Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Της αμύνης τα παιδιά

Στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία θα στηριχθεί η Εθνική μας ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Στη δημιουργία εντοπίζονται τα... προβλήματα και πάνω σε αυτό θα δουλέψει ο Σάντος


Ο Φερνάντο Σάντος κατά την άφιξη της Εθνικής μας στην Αυστρία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας είχε εκφράσει την άποψη πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα διαθέτει ίσως την καλύτερη άμυνα της Ευρώπης.

Στο φιλικό παιχνίδι του Σαββάτου (26/5) κόντρα στην Σλοβενία, το ένα από τα δύο επίσημα τεστ  ενόψει EURO, η Ελλάδα έδειξε ότι η άμυνα θα είναι και πάλι το μεγάλο της "όπλο".


Η Ελλάδα παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα στην αναμέτρηση, άρχισε σιγά-σιγά να βρίσκει τα πατήματά της στο γήπεδο και με την αμυντική της λειτουργία να τα πηγαίνει πολύ καλά, παρά την κούραση που υπάρχει από τις καθημερινές προπονήσεις.

Μια αμυντική λειτουργία που ξεκίναγε από την μεσαία γραμμή με τους Μανιάτη-Κατσουράνη-Καραγούνη να κάνουν πολλά χιλιόμετρα και να τελειώνει στους απροσπέλαστους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Παπασταθόπουλο, ίσως ένα από τα κορυφαία κεντρικά αμυντικά δίδυμα στη Ευρώπη.

Σε αυτό το φιλικό παιχνίδι η Ελληνική εστία δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα από τους Σλοβένους και όποτε χρειάστηκε ο Χαλκιάς ήταν στην θέση του και αντέδρασε σωστά.

Φυσικά και δεν φέρει ευθύνη στο γκολ που δέχθηκε, αν και θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει το φάουλ σε εκείνο στο σημείο έξω από την μεγάλη περιοχή, κάτι που σίγουρα θα επισημανθεί, από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό.

Σε πολύ καλή κατάσταση έδειξε και ο σκόρερ της Εθνικής, ο Βασίλης Τοροσίδης, οποίος πήρε φάσεις πάνω του και παρά το γεγονός ότι αποχώρησε τραυματίας (δεν είναι κάτι σοβαρό) και ο Σάντος αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του, η αμυντική λειτουργία παρέμεινε καλή, είτε με τον Παπασταθόπουλο στην δεξιά πλευρά, είτε αργότερα με τον Μανιάτη, κάτι που δείχνει πως ο Πορτογάλος έχει τις λύσεις.

Η Εθνική μας ήταν σοβαρή στο προτελευταία τεστ ενόψει EURO, μην αφήνοντας τους αντιπάλους να δημιουργήσει κινδύνους, έχοντας καλά τρεξίματα κατά διαστήματα και αλληλοκάλυψη, κάτι στο οποίο δουλεύει ο Σάντος στην προετοιμασία.
  • Θέλει δουλειά στην δημιουργία
Από εκεί και πέρα, σίγουρα στις 12 ημέρες που απομένουν μέχρι να ξεκινήσει το EURO, ο Σάντος θα έχει πολύ δουλειά στο θέμα 'δημιουργία".

Με την συμμετοχή του Νίνη αντί του Σαλπιγγίδη η Εθνική προσπάθησε να κάνει παιχνίδι, να δημιουργήσει φάσεις ώστε να φτάσει η μπάλα στον Γκέκα, αλλά ο κάποιες φορές αυτό δεν ήταν εφικτό, κάτι το οποίο θα πρέπει να διορθωθεί τις επόμενες ημέρες ενόψει της πρεμιέρας με την Πολωνία.
Σίγουρα είναι ένα σημείο που θα επιμείνει ο Σάντος, ο οποίος δοκίμασε και ένα σύστημα με δύο επιθετικούς (Λυμπερόπουλο-Μήτρογλου) το οποίο πήγε καλά.

Στο ματς πάντως με τους Σλοβένους εκτός από τον Νίνη σε αυτό το ρόλο (να δημιουργεί ευκαιρίες), ένας ακόμη παίκτης έδειξε πως μπορεί να αντεπεξέλθει καλά, με την είσοδό του στο ματς.
Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Φορτούνη, ο οποίος ήταν πολύ κινητικός, μαχητικός, απλός στο παιχνίδι του, δείχνοντας πόσο πολύ έχει βελτιωθεί με την μια καλή σεζόν που έκανε στην Γερμανία με την Καιζερσλάουτερν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου