Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ελεύθεροι και... ωραίοι

Μία... ντουζίνα παίκτες που αγωνίζονταν σε κάποια από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, είναι αυτή την στιγμή ελεύθεροι και θα μπορούσαν -δυνητικά- να αποτελέσουν στόχους ελληνικών ομάδων.

 
Μπορεί η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού να έχει τελειώσει εδώ και πέντε ημέρες, ωστόσο η παράταση που έχει δώσει η ΕΠΟ για την απόκτηση «άνεργων» ποδοσφαιριστών, αφήνει «παράθυρο» για την περαιτέρω ενίσχυση των ομάδων.

Όσο για τους παίκτες που έχουν μείνει στο... ράφι; Αρκετοί και μάλιστα ηχηρά ονόματα, όπως παρουσιάζονται στο θέμα του «Goal», που μέχρι πριν από μερικό διάστημα ήταν και παντελώς απλησίαστοι, για τα δεδομένα πάντα των ελληνικών συλλόγων. 

Αυτή την στιγμή βέβαια και υπό τον φόβο να μπουν από τις 15 Σεπτεμβρίου οριστικά στο... ταμείο ανεργίας, όσοι έχουν τα κατάλληλα «μέσα» (φυσικά το ρευστό) μπορούν να ελπίζουν έστω και σε ένα... καθυστερημένο «μπαμ».

Από εκείνους που σίγουρα ξεχωρίζουν είναι ο Mίκαελ Μπάλακ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Μπάγερν Λεβερκούζεν, ενώ επίσης αξιοπρόσεκτη, είναι η περίπτωση του Τζιανλούκα Ζαμπρότα, που αποτελεί παρελθόν από την Μίλαν. Μαζί με αυτούς και ο Τζον Κάριου, που έχει «παίξει» πλείστες όσες φορές στο παρελθόν για τον Ολυμπιακό και κατά κοινή ομολογία μόνο το πορτοφόλι των «ερυθρόλευκων» θα μπορούσε να φέρουν κάποιον από τους προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Στην ίδιο... τοπ επίπεδο και ο Ρόιστον Ντρέντε, για τον οποίο επίσης αναφέρθηκε ενδιαφέρον των Πειραιωτών κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Ο Ολλανδός άσος ανήκε στην Ρεάλ Μαδρίτης, από την οποία είχε δοθεί πέρυσι δανεικός στην Εβερτον, αλλά αυτήν τη στιγμή δεν έχει ομάδα.
 

Επίσης αξιόλογο όνομα αυτό του Τιμ Μπορόβσκι. Ο 32χρονος Γερμανός μέσος έμεινε ελεύθερος από την Βέρντερ και αναμφίβολα θα ήταν πολυτέλεια για την Σούπερ Λιγκ.
Άλλοι άνεργοι παίκτες αυτό το διάστημα, με επίσης πολύ καλό όνομα είναι και:

* ο Ιταλός αμυντικός Φάμπιο Γκρόσο που έφυγε από τη Γιουβέντους.
* ο 25χρονος Πολωνός πρώην αμυντικός της Βέρντερ Σεμπάστιαν Μπένις, βασικός με την εθνική του στο πρόσφατο Euro.
* o Αυστραλός Χάρι Κιούελ που πέρυσι έπαιζε σε ομάδα της πατρίδας του.
* ο Γερμανός αμυντικός χαφ Τόμας Χιτσλσμπέργκερ που έφυγε από τη Βόλφσμπουργκ.
* ο Γάλλος επιθετικός Σιναμά Πονγκόλ που δεν ανήκει πια στη Σπόρτινγκ.
* ο Ιταλός μέσος Μάρκο Μαρκιόνι που έπαιζε στη Φιορεντίνα.
* οι Αγγλοι Εμιλ Χέσκι και Νάιτζελ Ρίο Κόκερ που έφυγαν από Αστον Βίλα και Μπόλτον αντίστοιχα.
* ο Γάλλος Εντουάρντ Σισέ που δεν ανήκει πια στην Οσέρ, όπως και ο 35χρονος συμπατριώτης του αμυντικός Μικαέλ Σιλβέστρ με «ένσημα» σε Ρεν, Ιντερ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αρσεναλ και Βέρντερ.
  • Οι πιο προσιτοί
Εκτός βέβαια από τους... -σχεδόν- απλησίαστους, υπάρχουν και κάποιοι που θα φάνταζε πιο «γήινο» σενάριο, το να έρθουν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Δανός αμυντικός Περ Κρόλντρουπ που αποδεσμεύτηκε από την Φιορεντίνα είναι μία χαρακτηριστική περίπτωση, μαζί με τον Ταλ Μπεν Χάιμ, που έχει μακρά θητεία στην Αγγλία (Μπόλτον, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Σάντερλαντ, Πόρτσμουθ, Γουέστ Χαμ). 

Παράλληλα από την Πόρτσμουθ η οποία υποβιβάστηκε στην League 1, έμεινε ελεύθερος και ο Νιγηριανός επιθετικός Νουάνκο Κανού.
Από εκεί και πέρα συναντάμε ονόματα όπως αυτά του 29χρονου Καμερουνέζου μέσου Σόμεν Τσόγι, όπως και ο Νιγηριανός επιθετικός Νουάνκο Κανού. 

Ελεύθεροι επίσης είναι ο στόπερ Πασκάλ Τσιμποντά (Χάβρη, Μπαστιά Γουίγκαν, Τότεναμ, Σάντερλαντ, Μπλάκμπερν, ΚΠΡ, Ντόνκαστερ), ενώ αποδεσμεύτηκε από την Φράιμπουργκ ο 30χρονο Γερμανός δεξιός μπακ Αντρέας Χίνκελ και ο πασίγνωστος από την καριέρα του σε Αμβούργο, Μπάγερν (κυρίως εκεί) και Γιουβέντους, Χασάν Σαλιχάμιτζιτς, ενώ χωρίς ομάδα, μετά το τέλος της συνεργασίας του με τη Λιλ, είναι και ο Πολωνός επιθετικός Ιρενέους Γέλεν.

Αξιόλογοι επιθετικοί που επίσης δεν έχουν δουλειά είναι ο Νιγηριανός επιθετικός Τζούλιους Αγκαχόουα και ο Ολλανδός Ρομέο Καστελέν, με τον Σελίφ Ντιαό που έφυγε από την Στόουκ να είναι επίσης άνεργος. Το ίδιο ισχύει και για τον 25χρονος Βέλγο δεξιό οπισθοφύλακα Αντονι Βάντεν Μπόρε (Αντερλεχτ, Φιορεντίνα, Τζένοα, Πόρτσμουθ, Γκενκ).

Όσοι για το φινάλε, υπάρχουν οι... βετεράνοι από την Ισπανία, Πέδρο Μουνίτις, Χαβιέρ Φαρινός αλλά και οι πολύ νεότεροι Λουίς Μοράν, Ασιέρ Δελ Ορνο, Ουστάριτς, Χουάνμα και Σάλβα Μπαγέστ. Επιπλέον δύο 35χρονοι Αυστριακοί τερματοφύλακες, ο Αλεξ Μάνινγκερ και ο γνωστός μας Γιούργκεν Μάχο, αποδεσμεύτηκαν αυτό το καλοκαίρι από Γιουβέντους και Πανιώνιο αντίστοιχα.

Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τους τους «δικούς μας», οι οποίοι είναι σίγουρα ενδιαφέρουσες περιπτώσεις για κάποιες ομάδες. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Γιώργο Καραγκούνη, Γιάννη Αμανατίδη, Κώστα Χαλκιά, Χρυσόστομο Μιχαηλίδη αλλά και τους δοκιμασμένους στην Ελλάδα Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, Εϊντούρ Γκουντγιόνσεν, Λουίς Μπόα Μόρτε, Ντουντού Σεαρένσε, Ιγκόρ Μπίσκαν και Ρούντολφ Σκάτσελ.

Πηγή:  Gazzetta.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου