Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Στο εδώλιο ο Καζλάουσκας

Υπεύθυνος της οδυνηρής ήττας θεωρείται ήδη ο Γιόνας Καζλάουσκας που πολιορκήθηκε από Ρώσους δημοσιογράφους για να εξηγήσει πώς χάθηκε η διαφορά των 19π και η σχεδόν σίγουρη νίκη στον τελικό. Στο στόχαστρο και ο Τεόντοσιτς


O Γιόνας Καζλάουσκας κάθεται ήδη στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ο Λιθουανός κόουτς θεωρείται βασικός υπεύθυνος για την τραγωδία που γνώρισε η ρωσική ομάδα, η οποία στο 28 προηγήθηκε με +19π΄, αλλά τελικά έφυγε ηττημένη από τον τελικό με 62-61! Μια ήττα που δεν χωνεύεται εύκολα. Κι οι Ρώσοι δημοσιογράφοι δεν τον άφησαν σε χλωρό κλαρί.

"Τελείωσε η καριέρα σας" ήταν η ευθεία ερώτηση

Ο Καζλάουσκας απάντησε: «Δε νομίζω. Έχουμε αρκετούς αγώνες ακόμη για φέτος»

«Ποιος φταίει για την ήττα;» τον ξαναρώτησαν

Ο Γιόνας εκνευρίστηκε: «Τι να σας πω; Γράψτε ο Καζλάουσκας».

Ο Λιθουανός προπονητής  δεν μπορούσε να εξηγήσει πώς χάθηκε αυτός ο τελικός: "Είναι ανεξήγητο. Δεν θυμάμαι εξέλιξη τέτοιου αγώνα στο παρελθόν. Ίσως μόνο το Λιθουανία-ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ (σ.σ σε ένα ματς όπου οι Λιθουανοί είχαν παίξει καταπληκτικά και έχασαν στην εκπνοή αφού πρώτα ο Γιασικεβίτσιους αστόχησε σε τρίποντο στην εκπνοή κι έτσι έμεινε το 84-86 υπέρ των Αμερικανών)"

«Δεν είναι η ώρα να αποδώσουμε ευθύνες. Έχουμε μπροστά μας τους τελικούς του ρωσικού πρωταθλήματος που πρέπει να κερδίσουμε» σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Αντρέι Βατούτιν οι οποίος, όμως, δεν παρέλειψε να ρίξει τα βέλη του προς την τεχνική ηγεσία: «Δεν μπορεί να χάνεται μια διαφορά 19π κατά σύμπτωση».

Επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να προβεί σε κάποια κίνηση μέσα στις επόμενες μέρες τονίζοντας: «Ξέρω ότι η ΤΣΣΚΑ είναι μια ομάδα που πρέπει πάντα να πρωταγωνιστεί. Έχουμε καλή ομάδα, με εξαιρετική χημεία. Αυτά όμως δεν έφταναν για να πατήσουμε στο Έβερεστ».

Όσο για τον Ραμούνας Σισκάουσκας που έχασε τις δυο κρίσιμες βολές στο τέλος, ρωτήθηκε επίμονα από τους ρεπόρτερ για τη φάση.

«Πώς τις έχασα; Δεν ξέρω. Αισθανόμουν ήρεμος και σχεδόν σίγουρος ότι θα τις βάλω. Δεν σκεφτόμουν ούτε τον κόσμο που φώναζε, ούτε το χρονικό σημείο, ούτε την κρισιμότητα τους. Ξέρετε δεν είναι το πρώτο μου παιχνίδι, έχω βρεθεί κι άλλες φορές σε ανάλογη θέση. Γιατί δεν μπήκε η μπάλα; Αυτό είναι πάντα ένα μεγάλο ερωτηματικό όταν αστοχείς. Ουσιαστικά δεν ξέρεις το γιατί. Πάντως δεν χάσαμε μόνο από τις δικές μου βολές. Όλο το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν πολύ κακό εκ μέρους μας" είπε.

Όταν οι Ρώσοι συνάδελφοι επέμειναν ο "Σίσκα" εκνευρίστηκε και αναρωτήθηκε: "Εντάξει τις έχασα. Τι πρέπει να κάνω; Να αυτοκτονήσω;"

Από την κριτική δεν ξέφυγε και ο Μίλος Τεόντοσιτς που συγκέντρωσε τα πυρά των φιλάθλων: "Δεν είναι ηγέτης" σχολίαζαν οι φίλοι της ΤΣΣΚΑ, σε διάφορες συζητήσεις στο ίντερνετ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου