Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

«Νιώθει πληγωμένος o κόσμος του ΠΑΟΚ»

O Ζήσης Βρύζας μίλησε για την νέα ομάδα του ΠΑΟΚ που χτίζεται, αναφέρθηκε στην επιλογή του Δώνη, καθώς και στον Ιβάν Σαββίδη και τον κόσμο του «δικέφαλου».

  Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ μίλησε στου απεσταλμένους του Τύπου στην Ολλανδία, όπου και διεξήχθη το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας. Δεν θέλησε να πει πολλά για τον Σαββίδη, ενώ τόνισε ότι από τη φετινή ομάδα θα λείπει μόνο η εμπειρία.

Αποσπάσματα των δηλώσεών του:


  • Ξεκινώντας ποδοσφαιρικά, ποια είναι τα συμπεράσματά σας για την ομάδα που παρουσιάζεται στο γήπεδο;

«Είδα τα αναμενόμενα. Μια ομάδα με ταλέντο, με νέα παιδιά, στην οποία έχει μείνει ένας βασικός κορμός έμπειρων, με όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που μπορεί να υπάρχουν. Θα έχουμε μια ομάδα με ενέργεια, με θέληση, με πολύ ταλέντο, αλλά και με απειρία. 


Η απειρία είναι κάτι που καλείται ο προπονητής να χειριστεί σωστά,για να έχουμε αποτελέσματα».
 Επιλέξατε τον Γιώργο Δώνη για συγκεκριμένους λόγους. Αυτοί εμφανίστηκαν μέχρι τώρα;

«Ναι. Η επιλογή προπονητή έγινε και με κριτήριο την προώθηση νέων παιδιών. Ηταν απαραίτητο να βρούμε έναν άνθρωπο που ξέρει την ελληνική πραγματικότητα, έναν που να μπορούμε να επικοινωνούμε και να καταλαβαίνει τη κουλτούρα μας. Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση βαδίζουμε».


  • Επειδή είστε ο μόνος που έχει προσωπική επαφή με τον Ιβάν Σαββίδη, μπορείτε να μας πείτε πού έχει φτάσει η υπόθεση; Τι γίνεται;

«Υπάρχει μια σοβαρή προσέγγιση ενός ανθρώπου που έχει σοβαρές προϋποθέσεις για να επενδύσει στον ΠΑΟΚ. Στο ποδόσφαιρο, όμως, όλα είναι ρευστά μέχρι την τελευταία στιγμή. Η προσέγγιση ήταν σοβαρή και όλοι περιμένουμε μέχρι τις 16 Αυγούστου που θα καταλήξει η ιστορία».


  • Όσον αφορά την τελική του απόφαση, τον προβληματίζει η κατάσταση στον ΠΑΟΚ, στη χώρα ή κάτι άλλο;

«Ξέρω τι συμβαίνει, αλλά αυτά πρέπει να μείνουν μεταξύ μας».


  • Πού ακριβώς βρίσκεται το θέμα με την αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ;

«Είναι μια διαδικασία στην οποία είμαστε σε δύσκολη θέση λόγω της τιμωρίας. Γι' αυτό και έχουμε ελέγχους, οι οποίοι δεν είναι οι τακτικοί. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ είναι ίσως η μοναδική μεγάλη ομάδα που έχει ανταποκριθεί σε αυτό το πρόβλημα, η μοναδική ομάδα που έχει κάνει θυσίες παικτών με αξία. 


Και επειδή παρουσιάζεται διαφορετικά το θέμα, σας λέω ότι ο ΠΑΟΚ είναι ο μόνος που δείχνει υπευθυνότητα, που δουλεύει πάνω σε ρεαλιστικά πλάνα και δεν μπορεί να δεχτεί για κανέναν άλλον, που δεν έχει προσπαθήσει, να παίρνει τα ίδια».

  •  Τι σας λένε τα πέντε χιλιάδες εισιτήρια διαρκείας;

«Από τη μία όλοι ξέρουμε την κατάσταση της χώρας και στο ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι δυσκολότερα, καθώς την ίδια περίοδο ήρθαν τα μέτρα της ΟΥΕΦΑ και η αύξηση της φορολογίας. Είναι λογικό κατά έναν βαθμό να υπάρχει μείωση στα εισιτήρια, καθώς ο κόσμος δε μπορεί να αντεπεξέλθει. Εγώ όμως δεν μπορώ να αντέξω να δω τον ΠΑΟΚ να παίζει μπροστά σε 3.000 φιλάθλους».


  • Δεν δέχεστε ότι ο κόσμος είναι πικραμένος απ' ό,τι συνέβη στην ΠΑΕ;


«Ίσως έχετε δίκιο. Νιώθει πληγωμένος και προδομένος. Σε ό,τι αφορά εμένα και τη διοίκησή μου, πάντως, η διαχείριση και οι κινήσεις που γίνονται είναι κάτω από απόλυτη διαφάνεια και με γνώμονα το καλό του ΠΑΟΚ. Στη συνάντηση-συγκέντρωση της Πέμπτης θα ειπωθούν πολλά σε σχέση και με τα οικονομικά».  

  • Θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην υπόθεση του Κώστα Σταφυλίδη, όπου η ρήτρα έπαιξε σημαντικό ρόλο;

«Είχα πει πριν από λίγο καιρό ότι προτεραιότητά μας δεν είναι η πώληση παίκτη. Είπα ότι θα γίνει αν φτάσουμε στο έσχατο σημείο. Δυστυχώς τα έσοδα δεν ήταν τα αναμενόμενα. 


Από εκεί και πέρα σε μια τέτοια διαδικασία όλοι οι παίκτες έχουν μάνατζερ και δικηγόρο, και όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι όταν υπάρχει ένα νεαρό παιδί που λύνει το θέμα της ζωής του, με απολαβές 2,2 εκατ. ευρώ για πέντε χρόνια, πρέπει και εσύ να έχεις τη δύναμη να τους δώσεις μια ανάλογη πρόταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου