Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Τα είπαν Βρύζας και Γκαρσία

Συνάντηση με τον Ζήση Βρύζα είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος δεν έλαβε μέρος στην προπόνηση, όπως και ο Σεκού Ολίσε.


Ο Ουρουγουανός μέσος έχει ξεκαθαρίσει πως η συμπεριφορά του τεχνικού τιμ δεν είναι αυτή για την οποία μιλάει δημόσια ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος κάνει λόγο για το πόσο σημαντικός είναι ο ίδιος και ότι τον σέβεται, αλλά αυτό δεν φαίνεται μέσα στο γήπεδο.

Από την προπόνηση της Δευτέρας απουσίαζε και ο Σεκού Ολίσε, αφού πήρε άδεια για να ταξιδέψει στη Ρωσία, προκειμένου να διευθετήσει προσωπικές υποθέσεις και να έρθει στη Θεσσαλονίκη για μόνιμη εγκατάσταση.

Την Τρίτη (05/02) θα ξεκινήσει προπονήσεις ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Δημήτρης Πέλκας και Στέλιος Κίτσιου. Από το πρόγραμμα απουσίαζαν αρκετοί ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν στις εθνικές ομάδες των χωρών τους ενόψει των φιλικών αγώνων την Τρίτη και την Τετάρτη.

Contra.GR

Περισσότερα »

Πλήγμα με Κλόζε

Εκτός δράσης για περίπου δύο μήνες θα μείνει ο Μίροσλαβ Κλόζε, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Λάτσιο.


Ο Γερμανός επιθετικός, που παρά τα 34 του χρόνια έχει βάλει 11 γκολ σε 23 παιχνίδια ανεξαρτήτου διοργάνωσης, τραυματίστηκε στο γόνατο και θα επιστρέψει για τις τελευταίες στροφές της Serie A, καθώς και για τον τελικό του Coppa Italia.

Η απουσία του Μίροσλαβ Κλόζε πονοκεφαλιάζει τον Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, αφού δεν θα τον έχει στη διάθεσή του στις κρίσιμες αναμετρήσεις με τη Νάπολι, τη Μίλαν, τη Φιορεντίνα και, βέβαια, το παραδοσιακό ντέρμπι με τη Ρόμα στις 7 Απριλίου.

Contra.GR

Περισσότερα »

Στη λίστα της Europol 380 στημένα ματς!

Στοιχεία για τουλάχιστον 380 παιχνίδια κορυφαίων διοργανώσεων των οποίων τα αποτελέσματα φέρονται να είναι προσυνεννοημένα έχει συγκεντρώσει έπειτα από σχετικές έρευνες η Europol. Εκτός λίστας μέχρι στιγμής η Ελλάδα.


Μεταξύ άλλων πρόκειται για ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά και του Euro!

Mάλιστα το παιχνίδι που αφορά την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία.
Η έρευνα διεξάγεται εδώ και 1,5 χρόνο από την Europol σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες πέντε ευρωπαϊκών χωρών. 
"Έχουμε αποκαλύψει ένα εκτεταμένο δίκτυο παρανομίας.

Πρόκειται για δουλειά ενός συνδικάτου του οργανωμένου εγκλήματος από την Ασία που λειτουργεί σε συνεργασία με άλλα κέντρα σε ολόκληρη την Ευρώπη", δήλωσε ο διευθυντής της Europol, Ρομπ Γουέινραϊτ, σε συνέντευξη Τύπου που έγινε στη Χάγη για να προσθέσει:

"Μιλάμε για τη μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει στην Ευρώπη πάνω στα στημένα παιχνίδια και έχει αποφέρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα.

Πιστεύουμε πως αποκαλύψαμε ένα μεγάλο πρόβλημα για την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, αλλά φοβόμαστε πως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου".

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόκειται για συγκεκριμένο συνδικάτο παράνομων στοιχημάτων που σχετίζεται με τους στημένους αγώνες με κέρδη άνω των 8,5 εκατ. ευρώ από τις συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Σε ένα ματς τα παράνομα οικονομικά οφέλη έφτασαν στα 140.000 ευρώ. Στα 380 παιχνίδια, όπου εκτιμάται πως υπάρχει υποψία στησίματος εμπλέκονται 425 διαιτητές, δεκάδες ποδοσφαιριστές, παράγοντες ενώ ήδη έχουν γίνει 50 συλλήψεις.
Η Europol σκοπεύει να αποκαλύψει την ταυτότητα των δραστών μόνο εάν ολοκληρωθούν οι έρευνες και "κλειδώσουν" οι κατηγορίες.

Μέχρι στιγμής δεν γίνεται αναφορά στην Ελλάδα, ενώ εμπλέκονται άτομα από 15 διαφορετικές χώρες.   

Sport24.GR

Περισσότερα »

Αμφίβολος ο Τσάβι για Μίλαν

Ο Τσάβι υπέστη θλάση και θα μείνει εκτός για δύο εβδομάδες, με στόχο πλέον να είναι η επιστροφή του στο ματς με την Μίλαν για το Champions League.


Οι εξετάσεις της Δευτέρας έδειξαν πως ο Τσάβι υπέστη θλάση στην αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Βαλένθια στο "Μεστάγια".
Ο 33άχρονος άσος θα μείνει εκτός δράσης για δύο εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογός του, έτσι υπάρχει ενδεχόμενο να χάσει το πρώτο ματς με την Μίλαν για τους 16 του Champions League στις 20 Φεβρουαρίου.
Αποκλείστηκε φυσικά από την αποστολής της εθνικής Ισπανίας για το φιλικό με την Ουρουγουάη στο Κατάρ την Τετάρτη, ενώ θα χάσει τα ματς πρωταθλήματος με Χετάφε και Γρανάδα.
Sport24.GR

Περισσότερα »

Ο Μίτσελ σε 50 φωτογραφικά κλικ!

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Μίτσελ, ο οποίος θα υπογράψει σήμερα το νέο του συμβόλαιο, διάρκειας ενάμιση χρόνου με δυνατότητα ανανέωσης για έναν ακόμα.
Οι «ερυθρόλευκοι», μετά την απόλυση του Λεονάρντο Ζαρντίμ, αποφάσισαν να επιστρέψουν στην ισπανική αγορά και να αναζητήσουν εκεί τον διάδοχο του Πορτογάλου. 
Από τους αρχικούς τρεις υποψήφιους (Μίτσελ, Όλτρα και Μανθάνο), ο πρώτος ήταν τελικά αυτός που προτιμήθηκε από τη διοίκηση του Ολυμπιακού.
Ο Μίτσελ, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, απολύθηκε πριν τρεις εβδομάδες από τη Σεβίγια, μετά την ήττα με 2-0 μέσα στο «Μεστάγια» από τη Βαλένθια του Ερνέστο Βαλβέρδε. 
Ο ίδιος είχε δηλώσει δυο μέρες αργότερα στους Ισπανούς δημοσιογράφους, ότι τον είχε πλησιάσει μια ομάδα του εξωτερικού με μια αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση.
 Από τον Τύπο της Σεβίλλης μάθαμε ότι ο ενδιαφερόμενος ήταν ο Ολυμπιακός και ύστερα από επαφές των δυο πλευρών που διήρκεσαν αρκετές μέρες, επήλθε τελικά η συμφωνία.

 Sport24.GR


Περισσότερα »

H "ακριβοθώρητη" Mercedes W04

Παίζοντας... παιχνίδια στο Twitter η Mercedes αποκάλυψε το καινούργιο της μονοθέσιο, την W04 που θα οδηγούν ο Λιούις Χάμιλτον και ο Νίκο Ρόσμπεργκ.


Μετά τη διαδικτυακή "γκάφα" των προηγούμενων ημερών, η Mercedes πραγματοποίησε τελικά το σχέδιο της.
Τη σταδιακή αποκάλυψη τoυ καινούργιου μονοθεσίου W04. Όσο περισσότερα tweets γίνονταν το τελευταίο 24ωρο σχετικά με το νέο "όπλο", τόσο ανέβαινε η πόρτα του γκαράζ και πλέον έχουμε μια πλήρη εικόνα.

Φυσικά η καινούργια W04 με την οποία θα ξεκινήσει την καριέρα του στη Mercedes ο Λιούις Χάμιλτον μοιάζει με τα υπόλοιπα μονοθέσια. Υπάρχει το "σκαλοπάτι" και συντηρητικά side pods.
Περισσότερες πληροφορίες και φυσικά καλύτερες εικόνες θα δοθούν στην επίσημη παρουσίαση αργά το μεσημέρι. Πάντως ήδη το μονοθέσιο έκανε shakedown στη Χερέθ.

Sport24.GR

Περισσότερα »

Εφημερίδεςςςςςςς ...


powered by Footballista Sports

Περισσότερα »

Ο Βαλβέρδε σταμάτησε την Μπαρτσελόνα (Video)

Η τακτική του Ερνέστο Βαλβέρδε αποδείχθηκε απροσπέλαστη από την Μπαρτσελόνα και η Βαλένθια απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τους πρωτοπόρους της Primera Division στην 22η αγωνιστική. 


Η... κατάρα της νέας χρονιάς πλήττει και φέτος την Μπαρτσελόνα, η οποία όπως και το 2012 έμεινε στις 5 νίκες στα πρώτα 9 επίσημα ματς του έτους. Η Βαλενθια σταμάτησε τους Καταλανούς στο "Μεστάγια", κρατώντας τους στο 1-1 μετά από ένα σπουδαίο παιχνίδι γεμάτο τακτική. 

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε εντολή ασφυκτικής πίεσης ψηλά, ώστε να σταματούν οι επιθέσεις των "μπλαουγκράνα" εν τη γενέσει τους, με συνέπεια να προκαλέσει αρκετά προβλήματα. 

Στο 33ο λεπτό, μάλιστα, ο Αργεντινός μέσος Έβερ Μπανέγα άνοιξε το σκορ για τις "νυχτερίδες" και έβαλε περισσότερα εμπόδια στον Τζόρδι Ρόουρα, που συνεχίζει μέχρι τα μέσα Μαρτίου στον πάγκο των κυπελλούχων Ισπανίας, όσο ο Τίτο Βιλανόβα θα αναρρώνει στη Νέα Υόρκη. 

Ο Λιονέλ Μέσι συνέχισε το σερί σκοραρίσματος, το οποίο διεύρυνε στα 12 ματς πρωταθλήματος, ευστοχώντας σε πέναλτι που κέρδισε ο Πέδρο στο 39ο λεπτό.Οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύονταν στην παραγωγή φάσεων, με συνέπεια ο Ρόουρα να ρίξει στο ματς τον πρώην ηγέτη των "νυχτερίδων", Ντάβιντ Βίγια. 

Στην 100ή εμφάνισή του με την Μπαρτσελόνα (42 γκολ, 11 ασίστ), ο Αστουριανός επιθετικός έχασε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ, που μαζί με το δοκάρι του Μέσι θα μπορούσαν να δώσουν τη νίκη στους πρωτοπόρους της βαθμολογίας. Τον τελευταίο λόγο τον είχε η Βαλένθια, όμως, η οποία έχασε μοναδική διπλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις, με το Βίκτορ Βαλδές να κρατάει την ισοπαλία.


Valencia vs Barcelona First half goals (1:1) από Footballista Sports

Contra.GR 

Περισσότερα »

Απολογία και πρόστιμο σε Κουίνσι

Ο Κουίνσι από το Λονδίνο που βρέθηκε, χωρίς να ενημερώσει τον Παναθηναϊκό, θα βρεθεί στα γραφεία της ΠΑΕ, προκειμένου να απολογηθεί.


Ο Γκανέζος μέσος απουσίαζε αδικαιολόγητα από την προπόνηση της Κυριακής, καθώς αναχώρησε για το Λονδίνο, χωρίς να ζητήσει άδεια ή να ενημερώσει τους «πράσινους». Μπορεί να μην υπολογιζόταν για το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη, έπρεπε ωστόσο να κάνει αποθεραπεία.

Οι εξηγήσεις για προσωπικό θέμα δεν έχουν πείσει τους ανθρώπους στο «Τριφύλλι» και ο 26χρονος μέσος θα κληθεί να απολογηθεί στον γενικό αρχηγό Βασίλη Κωνσταντίνου, αλλά και εγγράφως στη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Και όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα αποφύγει το πρόστιμο, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό.

OnSports.GR

Περισσότερα »

Στηρίζει Δώνη η διοίκηση

Μεγάλη και δύσκολη ήταν η βραδιά της Κυριακής για τον ΠΑΟΚ, καθώς μετά την επιστροφή της αποστολής από το «Κλεάνθης Βικελίδης», ακολούθησε συζήτηση της διοίκησης με τον Γιώργο Δώνη.


Ο Έλληνας τεχνικός μπήκε στο στόχαστρο μερίδας οπαδών του «Δικεφάλου του Βορρά», που μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Αρη ζήτησαν την απομάκρυνσή του. Εξάλλου, αυτό ήταν το τέταρτο αρνητικό αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και οι Βρύζας, Τσιστιακόφ και Γεωργιάδης είχαν μια συζήτηση μαζί του. 

Επίσης τέθηκε το θέμα των ευθυνών του για την πορεία της ομάδας, το ζήτημα που έχει προκύψει με τον Πάμπλο Γκαρσία, αλλά και οι αντιδράσεις των οπαδών.

Οι παράγοντες εξέφρασαν την στήριξή τους στο πρόσωπο του Δώνη και δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσής του. Πάντως, ξεκινά μια δύσκολη εβδομάδα στον ΠΑΟΚ, με τη συνάντηση του Πάμπλο Γκαρσία με τον Ζήση Βρύζα να παίρνει σειρά...

OnSports.GR

Περισσότερα »

Χωρίς ντέρμπι τα προημιτελικά...

Στα... μαλακά έπεσαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, καθώς απέφυγαν τη μεταξύ τους σύγκρουση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα οι ερυθρόλευκοι, με αντίπαλο τον Λεβαδειακό ο ΠΑΟΚ.


Τα άλλα δύο ζευγάρια είναι τα Βέροια - Πανθρακικός και Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης. Ντέρμπι δεν θα προκύψει ούτε στα ημιτελικά, καθώς ο νικητής του ζευγαριού ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός θα αντιμετωπίσει τον νικητή από το Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης, ενώ από το ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός θα αναμετρηθεί με την ομάδα που θα προκριθεί από το Βέροια - Πανθρακικός.

Όπως έγινε γνωστό, η 1η αγωνιστική των προημιτελικών θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Φεβρουαρίου 2013 και η 2η αγωνιστική 6, 7, 13 και 14 Μαρτίου. Τα ημιτελικά του θεσμού θα διεξαχθούν στις 17 και 18 Απριλίου και οι ρεβάνς στις 27 και 28 Φεβρουαρίου.


Την κλήρωση έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Ελλάδας, Νίκος Προύντζος, ενώ παρόντες ήταν ο Γιάννης Μώραλης, ως εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης, ο Δημήτρης Μποροβήλος εκ μέρους του Αστέρα Τρίπολης και ο Φάνης Ξηνταβελόνης από τον Πλατανιά.

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης ζήτησε να γίνει κλήρωση και για τις ημερομηνίες γιατί στον προηγούμενο γύρο αδικήθηκε η ομάδα του. Υπάρχει ένταση στην αίθουσα λόγω του αιτήματος του ΠΑΣ Γιάννινα.


 Ο Προύντζος απάντησε ότι δεν είναι δυνατό να γίνει κλήρωση ημερών. Ο Γιάννης Μώραλης από την πλευρά του, πρότεινε να καθίσουν μετά την κλήρωση οι εκπρόσωποι των ομάδων και να βρουν το καλύτερο που μπορεί να γίνει για το πρόγραμμα.

OnSports.GR

Περισσότερα »