Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012

Ο Τζόρνταν απάντησε: "Εμείς ήμασταν οι καλύτεροι"

Τώρα που ολοκληρώθηκε το ολυμπιακό τουρνουά και οι ΗΠΑ κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, άρα δεν υπάρχει περίπτωση αποπροσανατολισμού, το λόγο πήρε ο Μάικλ Τζόρνταν. Ο θρυλικός "Air", ως μέλος της πρώτης και γνήσιας Dream Team, έκρινε πως είναι η ώρα να απαντήσει στον Κόμπε Μπράιαντ και στους ισχυρισμούς του ότι η τωρινή εθνική θα νικούσε εκείνη του '92. 


Χωρίς να υψώσει τους τόνους, αλλά με ατράνταχτα επιχειρήματα ο 49χρονος σήμερα αστέρας του παγκόσμιου μπάσκετ ανέτρεψε τα λεγόμενα του... διαδόχου του στο εθνικό συγκρότημα και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

"Ξέρω ότι είπε κάποια πράγματα ο Κόμπε, αλλά προσωπικά εγώ πιστεύω ότι η ομάδα του '92 ήταν ένα πιο ολοκληρωμένο σύνολο. 

Μπορεί να νιώθει ότι ήμασταν λίγο γερασμένοι, αλλά μόνο ο Μάτζικ και ο Λάρι ήταν πάνω από τα 30. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν 29 ή μικρότεροι", δήλωσε αρχικά ο Τζόρνταν και εστίασε στην έλλειψη ψηλών που είχε το τωρινό σύνολο για να δικαιολογήσει την άποψή του.

"Εμείς είχαμε αρκετό όγκο που θα μπορούσαμε να κοντράρουμε την ομάδα του 2012. Σε αυτούς έλειπε κάτι τέτοιο. Θα χτυπούσαμε τόσο από μέσα όσο και έξω από τη ρακέτα, ενώ ταυτόχρονα θα ήμασταν πιο συμπαγείς στην άμυνα με καλούς μπλοκέρ και με περιφερειακούς. Αυτοί είχαν μόνο έναν ψηλό. Βοηθούσαν σίγουρα και οι υπόλοιποι, όπως ο Λεμπρόν, αλλά δεν είναι το ίδιο και σε καμία περίπτωση η άμυνα δεν διαθέτει την ίδια ένταση".

Ο Τζόρνταν αναγνώρισε μεν ότι οι επόμενες γενιές από αυτόν είναι περισσότερο αθλητικές, αλλά σημείωσε πως "σίγουρα εμείς ήμασταν λίγο πιο οξυδερκείς και πιο καλοφτιαγμένοι να παίξουμε σε αυτό το επίπεδο", ρίχνοντας το... καρφί του για το μπασκετικό IQ των νέων.

Μετά απ' όλα τα παραπάνω κατέληξε στο συμπέρασμα ότι "ειλικρινά πιστεύω ότι δεν θα αντιμετωπίζαμε κανένα πρόβλημα, παρόλο που πιστεύουν το αντίθετο. Επαναλαμβάνω πως ήμασταν πολύ καλύτεροι στο σύνολο, πιο ισορροπημένοι".

Δεν παρέλειψε πάντως στο φινάλε της συνέντευξή τους να ξεκαθαρίσει ως γνήσιος Αμερικανός πως "πάντα θα νιώθω περήφανος όταν η εθνική νικάει, σε κάθε διοργάνωση, και το ευχαριστιέμαι όταν βλέπω τους άλλους να νιώθουν καλά εκπροσωπώντας την πατρίδα. Ελπίζω μάλιστα οι επιτυχίες να συνεχιστούν".

Πηγή:  Contra.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου