Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Η αποστολή της Πορτογαλίας

Ο Πάουλο Μπέντο ανακοίνωσε την 23άδα της Πορτογαλίας, στην οποία δεν υπάρχουν οι Βιεϊρίνια, Πάουλο Μασάδο, Ρικάρντο Καρβάλιο και Μποζίνγκουα


Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Πορτογαλίας ανακοίνωσε την 23άδα για το Euro 2012, με αρκετές εκπλήξεις.

Οι Βιεϊρίνια, Πάουλο Μασάδο, Ρικάρντο Καρβάλιο και Μποζίνγκουα δεν είναι στην αποστολή, ενώ οι εντύπωση σε προκάλεσαν οι κλήσεις σε Μιγκέλ Λόπες και Κουστόντιο της Μπράγκα.
  •  Αναλυτικά η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Ρουΐ Πατρίσιο (Σπόρτινγκ), Εντουάρντο (Μπενφίκα), Μπέτο (Κλουζ)

Αμυντικοί: Ζοάο Περέιρα (Σπόρτινγκ), Φάμπιο Κοεντράο, Πέπε (Ρεάλ), Μπρούνο Άλβες (Ζενίτ), Ρολάντο (Πόρτο), Ρικάρντο Κόστα (Βαλένθια), Μιγκέλ Λόπες (Μπράγκα)

Μέσοι: Ραούλ Μεϊρέλες (Τσέλσι), Ζοάο Μοουτίνιο (Πόρτο), Μιγκέλ Βελόζο (Τζέονοα), Κάρλος Μαρτίνς (Γρανάδα), Ρούμπεν Μικαέλ (Σαραγόσα), Κουστόντιο (Μπράγκα), Ρικάρντο Κουαρέσμα (Μπεσικτάς), Νανί (ManUtd), Σιλβέστρε Βαρέλα (Πόρτο)

Επιθετικοί: Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ), Έλντερ Ποστίγκα (Σαραγόσα), Ούγκο Αλμέιδα (Μπεσικτάς), Νέλσον Ολιβέιρα (Μπενφίκα)

Περισσότερα »

Σκέφτονται ανταλλαγή Τόρες με Φαλκάο στην Τσέλσι

Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα η Τσέλσι εξετάζει το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης στην Ατλέτικο Μαδρίτης για τον Ρανταμέλ Φαλκάο, με τον Φερνάντο Τόρες να συμπεριλαμβάνεται στα έμψυχα ανταλλάγματα.


Την περίπτωση απόκτησης ενός ακόμη επιθετικού εξετάζουν στην Τσέλσι.

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και αν δεν ανανεώσει, τότε οι "μπλε" θα κινηθούν για έναν ακόμη φορ.

Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα είναι αν στην περίπτωση αποχώρησης του Ιβοριανού αποκτηθεί ένας επιθετικός για να παίζει βασικός ή αν η ομάδα θα εμπιστευτεί τον Φερνάντο Τόρες. Ο Ισπανός μπορεί να έχει παρουσιαστεί φανερά βελτιωμένος τους τελευταίους δύο μήνες, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

Υπάρχουν πολλοί που τον αμφισβητούν και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα σενάριο θέλει την Τσέλσι να είναι διατεθειμένη να τον δώσει στην Ατλέτικο Μαδρίτης για να αποκτήσει τον Ρανταμέλ Φαλκάο. Ο Κολομβιανός, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, βρίσκεται από το περσινό καλοκαίρι στο στόχαστρο των Λονδρέζων και δεν αποκλείεται φέτος να γίνει κίνηση για την απόκτησή του.

Δεδομένου, όμως, πως δόθηκαν 40 εκατομμύρια από την Ατλέτικο για να τον αποκτήσει, το ποσό που θα ζητήσει θα είναι πολύ υψηλό. Έτσι οι άνθρωποι της Τσέλσι έχουν σκεφτεί να προσφέρουν τον Τόρες ως έμψυχο αντάλλαγμα μαζί με 15 εκατομμύρια λίρες (περίπου 19 εκατομμύρια ευρώ), ώστε να μη χρειαστεί να δαπανήσουν ένα υπέρογκο ποσό.

Πάντως, να σημειωθεί πως ο Φαλκάο είχε δηλώσει πριν τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ πως θα ήθελε να παραμείνει στο "Βιθέντε Καλντερόν", θέση στην οποία εμμένει αν κρίνει κανείς από τη σύντομη τοποθέτησή του επ' αυτού στην "AS", στην οποία είπε: "Αυτή τη στιγμή το μυαλό μου βρίσκεται μόνο στην Ατλέτικο Μαδρίτης".

Περισσότερα »

Θέλει Τουρέ η Ρεάλ Μαδρίτης

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "El Mundo Deportivo" ο Γιαγιά Τουρέ βρίσκεται στο στόχαστρο της Ρεάλ Μαδρίτης. Διαβάστε το ρεπορτάζ.


Στη λίστα της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται ο Γιαγιά Τουρέ σύμφωνα με δημοσίευμα της "El Mundo Deportivo".

Ο Ιβοριανός πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με τη Μάντσεστερ Σίτι, στέφθηκε πρωταθλητής Αγγλίας και όλα αυτά μόνο απαρατήρητα δεν πέρασαν από τους Μαδριλένους.

Οι πρωταθλητές Ισπανίας είναι προβληματισμένοι με την ποιότητα της μεσαίας τους γραμμής, αφού κανένας εκτός του Τσάμπι Αλόνσο δεν έχει θαμπώσει με την παρουσία του. Ο Νουρί Σαχίν, ο οποίος αποκτήθηκε πέρυσι, δεν έδειξε πως μπορεί να σταθεί αντάξιος των προσδοκιών που υπήρχαν, ενώ οι Σάμι Κεντίρα και Λασανά Ντιαρά δεν έχουν κάνει τη διαφορά.

Η ποιότητα του Τουρέ είναι δεδομένη, όπως και η ηγετική του φυσιογνωμία, επομένως, η απόκτησή του θα βοηθούσε σημαντικά τη Ρεάλ. Συν τοις άλλοις, ο πρόεδρος των "μερένγκες", Φλορεντίνο Πέρεθ, έχει πολύ καλές σχέσεις με τον ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Σίτι, Σεΐχη Μανσούρ, γεγονός που θα μπορούσε να διευκολύνει τη μεταγραφή.

Ωστόσο, δεν είναι και λίγα τα εμπόδια με πρώτο τη συμπάθεια του ποδοσφαιριστή στην Μπαρτσελόνα. Ο Ιβοριανός έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στους "μπλαουγκράνα", ενώ έχει δηλώσει πως θα ήθελε να κλείσει εκεί την καριέρα του. Επιπλέον,  το συμβόλαιό του στους "πολίτες" είναι πολύ υψηλό και θα έπρεπε πιθανότατα να δεχτεί μείωση για να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο Ρομπέρτο Μαντσίνι πολύ δύσκολα θα συναινούσε στο ενδεχόμενο παραχώρησής του.






Περισσότερα »

Πρόβλημα με Γκαρσία, Σαλπιγγίδη, Ετο

Δυσάρεστες ειδήσεις έκρυβε η τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ πριν το ντέρμπι της Τετάρτης (16/5) κόντρα στην ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ.


Την Τρίτη (15/5) ο Λάσλο Μπόλονι ανακοίνωσε την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα για το ντέρμπι με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δεν πήρε μέρος στην τελευταία προπόνηση προπόνηση, λόγω ενοχλήσεων στους κοιλιακούς, ενώ δεν προπονήθηκε ούτε ο Πάμπλο Γκαρσία, λόγω ενός αιματώματος στο μετατάρσιο από χτύπημα αντιπάλου στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Οι δύο ποδοσφαιριστές θα ακολουθήσουν την αποστολή του "Δικεφάλου" στην πρωτεύουσα και η συμμετοχή τους στον αγώνα με την ΑΕΚ θα αποφασιστεί αύριο (16/5).

O Ετο ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, λόγω ενοχλήσεων στον οπίσθιο μηριαίο αλλά και ισχυαλγίας, γι' αυτό και προτιμήθηκε να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη έτσι ώστε να είναι στη διάθεση του προπονητή για τον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Πλην του Βραζιλιάνου, εκτός αποστολής έμειναν και οι Γλύκος, Κατσικάς, Τσουκαλάς.





Περισσότερα »

Με Νίνη αλλά χωρίς Κουίνσι κόντρα σε Ατρόμητο

Με τον Σωτήρη Νίνη αλλά χωρίς τον Κουίνσι λόγω ενός προβλήματος της τελευταίας στιγμής θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ατρόμητο.


Ο Κουίνσι αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δικέφαλο του δεξιού του ποδιού και έτσι αποκλείστηκε από την αποστολή για το ματς με τον Ατρόμητο. 

Αντίθετα, κανονικά σε αυτή είναι ο Σωτήρης Νίνης που από την Δευτέρα προπονείται σε κανονικούς ρυθμούς.

Εκτός από τον Γκανέζο μεσοεπιθετικό ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Σεϊταρίδης, ενώ Σπυρόπουλος και Ρούντολφ έκαναν θεραπεία. 

Εκτός αποστολής έμειναν οι Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Ρούντολφ, Λέτο, Μαρίνος, Ιωαννίδης, Μπίαρσμιρ, Καπίνο, Φουρλάνος και Ταμπάκης.

Στα της προπόνησης το πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού περιελάμβανε: ζέσταμα, ασκήσεις κατοχής της μπάλας «5-2» και δίτερμα.

Περισσότερα »

"Χάλασε" του Πασιένσια

Λίγο πριν τις υπογραφές "χάλασε" η συμφωνία με τον Ντομίνγκος Πασιένσια, έτσι ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να ψάχνει προπονητή


Ο Ντομίνγκος Πασιένσια βρέθηκε μία ανάσα από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού, αλλά τελικά δεν θα καθίσει στον πάγκο των "ερυθρολεύκων".

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πορτογάλο λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας για την διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών, αλλά η εξέλιξη δεν ήταν η αναμενόμενη.

Δύο ήταν οι βασικοί λόγοι και κανένας από τους δύο δεν ήταν οικονομικός. Αρχικά οι τρελές απαιτήσεις του Ντομίνγκος όσων αφορά στο τεχνικό προσωπικό, αλλά και ένα μυστικό του.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στις απαιτήσεις, ζήτησε να έχει 7-8 άτομα στο τεχνικό του επιτελείο, ενώ όσον αφορά στο μυστικό του, έχει να κάνει ότι ουσιαστικά ακόμη δεσμεύεται με την Σπόρτινγκ.

Ο Ντομίνγκος Πασιένσια είπε στον Βαγγέλη Μαρινάκη πως ακόμη δεν μπορεί να υπογράψει συμβόλαιο, καθώς δεν έχει αποδεσμευτεί πλήρως από την ομάδα της Λισαβόνας.

Έχει απομακρυνθεί από τον πάγκο της Σπόρτινγκ από τον Φεβρουάριο, αλλά φαίνεται πως οι δύο πλευρές δεν έχουν λύσει το συμβόλαιο λόγω αποζημίωσης, ψάχνοντας ακόμη να βρουν το ποσό που θα συμφωνήσουν για το... οριστικό διαζύγιο.

Το γεγονός ότι ο Πασιένσια δεν το είχε πει αυτό στους ανθρώπους του Ολυμπιακού στις διαπραγματεύσεις, αλλά και οι τρελές απαιτήσεις του για το επιτελείο του, έκαναν τον Βαγγέλη Μαρινάκη να βάλει "τέλος" στην υπόθεση, αν και ουσιαστικά υπήρχε συμφωνία και έλειπαν μόνο οι υπογραφές.

Φαίνεται λοιπόν πως επιστρέφει στο προσκήνιο η ισπανική λύση, με τα γνωστά ονόματα των Μίτσελ (Σεβίλλη), Χουάν Μαρτίνεθ (Λεβάντε) και Χοσέ Ραμόν Σαντοβάλ (Ράγιο Βαγεκάνο).

Περισσότερα »

Στο εδώλιο ο Καζλάουσκας

Υπεύθυνος της οδυνηρής ήττας θεωρείται ήδη ο Γιόνας Καζλάουσκας που πολιορκήθηκε από Ρώσους δημοσιογράφους για να εξηγήσει πώς χάθηκε η διαφορά των 19π και η σχεδόν σίγουρη νίκη στον τελικό. Στο στόχαστρο και ο Τεόντοσιτς


O Γιόνας Καζλάουσκας κάθεται ήδη στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ο Λιθουανός κόουτς θεωρείται βασικός υπεύθυνος για την τραγωδία που γνώρισε η ρωσική ομάδα, η οποία στο 28 προηγήθηκε με +19π΄, αλλά τελικά έφυγε ηττημένη από τον τελικό με 62-61! Μια ήττα που δεν χωνεύεται εύκολα. Κι οι Ρώσοι δημοσιογράφοι δεν τον άφησαν σε χλωρό κλαρί.

"Τελείωσε η καριέρα σας" ήταν η ευθεία ερώτηση

Ο Καζλάουσκας απάντησε: «Δε νομίζω. Έχουμε αρκετούς αγώνες ακόμη για φέτος»

«Ποιος φταίει για την ήττα;» τον ξαναρώτησαν

Ο Γιόνας εκνευρίστηκε: «Τι να σας πω; Γράψτε ο Καζλάουσκας».

Ο Λιθουανός προπονητής  δεν μπορούσε να εξηγήσει πώς χάθηκε αυτός ο τελικός: "Είναι ανεξήγητο. Δεν θυμάμαι εξέλιξη τέτοιου αγώνα στο παρελθόν. Ίσως μόνο το Λιθουανία-ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ (σ.σ σε ένα ματς όπου οι Λιθουανοί είχαν παίξει καταπληκτικά και έχασαν στην εκπνοή αφού πρώτα ο Γιασικεβίτσιους αστόχησε σε τρίποντο στην εκπνοή κι έτσι έμεινε το 84-86 υπέρ των Αμερικανών)"

«Δεν είναι η ώρα να αποδώσουμε ευθύνες. Έχουμε μπροστά μας τους τελικούς του ρωσικού πρωταθλήματος που πρέπει να κερδίσουμε» σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Αντρέι Βατούτιν οι οποίος, όμως, δεν παρέλειψε να ρίξει τα βέλη του προς την τεχνική ηγεσία: «Δεν μπορεί να χάνεται μια διαφορά 19π κατά σύμπτωση».

Επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να προβεί σε κάποια κίνηση μέσα στις επόμενες μέρες τονίζοντας: «Ξέρω ότι η ΤΣΣΚΑ είναι μια ομάδα που πρέπει πάντα να πρωταγωνιστεί. Έχουμε καλή ομάδα, με εξαιρετική χημεία. Αυτά όμως δεν έφταναν για να πατήσουμε στο Έβερεστ».

Όσο για τον Ραμούνας Σισκάουσκας που έχασε τις δυο κρίσιμες βολές στο τέλος, ρωτήθηκε επίμονα από τους ρεπόρτερ για τη φάση.

«Πώς τις έχασα; Δεν ξέρω. Αισθανόμουν ήρεμος και σχεδόν σίγουρος ότι θα τις βάλω. Δεν σκεφτόμουν ούτε τον κόσμο που φώναζε, ούτε το χρονικό σημείο, ούτε την κρισιμότητα τους. Ξέρετε δεν είναι το πρώτο μου παιχνίδι, έχω βρεθεί κι άλλες φορές σε ανάλογη θέση. Γιατί δεν μπήκε η μπάλα; Αυτό είναι πάντα ένα μεγάλο ερωτηματικό όταν αστοχείς. Ουσιαστικά δεν ξέρεις το γιατί. Πάντως δεν χάσαμε μόνο από τις δικές μου βολές. Όλο το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν πολύ κακό εκ μέρους μας" είπε.

Όταν οι Ρώσοι συνάδελφοι επέμειναν ο "Σίσκα" εκνευρίστηκε και αναρωτήθηκε: "Εντάξει τις έχασα. Τι πρέπει να κάνω; Να αυτοκτονήσω;"

Από την κριτική δεν ξέφυγε και ο Μίλος Τεόντοσιτς που συγκέντρωσε τα πυρά των φιλάθλων: "Δεν είναι ηγέτης" σχολίαζαν οι φίλοι της ΤΣΣΚΑ, σε διάφορες συζητήσεις στο ίντερνετ...

Περισσότερα »