Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Συγκρατημένα πανηγύρια στη Μάντσεστερ Σίτι

Μία ανάσα από την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι. Ωστόσο, τόσο ο Ρομπέρτο Μαντσίνι όσο και οι ποδοσφαιριστές τονίζουν πως δεν έχει κριθεί τίποτα. Διαβάστε τι δήλωσαν.


Αγκαλιά με το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 44 χρόνια είναι η Μάντσεστερ Σίτι.


Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι έκανε το μεγάλο βήμα κόντρα στη Νιούκαστλ και πλέον έχει το ένα χέρι πάνω στον τίτλο.

Όπως και το 1968 έτσι και αυτή τη φορά οι "πολίτες" νίκησαν αρχικά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την οποία άφησαν δεύτερη στη βαθμολογία (σ.σ. παρόλο που οι δύο ομάδες ισοβαθμούν), ενώ πήραν στη συνέχεια και το καθοριστικό διπλό ενάντια στη Νιούκαστλ. Μπορεί τότε το παιχνίδι με την "τουν" να ήταν την τελευταία αγωνιστική και η νίκη με 4-3 να τους έδινε και μαθηματικά τον τίτλο, όμως, το αποτέλεσμα που πήραν χθες (6/5) ήταν εξίσου σημαντικό.

Ο λόγος είναι πως πλέον το πρωτάθλημα χάνεται μόνο με αυτοχειρία της Σίτι. Η ομάδα του Μαντσίνι υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική την ΚΠΡ, η οποία παλεύει για την παραμονή της, και σε περίπτωση κατάκτησης των τριών βαθμών θα είναι πρωταθλήτρια, αφού η Γιουνάιτεντ καλείται να καλύψει μία διαφορά οκτώ τερμάτων.

Το κλίμα που επικρατεί στις τάξης της αυτή τη στιγμή είναι πανηγυρικό, αλλά ο Μαντσίνι με δηλώσεις του προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, αφού μαθηματικά δεν έχει κριθεί τίποτα. Συγκεκριμένα ο Ιταλός τεχνικός είπε: "Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι και θα είναι πολύ δύσκολο, αφού η ΚΠΡ παλεύει για τη σωτηρία της. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση που ήμασταν και το βράδυ της Δευτέρας (σ.σ. μετά τη νίκη επί της Γιουνάιτεντ)".

"Ίσως είμαστε φαβορί, επειδή αν νικήσουμε την ΚΠΡ θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, όμως, αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε έτσι. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά για το παιχνίδι με την ΚΠΡ. Αν πιστέψουμε ότι έχουμε ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα θα είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος".


Εν τω μεταξύ, λίγο μετά το παιχνίδι οι παίκτες της Σίτι άρχισαν να σχολιάζουν στο Twitter. Ο αρχηγός Βινσέντ Κομπανί έγραψε: "Φοβερή ομαδική εμφάνιση. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος, που έχω αυτούς τους εξαιρετικούς συμπαίκτες. Δεν έχουμε κατακτήσει τίποτα ακόμα, το γνωρίζει η ομάδα. Θα προετοιμαστούμε όπως πάντα για τον αγώνα με την ΚΠΡ και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό".

Από την πλευρά του ο Σέρχιο Αγκουέρο προσέθεσε: "Φοβερό παιχνίδι για τη Μάντσεστερ Σίτι. Θέλαμε τη νίκη και δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Τώρα με την υποστήριξή σας θα κάνουμε την τελευταία μας προσπάθεια. Το όνειρο είναι πιο κοντά από ποτέ. Πάμε Σίτι!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου