Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Πρώτη νίκη για Τσιαρτσιάνη/Αρβανίτη!

Οι Μαρία Τσιαρτσιάνη και Βίκυ Αρβανίτη πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο Ολυμπιακό τουρνουά, επικρατώντας με 2-1 των Ρωσίδων Βάσινα/Βοζακόβα.


Το ελληνικό δίδυμο δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να νικήσει τις Ρωσίδες, που για ένα ακόμα παιχνίδι απέδειξαν πως είναι "σκληρό καρύδι".
Μάλιστα, οι Βάσινα/Βοζακόβα κατέκτησαν το 1ο σετ με 21-18, πεισμώνοντας τις Ελληνίδες, που πήραν πολύ εύκολα το 2ο σετ με 21-13.

Το τάι μπρέικ εξελίχθηκε σε ντέρμπι, με τις Τσιαρτσιάνη/Αρβανίτη να επικρατούν στο τέλος με 15-12 και να παίρνουν την πρώτη τους νίκη.

Να σημειωθεί ότι μετά την πρωινή νίκη των Κινέζων Ξούε/Τζανγκ Ξι επί των Ελβετίδων Κουν/Τσούμκερ με 2-1 (21-18, 16-21, 15-8), και οι τέσσερις ομάδες έχουν από μία νίκη και μία ήττα.

Επόμενο παιχνίδι για τις Ελληνίδες είναι την Τετάρτη στις 11:00 ώρα Ελλάδος κόντρα στις Κινέζες και με νίκη εξασφαλίζουν την είσοδό τους στις "16". Σε περίπτωση ήττας, θέλουν ήττα των Ρωσίδων από τις Ελβετίδες, προκειμένου να καταλάβουν την 3η θέση του ομίλου και να διεκδικήσουν έστω μέσω των μπαράζ την πρόκριση.

Περισσότερα »

Υπογράφει στην FC Baku ο Μάντζιος

Την Δευτέρα αναμένεται να υπογράφει στην FC Baku ο Βαγγέλης Μάντζιος που αποτελεί προσωπική επιλογή του Μπάντοβιτς.


Τελικά ο Βαγγέλης Μάντζιος δύσκολα θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και την ΑΕΚ, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως την Δευτέρα υπογράφει σε ομάδα του Αζερμπαϊτζάν.

Η ομάδα δεν είναι η Ίντερ Μπακού, αλλά η FC Baku (υπάρχουν συνολικά πέντε ομάδες από το Μπακού στην πρώτη κατηγορία), στην οποία προπονητής είναι ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς!

Ο Σέρβος τεχνικός συμφώνησε και είναι ο νέος τεχνικός της ομάδας από το Αζερμπαϊτζάν. Από τις πρώτες μεταγραφές του καλοκαιριού που ζήτησε ήταν ο 29χρονος επιθετικός.

Μάλιστα ο Μάντζιος αναμένεται να πάρει συμβόλαιο με τουλάχιστον 180.000 ευρώ ετήσιες αποδοχές, στο οποίο θα υπάρχουν και μπόνους επίτευξης στόχων.

Η μεταγραφή, λογικά, θα κλείσει την Δευτέρα, με τον ποδοσφαιριστή να πετά για το Μπακού. Επειδή όμως η όλη υπόθεση είναι περίεργη, μέχρι να βγουν οι ανακοινώσεις καλό είναι να κρατάμε μικρο καλάθι.

Περισσότερα »

Σπουδαία εμφάνιση, αλλά αποκλεισμός για Γκιώνη

Ο Παναγιώτης Γκιώνης κοίταξε στα μάτια τον Ιάπωνα Σέιγια Κισικάουα, αλλά τελικά ηττήθηκε με 3-4 και αποκλείστηκε στο γύρο των "32".


Στο πρώτο γκέιμ, ο Ιάπωνας ξεκίνησε εντυπωσιακά, φτάνοντας στο 7-0. Ωστόσο, ο Γκιώνης με αντίστοιχο σερί ισοφάρισε σε 7-7, αλλά τελικά έχασε με 7-11.

Στο δεύτερο γκέιμ, ο Γκιώνης συνέχισε να αμύνεται, αλλά καλύτερα πλέον και προηγήθηκε με 7-2, για να επικρατήσει τελικά με 11-7 και να ισοφαρίσει.

Το τρίτο γκέιμ ήταν συναρπαστικό, με τον Κισικάουα να κερδίζει στις λεπτομέρειες, ενώ με αντίστοιχο τρόπο επικράτησε ο Γκιώνης στο 4ο.

Το προβάδισμα ξαναπέρασε στον Ιάπωνα, που πήρε το 5ο γκέιμ, αλλά με σπουδαία ανατροπή στο 6ο γκέιμ, ο Έλληνας πρωταθλητής ισοφάρισε εκ νέου, οδηγώντας το παιχνίδι στα 7 γκέιμ.

Εκεί, όμως, παρά το γεγονός ότι έφτασε πρώτος σε ματς μπολ (10-9), δεν κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του στις τελευταίες φάσεις και με σερί 3-0, ο Κισικάουα πήρε τη νίκη.

Τα σετ: 7-11, 11-7, 9-11, 11-8, 7-11, 11-8, 10-12

Περισσότερα »

Κινδυνεύει με τιμωρία η Ισπανία

Τον κίνδυνο τιμωρίας από την πειθαρχική επιτροπή της FIFA αντιμετωπίζει η ολυμπιακή ομάδα της Ισπανίας εξαιτίας της συμπεριφοράς των παικτών της μετά την ήττα από την Ονδούρα.

  
Συγκεκριμένα οι «φούριας ρόχας» διαπληκτίστηκαν με αντιπάλους τους οδεύοντας προς τα αποδυτήρια στο ημίχρονο και φέρονται να επιτέθηκαν φραστικά στον διαιτητή από τη Βενεζουέλα, Χουάν Σότο. Μάλιστα, επτά παίκτες της Ισπανίας δέχθηκαν κίτρινη κάρτα.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA προβλέπεται πρόστιμο σε περίπτωση που πέντε ή περισσότεροι παίκτες μίας ομάδας δεχτούν κίτρινη κάρτα, ενώ επιπλέον κυρώσεις προβλέπονται σε περίπτωση πειθαρχικού παραπτώματος.

Περισσότερα »

Έτσι πιάνει Τούμπα ο Σηφάκης!

Ποιος είναι ο δρόμος μέχρι την οριστική συμφωνία του Μιχάλη Σηφάκη με τον ΠΑΟΚ. Το Football-ista έχει όλο το ρεπορτάζ.


Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό πώς ο Ντάριο Κρέσιτς αποχωρεί χαρίζοντας τα δεδουλευμένα, στον ΠΑΟΚ ο Νο1 στόχος ήταν ξεκάθαρος και άκουγε στο όνομα του Μιχάλη Σηφάκη.

Ο Κρητικός τερματοφύλακας συγκεντρώνει τα θετικά σχόλια των ανθρώπων του ΠΑΟΚ εδώ και καιρό και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πώς υπάρχει αμοιβαία συμπάθεια.

Ωστόσο, σ' αυτή τη φάση της καριέρας του η πρώτη επιλογή του είναι το εξωτερικό και αυτό ξεκαθάρισε στους ανθρώπους του "Δικεφάλου". Ο διεθνής τερματοφύλακας περιμένει μία πολύ αξιόλογη πρόταση από ομαδα που αγωνίζεται σε δυνατό πρωτάθλημα (έχοντας απορρίψει ήδη προσφορες από ομάδες της Ρουμανίας και της Τουρκίας) που θα τον καλύπτει και αγωνιστικά και οικονομικά (οι απαιτήσεις του φθάνουν στις 400.000 ευρώ ετησίως).

Όπως έχει διαμηνύσει στην πλευρά του ΠΑΟΚ, αν μέχρι τα μέσα της εβδομάδας δεν προχωρήσει η συγκεκριμένη περίπτωση, τότε θα δώσει προτεραιότητα στην πρόταση του ΠΑΟΚ. Θα αναρωτηθεί κανείς πώς είναι δυνατό ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει τον Σηφάκη προσεγγίζοντας το ποσό που ζητά σε μία εποχή σκληρής λιτότητας για την ιστορική ομάδα;

Η απάντηση στο ερώτημα έρχεται μέσα από τη διάθεση του ποδοσφαιριστή να ρίξει το κασέ του περίπου κατά 25%. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη πλευρά έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι σε θέση να διαθέσει το ποσό που αντιστοιχούσε στην αμοιβή του Κρέσιτς (περίπου 280.000 ευρώ ετησίως) για τον αντικαταστάτη του, κατά συνέπεια η οικονομική διαφορά που θα προκύψει θα είναι πολύ μικρή για να οδηγηθεί σε ναυάγιο η διαπραγμάτευση.

Πριν, όμως, τα πράγματα φθάσουν σ' αυτό το σημείο, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με την ομάδα από το εξωτερικό με την οποία συζητά αυτές τις μέρες ο Σηφάκης.

Περισσότερα »

"Αρχηγέ, θα μας λείψεις"

Διαβάστε το συγκινητικό tweet του Στέφανου Αθανασιάδη για τον... Γερμανό Στέλιο Μαλεζά που θα συνεχίσει στην Φορτούνα.

  
Ο Στέλιος ο Μαλεζάς ήταν ταυτισμένος με τον ΠΑΟΚ και η μεταγραφή του στη Φορτούνα δεν θα μπορούσε να ξεπεραστεί έτσι απλά από τους συμπαίκτες του και ειδικά από εκείνους με τους οποίους έχει περάσει ιδιαίτερες στιγμές στον ΠΑΟΚ. 

Ένας από αυτούς είναι ο Στέφανος Αθανασιάδης, ο οποίος με ένα συγκινητικό μήνυμα και μία φωτογραφία του παρέα με τον Κατερινιώτη αμυντικό στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ κατά την επιστροφή της αποστολής του ΠΑΟΚ από την Ολλανδία, αποχαιρέτησε τον "Μάλε" όπως συνηθίζει να τον λέει μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter

"Αρχηγέ να 'σαι γερός! Καλή συνέχεια εκεί που θα πας" αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα του Κλάους.  


Περισσότερα »

Αποχωρεί ο Τσουκαλάς από τον ΠΑΟΚ

Ο ποδοσφαιριστής και ο ΠΑΟΚ έχουν βρει την φόρμουλα για να λύσουν την συνεργασία τους, κάτι που θα συμβεί μέχρι τέλους της εβδομάδας.


Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει από τον ΠΑΟΚ ο Σταύρος Τσουκαλάς. Η πλευρά του παίκτη με αυτή της ομάδας έχουν προχωρήσει σε συζητήσεις προκειμένου να χωρίσουν οι δρόμοι τους και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να λυθεί το συμβόλαιο του 24χρονου μέσου και ως εκ τούτου αυτός να μείνει ελεύθερος.

Στις επαφές που έγιναν με το στρατόπεδο των "ασπρόμαυρων" αποφασίστηκε να πάρει ένα μικρό ποσό και να γίνει διακανονισμός για τα δεδουλευμένα του, όσο και για ένα κομμάτι του υπολοίπου του συμβολαίου του καθώς αυτό έχει διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2015. 

Για τον Τσουκαλά υπάρχει η προοπτική της ΑΕΚ, με τον παίκτη πάντως να περιμένει κάποια καλύτερη προσφορά από τους ανθρώπους της "Ενωσης".

Περισσότερα »

Βούλα vs. the world - Οι αντίζηλοι που ήθελαν το κακό της και οι επαφές με τον Κασιδιάρη

Άνθρωποι από το κοντινό περιβάλλον της Βούλας Παπαχρήστου μίλησαν στο "Πρώτο Θέμα" για το ποιοι μπορεί να "κάρφωσαν" την πρωταθλήτρια, αλλά και για τις φήμες για τη σχέση με τον Ηλία Κασιδιάρη.


Πηγές από το περιβάλλον της Βούλας Παπαχρήστου μίλησαν στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" δίνοντας πιο περίπλοκες διαστάσεις στον χαμό που έχει προκύψει μετά από τα ρατσιστικά tweets και τον αποκλεισμό της αθλήτριας από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Μια συναθλήτρια της Παπαχρήστου τόνισε ότι η 23χρονη πρωταθλήτρια του τριπλούν είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, ενώ ενδεικτικό είναι ότι μένει κλεισμένη στο σπίτι μιας παιδικής της φίλης και όχι στοσπίτιπου διαμένει με τον αρραβωνιαστικό της στην Καισαριανή.

"Όποιος κάνει πρωταθλητισμό, μπορεί να καταλάβει ότι αυτό είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν αθλητή. Καλύτερα να την έπιαναν για ντόπα, αλλά όχι γι' αυτό. Είναι τόσο άδικο", συμπλήρωσε η ίδια αθλήτρια και φίλη της Παπαχρήστου.

Μεγάλος ντόρος έχει γίνει και σχετικά με αθλητές και παράγοντες που εικάζεται πως την είχαν στημένη στην Παπαχρήστου, ακριβώς γιατί κατάφερνε τους τελευταίους μήνες να εξασφαλίζει χορηγίες και χρήματα, πράγματα εξαιρετικά δύσκολα για έναν Έλληνα αθλητή του στίβου τις μέρες μας.
  
"Καλύτερα να την έπιαναν για ντόπα, αλλά όχι γι' αυτό. Είναι τόσο άδικο"

Παράγοντας της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ (που σημειωτέον στήριξε την αθλήτρια της δημοσίως) τόνισε στην εφημερίδα ότι "είχε γίνει μεγάλη συζήτηση όταν η Βούλα αγωνίστηκε στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα της Τουρκίας με τη Φενερμπαχτσέ.

Πήρε πολλά χρήματα από κει γιατί η Τουρκία κάνει σοβαρή δουλειά στον στίβο τα τελευταία χρόνια και επενδύει χρήματα. Αυτό ενόχλησε πολύ κόσμο στην Ελλάδα και αρκετοί είπαν ότι ο ΣΕΓΑΣ δεν έπρεπε να της δώσει άδεια να αγωνιστεί στην Τουρκία. Επίσης, η Βούλα έχει τρεις χορηγούς. Λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτά είναι πράγματα που ενοχλούν".

"Η Βούλα πήρε πολλά χρήματα όταν αγωνίστηκε με τη Φενερμπαχτσέ κι αυτό ενόχλησε πολύ κόσμο στην Ελλάδα"

Σχετικά με τις φήμες ότι η Παπαχρήστου έχει σχέση με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, μια φίλη της προσπάθησε να ξεκαθαρίσει στο "Πρώτο Θέμα" ότι δεν τρέχει τίποτα. "Αυτά είναι βλακείες. 

Τον Κασιδιάρη τον γνώρισε πριν από ένα μήνα σε μια καφετέρια. Αυτός πήγε και της μίλησε και έχουν τηλεφωνηθεί μερικές φορές. Αυτό είναι όλο". Τον λόγο, βέβαια, για τον οποίο έγιναν αυτά τα τηλεφωνήματα δεν τον ανέλυσε...

Περισσότερα »

"Πλησιάζει στη Ρόμα ο Τοροσίδης"

Νέο ιταλικό δημοσίευμα αναφέρει πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Ρόμα, αναφέροντας πως ο Βασίλης Τοροσίδης πλησιάζει σιγά-σιγά στην "αιώνια" πόλη, καθώς είναι έτοιμος να πάρει την πτήση από Αθήνα ώστε να φτάσει στην ιταλική πρωτεύουσα, για να ενσωματωθεί στο ρόστερ της νέας του ομάδας.


Οι Ιταλοί επισημαίνουν πως ο 27χρονος Έλληνας διεθνής δεξιός μπακ είναι επιλογή του προπονητή της Ρόμα, Ζντένεκ Ζέμαν, με τον τεχνικό των Ρωμαίων να ελπίζει πως ο Βασίλης Τοροσίδης θα μπορέσει να ενισχύσει όπως πρέπει τα άκρα της άμυνας των τζαλορόσι, χαρακτηρίζοντας την απόκτηση του αναγκαία.

Το ιταλικό σάιτ, calcioline, αναφέρει πως ο Βασίλης Τοροσίδης αναμένει την θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων, ώστε να πάρει μεταγραφή στη Ρόμα και να συνεχίσει εκεί την καριέρα του, ενώ γίνεται επισήμανση πως το συμβόλαιο του Έλληνα διεθνή με τον Ολυμπιακό λήγει το 2013, γεγονός το οποίο βοηθάει στην θετική έκβαση της μετακίνησης του ποδοσφαιριστή.

Παράλληλα, οι Ιταλοί τονίζουν πως αρχικά ο παίκτης κοστολογήθηκε κοντά στα 6.000.000 ευρώ από τον Ολυμπιακό, ενώ σχολιάζουν πως για τον Τοροσίδη πρόσφατα ενδιαφέρθηκαν τόσο ομάδες από το αγγλικό πρωτάθλημα, όσο και από το γερμανικό.

Στο τέλος του κειμένου αναφέρουν πως εντός της εβδομάδας θα υπάρξουν εξελίξεις για το αν τελικά ο Βασίλης Τοροσίδης θα πάρει μεταγραφή στη Ρόμα ή όχι.

Περισσότερα »