Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Έβαλε το χεράκι του ο Τσεχ, αλλά κι... ο Μπόλονι

Πώς ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ συνέβαλε στο να φθάσει ο Τσέχος τερματοφυλακας να γίνει ο ήρωας του φετινού τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ


Χωρίς αμφιβολία, ο Πετρ Τσεχ μαζί με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά ήταν οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές του φετινού τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ στη Γερμανία, αφού με τις δικές τους ενέργειες η Τσέλσι κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Παρακολουθώντας τον στο ξενοδοχείο που η αποστολή του ΠΑΟΚ έχει καταλύσει από χθες το βράδυ να αγωνίζεται, ο Λάσλο Μπόλονι ήταν πραγματικά πολύ χαρούμενος. Κι αυτό, γιατί είδε ένα παιδί που βοήθησε στην αρχή της καριέρας του να φθάνει στην κορυφή της Ευρώπης.

Πιθανόν πολλοί να μη γνωρίζουν την ιστορία, όμως Μπόλονι και Τσεχ έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν. Το 2002 ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας είχε μεταγραφεί έναντι ποσού περίπου 5 εκ. ευρώ από την Σπάρτα Πράγας στη γαλλική Ρεν, κουβαλώντας τη φήμη ενός εξαιρετικά ταλαντούχου τερματοφύλακα που είχε οδηγήσει την Εθνική ομάδα κάτω των 21 της Τσεχίας στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, κάνοντας τρεις πετυχημένες επεμβάσεις στη διαδικασία των πέναλτι στον αγώνα με τη Γαλλία.

Ένα χρόνο μετά, τα ηνία της γαλλικής ομάδας ανέλαβε ο Μπόλονι. Οι δυο τους (ή μάλλον οι τρεις τους για να συμπεριλάβουμε και τον προπονητή τερματοφυλάκων) δούλεψαν πολύ καλά, ενώ η χρονιά έκλεισε με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του Τσεχ στα τελικά του Euro 2004 της Πορτογαλίας, ο οποίος, όμως, βρήκε μπροστά του το "ελληνικό θηρίο".

Κάπως έτσι προέκυψε στο δρόμο του η Τσέλσι και ο Τσεχ κάνει την καριέρα που όλοι θαυμάζουμε. Δεν ξεχνά, όμως, τη συνεργασία του με τον Μπόλονι, την οποία μνημόνευσε σε ανύποπτο χρόνο σε συνέντευξή του. "Στη Γαλλία είχα περισσότερο χρόνο να προπονηθώ με τους προπονητές τερματοφυλάκων. Περνούσαμε πολλές ώρες μαζί κι ακόμη κι αν δεν μας έφτανε ο χρόνος σε μία κανονική προπόνηση, φροντίζαμε να πάμε νωρίτερα στο γήπεδο ή να μένουμε εκεί μετά τη λήξη του προγράμματος. Εκεί, λοιπόν, δούλεψα πολύ σκληρά και έκανα μεγάλη πρόοδο με προπονητή τον Λάσλο Μπόλονι και προπονητή τερματοφυλάκων τον Κριστόφ Λολισόν" είπε, δίνοντας στο νυν προπονητή του ΠΑΟΚ και τον συνεργάτη του τα... credits που δικαιούνται από την συνεισφορά του στην τρομερή καριέρα του Τσεχ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου