Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Σισέ: "Θα βοηθήσω τη Συμμαχία"

Ο Τζιμπρίλ Σισέ εξέφρασε την επιθυμία του να συνεισφέρει οικονομικά στην "Παναθηναϊκή Συμμαχία".


Ο Τζιμπρίλ Σισέ έκανε δηλώσεις στην κρατική τηλεόραση και μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε για το αν του έχει ζητηθεί να βοηθήσει την «Παναθηναϊκή Συμμαχία» και το εγχείρημα της λαϊκής βάσης.

"Μέχρι τώρα δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου αλλά εννοείται πως θέλω να βοηθήσω. Είμαι έτοιμος να το κάνω" απάντησε ξεκάθαρα ο διεθνής Γάλλος επιθετικός, δείχνοντας πως δεν ξεχνά όσα του πρόσφερε το Τριφύλλι και πόσο δέθηκε με την ομάδα και τον κόσμο.

Contra.GR

Περισσότερα »

Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες οι Νεάνιδες

Νέα κορυφαία διάκριση για την Ελλάδα με την εθνική Νεανίδων του Γιώργου Μορφέση να στέφεται Παγκόσμια Πρωταθλήτρια! Στον τελικό του Περθ η Ελλάδα νίκησε με 9-5 την Ουγγαρία και πλέον έχει στην κατοχή της όλους τους μεγάλους τίτλους στην κατηγορία.


Η εθνική Νεανίδων του Γιώργου Μορφέση αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Περθ σχεδόν ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μαδρίτης με τεχνικό τον Κώστα Πετράκη.

Η ελληνική ομάδα επικράτησε στο μεγάλο τελικό της Ουγγαρία με 9-5, την ίδια ομάδα που είχε νικήσει και στην ισπανική πρωτεύουσα με μεγάλη διαφορά. Οι Ουγγαρέζες αναζητούσαν εκδίκηση στην Αυστραλία, αλλά αντίκρισαν και πάλι την πλάτη των Ελληνίδων.

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες είναι η Χρυσή Διαμαντοπούλου, οι δίδυμες αδερφές Άλκηστις και Ιόλη Μπενέκου, οι επίσης δίδυμες Στεφανία και Ιωάννα Χαραλαμπίδου, οι επίσης αδερφές Ελευθερία και Μαργαρίτα Πλευρίτου, η Χριστίνα Κώτσια, η Ελένη Ξενάκη, η Μαρίνα Φλώρου, η Τίνα Κοντογιάννη, η Κατερίνα Ζάντου και η Στεφανία Τερεφού.

Ένα χρόνο μετά το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών στη Σαγκάη ο Γιώργος Μορφέσης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και με μια δεύτερη εθνική. Αρκετά από τα κορίτσια με τα οποία ανέβηκε στο βάθρο στο Περθ τα είχε ήδη καλέσει στην εθνική γυναικών, όταν και έκαναν το ντεμπούτο τους στο World League.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στον συνεργάτη του, Στέφανο Λέανδρο, ο οποίος ανέδειξε τις πέντε εξ αυτών στον Τρίτωνα Αμαρουσίου.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσία, η οποία ανέτρεψε τα δεδομένα στην τελευταία περίοδο, και νίκησε με 13-12 τις Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Τα οκτάλεπτα: 2-0, 4-2, 2-1, 1-2
  • Τα γκολ των δύο ομάδων σημείωσαν οι:
ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Γκάρντα 2, Χόρβατ, Μίσκολτσι 1, Ζίγλερ 1.

ΕΛΛΑΔΑ: Στ.Χαραλαμπίδου 3, Ε.Πλευρίτου 3, Ζάντου 1, Α.Μπενέκου 1, Ι.Χαραλαμπίδου 1.

Contra.GR

Περισσότερα »

Άνοιξαν το κεφάλι του Φέρντιναντ (Pic)

Ένα ασυνήθιστο -για τα αγγλικά δεδομένα- περιστατικό σημειώθηκε στο ντέρμπι μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Θύμα του ήταν ο Ρίο Φέρντιναντ.


 Μετά το νικητήριο γκολ του Φαν Πέρσι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι παίκτες του σερ Άλεξ Φέργκιουσον κατευθύνθηκαν προς την εξέδρα που βρίσκονταν οι φίλοι τους για να πανηγυρίσουν. Τότε, όμως, ένας οπαδός των γηπεδούχων πέταξε ένα αντικείμενο προς το μέρος τους και στιγμές αργότερα η κάμερα έπιασε τον Ρίο Φέρντιναντ να περπατάει αιμόφυρτος.

  
Αμέσως μετά το τρίτο γκολ, εξάλλου, ένας οπαδός της Σίτι εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και κατευθύνθηκε προς το μέρος του αμυντικού των φιλοξενούμενων, ο οποίος δέχθηκε την προστασία των Τζο Χαρτ και Κάρλος Τέβες.


Αυτά δεν ήταν τα μοναδικά δυσάρεστα περιστατικά του ντέρμπι της Premier, αφού στα τελευταία λεπτά ένας οπαδός της Σίτι πέταξε αναπτήρα στον Γουέιν Ρούνεϊ τη στιγμή που κατευθυνόταν προς το κόρνερ, ενώ όπως ενημέρωσε η αστυνομία του Μάντσεστερ, μετά τη λήξη συνελήφθη ένας άνδρας για ρατσιστική επίθεση.

Αναφερόμενος στο δυσάρεστο περιστατικό, ο Ρίο Φέρντιναντ ανήρτησε το εξής μήνυμα στο twitter: "Τι αποτέλεσμα, 3 βαθμοί! Όμορφα! Όποιος πέταξε αυτό το κέρμα, ωραία βολή! Δεν το πιστεύω πως ήταν μόνο δύο πένες... θα μπορούσε να ήταν τουλάχιστον ένα κέρμα μιας λίρας!"

Contra.GR

Περισσότερα »

Το τρελό 24ωρο του Βέλλιου

Ο Απόστολος Βέλλιος αποτέλεσε έναν εκ των πρωταγωνιστών της Έβερτον στην αναμέτρηση με την Τότεναμ την Κυριακή, καθώς από δική του ασίστ με ψαλιδάκι, προήλθε το 2ο, νικητήριο γκολ της ομάδας του.


Η συνεισφορά του στον σύλλογο όμως αυτό το σαββατοκύριακο, δεν περιορίστηκε στην ασίστ αυτή. Ο Έλληνας επιθετικός το Σάββατο αγωνίστηκε με την 2η ομάδα της Έβερτον κόντρα στην Μπόλτον, ματς στο οποίο πέτυχε ένα γκολ και σέρβιρε ακόμη ένα.

Κατάφερε εν ολίγοις μέσα σε 24 ώρες να "καθαρίσει" και για τις δύο ομάδες της Έβερτον, με ένα γκολ και δύο ασίστ στο σύνολο.
Υπενθυμίζεται πως ο Έλληνας φορ στην αναμέτρηση με την Τότεναμ μπήκε αλλαγή στο 81’ στη θέση του Οσμάν και δέκα λεπτά αργότερα κατάφερε να δώσει τη λύση για τα "ζαχαρωτά".

Contra.GR

Περισσότερα »

Τα έβαλε με τους παίκτες του ο Μαντσίνι

Βολές κατά των παικτών του εξαπέλυσε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος ήταν έξαλλος όταν πήγε στα αποδυτήρια μετά το τέλος του παιχνιδιού. Διαβάστε αναλυτικά.


Έξαλλος ήταν με τους παίκτες του ο Ρομπέρτο Μαντσίνι μετά το τέλος του ντέρμπι του Μάντσεστερ.
Μπορεί ο Ιταλός να έκανε πολλές επιλογές που τελικά κόστισαν στην ομάδα του, αλλά εκείνος επέλεξε να τα βάλε με τους παίκτες του, κάτι που έχει ξανακάνει τη φετινή σεζόν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της σκανδαλοθηρικής "Sun" o 48χρονος όταν πήγε στα αποδυτήρια ήταν εκτός εαυτού με τους παίκτες του. Αφού είπε στον Τζο Χαρτ πως "ήταν δικό σου λάθος" για την ήττα, στράφηκε προς τους Μάριο Μπαλοτέλι, Κάρλος Τέβες και Σαμίρ Νασρί, τους οποίους επίσης κατακεραύνωσε. Πηγή εντός του συλλόγου αποκάλυψε στη συνέχεια: "Ο Μαντσίνι είχε τρελαθεί, φαινόταν σα να ήθελε να πλακωθεί με όλους".

Ωστόσο, ο Μαντσίνι δεν έμεινε εκεί, αφού μετά έβγαλε δύο παίκτες του στη... σέντρα και με τις δηλώσεις του στα Μέσα. Αρχικά για τον Τέβες, ο οποίος έκανε το φάουλ από το οποίο έγινε το 2-3, είπε: "Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Το κατάλαβα αμέσως πως το φάουλ ήταν επικίνδυνο, δεν ξέρω γιατί το έκανε. Του είπα να πάει στο τείχος, αλλά ήμουν πολύ μακριά από τον πάγκο".

Ακόμη, για τον Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος ξεκίνησε βασικός χωρίς να το περιμένουν πολλοί, σχολίασε: "Αγαπάω τον Μάριο αλλά είναι σημαντικό να αρχίσει να σκέφτεται τη δουλειά του. Έχει τα πάντα για να παίξει καλά. Θέλαμε περισσότερα από αυτόν. Όταν έχεις την ποιότητα του Μάριο δε γίνεται να την πετάς έτσι".

Sport24.GR

Περισσότερα »

Συζήτηση Δώνη-παικτών στα αποδυτήρια

Διαβάστε που αποδίδονται οι μέτριες εμφανίσεις του ΠΑΟΚ στα τελευταία παιχνίδια. Τι είπαν ο Γιώργος Δώνης και οι παίκτες.


"Δεν είμαι ικανοποιημένος από αυτό που βλέπω" δήλωσε μετά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό ο Γιώργος Δώνης, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του γιατί όσα δείχνει η ομάδα του στις προπονήσεις δεν τα εμφανίζει και στους αγώνες.

Μία μέρα μετά, ο προπονητής του ΠΑΟΚ θέλησε να δώσει συνέχεια στις παραπάνω σκέψεις του ανοίγοντας κουβέντα με τους ποδοσφαιριστές μέσα στα αποδυτήρια για το τι φταίει και η ομάδα δεν παίζει το ποδόσφαιρο που μπορεί στα τελευταία παιχνίδια.
 
Η συζήτηση έγινε πριν την έναρξη της πρωινής προπόνησης και κράτησε περίπου 50 λεπτά. Ο τεχνικός του "Δικεφάλου" άκουσε τους παίκτες του, είπε τις απόψεις του και στο τέλος κατέληξαν σε συμπέρασμα.

Ακούστηκε από ορισμένους ότι σε κάποια παιχνίδια έπαιξε ρόλο το άγχος, σε άλλα η κούραση, όμως εκεί που συμφώνησαν όλοι είναι ότι αρκετές φορές λείπει η συγκέντρωση που είναι απαραίτητη για μία ομάδα προκειμένου να βγάλει όσα μπορεί μέσα στο γήπεδο.

Άπαντες υποσχέθηκαν να προσπαθήσουν να αλλάξουν την εικόνα άμεσα και ο ΠΑΟΚ να συνδυάζει τις νίκες και με καλό ποδόσφαιρο.
 
 Sport24.GR

Περισσότερα »