Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Η Βουρνά προκρίθηκε στους ημιτελικούς

Η Κρίστελ Βουρνά προκρίθηκε στους ημιτελικούς των 100μ. πεταλούδα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.


 Η Ελληνίδα κολυμβήτρια τερμάτισε έκτη στην τέταρτη προκριματική σειρά του αγωνίσματος με επίδοση 58.74 και πήρε το 16ο και τελευταίο "εισιτήριο" για τους βραδυνούς (21:40) ημιτελικούς.

Η Κρίστελ Βουρνά έφερε τη μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα στην πρώτη μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Η 20χρονη πρωταθλήτρια, αν και τερμάτισε έκτη στην 4η προκριματική σειρά των 100μ. πεταλούδα με χρόνο 58.74, κατάφερε να καταταγεί 16η στο σύνολο και να πάρει το εισιτήριο για τον βραδυνό (21:40) ημιτελικό. 

Είναι μάλιστα η πρώτη φορά μετά τους Αγώνες της Αθήνας, που Ελληνας κολυμβητής ή κολυμβήτρια περνάει από τον προκριματικό του αγωνίσματός του.

Η Βουρνά παρέμεινε δίπλα στην πισίνα περιμένοντας την εξέλιξη των δύο τελευταίων σειρών και, όπως παραδέχθηκε στη συνέχεια "πιο πολύ κουράστηκα περιμένοντας παρά με την κούρσα. Τι αγωνία ήταν αυτή! Στην αρχή νόμιζα ότι ήμουν 17η".
"Κουράστηκα πάρα πολύ, αλλά δεν έχει πια καμία σημασία", τόνισε πανευτυχής η νεαρή Πατρινή. 

"Η αλήθεια είναι ότι όταν τερμάτισα πίστευα ότι είχα πάει πιο γρήγορα, παρασύρθηκα από τη διπλανή μου, αλλά σημασία έχει η πρόκριση στον ημιτελικό και όχι ο χρόνος", πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι εκτός 16άδας έμεινε η πρωταθλήτρια Ευρώπης του Ντέμπρετσεν, η Ινγκβιλντ Σνίλνταλ από τη Νορβηγία. 

Και αυτή δεν ήταν η μόνη έκπληξη, καθώς αποκλείστηκε και η Αυστραλή Τζέσικα Σίπερ, δύο φορές "χρυσή" Ολυμπιονίκης στη μικτή ομαδική και πρωταθλήτρια κόσμου στο συγκεκριμένο αγώνισμα το 2005, αλλά και η Οτίλια Γέντρζεϊστζακ από την Πολωνία, "χρυσή" Ολυμπιονίκης της Αθήνας στα 200μ. πεταλούδα και "ασημένια" στα 100μ.

Η Βουρνά παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε την πρόκριση, καθώς "... πίστευα ότι γενικά οι χρόνοι θα είναι πιο γρήγοροι. Ηταν η πρώτη φορά που δεν είχα τόσο άγχος σε μεγάλο αγώνα και πιστεύω πως αυτό έπαιξε τελικά ρόλο, γιατί πρώτη φορά σε πρωινή κούρσα κατέβηκα τα 59 δευτερόλεπτα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου