Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Το θαύμα του Μανόλο Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ απολύθηκε από την Ελλάδα ως αποτυχημένος και δεχόμενος απίστευτη κριτική, βρήκε δουλειά στην... "άσημη" Σαραγόσα με την οποία πέτυχε ένα από τα "θαύματα" της φετινής σεζόν στην Ισπανία (videos)



Η κριτική είναι το πιο εύκολο πράγματα για όλους (κυρίως όσους ασχολούνται με τα ΜΜΕ). Δυστυχώς τις περισσότερες φορές βρίσκεις τον άλλο σε μία δύσκολη φάση της ζωής/δουλειάς του και αρχίζεις να τον χτυπάς.

Βέβαια η κριτική έχει και τη χρησιμότητα της, αφού αν γίνει με σωστό τρόπο μπορείς να αποφύγεις διάφορες άλλες "περίεργες" καταστάσεις.

Στην περίπτωση του Μανόλο Χιμένεθ όμως τα πράγματα μάλλον πήγαν στην πρώτη κατάσταση που περιγράψαμε. Ο Ισπανός ήρθε στην ΑΕΚ, πήρε ένα Κύπελλο Ελλάδας, συνέχισε στην Ένωση των χιλίων προβλημάτων και λόγω μίας βαριάς ήττας από τον ΠΑΟΚ αποχώρησε.

Σίγουρα έχει κι ίδιος ευθύνη για την εικόνα της ΑΕΚ και κάποιες επιλογές του, όμως ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε από τα ΜΜΕ και αρκετό κόσμο ήταν άδικος. Βέβαια δεν έμεινε για πολύ καιρό δίχως στέγη, αναλαμβάνοντας την "τελειωμένη" Σαραγόσα.


  • Αντεπίθεση !

 Όταν την ανέλαβε την 16η αγωνιστική η Σαραγόσα ήταν τελευταία στον βαθμολογικό πίνακα με 11 βαθμούς, ενώ η διαφορά από τη 17η θέση ήταν 5 πόντοι. Μπορεί να φαίνονται λίγοι όμως στη συνέχεια έγιναν περισσότεροι.


Μέχρι η ομάδα να αφομοιώσει τον τρόπο παιχνιδιού του Μανόλο Χιμένεθ, έπρεπε να περάσουν πέντε αγωνιστικές ημέρες, στις οποίες η Σαραγόσα έκανε τρεις ήττες και δυο ισοπαλίες, με αποτέλεσμα να η διαφορά από τη 17η θέση και την Βιγιαρεάλ (που τελικά υποβιβάστηκε) ανέβηκε στους οκτώ πόντους.

  • Ήταν να γίνει η αρχή

 Όλα άρχισαν να αλλάζουν την 22η αγωνιστική και το παιχνίδι μέσα στην έδρα της Εσπανιόλ. Στο δεύτερο ημίχρονο και με αρκετή δόση τύχης η Σαραγόσα άνοιξε το σκορ στο 55', ενώ στο 92' ο Χουάν Κάρλος σφράγισε τη νίκη.


Η μοίρα των Μπλανκουίλος όμως μπήκε σε τροχιά παραμονής από τα τέλη Μαρτίου. Σε αυτά τα έντεκα παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ πέτυχε το απίστευτο με 8 νίκες και 3 ήττες, με αποκορύφωση το 0-2 στην έδρα της Χετάφε που σε συνδυασμό με την ήττα της Βιγιαρεάλ την κράτησε στην κατηγορία.

  • Ο... τουρίστας και ο "μάγειρας"

 Όπου τουρίστας βάλτε το όνομα του Έλντερ Πόστιγκα (9 γκολ φέτος πρώτος σκόρερ), κι όπου "μάγειρας" το όνομα του Μανόλο Χιμένεθ. Ο Πορτογάλος άσος είχε έρθει στον Παναθηναϊκό για ένα φεγγάρι, όμως έφυγε γιατί ήταν πολύ... soft.

 Όσον αφορά τον Μανόλο Χιμένεθ ΟΛΟΙ κρατήσαμε σκληρή στάση απέναντι του, με χαρακτηρισμούς μάλιστα που πολλές φορές ξέφυγαν από τα νορμάλ πλαίσια. Ο ίδιος έδωσε την απάντηση του όμως με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μέσω της δουλειάς του.

Περισσότερα »

«Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ελπίδα»

     Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ αποκόμισε καλές εντυπώσεις από τη συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Δημήτρη Γόντικα τονίζοντας πως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ελπίδα.


    Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ μίλησε για την ψυχολογία που πλέον έχει ανέβει, αλλά ζήτησε και το δύο στα δύο στα επόμενα ματς. Αναλυτικά όσα είπε:

      Για τη συνάντηση που είχε με τους Δημήτρη Γόντικα και Γιάννη Αλαφούζο για το μέλλον της ομάδας: «Οι εντυπώσεις που αποκόμισα από όσα μας είπαν ήταν καλές. Ελπίζω να πετύχει το νέο εγχείρημα και να γίνουν πραγματικότητα τα όσα μας ανέφεραν. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ελπίδα».

      Για το ματς με τον ΠΑΟΚ και τη συνέχεια στα πλέι οφ: «Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε το πραγματικό μας πρόσωπο. Κάναμε καλή εμφάνιση και πήραμε τρεις σημαντικούς βαθμούς τους οποίους χρειαζόμασταν. Η ψυχολογία μας πλέον έχει ανέβει. Πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά στα δύο ματς που απομένουν, να πάρουμε ισάριθμες νίκες και να τερματίσουμε στην πρώτη θέση».

Περισσότερα »

Το πανηγύρισε και ο Σισέ..

Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι κολλητός φίλος με τον Σαμίρ Νασρί και πανηγύρισε μαζί του την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Σίτι, αλλά και την παραμονή της ΚΠΡ στην Πρέμιερ Λιγκ.




Ο Γάλλος πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού παραλίγο να στοιχίσει τον τίτλο από την Σίτι με το γκολ που πέτυχε (είχε κάνει το 1-1) όμως οι «σίτιζενς» στο 92΄ και το 94΄γύρισαν το ματς και κατέκτησαν την κούπα.

Ο Σισέ μόλις ολοκληρώθηκε το παιχνίδι και είδε ότι η Μπόλτον δεν κέρδισε και η ΚΠΡ θα παίζει και του χρόνου στην μεγάλη κατηγορία πήγε στον Σαμίρ Νασρί για να μοιραστεί μαζί του την χαρά. Αλλωστε, ο διεθνής φορ είναι φαν της Λίβερπουλ και δεν θα ήθελε με τίποτα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ήταν η πρωταθλήτρια.

Ο Τζιμπρίλ τον αγκάλιασε και τον φίλησε, με τους δύο συμπαίκτες στην Εθνική και κολλητούς να ανταλλάσσουν πριν μερικές μέρες στο twitter μηνύματα με αρκετή δόση χιούμορ.

Περισσότερα »