Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Γιατί λατρεύουμε να "μισούμε" τον Κριστιάνο Ρονάλντο (Αποκλειστικο)

Με αφορμή μια ατάκα μετά το Τσεχία-Πορτογαλία, ο Θοδωρής Κουνάδης γράφει γιατί ο κόσμος λατρεύει να "μισεί" τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Γιατί και εσύ που τον θαυμάζεις θα έχεις κάποιον λόγο για τον οποίο θα σου την "σπάει" ο τύπος. Παραδέξου το.


Η κοπέλα μου δίπλα πάλευε με το ζόρι να κρατήσει ανοιχτά τα μάτια της. "Κουράγιο", της λέω "γιατί το βλέπω να πηγαίνει στην παράταση". Τελικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο νικάει τον Τσεχ στο 79’ και η Πορτογαλία περνάει στα ημιτελικά. Και η κοπελιά …δυσανασχέτησε.

"Μα καλά, εσύ δεν ζητούσες να μπει ένα γκολ, να λήξει και να φύγουμε", την ρώτησα. "Ναι, ήθελα να μπει ένα γκολ, αλλά όχι να το βάλει αυτός ο αντιπαθητικός!".


Καλώς την. Άλλο ένα μέλος του κλαμπ που λατρεύουμε να "μισούμε" τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Δεν την ρώτησα το γιατί. Έχω τόσους λόγους να τον αντιπαθώ, που κάποιοι από αυτούς σίγουρα θα είναι και οι δικοί της.
Αλλά και οι δικοί σου!

Ναι, γιατί και εσύ που θαυμάζεις τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του Κριστιάνο, θα βρεις κάποιον λόγο για τον οποίο θα σου την "σπάει’" ο τύπος. Και ας μην το παραδέχεσαι.
Πάμε λοιπόν Κριστιάνο Ρονάλντο να σου απαριθμήσω μερικούς λόγους για τους οποίους λατρεύω να σε "μισώ" και οι οποίοι μέχρι να δημοσιευθεί το άρθρο πολύ πιθανόν να τους αυξήσεις με κάτι που θα κάνεις-πεις κτλ κτλ.


Γιατί στη φανέλα σου γράφεις σκέτο "Ronaldo". Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί γιατί σε αποκαλούν και σε γράφουν και με το μικρό σου όνομα; Πολύ απλά, Ρονάλντο ήταν, είναι και θα είναι μόνο ένας.


Γιατί φόρεσες το 7 τη Man. United. Δεν γίνεται ρε φίλε, είναι ιεροσυλία. Πώς να το κάνουμε; Δεν μπορείς ένα τύπος που φοράει ροζ καπελάκια και ροζ …λουλουδάκια στο αυτί, να επιλέγει το νούμερο του ΒΑΣΙΛΙΑ ΕΡΙΚ. Δεν γίνεται. Σε ελληνικά δεδομένα, σαν να βλέπω τον Ζαϊρί με το 11 του Τζόρτζεβιτς.



  • Γιατί "βούτηξες" και το 7 της Ρεάλ μόλις έφυγε ο Ραούλ. Δες τα παραπάνω για να καταλάβεις τι εννοώ. Φταίει βέβαια και η "βασίλισσα" που αντί να το αποσύρει, πήγε και το έδωσε σε σένα. Χρήμα βλέπεις. Πουλάει ο αριθμός, πουλάς και εσύ τρομάρα σου.


  • Γιατί εδώ μιλάμε για μπαλίτσα, για ποδόσφαιρο. Αν ήθελα να ακούω κοριτσάκια να κλαίνε και να χτυπιούνται στο πέρασμα κάποιου, θα πήγαινα στα Mad Video Music Awards ή σε συναυλία του Χατζηγιάννη. Και το χειρότερο; Τα απολαμβάνεις αυτά τα τσιριχτά.


Cristiano Ronaldo Reaction to Villarreal Girl Fans από G.Pavlidis

  • Γιατί είσαι ο εμπνευστής του «λίγο πριν εκτελέσω φάουλ κάθομαι σαν να έχω συγκαεί». Παλικάρι μου, η κάμερα ζουμάρει έτσι και αλλιώς πάνω στον εκτελεστή. Δεν χρειάζεται να την …προκαλέσεις. Κλείσε τα πόδια σου λοιπόν.


  • Γιατί το κολλημένο σου μαλλί πχ στον αγώνα με την Γερμανία είναι βγαλμένο από δημόσιο υπάλληλο ελληνικής ταινίας της δεκαετίας του ‘60. Δεν έχω κάτι από την εποχή. Αλλά στο 2012 είναι αστείο. Και δεν θα κυκλοφορούσες ποτέ έτσι έξω αν δεν ήσουν διάσημος ποδοσφαιριστής.


  • Γιατί στο δεύτερο ημίχρονο τα σήκωσες καρφάκια και έγινες ο μοναδικός ποδοσφαιριστής παγκοσμίως που άλλαξε χτένισμα στην ανάπαυλα. Οκ, ρε Θοδωρή με τι είσαι ικανοποιημένος τέλος πάντων; Μα δεν το σήκωσες γιατί ήταν ωραίο, αλλά για να προκαλέσεις σχόλια για την αλλαγή …κόμης. Απόδειξη; Κολλημένο πάλι με την Τσεχία.

  •  Γιατί στους αγώνες της Πορτογαλίας χτυπιέσαι σαν χταπόδι σε κάθε λάθος ενέργεια συμπαίκτη σου. Εντάξει μεγάλε, δεν έχουν όλοι το ταλέντο σου. Αλλά πίστεψέ με, θέλουν και αυτοί νίκες και κύπελλα. Και προσπαθούν. Αν ήθελες λοιπόν διακρίσεις που εξαρτιόντουσαν αποκλειστικά στις δικές σου δυνάμεις να πήγαινες να παίξεις τένις.

  •  Γιατί πιο αλαζόνας πεθαίνεις. Είπαμε και πιο πάνω το κατέχεις το τόπι. Αλλά το κατέχουν και άλλοι. Και σέβονται τον ιδρώτα τον "ταπεινών" συμπαικτών τους. Όπως και τους αντιπάλους. Δεν λέω να είσαι το καλό παιδί που θέλει κάθε Ελληνίδα μάνα για την κόρη της. Εσύ όμως φίλε δεν είσαι ο ποδοσφαιρικός τσόγλανος που γουστάρω (βλέπε Καντονά). Είσαι αλαζόνας. Έχει τεράστια διαφορά.

Αποβολή Ρούνει (Κρ. Ρονάλντο) από G.Pavlidis
  •  Γιατί γκρινιάζεις στους διαιτητές, κλαψουρίζεις, διαμαρτύρεσαι. Φυσικά και κάποια στιγμή θα αδικηθείς. Φυσικά και θα νιώσεις να σε πνίγει το δίκιο. Πήγαινε λοιπόν σαν άντρας και ζήτα το λόγο. Αλλά αυτό το πράγμα κάθε φορά, μα κάθε φορά που πέφτεις στο έδαφος, να ανοίγεις τα χέρια και να κοιτάς τον ρέφερι με ύφος Μάρθας Βούρτσης πάει πολύ.


  •  Γιατί όταν χάνεις ένα μεγάλο στόχο κλαις. Το 2004 να το δεχθώ. Ήσουν μικρό παιδί και σου βγήκε αυθόρμητα. Πλέον ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ, είσαι στα 28. Δεν λέω και οι άντρες κλαίνε και μεγάλοι ποδοσφαιριστές έχουν κλάψει. Όχι όμως συνέχεια αγόρι μου. Τώρα που θα χάσεις και αυτό το Euro (ελπίζω στον τελικό γιατί θέλω να περάσεις την τίκι τάκα-νυστάζω Ισπανία) μην κλάψεις. Πείσμωσε!! Και πες στον εαυτό σου πως θα πάρω το επόμενο …για να κρατάω το κύπελλο και να με τραβάνε όλες οι κάμερες.

  •  Γιατί απαντάς στις αποδοκιμασίες υψώνοντας το μεσαίο δάκτυλο εδώ και πόσες άλλες φορές.. Πρώτον, θα μπορούσες απλά να απαντήσεις μέσα στο γήπεδο με τις απίστευτες ποδοσφαιρικές σου ικανότητες. Η' έστω θα σου συγχωρούσα αν τρελαινόσουν μία φορά και πέρναγες στην επίθεση. Όχι όμως μεσαία δάκτυλα από μακρυά και αγαπημένοι. Και δεύτερον, θα έπρεπε πρώτα να αναρωτηθείς γιατί ο κόσμος σε αποδοκιμάζει.


  • Γιατί τελικά έχεις αναρωτηθεί για τις αποδοκιμασίες και βρήκες ότι ο λόγος που σε μισεί ο κόσμος είναι "γιατί είμαι όμορφος, πλούσιος και παιχταράς". Όχι Κριστιάνο. Ο κόσμος δεν σε αντιπαθεί γιατί είσαι όμορφος, πλούσιος και παικταράς. Αλλά γιατί είσαι απλά αντιπαθητικός.
Αν διαφωνείς σε κάτι από τα παραπάνω γράψε μου από κάτω το σχόλιο σου. Αν θες, μπορείς να με βρεις και στο twitter να το συζητήσουμε Mietsel@

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου