Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Σνάουτσνερ: "Θα έδινα προσοχή στον Νίνη"

Τον Σωτήρη Νίνη χαρακτήρισε ως τον πιο επικίνδυνο παίκτη της Εθνικής Ελλάδας ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, ο οποίος μίλησε για το επικείμενο παιχνίδι της Πολωνίας κόντρα στην "γαλανόλευκη" στην πρεμιέρα του Euro.


"Θα έδινα περισσότερη προσοχή στον Σωτήρη Νίνη, που θεωρείται μεγάλο ταλέντο. Tην επόμενη σεζόν θα παίζει στην Πάρμα.
Δεν ξέρω αν θα είναι στη βασική ενδεκάδα, αλλά θα πρέπει να τον προσέξουν οι αμυντικοί της Πολωνίας", τόνισε ο Πολωνος αμυντικός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στη Superleague με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

 Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ στον Τύπο της πατρίδας του:
  • Το πώς αντιμετωπίζουν οι Έλληνες το ματς με την    Πολωνία:   
"Οι Έλληνες εκτιμούν την Πολωνία και κανείς δεν λέει πως είναι αδύναμη ομάδα. Θυμούνται το περσινό φιλικό και ξέρουν πως δεν είναι ένας εύκολος αντίπαλος. Γνωρίζουν επίσης ότι θα είναι το εναρκτήριο παιχνίδι για τη διοργανώτρια χώρα και θα έχουν έξτρα κίνητρο. Από την άλλη όμως θυμούνται πως πριν οκτώ χρόνια παίζοντας απέναντι στην οικοδέσποινα Πορτογαλία χωρίς άγχος κατάφεραν να τη νικήσουν και στο τέλος να πάρουν και τον τίτλο". 
  • Το αγωνιστικό στυλ της ελληνικής ομάδας:  
"Η Ελλάδα συνεχίζει να παίζει με τον τρόπο του Ρεχάγκελ. Ο Σάντος έκανε κάποιες μικρές τροποποιήσεις, αλλά ακολουθεί την ίδια τακτική. Το πρώτο μέλημα της ομάδας είναι να μη δεχτεί γκολ. Αυτό έκανε και στον ΠΑΟΚ, που ήταν δύσκολο να σκοράρει, αλλά και να δεχτεί γκολ. Λατρεύει την πειθαρχία και δίνει μεγάλη έμφαση στην αμυντική λειτουργία. Οι περισσότεροι που έπαιζαν επί Ρεχάγκελ είναι πλέον μεγάλοι σε ηλικία και προχώρησε σε ανανέωση στην άμυνα, όπου παίζουν ο Τοροσίδης, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο Παπασταθόπουλος και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Παρότι είναι νέοι σε ηλικία, έχουν ήδη αρκετές εμπειρίες και είναι επικίνδυνοι στις στημένες φάσεις. Θα πρέπει η εθνική Πολωνίας να είναι προσεκτική".
  • Τον πιο επικίνδυνο παίκτη της Εθνικής: 
"Θα έδινα περισσότερη προσοχή στον Σωτήρη Νίνη, που θεωρείται μεγάλο ταλέντο. Έκανε πέρυσι καταπληκτική σεζόν και είχε ακουστεί πως ενδιαφέρεται ακόμη και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αργότερα, ωστόσο, του έτυχε ένας σοβαρός τραυματισμός κι έμεινε εκτός δράσης για πολλούς μήνες. Επέστρεψε πρόσφατα στη δράση και καλύπτει το χαμένο έδαφος. Την επόμενη σεζόν θα παίζει στην Πάρμα. Δεν ξέρω αν θα είναι στη βασική ενδεκάδα, αλλά θα πρέπει να τον προσέξουν οι αμυντικοί της Πολωνίας".
  • Το κλίμα που υπάρχει στην Ελλάδα εν όψει Euro 2012:  
"Για την ώρα στην Ελλάδα δεν νιώθεις την ατμόσφαιρα του Euro 2012, αλλά κάθε μέρα υπάρχουν και περισσότερες πληροφορίες στα ΜΜΕ. Για την ώρα ο κόσμος έχει πιο σημαντικά προβλήματα, αλλά κάποια στιγμή θα φανεί η αγάπη του για το ποδόσφαιρο και ο ενθουσιασμός για μια τόσο μεγάλη διοργάνωση".
  • Το μέλλον του μετά την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ:  
"Ο μάνατζέρ μου έχει δεχτεί κάποιες κρούσεις από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Πορτογαλία. Θα δούμε τι θα γίνει".

Περισσότερα »

Το ξέσπασμα του Τζανλουίτζι Μπουφόν!

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν ξέσπασε για όσα τον κατηγόρησαν σχετικά με δηλώσεις που έκανε σχολιάζοντας τα στημένα. Τί λέει για το κλίμα της Εθνικής ενόψει Euro.


Στις αρχές της εβδομάδας ο Τζανλουίτζι Μπουφόν μιλώντας για το νέο σκάνδαλο με στημένους αγώνες στην Ιταλία είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "μερικές φορές είναι λογικό ομάδες που βολεύονται με τον ένα βαθμό, να παίζουν για την ...ισοπαλία".

Αυτή η δήλωση προκάλεσε σάλο πίσω στην πατρίδα του οδηγώντας τον τερματοφύλακα της Γιουβέντους να ξεσπάσει με νέες του δηλώσεις.

"Δεν θα σας πω τι σκέφτομαι για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στην Ιταλία με αφορμή τις δηλώσεις μου. Το μόνο που θα σχολιάσω είναι το γεγονός ότι για πολλοστή φορά επιβεβαιώνεται ότι όσοι έχουν καθαρή συνείδηση δεν είναι ελεύθεροι να εκφράσουν τη γνώμη τους!

Δεν έχω πρόβλημα με την κριτική, είναι κάτι φυσιολογικό να υπάρχει. Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να διατηρηθεί και το δικαίωμα ενός ανθρώπου να εκφράσει ελεύθερα τις σκέψεις του!
Τέλος πάντων, όπως πάντα κάνω, έτσι και τώρα αναλαμβάνω την ευθύνη των όσων λέω", ανέφερε ο Μπουφόν.

Στη συνέχεια ήρθε σε αντίθεση με την πρόταση του Ιταλού πρωθυπουργού κ. Μόντι για αναστολή του καμπιονάτο για 2-3 χρόνια. "Αν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο θα ήταν τιμωρία για την πλειοψηφία των παικτών που είναι σωστοί", υπογράμμισε.

Τέλος απάντησε στην ερώτηση για το αν το σκάνδαλο που ξέσπασε, επηρεάσει την προετοιμασία της "σκουάντρα ατζούρα" ενόψει Euro. "Τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα παιδιά πάμε στη διοργάνωση με μεγάλη διάθεση να νικήσουμε. Η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια είναι πάρα πολύ καλή", τόνισε ο διεθνής πορτιέρο.

Περισσότερα »

Υπέγραψε στην Ανόρθωση ο Κάλβο

Ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης είναι από την Πέμπτη το πρωί ο Τόνι Κάλβο, καθώς ανακοινώθηκε από τον κυπριακό σύλλογο.


Το balla.com.cy σας είχε ενημερώσει πριν λίγες ημέρες για το ενδιαφέρον της "κυρίας" για τον Ισπανό άσο και τελικά το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε την Πέμπτη.
Η Ανόρθωση ανακοίνωσε την απόκτηση του 25χρονου μεσοεπιθετικού για τα επόμενα δυο χρόνια και μένει πλέον να τον δούμε στο γήπεδο. 
  • Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου ανακοινώνει την απόκτηση, με συμβόλαιο διετούς διάρκειας, του Ισπανού ποδοσφαιριστή Τόνι Κάλβο. 
Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής (28/03/1987), προέρχεται από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και αγωνίστηκε με την φανέλα του Άρη Θεσσαλονίκης, της Πάρμα και της Λέφσκι Σόφιας. Καλωσορίζουμε τον ποδοσφαιριστή στην ομάδα μας και του ευχόμαστε να ζήσει μεγάλες επιτυχίες με τα γαλανόλευκα".

Περισσότερα »

Ο Ρότζερς στη Λίβερπουλ!

Ο Μπρένταν Ρότζερς θα είναι ο νέος τεχνικός της Λίβερπουλ καθώς συμφώνησε να υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Μέρσεϊσαιντ.


Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, η διοίκηση της Λίβερπουλ στράφηκε άμεσα στον Μπρένταν Ρότζερς για να διαδεχτεί τον Κένι Νταλγλίς στην τεχνική της ηγεσία και όλα δείχνουν πως ο 39χρονος θα είναι το νέο αφεντικό των αποδυτηρίων του "Άνφιλντ".

Όπως μεταδίδουν τα αγγλικά ΜΜΕ, ο τεχνικός της Σουόνσι την περασμένη διετία "έδωσε τα χέρια" με τους ανθρώπους της Λίβερπουλ για συμβόλαιο τριετούς διάρκειας και μέσα στις επόμενες 24 ώρες αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η πρόσληψή του.


Οι "κόκκινοι" θα πληρώσουν μάλιστα ένα ποσό γύρω στα 5.000.000 λίρες ως αποζημίωση στην ουαλική ομάδα για την εξασφάλιση των υπηρεσιών του Βορειοιρλανδού προπονητή (τον Φεβρουάριο είχε υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2015).

Ο Ρότζερς είχε αρνηθεί πριν από 12 ημέρες να συζητήσει με τους ανθρώπους της Λίβερπουλ για το ενδεχόμενο συμφωνίας, ενώ υποψήφιοι για τη θέση στην άκρη του πάγκου ήταν μεταξύ άλλων και οι Αντρέ Βίλας-Μπόας, Φάμπιο Καπέλο και Φρανκ Ντε Μπερ.

Να σημειωθεί ότι ο Μπρένταν Ρότζερς οδήγησε τη Σουόνσι στην άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα (2010-2011) ενώ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε την κράτησε άνετα στη μεγάλη κατηγορία (11η), με το τελευταίο του παιχνίδι να είναι μάλιστα κόντρα στη Λίβερπουλ στο "Liberty Stadium" (1-0).

Περισσότερα »

Φιλική 4άρα η Ισπανία, φόβος για Σνάιντερ

Η Ισπανία νίκησε 4-1 την Ν.Κορέα σε φιλικό με σκόρερς τους Τόρες, Τσάμπι Αλόνσο, Καθόρλα και Νεγκρέδο. Νίκη και η Ολλανδία που αγωνιά για τον τραυματισμό του Σνάιντερ.


Φιλική νίκη με 4-1 πήρε η Ισπανία με αντίπαλο την Ν. Κορέα, στο προτελευταίο τεστ πριν από το Euro 2012.
Ο Φερνάντο Τόρες σκόραρε μετά από έναν χρόνο για την "Furia Roja" (04/06/11 με ΗΠΑ το τελευταίο) και άνοιξε το σκορ, ενώ τα υπόλοιπα τέρματά της πέτυχαν οι Τσάμπι Αλόνσο, Σάντι Καθόρλα και Άλβαρο Νεγκρέδο.

Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε χρησιμοποίησε παίκτες που είναι εκτός 23άδας για το Euro 2012, οι οποίοι ήταν οι Μονρεάλ, Μπενιάτ, Άλβαρο Ντομίνγκεθ, Αντριάν Λόπεθ, Σολδάδο και Μπρούνο Σοριάνο.
  • Αγωνία για Σνάιντερ
Η Ολλανδία επικράτησε με 2-0 της Σλοβακίας, αλλά στην ομάδα υπάρχει αγωνία για την κατάσταση του Γουέσλεϊ Σνάιντερ.
Ο άσος της Ίντερ στο 51' αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού στην αριστερή γάμπα, έδειξε αρχικά να υποφέρει, αλλά αποχώρησε περπατώντας.
Πρέπει να περιμένουμε επίσημη τοποθέτηση για το μέγεθος της ζημιάς, ενώ όσον αφορά στο ματς, το σκορ άνοιξε με αυτογκόλ του Σαλάτα από προσπάθεια του Αφελάι, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ.

Περισσότερα »

Στο ακουστικό για Μπάγεβιτς

Εν αναμονή της απάντησης του Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι όλοι στον Ατρόμητο, με τον έμπειρο τεχνικό να βρίσκεται σε επαφή με τους ανθρώπους της ομάδας.


Όπως είχαμε πει και παλαιότερα το όνομα του Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι στην κορυφή της λίστας του Ατρόμητο όσον αφορά τον αντικαταστάτη του Γιώργου Δώνη στον πάγκο της ομάδας.
Οι πρώτες επαφές έγιναν λοιπόν με τον Γιώργο Σπανό να εξηγεί στον έμπειρο τεχνικό το πλάνο της ομάδας για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Σερβοέλληνας τεχνικός ζήτησε χρόνο από τον ισχυρό άνδρα του Ατρομήτου, έτσι ώστε να πάρει την απόφαση του.
Πρέπει να θυμίσουμε βέβαια πως ο 64χρονος τεχνικός έχει αποσυρθεί από τους πάγκους, μετά την επεισοδιακό περίοδο στην ΑΕΚ, όμως μετά τη κουβέντα με τον κ. Σπανό είναι κοντά στην επιστροφή.

Ουσιαστικά στον Ατρόμητο "κρέμονται" πάνω από το τηλέφωνο περιμένοντας το "οκ" του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που φάνηκε ικανοποιημένος με το πλάνο της ομάδας. Μάλιστα του τόνισαν πως θα κάνει το απόλυτο κουμάντο στο αγωνιστικό κομμάτι, όπως ακριβώς και με τον Γιώργο Δώνη.
Σε περίπτωση που ναυαγήσει αυτή η περίπτωση τότε θα ξεκινήσουν από την αρχή τις επαφές με τους υπόλοιπους τεχνικούς.

Περισσότερα »