Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

«Όμορφη η ιστορία της Κροατίας»

Η Κροατία έχει σημειώσει πρόοδο στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, όπως παραδέχθηκε ο προπονητής της, Γιάσμιν Ρέπεσα, λίγες ώρες πριν τον μεγάλο ημιτελικό της ομάδας του με τη Λιθουανία.


«Αυτή η ιστορία είναι τόσο όμορφη. Θα ήταν πραγματικά κακό να σταματήσουμε εδώ. Θέλουμε να συνεχίσουμε. Θέλουμε να παλέψουμε. Παρά την πίεση, τα πολλά κλειστά ματς που παίξαμε νωρίς στη διοργάνωση μας έκαναν να μεγαλώσουμε», ήταν τα λόγια του τεχνικού των Κροατών.

OnSports.GR

Περισσότερα »

"Είμαστε σαν τη Ferrari"

Με την Ferrari παρομοίασε τη μεταγραφική πολιτική της Ρεάλ Μαδρίτης ο Φλορεντίνο Πέρεθ, τονίζοντας πως η "βασίλισσα" πήρε ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά με τη μεταγραφή του Γκάρεθ Μπέιλ, όπως η Scuderia παίρνει τους καλύτερους οδηγούς.


Ο Φλορεντίνο Πέρεθ υπερασπίστηκε την απόφαση της διοίκησης να δαπανήσει πολλά εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ από την Τότεναμ τονίζοντας πως πήρε ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί, όπως και η Ferrari.

"Είμαστε σαν τη Ferrari, η οποία παίρνει τους καλύτερους οδηγούς, αλλά δεν κερδίζει πάντα", ανέφερε ο πρόεδρος στα μέλη της Ρεάλ στο συνέδριο της ομάδας και συνέχισε: "Το μοντέλο διοίκησης είναι μοναδικό και μας επιτρέπει να προχωρούμε στην απόκτηση των καλύτερων ποδοσφαιριστών".

Για τους ισχυρισμούς περί φορολογικών προνομίων τόνισε:
"Το μόνο φρολογικό πλεονέκτημα που έχουμε είναι ότι έχουμε πληρώσει 25% φόρο αντί για 30%. Για άλλους συλλόγους, ευτυχώς δεν είμαστε μία εταιρεία, διότι έχουμε περισσότερα χρήματα και η διαφορά θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη".

Τέλος, ο Πέρεθ προχώρησε σε διάψευση των δημοσιευμάτων που αναφέρονται στο συμβόλαιο του Κριστιάνο Ρονάλντο. "Είναι ψέμα ότι ο Κριστιάνο θα πάρει ό, τι έχει γραφτεί".

Contra.GR

Περισσότερα »

Αντιδράσεις για τα κορδόνια με τα χρώματα του ουράνιου τόξου!

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην ποδοσφαιρική Αγγλία η πρωτοβουλία οργάνωσης για τα δικαιώματα των γκέι για την καταπολέμηση της ομοφοβίας στο νησί. 


Σύμφωνα με την πρωτοβουλία που πήρε η Stonewall σε συνεργασία με την στοιχηματική εταιρία Paddy Power, σ' ένα συγκεκριμένο αριθμό παικτών αγγλικών ομάδων στάλθηκαν κορδόνια στα χρώματα του ουράνιου τόξου για να τα φορέσουν στους αγώνες του προσεχούς Σαββατοκύριακου.

Ηδη παπούτσια με κορδόνια ουράνιου τόξου φόρεσε ο Τζόϊ Μπάρτον στον αγώνα της προηγούμενης Τετάρτης μεταξύ της ΚΠΡ και την Μπράιτον.

Ωστόσο, ομάδες όπως οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ αντέδρασαν με το επιχείρημα ότι δεν ενημερώθηκαν και ότι δεν πήραν μέρος στη σχετική διαβούλευση. "Το όλο πράγμα εξελίσσεται σε γελοιότητα" είπαν παράγοντες ομάδων στην "Daily Mail". 

Contra.GR

Περισσότερα »

Τρέλανε τους Γάλλους ο Βάις (video)

Ο Βλάντιμιρ Βάις απασχόλησε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία εξακολουθούν να κάνουν αναφορές στην εκπληκτική ενέργεια (τις ντρίμπλες σε Μαρκίνιος και Τιάγκο Σίλβα) και το γκολ του Σλοβάκου ποδοσφαιριστή. 



Ο επιθετικός του Ολυμπιακού υποχρέωσε τον Μαρκίνιος να σχηματίσει 'γέφυρα' με το σώμα του περνώντας  την μπάλα κάτω από τα πόδια του", αναφέρει η "Parisien", η οποία φιλοξενεί και δηλώσεις του 19χρονου βραζιλιάνου αμυντικού, τον οποίο απέκτησε η Παρί Σεν Ζερμέν από τη Ρόμα καταβάλλοντας το ποσό των 32.000.000 ευρώ.

"Τέτοιες φάσεις σε κάνουν να μαθαίνεις", τόνισε ο Μαρκίνιος και πρόσθεσε: "Το γκολ του Ολυμπιακού με έκανε να καταλάβω ότι πρέπει να δουλέψω περισσότερο. Τώρα μπορεί να παίξω με αντίπαλο τον Φαλκάο στο παιχνίδι με τη Μονακό και θα έχω επίσης την ευκαιρία να βελτιωθώ".


OLYMPIAKOS CFP - PARIS SAINT-GERMAIN FC 1-4 από Footballista Sports

Contra.GR

Περισσότερα »

Υποδοχή με τεράστια ελληνική σημαία

Ο Απόλλωνας Λεμεσού ηττήθηκε με 2-1 από την Τραμπζονσπόρ στο ΓΣΠ και κατά την είσοδο των ομάδων «ανέβηκε» μια τεράστια ελληνική σημαία. 


Gazzetta.GR

Περισσότερα »

Η πιο μεγάλη ώρα είναι… τώρα!

Η Λιθουανία αντιμετωπίζει την Κροατία και η Ισπανία τη Γαλλία στους δύο ημιτελικούς του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, με τις τέσσερις ομάδες να δίνουν… μάχη για μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης.


 Μάλιστα, η πρώτη αναμέτρηση που ξεκινά στις 18:45 έχει… πράσινο χρώμα, αφού ο γκαρντ του Παναθηναϊκού, Ρόκο Λένι Ούκιτς, κοντράρεται με τον συμπαίκτη του στους εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης και νταμπλούχους Ελλάδας, Γιόνας Ματσιούλις. Η Κροατία έχει ανοδική πορεία στο τουρνουά και κατάφερε να προκριθεί στους «4» ξανά μετά από 18 χρόνια, ενώ η Λιθουανία έχει δείξει συνέπεια και θέλει να κατακτήσει μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ για πρώτη φορά μετά το 2007.

OnSports.GR

Περισσότερα »

"Σφαίρα" ο Μπέιλ, πλησιάζει τον Μπολτ!

Ο Γκάρεθ Μπέιλ έσπασε τα κοντέρ με τη ταχύτητά του στο ματς κόντρα στην Βιγιαρεάλ και οι επιδόσεις του θυμίζουν Μπολτ! Δείτε πόσο γρήγορα έτρεχε και πόση είναι η διαφορά του με τον εντυπωσιακό Τζαμαϊκανό.


Το ότι η ταχύτητα είναι από τα δυνατά αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Γκάρεθ Μπέιλ το γνωρίζαμε και δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη. Το γεγονός όμως πως οι επιδόσεις του πλησιάζουν αυτές του Γουσέιν Μπολτ, ούτε το φανταζόμασταν. Κι όμως συμβαίνει...

Ο Ουαλός άσος που η μεταγραφή του στην Ρεάλ Μαδρίτης κόστισε ένα καράβι λεφτά και ήταν το σήριαλ του καλοκαιριού, εξέπληξε τους ανθρώπους της ισπανικής τηλεόρασης με τη ταχύτητά του.

Σύμφωνα με το ισπανικό τηλεοπτικό κανάλι "La Sexta", ο Γκάρεθ Μπέιλ έτρεξε με 40 χιλιόμετρα την ώρα, στην γκέλα της Ρεάλ Μαδρίτης από την Βιγιαρεάλ. Αυτό σημαίνει πως ο Γιουσέιν Μπολτ θα πρέπει να ανησυχεί...
Συγκεκριμένα, ο Τζαμαϊκανός τρέχει με περίπου 45 χιλιόμετρα την ώρα, δηλαδή 5 περισσότερα από το νέο αστέρα  της ομάδας της Μαδρίτης.

Έτσι λοιπόν, ο Γκάρεθ Μπέιλ δεν αποκλείεται εκτός από πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής να είναι και ο πιο γρήγορος...

Sport24.GR

Περισσότερα »

Η παρουσίαση του πενταετούς πλάνου (video)

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει μεγαλόπνοα σχέδια για τον ΠΑΟΚ και στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μakedonia Palace, παρουσίασε το πενταετές πλάνο για την ΠΑΕ με τη βελτίωση του γηπέδου της Τούμπας και κατασκευή σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρουσίασε το επενδυτικό πρόγραμμα ανάπτυξής της σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μakedonia Palace, στις 19 Σεπτεμβρίου 2013. 

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να καταγραφεί η αναπτυξιακή δύναμη της ΠΑΕ και η συνεισφορά της στην κοινωνία της Μακεδονίας και να προωθηθεί το αίτημα για συνεργασία με την ελληνική πολιτεία, ώστε αυτό να υλοποιηθεί στο ακέραιο.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, 120 βουλευτές από όλους τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, οι δήμαρχοι όλων των δήμων του νομού Θεσσαλονίκης, οι εκπρόσωποι φορέων, θεσμών, μεγάλων οργανισμών, παραγωγικών δυνάμεων, οι πρυτάνεις Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και δεκάδες δημοσιογράφοι από όλα τα μέσα ενημέρωσης.
Στην ομιλία του ο κ. Ιβάν Σαββίδης τόνισε ότι ο ρόλος του ΠΑΟΚ στη σημερινή κρίση που ζει η χώρα και ιδιαίτερα η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη είναι αναπτυξιακός καθώς η δραστηριότητα της ΠΑΕ επηρεάζει τον κοινωνικό ιστό δημιουργώντας θέσεις εργασίας, δίνοντας ευκαιρίες για υγιή κοινωνικοποίηση και διεξόδους μέσω των προγραμμάτων των ακαδημιών. 

Στη συνέχεια παρουσίασε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα επενδύσεων με στόχευση: την αναβάθμιση των υποδομών, την αποκατάσταση της καλής πίστης στην κοινωνία και την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.

Το πρόγραμμα αυτό έχει σχεδιαστεί και θα υλοποιηθεί τα επόμενα οχτώ χρόνια. Το κόστος του ανέρχεται σε 150 000 000 €.
Την προβολή σχετικού video και την ομιλία του Ιβάν Σαββίδη, ακολούθησε συζήτηση με παρεμβάσεις πολιτικών και φορέων, όπου διαφάνηκε η ανάγκη για αλλαγή της επιχειρηματικής νοοτροπίας και του περιβάλλοντος, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το άλμα προς την ανάπτυξη.



OnSports.GR

Περισσότερα »

Κατάταξη UEFA: Παραμένει 13η η Ελλάδα

Παρά τη νίκη του ΠΑΟΚ, οι επικρατήσεις των ομάδων από την Ελβετία αφήνουν την Ελλάδα 13η στην ειδική κατάταξη της UEFA


Μπορεί ο ΠΑΟΚ να νίκησε 2-1 τη Σαχτέρ Καραγκάντι, αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να γίνει το… προσπέρασμα. Τόσο η… βόμβα της Βασιλείας την Τετάρτη, με τη νίκη επί της Τσέλσι μέσα στο Λονδίνο, όσο κι οι νίκες της Ζεν Γκάλεν και της Τουν για το Europa League, έδωσαν περισσότερους βαθμούς στους Ελβετούς που έχουν πλέον 30.225 και συνεχίζουν με τρεις ομάδες, σε αντίθεση με τη χώρα μας που έχει 29.400 και συνεχίζει με τους Θεσσαλονικείς και τον Ολυμπιακό.
Η 13η θέση δεν φαίνεται να… αλλάζει, κάτι που επί της ουσίας σημαίνει πως από την περίοδο 2015-16, ο πρωταθλητής Ελλάδας, θα δίνει προκριματικούς αγώνες για να εξασφαλίσει την συμμετοχή του, στους ομίλους του Champions League. Για να αλλάξει η κατάσταση, θα χρειασθεί ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, να συγκεντρώσουν περισσότερους βαθμούς από τις ελβετικές ομάδες που συνεχίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, προκειμένου να ξαναβρεθεί η Ελλάδα στην 12η προνομιούχο θέση.

Οι πρώτες 13 χώρες στην κατάταξη της UEFA:

Ισπανία   79.427 βαθμοί (7/7)
Αγγλία     72.748       (7/7)
Γερμανία   70.927       (6/7)
Ιταλία     57.105       (5/6)
Πορτογαλία 55.466       (5/6)
Γαλλία     50.666       (4/6)
Ρωσία     40.832       (5/6)
Ολλανδία   40.146       (3/6)
Ουκρανία   36.466       (4/6)
Βέλγιο     33.300       (4/5)
Τουρκία   30.400       (2/5)
Ελβετία    30.225       (3/5)
ΕΛΛΑΔΑ     29.400       (2/5)

Onsports.GR

Περισσότερα »

Όλη η δράση του Europa League

Ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.


Αποτελέσματα:

Άιντραχτ - Μπορντό 3-0
Αϊντχόφεν - Λουντογκόρετς 0-2
Βαλένθια - Σουόνσι 0-3
Ζούλτε Βάρεγκεμ - Γουίγκαν 0-0
Μακάμπι Τελ Αβίβ - ΑΠΟΕΛ 0-0
Μάριμπορ - Ρουμπίν Καζάν 2-5
Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Τσέρνομορετς 1-2
Παντούρι - Ντνιέπρ 0-1
Σάλτσμπουργκ - Έλφσμποργκ 4-0
Σεν Γκάλεν - Κούμπαν 2-0
Σταντάρ Λιέγης - Έσμπιεργκ 1-2
Φιορεντίνα - Πάκος Φερέιρα 3-0
Απόλλων Λεμεσού - Τραμπζονσπόρ 1-2
Μπέτις - Λιόν 0-0
Ντιναμό Κιέβου - Γκενκ 0-1
Εστορίλ - Σεβίλλη 1-2
Τουν - Ραπίντ Βιέννης 1-0
Γκιμαράες - Ριέκα 4-0
Λάτσιο - Λέγκια 1-0
Μακάμπι Χάιφα - Άλκμααρ 0-1
ΠΑΟΚ - Σαχτέρ 2-1
Φράιμπουργκ - Λίμπερετς 2-2
Σερίφ - Ανζί 0-0
Τότεναμ - Τρόμσο 3-0

OnSports.GR

Περισσότερα »