση με τη Τσεχία (19.00) που θα την φέρει ένα πόδι στους "8" του Euro 2012


Τα ψέματα τελείωσαν για την Εθνική μας ομάδα, η οποία απόψε στο Βρότσλαβ (19.00) θα δώσει τον πιο κρίσιμο αγώνα του 1ου ομίλου του Euro 2012 με αντίπαλο την Τσεχία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά την ισοπαλία στην πρεμιέρα με την Πολωνία (1-1) θέλει μόνο το "τρίποντο" απέναντι στους Τσέχους ούτως ώστε να κάνει το πιο σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ολοκλήρωσε την Δευτέρα (11/6) την προετοιμασία της για την αναμέτρηση με προπόνηση στι Δημοτικό γήπεδο του Βρότσλαβ με τα ευχάριστα νέα να έρχονται από τον Φωτάκη ο οποίος προπονήθηκε κανονικά.
Έτσι ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός θα μπορεί να κατεβάσει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, ούτως ώστε να έρθει η πολύτιμη νίκη.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Φερνάντο Σάντος δεν θα έχει στην διάθεσή του, τον τραυματία Αβραάμ Παπαδόπουλο και τον τιμωρημένο με μία αγωνιστική Σωκράτη Παπασταθόπουλο.
Στο πλευρό της Εθνικής μας θα βρίσκονται απόψε και περίπου 3.000 Έλληνες φίλαθλοι.
  • Τα πλάνα των δύο τεχνικών
Σε ό,τι αφορά τα πλάνα των δύο προπονητών λίγο πολύ είναι γνωστά. Για την Ελλάδα, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Χαλκιάς, στην άμυνα οι Τοροσίδης (δεξιά), Χολέμπας (αριστερά) με Κατσουράνη-Κυριάκο Παπαδόπουλο κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Στην μεσαία γραμμή θα είναι οι Καραγκούνης, Μανιάτης, Φωτάκης και στην επίθεση οι Φορτούνης (αριστερά), Σαλπιγγίδης (δεξιά) και Σαμαράς στην κορυφή. Θέση στην αρχική ενδεκάδα διεκδικεί και ο Γκέκας.

Από την άλλη ο Μίχαλ Μπίλεκ, αναμένεται να παρατάξει κάτω από τα δοκάρια τον Τσέχ, στην άμυνα τους Γκέμπρε Σελάσι (δεξιά), Λιμπέρσκι (αριστερά), με τους Σίβοκ-Κάντλετς κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Στην μεσαία γραμμή θα είναι οι Γίρατσεκ, Πλαζίλ, Πίλαρ και Ροζίτσκι, ενώ στην επίθεση οι Ρέζεκ-Μπάρος.
Σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί ο Μπάρος, τότε την θέση του θα πάρει ένας εκ των Πέχαρτ, Νέτσιντ με πιθανότερο τον δεύτερο.

 Επίσης, σύμφωνα με τους Τσέχους θέση στην αρχική ενδεκάδα διεκδικεί και ο Χούμπσμαν αντί του Ρέζεκ. Σε μια τέτοια περίπτωση ο Χούμπσμαν θα είναι αμυντικό χαφ και πιο δεξιά θα αγωνιστεί ο Πλαζίλ.

Περισσότερα »