Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

"Χρυσάφι" για Ελλάδα από το Euro 2012

Το ποσό των 11.500.000 ευρώ κέρδισε η ΕΠΟ από την πορεία της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2012. "Χρυσάφι" για Ισπανία, όλα τα πριμ.


Η πορεία της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2012 κρίνεται πετυχημένη και στον οικονομικό τομέα. Η UEFA είχε προαναγγείλει τη διάθεση 196.000.000 ευρώ ως πριμ στις ομοσπονδίες, αναλόγως την πορεία των συμμετεχόντων στο τουρνουά της Πολωνίας και της Ουκρανίας, με τη "γαλανόλευκη" να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την αύξηση του εν λόγω ποσού κατά 12.000.000 από το αντίστοιχο του Euro 2008.

Η Εθνική ομάδα κέρδισε 8.000.000 ευρώ μόνο και μόνο από τη συμμετοχή της στη διοργάνωση και άλλα 1.500.000 ευρώ από τη μία νίκη και τη μία ισοπαλία στη φάση των ομίλων. Η πρόκριση, δε, της απέφερε 2.000.000 ευρώ.

Η μεγαλύτερη κερδισμένη, σαφέστατα, ήταν η Ισπανία, η οποία αποκόμισε 23.000.000 ευρώ, μόλις 500.000 ευρώ λιγότερο από το μάξιμουμ πριμ. Η ισοπαλία με την Ιταλία στην πρεμιέρα της στέρησε αυτήν τη δυνατότητα.

Η μεγάλη χαμένη ήταν η Ολλανδία, η οποία με 3 ήττες στη φάση των ομίλων, περιορίστηκε στο μίνιμουμ του μπόνους, όπως φυσικά κι η Ιρλανδία, για την οποία, όμως, τα 8.000.000 ευρώ είναι ένα αξιοσέβαστο ποσό.
  • Τα μπόνους
  • Συμμετοχή: 8.000.000 ευρώ
  • Νίκη στον όμιλο: 1.000.000 ευρώ
  • Ισοπαλία στον όμιλο: 500.000 ευρώ
  • Τρίτη θέση στον όμιλο: 1.000.000 ευρώ
  • Πρόκριση στα προημιτελικά: 2.000.000 ευρώ
  • Πρόκριση στα ημιτελικά: 3.000.000 ευρώ
  • Φιναλίστ: 4.500.000 ευρώ
  • Κάτοχος: 7.500.000 ευρώ
Τα έσοδα των φιναλίστ

1. Ισπανία 23.000.000 ευρώ
2. Ιταλία 19.500.000 ευρώ
3. Γερμανία 16.000.000 ευρώ
4. Πορτογαλία 15.000.000 ευρώ
5. Αγγλία 12.500.000 ευρώ
6. Τσεχία 12.000.000 ευρώ
7. Γαλλία 11.500.000 ευρώ
- Ελλάδα 11.500.000 ευρώ
9. Κροατία 10.500.000 ευρώ
- Ρωσία 10.500.000 ευρώ
11. Δανία 10.000.000 ευρώ
- Ουκρανία 10.000.000 ευρώ
13. Πολωνία 9.000.000 ευρώ
- Σουηδία 9.000.000 ευρώ
15. Ολλανδία 8.000.000 ευρώ
- Ιρλανδία 8.000.000 ευρώ

Περισσότερα »

Έτσι τρέφονται για τίτλους!

Το μενού ενός παίκτη, ειδικά στην προετοιμασία είναι το Α και το Ω για να κρατάει τις απαιτούμενες ισορροπίες αλλά και να έχει τις σωστές δυνάμεις και για την φέρει σε πέρας αλλά και για να κάνει μία παραγωγική χρονιά. Διαβάστε πως τρέφονται οι παίκτες του Ολυμπιακού για τους τίτλους!

 
Οι άνθρωποι-κλειδιά και οι θερμίδες

Στο λιμάνι η διατροφολόγος Μαρία Λυκομήτρου και ο μάγειρας Σπύρος Σταματόπουλος έχουν άψογη συνεργασία. Η πρώτη ετοιμάζει το σωστό μενού και ο δεύτερος το φτιάχνει, όπως μόνο εκείνος ξέρει.


Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να «καίνε» από 2.500 ως 5.000 θερμίδες την ημέρα σε περίοδο προετοιμασίας. Όταν υπάρχει διπλή προπόνηση φτάνουν στο μάξιμουμ. Άρα τι χρειάζονται εκτός των άλλων; Σωστή διατροφή!


Υδατάνθρακες κατά 80%


Το μενού των πρωταθλητών Ελλάδας εμπεριέχει κατά 80% υδατάνθρακες, που λειτουργούν σαν την βενζίνη στο αμάξι ή σαν το πετρέλαιο στο καλοριφέρ. Κρατούν τον οργανισμό σε πλήρη λειτουργία και εγρήγορση.


Υδατάνθρακες σημαίνουν ζυμαρικά, όπως μακαρόνια και τορτελίνια. Σημαίνουν ρύζι και πατάτες. Τα φαγητά αυτά δεν τρώγονται όπως να 'ναι αλλά μαγειρεύονται με τον πλέον σωστό και συγκεκριμένο τρόπο.


Επίσης δεν μπαίνουν σε αυτά σάλτσες με συντηρητικά ή κάτι άλλο παράμοιο. Απαιτούνται φρέσκια υλικά, όπως ντομάτες και ποτέ λάδι. Εκτός των άλλων τα ζυμαρικά βράζουν το πολύ πέντε λεπτά για να δώσουν πιο δυνατούς υδατάνθρακες.


Το κεφάλαιο πρωτεϊνες, τα φρούτα και τα λαχανικά!


Μετά το 80% μένει ένα 20% που είναι γεμάτο με πρωτεϊνες. Όπερ κόκκινο κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, γαλοπούλα, γάλα και αβγά. Όλα αυτά μπαίνουν στο μενού. Πάντα βέβαια μαγειρεμένα με μεγάλη προσοχή και δίχως ακρότητες. Εκτός των άλλων οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να τρώνε φρούτα. Ουκ ολίγα. Ακόμα οφείλουν να τρέφονται με λαχανικά.


Άσπρο ψωμί; Τι είναι αυτό;


Απαγορεύεται δια ροπάλου για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να τρέφονται με άσπρο ψωμί. Μαύρο από την άλλη μπορούν να τρώνε αλλά όχι πολύ. Πρέπει οι ποσότητες μαύρου ψωμιού που μπαίνουν στο στομάχι τους και τον οργανισμό τους είναι περιορισμένες. Παράλληλα δεν επιτρέπονται γλυκά, σοκολάτες και αναψυκτικά. Και εκεί υπάρχει ένα μεγάλο.. stop!


Οι ειδικές περιπτώσεις


Εκτός των άλλων στο λιμάνι έχουν να διαχειριστούν ειδικές περιπτώσεις, όπως των Τζιμπούρ και Αμπντούν.Είναι μουσουλμάνοι και δεν τρέφονται με χοιρινό. Επίσης τα άλλα κρέατα που μπορούν να τα τρώνε πρέπει να είναι κομμένα με συγκεκριμένο τρόπο για να μπορούν να τα φάνε. Και γι' αυτό πάντως έχουν βρει λύση στον Ολυμπιακό.


Βασικό κομμάτι το ωράριο


Το ωρολόγιο πρόγραμμα είναι ίσως το... παν για την διατροφή. Δεν είναι μόνο τι τρως αλλά και πως το τρως και κυρίως τι ώρα το τρως. Οι παίκτες του Ζαρντίμ λοιπόν μπορούν να τρώνε πρωινό από τις 7.30 έως τις 8.45 το πρωί. Το μεσημεριανό πηγαίνει για τις 13.30 με 14.30. Έχουν... δικαίωμα για ένα σνακ το απόγευμα (17.00) ενώ το δείπνο τους θα πρέπει να το έχουν φάει το πολύ μέχρι τις 21.00.


Περισσότερα »

Τα... είπε στους επιθετικούς ο Δώνης

Ιδιαίτερα μαθήματα για τους παίκτες που αγωνίζονται στην γραμμή κρούσης του ΠΑΟΚ, περιλάμβανε το σημερινό πρόγραμμα από τον Γιώργο Δώνη.

 
Σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης αναλώθηκε η πρωινή προπόνηση για τους ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου του Βορρά», οι οποίοι για μία ακόμα ημέρα έτρεξαν αρκετά χιλιόμετρα.

Mετά το τέλος του προγράμματος ωστόσο ο Γιώργος Δώνης κράτησε τους επιθετικούς της ομάδας του και συγκεκριμένα του Αθανασιάδη, Παπάζογλου, Γιάννου και Πέλκα, ώστε να τους δώσει κάποιες ξεχωριστές οδηγίες επάνω στην τακτική, καθώς και στις κινήσεις τους στην αντίπαλη περιοχή.

Περισσότερα »

Πάει για Ζέμαν ο ΠΑΟΚ

Στην απόκτηση του Μάρτιν Ζέμαν της Σπάρτα Πράγας φέρεται να βρίσκεται αρκετά κοντά ο ΠΑΟΚ, για την ενίσχυση της αριστερής πτέρυγας της επίθεσής του.

 
Ο 23χρονος εξτρέμ του τσέχικου συλλόγου, η αξία του οποίου κι εκτιμάται στις 300.000 ευρώ, φαίνεται πως αρέσει στον Γιώργο Δώνη, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» πάντως να προσπαθεί να πάρει τον παίκτη ως δανεικός. Ο παίκτης της Σπάρτα έχει έρθει σε ρήξη με το τεχνικό επιτελείο της ομάδας του, γεγονός που τον φέρνει πολύ κοντά στην πόρτα της εξόδου.
Μάλιστα πολύ πιθανό είναι να μεταβεί άμεσα στην Ολλανδία όπου και πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ο ΠΑΟΚ, ώστε να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στην συνέχεια να ενταχθεί στο ρόστερ της ομάδας.
Αξίζει πάντως ν' αναφερθεί ότι ο Τσέχος εξτρέμ είναι μία από τις αδυναμίες του προέδρου της Σπάρτα, Ντόνιελ Κρετίνσκι αλλά η ρήξη που έχει επέλθει με τον τεχνικό της, θα τον οδηγήσει όπως όλα δείχνουν εκτός συλλόγου.

Περισσότερα »

«Προλαβαίνει για Μπελούτσι»

Μπορεί ο Φερνάντο Μπελούτσι να βρίσκεται μια ανάσα από τη μεταγραφή του στη Φιορεντίνα, ωστόσο ο μάνατζέρ του τόνισε πως αν θέλει ο Ολυμπιακός μπορεί να τον αποκτήσει.

 
Ο εκπρόσωπος του Αργεντινού μέσου, ο Αλμπέρτο Μέο με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» ανέφερε: «Είμαι στην Φλωρεντία και συζητάω με την Φιορεντίνα την πρόταση που έχει κάνει για δανεισμό του Φερνάντο μέχρι τα Χριστούγεννα με οψιόν αγοράς. Η Φιορεντίνα είναι η μοναδική ομάδα που έχει καταθέσει εγγράφως πρόταση στην Πόρτο ενώ ενδιαφέρον σε προφορικό επίπεδο έχουν επιδείξει δύο ακόμα ομάδες».

Σε ερώτηση αν έχει κάποια κρούση από τον Ολυμπιακό απάντησε: «Όχι από τον Ολυμπιακό δεν έχω κάτι νεότερο. Δεν με έχει καλέσει ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Προφανώς δεν ενδιαφέρονται για τον Φερνάντο. Αν δεν υπάρχει κάτι από τον Ολυμπιακό ή από άλλη ομάδα μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδες, πιθανότατα θα υπογράψουμε με την Φιορεντίνα. Του αρέσει πολύ η Ιταλία και η Φλωρεντία είναι πανέμορφη πόλη για να ζήσει τα επόμενα χρόνια με την οικογένειά του».


Για να προσθέσει: «Τον Ολυμπιακό τον είχε, τον έχει και θα τον έχει πάντα στην καριέρα του και σίγουρα θα ήθελε κάποια μέρες να ξαναφορέσει την φανέλα του. Αν ο Ολυμπιακός θέλει πραγματικά τον Φερνάντο, μπορεί να τον υπογράψει. Τα ποσά που απαιτεί η Πόρτο για δανεισμό μέχρι το Δεκέμβρη και οψιόν αγοράς είναι πολύ λογικά και απ’ όσο γνωρίζω εντός μπάτζετ του Ολυμπιακού».


Περισσότερα »

Ο Αρης «χτυπάει» Μάντζιο, Ντολεζάι

Ο Μάκης Κατσαβάκης εξετάζει προσεκτικά τις επιλογές του για τους παίκτες άνω των 24 ετών. Βαγγέλης Μάντζιος και Πέτερ Ντολεζάι ψηλά στη λίστα των «κίτρινων».

 
Οι επιλογές του νέου προπονητή του Άρη για τους παίκτες άνω των 24 ετών περιορίζονται στις τρεις και το γεγονός αυτό από μόνο του κάνει το έργο του δύσκολο. Ο Έλληνας τεχνικός αναζητά έναν «εντεκαδάτο» παίκτη σε κάθε γραμμή και για την άμυνα, ο εκλεκτός του φαίνεται ότι είναι ο Πέτερ Ντολεζάι.

Ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός πέρυσι έπαιξε στον
Παναιτωλικό που υποβιβάστηκε, ενώ ο Κατσαβάκης τον γνωρίζει από την κοινή θητεία τους στον Ολυμπιακό Bόλου, ενώ γνωρίζει καλά την ελληνική πραγματικότητα και δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Ενδιαφέρον υπάρχει και για τον Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς, αλλά ο Ντολεζάι έχει προτεραιότητα.

Από εκεί και πέρα, στην επίθεση, σύμφωνα με το
Goal ο Έλληνας τεχνικός έχει στην κορυφή της λίστας του τον Βαγγέλη Μάντζιο. Ο διεθνής επιθετικός έμεινε ελεύθερος από τον ΟΦΗ και έχει ήδη κάποιες επαφές με τους «κίτρινους» και μένει να δούμε αν θα επιτευχθεί συμφωνία.  Ψηλά στη λίστα βρίσκεται και ο Άγγελος Χαριστέας, ο οποίος θέλει να επιστρέψει στον Άρη και να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Για το χώρο της μεσαίας γραμμής, το όνομα που θα αποκτηθεί θα είναι πάνω-κάτω στην ίδια λογική. Παράλληλα, οι κίτρινη κοιτάζουν και τον 23χρονο αμυντικό χαφ της Επανομής, Δημήτρη Ασλανίδη, καθώς και τον Ανδρέα Ηρακλή της Καλλιθέας.


Περισσότερα »