Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Πηλαδάκης:"Οριστική η απόφαση αποχώρησης μου"

Ο Κώστας Πηλαδάκης επιβεβαίωσε με ανακοίνωση του, την αποχώρηση του από την ομάδα του Κάμπου ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν θα πουλήσει τις μετοχές.


Ο μεγαλομέτοχος ΑΕΛ αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να χαρίσει τις μετοχές του.
Παράλληλα χαρακτήρισε υπεύθυνο για την απόφαση του, τον Σοφοκλή Πιλάβιο και το ελληνικό Δημόσιο για τα χρέη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Όταν ένας άνθρωπος φτάνει στο σημείο να αγνοεί θεμελιώδεις κανόνες που η ίδια η ηθική του υπαγορεύει , τότε υπάρχει πρόβλημα. Τη στιγμή που συνειδητοποίησα ότι για πρώτη φορά, μετά από μια δεκαετία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, λειτούργησα ακριβώς σαν κι αυτούς που ανέκαθεν καταδίκαζα, η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, ουσιαστικά είχε ξεκινήσει εδώ και περίπου 1,5 χρόνο, τότε που κάποιοι αποφάσισαν ότι η ΑΕΛ πρέπει να σταματήσει να «αναπνέει» και για τον λόγο αυτόν «κούμπωσαν» τους αγώνες της.

Απλώς πίστευα ότι η θύελλα θα κόπαζε, ότι θα άφηναν ήσυχη την ομάδα, θα έβρισκαν άλλο «θύμα» να ασχοληθούν. Εις μάτην... Στόχος δεν ήταν η ομάδα, αλλά εγώ. Οσο υπάρχω εγώ, δεν πρέπει να υπάρχει ΑΕΛ.

Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι παραμένουμε οι «εκλεκτοί» της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Τα όργια που έχουν διαπραχθεί εις βάρος μας προστίθενται στη βίβλο της ντροπής, η συγγραφή της οποίας άρχισε πέρσι το καλοκαίρι, όταν η ΕΠΟ έκανε ό,τι μπορούσε για να εξυπηρετήσει τους «ημετέρους». Η έκφραση «κούμπωσα το ματσάκι» έγινε η κορυφαία ατάκα των στημένων του 2011 και το «οφσάιντ από πλάγιο» του 2012.

Το γεγονός ότι ο πρώην φίλος μου, κος Πιλάβιος, συμβιβάζεται, τον καθιστά συνυπεύθυνο. Αγωνίστηκα για να εκλεγεί με την ελπίδα της κάθαρσης, όμως αποδεικνύεται ότι δεν επιδιώκει να σπάσει το απόστημα.

Κάποιοι κρύβονται και λειτουργούν παρασκηνιακά, πίσω από την έννοια την οποία αποκαλούν γενικά «αυτοδιοίκητο». Ουσιαστικά πρόκειται για μία κατάσταση όπου τη μια το ποδόσφαιρο ελέγχεται από τον έναν, την άλλη από τον άλλον. Σκοτεινές φιγούρες που λειτουργούν με τρίπτυχο: Διαλέγω τους διαιτητές που θέλω, τους ορίζω με συγκεκριμένες εντολές και αν τολμήσεις να μιλήσεις τιμωρείσαι για δυσφήμηση!

Για τα γεγονότα στο ματς με τον Πανσερραϊκό, ειλικρινά λυπάμαι για το αρνητικό παράδειγμα που έδωσα με τη συμπεριφορά μου στα νέα παιδιά. Ποιος όμως δείχνει την ίδια ευαισθησία, ανάμεσα στους ηθικούς αυτουργούς της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Εκείνοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για πολλές από τις εκρήξεις οργής που προέρχονται από την αίσθηση της αδικίας. Ούτε καν επεδίωξαν να κρατήσουν τα προσχήματα και να μας απαντήσουν, για ποιο λόγο όρισαν τον ίδιο διαιτητή και στις δύο φετινές αναμετρήσεις μας με τον Πανσερραϊκό! Τον διαιτητή «οφ σάιντ από πλάγιο»! Θα μου πείτε, εδώ δεν απάντησαν για τις 11 «σφαγές» στις πρώτες 15 αγωνιστικές της σεζόν 2010/2011, στον Παπαπέτρου θα «κολλήσουν».

Δεν περιμένω τίποτα πλέον. Δεν ελπίζω ότι θα αλλάξει κάτι. Δεν με ενδιαφέρει ποιοι θα πειστούν από τα λεγόμενά μου, καθώς ο κύκλος μου έκλεισε. Ολοι όσοι υβρίζουν συστηματικά εμένα και τους συνεργάτες μου, προφανώς ήταν πολύ μικροί ή ζούσαν στην Αλάσκα όταν κατακτήσαμε το Kύπελλο, όταν αποκλείσαμε τη Μπλάκμπερν, όταν παίξαμε στους ομίλους του κυπέλλου UEFA.

Η απόφασή μου να αποχωρήσω από τη θέση του προέδρου είναι οριστική".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου