Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Πολύ άτυχος ο Σαμαράς, εξάρθρωση αγκώνα η πρώτη διάγνωση

Πολύ άτυχος στάθηκε ο Γιώργος Σαμαράς, καθώς πάνω που έχει χτυπήσει φόρμα, τραυματίστηκε στο ματς της Εθνικής με τη Λετονία. Εξάρθρωση αγκώνα η πρώτη εκτίμηση του ιατρικού τιμ, κάτι που μεταφράζεται σε 1,5 περίπου μήνα μακριά από τη δράση.


Ο επιθετικός της Σέλτικ τραυματίστηκε μόνος του καθώς έπεσε άτσαλα στο έδαφος και στηρίχθηκε στον αγκώνα που βέβαια «τράβηξε» όλο το βάρος του σώματος. Ο Σαμαράς θα υποβληθεί αύριο σε περαιτέρω εξετάσεις και ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθούν οι φήμες.

Πηγή:  OnSports.GR

Περισσότερα »

ΠΑΟΚ: Ντεμπούτο Χακόμπο με Πανσερραϊκό

Τον Πανσερραϊκό θα αντιμετωπίσει σε φιλική αναμέτρηση σήμερα (8/9, 19:00) ο ΠΑΟΚ, προκειμένου ο Γιώργος Δώνης να «τσεκάρει» τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του, με τον Σανθ Χακόμπο να ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του με τη φανέλα του «Δικέφαλου του Βορρά».


Σχεδόν μία ντουζίνα παίκτες λείπουν από την ομάδα του ΠΑΟΚ, καθώς είτε είναι διεθνείς, είτε τραυματίες, ωστόσο ο Έλληνας τεχνικός θα προσπαθήσει να δει βελτιωμένους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του στο σημερινό φιλικό με τον Πανσερραϊκό.

Ο Σανθ Χακόμπο ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ, καθώς μέχρι τώρα έχει προτιμηθεί ο Γλύκος για τον «άσσο», ενώ στην άμυνα θα ξεκινήσουν οι Κατσικάς και Ιντζίδης. Στο αριστερό άκρο της θα είναι ο Λίνο και δεξιά ο Αποστολόπουλος.

Η τετράδα στο κέντρο θα αποτελείται από τους Λόρενς, Κάτσε, Φωτάκη και Ρομπέρ, ενώ στην επίθεση θα αγωνιστούν οι Γιάννου και Γεωργιάδης.
Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η είσοδος στο φιλικό παιχνίδι για τους φιλάθλους του «Δικεφάλου» θα είναι ελεύθερη.

Πηγή:  OnSports.GR

Περισσότερα »

Πέρασε πρώτη η Αργεντινή

Στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στα προκριματικά του Μουντιάλ για τη ζώνη της Λατινικής Αμερικής, σκαρφάλωσε η Αργεντινή, μετά τη νίκη της με 3-1 επί της Παραγουάης.


Το σκορ άνοιξε ο Ντι Μαρία στο 3', με τον Φάμπρο να ισοφαρίζει για τους Παραγουανούς στο 18'. Ο Ιγκουαΐν στο 31' έκανε το 2-1 και ο Μέσι στο 64' διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις που έγιναν τα ξημερώματα του Σαββάτου, ξεχώρισε η ευρεία νίκη της Κολομβίας επί της Ουρουγουάης με σκορ 4-0, ματς στο οποίο ο Φαλκάο χρειάστηκε λιγότερο από δύο λεπτά για να βρει δίχτυα. Γκουτιέρες (48', 52') και Σούνιγκα (91') τα υπόλοιπα γκολ για τους Κολομβιανούς.
  • Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:
  • Παρασκευή
Κολομβία - Ουρουγουάη 4-0 (2' Φαλκάο, 48' και 52' Τεόφιλο Γκουτιέρες, 91' Σούνιγκα)
Εκουαδόρ - Βολιβία 1-0 (74' πέν. Φελίπε Καϊσέδο)
Αργεντινή - Παραγουάη 3-1 (3' Ντι Μαρία, 31' Ιγκουαΐν, 64' Μέσι / 18' Φάμπρο)
Περού - Βενεζουέλα (04:25)
*ρεπό η Χιλή
  • Η βαθμολογία
1. Αργεντινή 13 (6)
2. Χιλή 12 (6)
3. Εκουαδόρ 12 (6)
4. Ουρουγουάη 11 (6)
5. Κολομβία 10 (6)
6. Βενεζουέλα 8 (5)
7. Βολιβία 4 (6)
8. Παραγουάη 4 (6)
9. Περού 3 (5)
*σε παρένθεση τα ματς που έχει δώσει κάθε ομάδα

Πηγή:  Contra.GR

Περισσότερα »

Γκέλα για Ιταλία, εύκολα Γερμανία, Αγγλία (Video)

Η φιναλίστ του Euro 2012, Ιταλία, έμεινε στο εκτός έδρας 2-2 απέναντι στη Βουλγαρία, στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ 2014. Εύκολο έργο για Γερμανία, Αγγλία κόντρα σε Νησιά Φαρόε και Μολδαβία αντίστοιχα, πιο δύσκολα Γαλλία, Πορτογαλία, Ρωσία. Δεν άντεξε η Κύπρος.


Bulgaria v Italy από G.Pavlidis
  • 1ος όμιλος
Οι Βέλγοι σεβάστηκαν την Ουαλία εκτός γηπέδου, με τους φίλους της να αναρτούν πανό με το μήνυμα "Respect Gary Speed" προς τιμήν του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού των Βρετανών που αυτοκτόνησε προ μηνών, κερδίζοντας το χειροκρότημα στο Κάρντιφ. 

Επί χόρτου, όμως, η πιο ενδιαφέρουσα εθνική ομάδα στην Ευρώπη, οι "κόκκινοι διάβολοι" του Μαρκ Βίλμοτς, στενοχώρησαν τους γηπεδούχους (που έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω της αυστηρής αποβολής του Τζέιμς Κόλινς στο 26'), αφού πήραν τη νίκη με 2-0 χάρη στα τέρματα 2 στόπερ που αγωνίζονται στην Premier League, του Βενσάν Κομπανί της Μάντσεστερ Σίτι και του Γιαν Βέρτονγκεν της Τότεναμ.


Wales 0-2 Belgium από G.Pavlidis

Η παρουσία του Ζοζέ Μουρίνιο στις εξέδρες του "Μάκσιμιρ" έφερε γούρι κατά κάποιον τρόπο στην Κροατία. Ο Λούκα Μάντριτς, για τον οποίο πραγματοποίησε το ταξίδι, είχε καλή απόδοση, σε αντίθεση, όμως, με τους περισσότερους συμπαίκτες του στην αναμέτρηση της Κροατίας με την ΠΓΔΜ, παρά τη νίκη με 1-0. Το μοναδικό τέρμα του αγώνα σημείωσε με διπλή προσπάθεια ο Νίκιτσα Γέλαβιτς στο 69ο λεπτό.
2ος όμιλος

Η εξαιρετική παρουσία του Πάμπλο Οσβάλντο δεν αρκούσε για την Ιταλία, η οποία έμεινε στο 2-2 απέναντι στη Βουλγαρία στη Σόφια. Η φιναλίστ του Euro 2012 βρέθηκε πίσω στο σκορ από ένα όμορφο γκολ του Στάνισλαβ Μανόλεφ στο 30', ωστόσο μέσα σε 4 λεπτά ο γεννημένος στην Αργεντινή αλλά πολιτογραφημένος Ιταλός επιθετικός της Ρόμα ανέτρεψε το σκορ. 

Η κακή μέρα του Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο κι ο τραυματισμός του Ντανιέλε ντε Ρόσι έπληξε τη "σκουάντρα ατζούρα", η οποία ισοφαρίστηκε από τον Γκέοργκι Μιλάνο στο 66', για το τελικό 2-2. 
  • 3ος όμιλος
Η επιστροφή του Μάνουελ Νόιερ, χωρίς τον οποίο η Γερμανία μετρούσε 4 ισοπαλίες και 4 ήττες στα τελευταία 8 ματς, ήρθε στο κατάλληλο σημείο για να αλλάξει το μομέντουμ των "πάντσερ" και να φτάσουν στη νίκη 3-0 επί των Νησιών Φαρόε

Ο Μάριο Γκέτσε διατήρησε την παράδοση που θέλει τη "νάτσιοναλμανσαφτ" να σκοράρει στα τελευταία 23 διεθνή ματς, σημειώνοντας ένα καταπληκτικό γκολ μετά από σόλο προσπάθεια που θύμισε Λιονέλ Μέσι. Από τη στιγμή που άνοιξε η άμυνα των φιλοξενουμένων, τη "σκυτάλη" πήρε ο Μεσούτ Οζίλ, ο οποίος αξιοποίησε 2 από τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι για να τους οδηγήσει στο τελικό 3-0..


ألمانيا 3 : 0 جزر فاروه από G.Pavlidis


Ο Τζιοβάνι Τραπατόνι έκανε το... θαύμα του, αφού παρά την κριτική που δέχθηκε για τις επιλογές του στην Ιρλανδία κατά τη διάρκεια του Euro 2012 αλλά και κατόπιν, έφυγε από το Καζακστάν με 3 πόντους από τη νίκη με 2-1. Τα τέρματα των Ρόμπι Κιν (πέναλτι) στο 89' και Κέβιν Ντόιλ στις καθυστερήσεις έκαναν την ανατροπή για τους Ιρλανδούς στο τέλος του 2ου μέρος, με τους Καζάκους να υπερέχουν στο πρώτο, να σκοράρουν με τον Καϊράτ Νουρνταουλέτοφ και να χάνουν κάποιες καλές ευκαιρίες.


Kazakhstan 1-2 Rep. of Ireland από G.Pavlidis  
  • 4ος όμιλος
Η Ολλανδία του Λουίς φαν Χάαλ δυσκολεύθηκε, αλλά έκανε το καθήκον της απέναντι στην Τουρκία, επικρατώντας με 2-0. Οι "οράνιε" παρατάχθηκαν με αρκετά νέα πρόσωπα στην "Άμστερνταμ Αρένα" και κάποια εξ αυτών τσακώθηκαν εν ώρα αγώνα, παρ' όλα αυτά, το τέρμα του φορμαρισμένου Ρόμπιν φαν Πέρσι είχε δώσει ήδη προβάδισμα στους γηπεδούχους.

 Οι παίκτες του Αμπντουλάχ Αβτσί πάλεψαν για την ισοφάριση, έχασαν τετ-α-τετ με τον Αρντά Τουράν κι είχαν δοκάρι με τον Ουμούτ Μπουλούτ. Τα... πειράματα στην ενδεκάδα των γηπεδούχων κράτησαν το μηδέν, έστω και με δυσκολία, με συνέπεια στο 93ο λεπτό ο Λουσιάνο Νάρσινγκ να διαμορφώσει με όμορφη προσπάθεια το τελικό 2-0.


Holland v Turkey από G.Pavlidis
   
Πηγή:  Contra.GR

    Περισσότερα »

    Παρ' ολίγον τραγωδία στο νικηφόρο φιλικό του Ατρομήτου

    Η φιλική νίκη του Ατρομήτου με 2-0 επί της Καλλιθέας στο Περιστέρι την Παρασκευή πέρασε σε δεύτερη μοίρα. 


    Κατά τη διάρκεια του αγώνα ένας φίλος των γηπεδούχων υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο στην προσπάθειά του να ανάψει καπνογόνο. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ασθενόφορο τον διακόμισε στο νοσοκομείο για επιπλέον φροντίδα.

    Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα τώρα το πρώτο τέρμα πέτυχε ο Οικονόμου στο 37’ με δυνατό διαγώνιο σουτ, αφού κέρδισε το ριμπάουντ από το πρώτο σουτ του Καραγκούνη έξω από την περιοχή που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κατσούλη. Το δεύτερο γκολ  το πέτυχε ο Καραμάνος με τακουνάκι, αφού πρώτα ο Γιαννούλης είχε συνδυαστεί με τον Επστάιν και γύρισε στον επιθετικό της ομάδας του Περιστερίου. 

    Πηγή:  Contra.GR

    Περισσότερα »

    Πάρτι για Ισπανία, δύσκολα η Βραζιλία (Video)

    Η Ισπανία γιόρτασε το νέο γήπεδο στην Πόντεβεδρα και το ρεκόρ του Φερνάντο Τόρες με νίκη 5-0 επί της Σαουδικής Αραβίας σε φιλικό παιχνίδι. Αποδοκιμάστηκε η κακή Βραζιλία στη νίκη 1-0 επί της Νότιας Αφρικής στο "Μορουμπί".


    Spain 5-0 Saudi Arabia footyroom.com από G.Pavlidis

    Το 100ό παιχνίδι του Φερνάντο Τόρες (ο 6ος παίκτης που φτάνει σε τριψήφιο νούμερο συμμετοχών) με το εθνόσημο γιορτάστηκε όπως έπρεπε από την Ισπανία, η οποία διέλυσε με 5-0 τη Σαουδική Αραβία του Φρανκ Ράικαρντ στο "Νουέβο Πασαρόν" της Πόντεβεδρα. 

    Παρά τις αλλαγές του Βιθέντε ντελ Μπόσκε, οι πρωταθλητές κόσμου και δις πρωταθλητές Ευρώπης τα τελευταία χρόνια άνοιξαν το σκορ με το Σάντι Καθόρλα στο 24' και η... Μπαρτσελόνα, ήτοι οι Πέδρο (2 γκολ), Τσάβι και Ντάβιντ Βίγια, πήραν τη "σκυτάλη" για να διαμορφώσουν το τελικό σκορ.

    Ο άνθρωπος των ημερών για τη Βραζιλία, ο Χουλκ, έδωσε τη λύση στο φιλικό απέναντι στη Νότια Αφρική στο "Μορουμπί", αλλά το 1-0 κι η γενικότερη εικόνα της ομάδας του Μάνο Μενέζες δεν έπεισαν. 

    Στο 1ο παιχνίδι της "σελεσάο" εντός των τειχών μετά από περίπου ένα χρόνο, οι Αφρικανοί έχασαν ευκαιρίες να "παγώσουν" το γήπεδο του Σάο Πάουλο, εξ ου κι οι αποδοκιμασίες σε ορισμένα χρονικά σημεία από τους γηπεδούχους προς τους... γηπεδούχους. 

    Λεάντρο Νταμιάο και Νέιμαρ δεν κατάφεραν να νικήσουν τον εντυπωσιακό Ιτουμέλενγκ Κούνε, μέχρι το 74ο λεπτό, όταν σε μία φάση διαρκείας, η βολίδα του νεοαποκτηθέντος επιθετικού της Ζενίτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.


    Brazil 1-0 South Africa All Goals & Highights... από G.Pavlidis

    Πηγή: Contra.GR 

    Περισσότερα »

    Καταιγιστική η Βοσνία, ισοπαλία στο Βίλνιους (Video)

    Επίδειξη δύναμης πραγματοποίησε η Βοσνία-Ερζεγοβίνης στη Βαντούζ, διαλύοντας το Λίχτενσταϊν με 8-1 στην πρεμιέρα του 7ου προκριματικού ομίλου της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ισόπαλο 1-1 το ματς του Βίλνιους μεταξύ Λιθουανίας και Σλοβακίας.


    Liechtenstein 1-8 Bosnia-Herzegovina (Group G) από G.Pavlidis

    Η γραμμή κρούσης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα και το Λίχτενσταϊν παραήταν αδύναμο για να αντισταθεί στις ορέξεις των Ζβιέζνταν Μισίμοβιτς, Βένταντ Ιμπίσεβιτς και Έντιν Τζέκο. Οι Βόσνιοι πέρασαν σαν "σίφουνες" από τη Βαντούζ, επικρατώντας με 8-1, καθώς όλα τα "αστέρια" τους σκόραραν τουλάχιστον 2 φορές. 

    Στο πρώτο μέρος, Μισίμοβιτς και Ιμπίσεβιτς μοίραζαν κι εκτελούσαν, ευνοούμενοι από το 3-5-2 που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ο Σάφετ Σούσιτς. Με ελεύθερο τον Μίραλεμ Πιάνιτς στον άξονα και το Μισίμοβιτς να κινείται πίσω από τους 2 επιθετικούς, η άμυνα των γηπεδούχων έγινε σμπαράλια και το σκορ ημιχρόνου τα λέει όλα (4-0).

    Στο 2ο μέρος ανέλαβε δράση ο Τζέκο, ο οποίος με τα 3 γκολ που σημείωσε, έφτασε τα 24 με το εθνόσημο και έσπασε το σχετικό ρεκόρ του Έλβιρ Μπόλιτς. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι, ήταν να σκοράρουν με τον Ματίας Κρίστεν.

    Ισοπαλία με... νικητή προέκυψε στο Βίλβιους, όπου Λιθουανία και Σλοβακία μοιράστηκαν από ένα βαθμό. Το τελικό 1-1, όμως, κρίνεται επιτυχές για τους φιλοξενούμενους, που αγωνίστηκαν με 10 παίκτες για σχεδόν ένα ημίχρονο, μετά την αποβολή του Βίκτορ Πετσόβσκι στο 55'.

    Η αναμέτρηση είχε ρυθμό και το τέρμα του Μάριους Ζαλιούκας για την ομάδα του Τσάμπα Λάσλο έδωσε και παλμό στο γήπεδο. Παρ' όλα αυτά, η πίεση των παικτών του Μίχαλ Χιπ για την ισοφάριση έπιασε τόπο στο 41', με το Μάρεκ Σάπαρα να κάνει το 1-1 πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

    Το 2ο μέρος "χάλασε" με την αποβολή του Πετσόβσκι, με τους φιλοξενούμενους να οπισθοχωρούν για να κρατήσουν το σκορ, απειλώντας κυρίως από στημένες φάσεις. Οι Λιθουανοί δυσκολεύθηκαν να βρουν χώρους για να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο και η εστία του Γιαν Μούχα παρέμεινε απαραβίαστη στο 2ο ημίχρονο μέχρι το τέλος. Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες, διότι στο 96' ο Τάντας Λαμπούκας που είχε περάσει ως αλλαγή, αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα.

    Πηγή:  Contra.GR

    Περισσότερα »

    Εθνική ομάδα δουλεμένη σαν σύλλογος

    Σπάνια μία Εθνική ομάδα μπορεί να βγάλει στο γήπεδο αυτοματισμούς που χαρακτηρίζουν την πολύμηνη δουλειά ενός συλλόγου του οποίου οι παίκτες προπονούνται κάθε μέρα μαζί. Η Ελλάδα του Σάντος όμως τα καταφέρνει περίφημα. Το σχόλιο του Νίκου Γιαννόπουλου για τον θρίαμβο στη Ρίγα. 


    Οι ομοσπονδιακοί προπονητές συνηθίζουν να γκρινιάζουν για το γεγονός ότι δεν έχουν πολύ χρόνο να δουλέψουν με τους παίκτες του όπως οι συνάδελφοί τους στους συλλόγους. Λογικό παράπονο, το έχει διατυπώσει άλλωστε και ο Φερνάντο Σάντος σε ανύποπτο χρόνο.

    Ο Πορτογάλος όμως έχει κατορθώσει να χαρίσει μία τέτοια χημεία στο ελληνικό σύνολο που ώρες-ώρες η Εθνική θυμίζει καλοδουλεμένο σύλλογο ο οποίος έχει κάνει έναν και δύο μήνες θερινή προετοιμασία. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική έβγαλε αυτοματισμούς και ομαδική νοοτροπία που θα το ζήλευαν ακόμα και ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

    Το αξιοσημείωτο, αυτό, γεγονός προσλαμβάνει επιπλέον αξία αν κανείς συνυπολογίσει ότι η ομάδα είχε πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ της σε σχέση με το Euro 2012 αλλά και το ότι οι παίκτες του Σάντος αντιμετώπισαν κακοτοπιές ακόμη και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

    Δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστούμε ότι η αγωνιστική εικόνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος χαρακτηρίστηκε από ποιότητα ακόμα και στο πρώτο μέρος όταν το 4-4-2 με Μήτρογλου και Γκέκα στην κορυφή έδειχνε να "κόβει" τους χώρους στους δύο στράικερ. Με την είσοδο όμως του Σαμαρά στο γήπεδο, οι αποστάσεις τηρήθηκαν κατά γράμμα και το παιχνίδι της Εθνικής ανέπνευσε τόσο καλά που η Λετονία, παρά την υπέρ της ψυχολογία, περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου σχεδόν σ' όλη τη διάρκεια της επανάληψης.

    Παιχνίδια σαν και αυτά κόντρα στη Λετονία η Εθνική τα έπαιρνε στη μετά-euro 2004 εποχή. Αυτό που έχει αλλάξει μετά την έλευση του Φερνάντο Σάντος είναι ότι οι νίκες διαπνέονται από έναν ποδοσφαιρικό ορθολογισμό και ξεχειλίζουν από ποιότητα. Παλαιότερα, έπρεπε να σημαδέψουμε το κεφάλι του Χαριστέα, ή να περιμένουμε μία καθαρά ατομική προσπάθεια του Κατσουράνη ή του Καραγκούνη για να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά.

    Τώρα, το ρόλο του καστανά τον έχει επωμιστεί όλη η ομάδα. Ενα σύνολο που ξέρει τι θέλει και κυρίως διαθέτει, πλέον, την τεχνογνωσία να αποκτά αυτό που θέλει, τις νίκες δηλαδή.
    Η νίκη επί της Λιθουανίας την Τρίτη προφανώς και θα έρθει αν οι ποδοσφαιριστές του Σάντος κρατήσουν ως φυλαχτό μέσα τους την εμφάνιση του δευτέρου ημίχρονου. Ακόμα όμως και μ' ένα χειρότερο αγωνιστικό πρόσωπο, η Εθνική θα βρει τον τρόπο να κάνει το δύο στα δύο.Είπαμε, είναι θέμα ποιότητας. 

    Πηγή:  Contra.GR

    Περισσότερα »