Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Τα πήρε όλα ο Λεμπ

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ εξασφάλισε το απόλυτο των βαθμών στο Ράλλυ Ακρόπολις. 1-2 για τη Citroen με τον Μίκο Χίρβονεν. Τρίτη θέση για τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα.


Citroën WRC 2012 - Acropolis Rally - Sunday από G.Pavlidis

To Ράλλυ Ακρόπολις δεν συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα highlights της σεζόν για τον Σεμπαστιάν Λεμπ. Στο διπλανό κάθισμα του DS3 WRC, ο Ντανιέλ Ελενά πάλι ενθουσιάζεται όποτε έρχεται στην Ελλάδα. Ως περήφανος Μονεγάσκος λατρεύει τα γαλάζια ελληνικά νερά.


Σήμερα (27/5) χάρηκαν και οι δύο παγκόσμιοι πρωταθλητής (οκτώ φορές μάλιστα). Πήραν τη τρίτη νίκη τους στο σκληρότερο αγώνα της χρονιάς, την τέταρτη φέτος σε έξι αγώνες και φυσικά προελαύνουν βαθμολογία.


Η Citroen πραγματοποίησε το 1-2 στον εθνικό μας αγώνα, ανέλπιστα ίσως, με τον Μίκο Χίρβονεν να απειλεί από... μακριά τον τιμέιτ του.
Τρίτος στη ράμπα του τερματισμού ανέβηκε ο γρηγορότερος οδηγός του αγώνα, ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα που πήρε δέκα ειδικές και έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη το Σάββατο (26/5). Εξαιτίας ενός κλαταρίσματος έχασε τρία λεπτά στην 14η ειδική και ενώ βρισκόταν δύο δευτερόλεπτα μακριά από τον Λεμπ.
"Μαύρη" Κυριακή και για τον Πέτερ Σόλμπεργκ που προς μεγάλη απογοήτευση όλων, έφυγε με άδεια χέρια από ακόμα έναν αγώνα. Ο Νορβηγός οδηγός της Ford οδηγούσε γρήγορα και απειλούσε τον προσεκτικό Λεμπ, όταν βγήκε εκτός δρόμου και έχασε το ελαστικό του στους Αγίους Θεοδώρους, την πρώτη ειδική της ημέρας.


The Race (Part 2) - 2012 Acropolis Rally of... από G.Pavlidis

Οι σημαντικότερες στιγμές του 3ου σκέλους
Κι επειδή Ακρόπολις δίχως δράμα δεν υπάρχει και ο Λεμπ είχε την... έκπληξη του στο δεύτερο πέρασμα,  όταν έμεινε από λάστιχο. Από τα δύο λεπτά η διαφορά του από τον Χίρβονεν έπεσε στα 40 δευτερόλεπτα. Βλέπετε, οι Λεμπ και Ελενά αναγκάστηκαν να αλλάξουν λάστιχο. Χρειάστηκαν 90 δευτερόλεπτα για το κάνουν, να μπουν στο Citroen, να δεθούν (σ.σ. έχουν χάσει αγώνα παλιότερα εξαιτίας του Ελενά) και να τερματίσουν.
Ο Λεμπ πήρε και τους τρεις έξτρα βαθμούς της Power Stage με τον Λάτβαλα να πραγματοποιεί το δεύτερο καλύτερο χρόνο, ενώ ένα βαθμό πήρε ο τρίτος Χίρβονεν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου