Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

"Πεντάρα" της Μπενφίκα στη Ρεάλ

Αποδίδοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπενφίκα κατατρόπωσε 5-2 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ετήσιο τουρνουά που είναι αφιερωμένο στον θρυλικό Εουσέμπιο, ο οποίος έκανε και τη σέντρα του αγώνα.


Ο "χορός" των γκολ άνοιξε μόλις στο 4ο λεπτό με κεφαλιά του Χάβι Γκαρσία, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κάρλος Μάρτινς, αλλά οι φιλοξενούμενοι ανέτρεψαν τα δεδομένα μέσα σε ένα δίλεπτο.

Στο 18' ο Ντι Μαρία έκανε το γύρισμα και ο Καγιεχόν με σουτ στην κίνηση έφερε το ματς στα ίσα, ενώ ο ίδιος παίκτης βγήκε νικητής στο τετ α τετ με τον Αρτούρ δύο λεπτά αργότερα, δίνοντας το προβάδισμα στη Ρεάλ.

Η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε για πολύ, πάντως, αφού στο 22' ο Βίτσελ μιμήθηκε τον Γκαρσία και με κεφαλιά (έπειτα από νέα εκτέλεση φάουλ του Μάρτινς), έκανε το 2-2.
Η Μπενφίκα πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων μέσα σε ένα πεντάλεπτο. Στο 53' ο Έντσο Πέρες έβαλε ένα καταπληκτικό γκολ από πολύ μακρινή και πλάγια θέση, ενώ στο 58' ο Μάρτινς μετατράπηκε από δημιουργός σε σκόρερ (με εν κινήσει πλασέ).

Ο -άτυπος- θρίαμβος της πορτογαλικής ομάδας ολοκληρώθηκε στο 85ο λεπτό με τον Έντσο Πέρες, ο οποίος έγραψε με πλασέ από πλάγια θέση το τελικό και ιδιαίτερα απρόσμενο 5-2.
Το γεγονός ότι η Ρεάλ αγωνίστηκε χωρίς τον Κ. Ρονάλντο, τον Πέπε, τους Ισπανούς και τους Γερμανούς διεθνείς μετρίασε αρκετά, πάντως, τη σπουδαία νίκη γοήτρου της Μπενφίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου