Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Το πλάνο ΟΑΚΑ και η παρουσία Λίνο

Πώς χειρίζεται ο Λάσλο Μπόλονι το εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και το θέμα που προέκυψε με τον Λίνο..


    Το πρώτιστο για τον Λάσλο Μπόλονι στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ήταν η αποφόρτιση της ομάδας του. Γι' αυτό το λόγο και οι ποδοσφαιριστές του "Δικεφάλου" ελάχιστα πράγματα έκαναν στη σημερινή προπόνηση στην Τούμπα. 

   Ο 59χρονος κοουτς επέλεξε ένα πολύ χαλαρό πρόγραμμα γι' αυτούς χωρίς δοκιμή ενδεκάδας και εφαρμογή αγωνιστικών πλάνων μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Παρόλα αυτά θέμα για το ποια θα είναι η ενδεκάδα στο αυριανό ματς δεν τίθεται, αφού το σχήμα που αγωνίστηκε την περασμένη Πέμπτη (10/5) πήγε πολύ καλά. 

  Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, λοιπόν, ο Χαλκιάς θα είναι κάτω από το τέρμα, την τετράδα στην άμυνα θα αποτελέσουν οι Έτο, Τσιρίλο, Μαλεζάς και Σταφυλίδης, οι κεντρώοι μέσοι θα είναι οι Γκαρσία, Λάζαρ και Ίβιτς (μικρές πιθανότητες έχει και ο Φωτάκης), δεξιά στην επίθεση θα κινείται ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Γεωργιάδης και στην κορυφή ο Αθανασιάδης. 

  • Ποντάρει στον Λίνο
      Από τα πλάνα του Ρουμάνου τεχνικού δεν λείπει και ο Λίνο. Όπως είχαμε γράψει και χθες, ο Μπόλονι δεν ήταν διατεθειμένος να επιβάλλει επιπλέον τιμωρία, πέρα από αυτή που προέβλεπε ο εσωτερικός κανονισμός, στον Βραζιλιάνο για την άρνησή του να αγωνιστεί ως αλλαγή στον αγώνα της Τούμπας. 

       Έχοντας την εμπειρία του μεγάλου ποδοσφαιριστή, ο Μπόλονι κατανόησε ότι για ένα ποδοσφαιριστή αξίας, όταν μένει εκτός δράσης, πολλές φορές είναι δύσκολο να το δεχτεί, εκνευρίζεται και αντιδρά με λάθος τρόπο. 

      Εκτίμησε και το γεγονός πώς ο έμπειρος μπακ χαφ δεν είχε δώσει δικαιώματα μέχρι σήμερα και γι' αυτό περιμένει ο ίδιος να καταλάβει το λάθος του (κάτι τέτοιο φάνηκε μέσα από δηλώσεις που έκανε). Στην κρίσιμη φάση που βρίσκονται τα πλέι οφ, ο Μπόλονι επέλεξε να κρατήσει ενεργή μία πολύ σημαντική μονάδα για την ομάδα του που στην πορεία μπορεί να δώσει λύσεις. Γι' αυτό τον πήρε στην αποστολή και τον υπολογίζει στα πλάνα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου