Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Φέργκιουσον: "Το μεγαλύτερο ντέρμπι"

Το μεγαλύτερο ντέρμπι του Μάντσεστερ επί εποχής του στη Γιουνάιτεντ θα είναι αυτό της Δευτέρας (30/4) σύμφωνα με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Διαβάστε τι δήλωσε τόσο αυτός όσο και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι.


Ο λόγος είναι πως ο συγκεκριμένος αγώνας θα κρίνει εν πολλοίς τον πρωταθλητή στην Αγγλία, κάτι που δε συνηθίζεται να συμβαίνει.

Η απρόσμενη ισοπαλία, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Έβερτον και η νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί των Γουλβς έφεραν τη διαφορά των δύο ομάδων στους τρεις βαθμούς λίγο πριν το μεγάλο ντέρμπι. Έτσι αυτή τη στιγμή η Σίτι έχει την ευκαιρία να πάρει τη νίκη και ταυτόχρονα την πρώτη θέση κι ενώ απομένουν άλλες δύο αγωνιστικές.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον παραδέχτηκε πως το επερχόμενο ντέρμπι θα είναι το μεγαλύτερο που έχει ζήσει ως τεχνικός της Γιουνάιτεντ. "Σίγουρα είναι το πιο σημαντικό μου ντέρμπι από τότε που είμαι στη Γιουνάιτεντ. Πρέπει να πάρουμε αποτέλεσμα στο "Έτιχαντ", δεν υπάρχει αμφιβολία επ' αυτού. Ωστόσο, δε βλέπω το λόγο να μην τα καταφέρουμε. Είναι καθοριστικό παιχνίδι τόσο για τη Σίτι όσο και για μας".

" Εν τω μεταξύ, σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερτερεί αυτός που έχει την καλύτερη διαφορά τερμάτων. Αυτή τη στιγμή η Σίτι βρίσκεται στο +60 και η Γιουνάιτεντ στο +54. Παρόλα αυτά ο Μαντσίνι δεν εφησυχάζει, όπως φάνηκε και από την ακόλουθη δήλωση: "Αν η Γιουνάιτεντ νικήσει 10-0 τη Σουόνσι και 2-0 τη Σάντερλαντ κι εμείς πάρουμε όλα τα παιχνίδια με 1-0 τότε θα κατακτήσουν εκείνοι τον τίτλο".

Ακόμη προσέθεσε: "Νομίζω πως η Γιουνάιτεντ είναι μία κορυφαία ομάδα, έχουν τρεις περισσότερους βαθμούς και μετά το ντέρμπι τα παιχνίδια τους είναι εύκολα, με Σουόνσι και Σάντερλαντ. Μόνο μία ομάδα μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Δεν είναι στο χέρι μας, αφού έχουμε τρεις βαθμούς λιγότερους. Μετά το ντέρμπι πρέπει να παίξουμε δύο δύσκολα παιχνίδια κόντρα στη Νιούκαστλ, η οποία μάχεται για το Τσάμπιονς Λιγκ, και στην ΚΠΡ, που παλεύει για να σωθεί".

Περισσότερα »

Τέσσερα χρόνια Σηφάκης

Ο Μιχάλης Σηφάκης μετά από τέσσερα χρόνια αποχαιρετά την ομάδα του Άρη με την οποία πέρασε σπουδαίες και δύσκολες στιγμές...




Η σχέση του Μιχάλη Σηφάκη με την οικογένεια του Άρη πέρασε από πολλά στάδια, όμως χαρακτηρίστηκε από ειλικρίνεια η οποία δεν έλειψε από τις δηλώσεις του διεθνή τερματοφύλακα.


Τέσσερα χρόνια λοιπόν έμεινε στους κίτρινους της Θεσσαλονίκης ο 27χρονος πορτιέρο, γνωρίζοντας μεγάλες επιτυχίες και περνώντας κάποιες από τις πιο δύσκολες στιγμές στην καριέρα του. 

Περισσότερα »

Απολύθηκε (ξανά) από την Τζένοα ο Μαλεζάνι!

Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι "κατάφερε" να απολυθεί για δεύτερη φορά από την ίδια ομάδα στην ίδια σεζόν. Οι οπαδοί της Τζένοα ανάγκασαν τους παίκτες να τους παραδώσουν τις φανέλες στο επεισοδιακό ματς με την Σιένα 


 Η Σιένα έκανε πάρτι μέσα στην έδρα της Τζένοα φτάνοντας στο 49' το σκορ στο 0-4. Στο σημείο αυτό οι φανατικοί οπαδοί των γηπεδούχων πέταξαν καπνογόνα μέσα στο γήπεδο ζητώντας από τους παίκτες της ομάδας τους να βγάλουν τις φανέλες και να φύγουν.

"Ο τεχνικός της Τζένοα απολύθηκε για δεύτερη φορά τη φετινή χρονιά από την ομάδα. Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού προσλήφθηκε από τον πρόεδρο της ομάδας, Ενρίκο Πρετσιόζι, τον περασμένο Ιούνη.
Η πρώτη απόλυση ήρθε τον Δεκέμβρη μετά την συντριβή από τη Νάπολι με 6-1. Πριν περίπου 20 ημέρες επέστρεψε αντικαθιστώντας τον διάδοχο του Πασκουάλε Μαρίνο! Μετά το χθεσινό ματς όμως ...ξαναπολύθηκε!
Πλέον η Τζένοα είναι μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ να σημειωθεί ότι στο τέλος του αγώνα οι παίκτες της ομάδας πήγαν προς το μέρος των φανατικών οπαδών και τους παρέδωσαν τις φανέλες όπως αυτοί τους το είχαν ζητήσει."


 Οι παίκτες της Τζένοα παραδίδουν τις φανέλες τους...

Περισσότερα »

Η δεύτερη χειρότερη σεζόν στην ιστορία της!

Η κανονική διάρκεια της χρονιάς ολοκληρώθηκε, με την ΑΕΚ να πραγματοποιεί την δεύτερη χειρότερη επίδοση στην ιστορία της, με συγκομιδή 48 βαθμών! Ήρθε η ώρα να αλλάξει κάποιος την σελίδα, ήρθε η ώρα να γυρίσει κάποιος τον τροχό...


 Σε πρωτάθλημα 16 ομάδων, η φετινή ομάδα της ΑΕΚ έγραψε ιστορία καθώς μάζεψε τους λιγότερους βαθμούς στην ιστορία της, 48, καταρρίπτοντας το περσινό "ρεκόρ" με τα 50 γκολ.
Το συγκεκριμένο ρεκόρ δεν θα μπορούσε να μην συνοδεύεται και από την χειρότερη επίθεση την τελευταία 20ετία και το δεύτερο χειρότερο στην ιστορία της μετά και τη σεζόν 86'-87- όταν και πέτυχε 31 γκολ. Ούτε όταν το πρωτάθλημα είχε 14 ομάδες δεν δυσκολεύτηκε η ΑΕΚ να φτάσει τα 65 γκολ.

Με μόλις τέσσερις νίκες σε έναν ολόκληρο γύρο, η Ένωση δεν θυμίζει πλέον σε τίποτα την ομάδαπου έχει σήμα το δικέφαλο αετό και φοράει κιτρινόμαυρες φανέλες, δεν θυμίζει σε τίποτα την ΑΕΚ.


Η κατάσταση στην ομάδα δεν επιτρέπει πλέον αναλύσεις, καθώς ότι ήταν να γίνει έγινε. Τους στόχους στην αρχή της σεζόν, δεν τους πλησίασε η Ένωση, ούτε για πλάκα. Η συγκεκριμένη χρονιά ήταν μαχαιριά στην ήδη δοκιμασμένη καρδιά των ΑΕΚτζήδων που όλα αυτά τα χρόνια έχουν βαρεθεί να... ελπίζουν!

Περισσότερα »

ΑΜΥΝΑ ΤΣΙΡΚΟ !

Ο ΠΑΟΚ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ 3 ΓΚΟΛ, ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ 2-1, ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ 2-3 ΣΤΟ 83' ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΑΔΙΑΦΟΡΟ" ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ..


META ΚΑΙ ΤΟ Χ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ, ΟΛΟΙ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΑ PLAY OFF ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ!

Περισσότερα »

Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν από τον Ολυμπιακό

Τι θα γίνει με τους 8 παίκτες των οποίων τελειώνουν τα συμβόλαια στον Ολυμπιακό. Το σίγουρο είναι πως οι Πειραιώτες θέλουν να κρατήσουν τους τρεις.


 Το φετινό καλοκαίρι θα είναι δύσκολο για τον Ολυμπιακό και την διοίκησή του, αφού εκτός από την αναζήτηση προπονητή θα πρέπει να διευθετήσει και τα θέματα με τους ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν.

Το κακό είναι πως πρόκειται για 8 παίκτες και αρκετοί απ' αυτούς είναι σημαντικά εργαλεία που βοήθησαν τον Ολυμπιακό να φτάσει στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος και όχι μόνο...

Καταλαβαίνετε λοιπόν, πόσο σημαντικό και κομβικό είναι το φετινό καλοκαίρι, αφού αυτοί που θα φύγουν θα πρέπει να αντικατασταθούν από άλλους και γενικά χρειάζεται χρόνος και απαιτείται ένας σχεδιασμός.

Περισσότερα »

Φαβορί στα Play off ο Παναθηναϊκός

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να μην φτάνει στην κατάκτηση του τίτλου, αν και βρέθηκε αρκετά κοντά λίγο πριν το τέλος της διοργάνωσης.
Το μοναδικό κέρδος από τη φετινή σεζόν είναι το γεγονός πως τερμάτισε 2ος στην βαθμολογία και με τέτοια απόσταση από την 5η θέση (ΑΕΚ), που δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσει στα Play off με 4 πόντους.


 Βέβαια η ιστορία μας έχει διδάξει πως εκείνος που παίρνει τη δεύτερη θέση συνήθως δεν τερματίζει και πρώτος στα Play off, μία παράδοση όμως που "έσπασαν" οι πράσινοι μόλις την περσινή σεζόν.

Περισσότερα »