Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωσε Ποντόλσκι η Άρσεναλ

Στο έμψυχο δυναμικό της Άρσεναλ ανήκει και επίσημα ο Λούκας Ποντόλσκι αφού οι "κανονιέρηδες" ανακοίνωσαν την απόκτηση του.


Ο Γερμανός διεθνής άσος λίγο μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του «Έμιρεϊτς».

Οι Λονδρέζοι είχαν έρθει σε συμφωνία με τον μέχρι πρότινος φορ της Κολωνίας εδώ και λίγες μέρες όμως σήμερα μπήκαν οι υπογραφές.

Ο Ποντόλσκι πόζαρε για τις καθιερωμένες φωτογραφίες με τα χρώματα της νέας ομάδας του, ενώ εν συνεχεία αναχώρησε για το εξωτερικό προκειμένου να κάνει διακοπές.

Θα επιστρέψει για να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή της Άρσεναλ σε περίπου 10 μέρες.

Περισσότερα »

Ψάχνει κατηγορία η Ρέιντζερς

Η Ρέιντζερς οριστικά δεν θα αγωνιστεί στην Premier League, καθώς 10 στους 12 συλλόγους ψήφισαν αρνητικά, ενώ ανακοίνωσε πως θα κάνει αίτηση στην Scottish Football League.


Η Ρέιντζερς ανακοίνωσε πως θα κάνει αίτηση για συμμετοχή στην Scottish Football League, αφού της αρνήθηκε η συμμετοχή στην Scottish Premier League.
Συγκεκριμένα, οι 10 από τους 12 προέδρους των συλλόγων της 1ης κατηγορίας της Σκωτίας ψήφισαν αρνητικά.

Πέραν της Ρέιντζερς, μόνο η Κιλμάρνοκ ήταν αυτή που ψήφισε υπέρ της, έτσι πλέον η ιστορική ομάδα της Γλασκώβης λόγω χρεών θα υποβιβαστεί.

Το ζήτημα τώρα είναι... πόσο θα υποβιβαστεί. Ο σύλλογος ανακοίνωσε πως θα κάνει αίτηση στην Scottish Football League και σε όποια κατηγορία γίνει δεκτός θα παίξει και θα συνεχίσει από εκεί.

Η Scottish Football League περιλαμβάνει 3 κατηγορίες, την 2η, την 3η και την 4η μετά την Premier League.

Περισσότερα »

Στον θρόνο η Κορίνθιανς

Η Κορίνθιανς κατέκτησε το Copa Libertadores για πρώτη φορά στην ιστορία της, νικώντας με 2-0 την Μπόκα Τζούνιορς στο Σάο Πάουλο. Ήρωας με δύο γκολ ο Έμερσον Σέικ (videos)


Η Κορίνθιανς νίκησε με 2-0 την Μπόκα Τζούνιορς "Pacaembu" του Σάο Πάουλο και κατέκτησε το Copa Libertadores για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Ήρωας για την "Timão" ήταν ο Έμερσον Σέικ, καθώς πέτυχε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης στο 54' και 72'.


Υπενθυμίζουμε πως ο τελικός στο Copa Libertadores είναι διπλός, αυτή ήταν η ρεβάνς, ενώ στο πρώτο ματς είχαμε ισοπαλία με 1-1 στο "Bombonera" του Μπουένος Άιρες.

Τα εκτός έδρας γκολ δεν μετρούν, έτσι παράταση θα είχαμε και με 0-0 και με 2-2 και με κάθε ισοπαλία.
Η Μπόκα Τζούνιορς έμεινε στις 6 κατακτήσεις, έτσι δεν κατάφερε να πιάσει στην κορυφή του σχετικού πίνακα την Ιντεπεντιέντε που έχει 7.
Το Copa Libertadores το κατακτά ομάδα από την Βραζιλία για 3η σερί χρονιά, καθώς το 2010 το είχε πάρει η Ιντερνασιονάλ και το 2011 η Σάντος (στο ίδιο γήπεδο μάλιστα, το "Pacaembu" του Σάο Πάουλο).
  • Η εξέλιξη του αγώνα
Στο πρώτο ημίχρονο δεν έγινε ούτε μία καλή φάση, έτσι σημαντικότερο στοιχείο είναι ο τραυματισμός του τερματοφύλακα της Μπόκα, Γκουστάβο Οριόν, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Σεμπαστιάν Σόσα στο 33'.

Στο 54' η Κορίνθιανς άνοιξε το σκορ με τον Έμερσον Σέικ. Από εκτέλεση φάουλ του Αλέξ από δεξιά η μπάλα έφτασε στον Παουλίνιο, ο οποίος χωρίς να βλέπει με το "τακουνάκι" έβγαλε ασίστ από το ύψος της περιοχής στον Έμερσον Σέικ.

Ο τελευταίος κοντρόλαρε άψογα με το στήθος στο ύψος του πέναλτι, σούταρε στην κίνηση και "εκτέλεσε" τον Σεμπαστιάν Σόσα για το 1-0.


Κορίνθιανς - Μπόκα Τζούνιορς (1-0) από G.Pavlidis

Η Μπόκα έχασε την πρώτη της ευκαιρία στο ματς στο 72', με τον Λεάντρο Καρούσο να παίρνει την κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ του Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, αλλά ο Κάσιο μπλόκαρε.

Λίγα μόλις δευτερόλεπτα αργότερα ο Κορίνθιανς πέτυχε και δεύτερο γκολ, με τον Έμερσον Σέικ να είναι εκ νέου ο "δράστης".

Ο 39άχρονος Ρολάντο Στσιάβι έκανε λάθος γύρισμα, ο Έμερσον Σέικ έκλεψε την μπάλα, έφυγε μόνος στην αντεπίθεση και ιδανικό πλασέ νίκησε στο τετ-α-τετ τον Σεμπαστιάν Σόσα για το 2-0, φτάνοντας τα 5 γκολ στην διοργάνωση.


Κορίνθιανς - Μπόκα Τζούνιορς (2-0) από G.Pavlidis

Περισσότερα »

Κοντά στην Θέλτα ο Μέλμπεργκ

Κοντά σε συμφωνία με την Θέλτα βρίσκεται ο Όλοφ Μέλμπεργκ με τις συζητήσεις να βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο.


Οι καλές εμφανίσεις του Σουηδού αμυντικού στο Euro 2012 φαίνεται πως δεν θα αργήσουν να τον επιβραβεύσουν με νέο συμβόλαιο, κοντά στα χρήματα που ζητά.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από την Σουηδία και την Ισπανία η Θέλτα, που ανέβηκε στην Πριμέρα μετά από πέντε χρόνια, έχει προσεγγίσει τον 34χρονο άσο. 

Μάλιστα οι διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών είναι προχωρημένες και δεν αποκλείεται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας να έχουμε και ανακοινώσεις.

Οι άνθρωποι της Θέλτα θέλουν να γίνει ο ηγέτης της νέας τους ομάδας στην προσπάθεια να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία για αρκετά χρόνια.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Μέλμπεργκ είχε αγωνιστεί στην Ισπανία για τρία χρόνια (1998-2001) με την φανέλα της Ρασίνγκ Σανταντέρ.

Περισσότερα »

Αποχαιρέτησε την Μπόκα ο Ρικέλμε

Χωρίς τον Χουάν Ρομάν Ρικέλμε θα συνεχίσει η Μπόκα Τζούνιορς, καθώς ο 34χρονος επιτελικός μέσος ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την αγαπημένη του ομάδα μην έχοντας να δώσει κάτι παραπάνω.


Την επιθυμία του να αποχωρήσει από την Μπόκα Τζούνιορς ανακοίνωσε λίγο μετά τον χαμένο τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες ο Χουάρ Ρομάν Ρικέλμε.

Ο 34χρονος, που έχει γράψει τη δική του ιστορία με την ομάδα της Αργεντινής,  έδειξε εμφανώς κουρασμένος και φρόντισε να το καταστήσει σαφές τονίζοντας πως δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα άλλο.

"Χάσαμε, αλλά θα πρέπει να το ξεπεράσουμε. Πιστεύαμε πως θα νικήσουμε, αλλά δεν το καταφέραμε. Ωστόσο, θα πρέπει να συνεχίσουμε και να συγχαρούμε την Κορίνθιανς είπε αρχικά για τον τελικό ο αρχηγός της Μπόκα και προσέθεσε:

"Το απόγευμα μίλησα με τον πρόεδρο και τον ενημέρωσα πως δε θα συνεχίσω. Είμαι ευγνώμων στον σύλλογο, αλλά δεν έχω να δώσω κάτι άλλο στον σύλλογο, έχω αδειάσει. Η αφοσίωσή μου στον σύλλογο είναι μεγάλη, είμαι οπαδός του και δεν μπορώ να παίζω μισός. Δεν έχω να δώσω κάτι άλλο, έπαιξα σε έναν τελικό και έφτασα στο μάξιμουμ".

"Τώρα θα πρέπει να επιστρέψω σπίτι, να κάνω ένα μπάρμπεκιου με φίλους και να δω τα παιδιά μου. Ζητάω συγγνώμη από τον γιο μου που δεν πήρα ξανά το κύπελλο. Δεν είμαι κομπιούτερ, δεν μπορώ να παίξω άλλο. Όπως προείπα έχω αδειάσει".

Περισσότερα »

Τελειώνει με Ιβιτς, Χαλκιά

Στον Κώστα Χαλκιά εστάλησαν τα έγγραφα διακανονισμού. Τετ α τετ με τον Βλάνταν Ίβιτς στην Χαλκιδική. Τι γίνεται με Τσιρίλο.


Αίσιο τέλος φαίνεται πως θα έχουν οι διαπραγματεύσεις με τους Ιβιτς, Τσιρίλο και Χαλκιά, σχετικά με τα χρήματα που τους οφείλονται.

Στον διεθνή πορτιέρο έχουν σταλεί τα σχετικά έγγραφα τα οποία θα υπογράψει και θα στείλει πίσω. Η συμφωνία είναι να πληρωθεί από τα χρήματα που θα λάβει ο ΠΑΟΚ από την συμμετοχή των διεθνών παικτών του στο EURO. 

Οσον αφορά τον Ιβιτς έχει συμφωνήσει να πληρωθεί στα τέλη Αυγούστου, τότε, δηλαδή, που θα έχει ξακαθαρίσει η υπόθεση Σαββίδη, και θα εξοφληθεί, είτε από τα λεφτά της άυξησης, είτε, αν δεν γίνει έτσι, θα υπάρξει εκ νέου επαφή για να λυθεί το θέμα.

Τέλος, ο Τσιρίλο ζητούσε προκαταβολή, αυτό δεν είναι εφικτό, αλλά οι συζητήσεις είναι σε καλό δρόμο και όλα δείχνουν πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Υπήρχαν και κάποιες άλλες μικρές εκκρεμότητες οι οποίες διευθετούνται.

Περισσότερα »

Υποδοχή από ΠΑΟΚτσήδες και Μήτρογλου

Αποθεώθηκε ο ΠΑΟΚ στο Ντίσελντορφ. Παρών και ο Κώστας Μήτρογλου.


"Ζεστή" υποδοχή επεφύλαξαν στα μέλη της αποστολής του ΠΑΟΚ οι ομογενείς φίλοι της ομάδας στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ.
Μετά από ήρεμη πτήση οι παίκτες του "Δικεφάλου"..., λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, έπεσαν στην αγκαλιά των ομογενών ΠΑΟΚτσήδων, που φρόντισαν να φτιάξουν κλίμα με σημαίες και συνθήματα.


Κεντρικό πρόσωπο ο Πάμπλο Γκαρσία ο οποίος πολιορκήθηκε για να υπογράψει αυτόγραφα και να βγει φωτογραφίες, ενώ το παρών έδωσε και ο Κώστας Μήτρογλου (βρέθηκε τυχαία στο αεροδρόμιο) ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Γιώργο Δώνη. Μετά από λίγη ώρα η αποστολή του ΠΑΟΚ αναχώρησε οδικώς για το Άρνεμ.


Αρχίζει η "περιπέτεια" του ΠΑΟΚ επί ολλανδικού εδάφους. Μέχρι τις 22 Ιουλίου οι "ασπρόμαυροι" θα βρίσκονται στο Αρνεμ.

Περισσότερα »