Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012

Σάντος: "Ανοίγει νέος κύκλος"

Για τη νέα εποχή στην εθνική ομάδα μίλησε ο Φερνάντο Σάντος, εξηγώντας τις επιλογές του για το φιλικό με τη Νορβηγία την Τετάρτη, 15/08, στο Όσλο. "Η πόρτα είναι ανοικτή για όλους", δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής για τη μετά Euro εποχή.


Η πόρτα είναι ανοικτή για όλους. Έχουμε ένα γκρουπ 30-35 παικτών πιο κοντά στην Εθνική. Αυτό το φιλικό μας εξυπηρετεί για να δούμε κάποιους ποδοσφαιριστές στο πώς θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Εθνικής

Πάνω στο πλάνο του Παγκοσμίου Κυπέλλου έγιναν οι συγκεκριμένες κλήσεις.
Από την προετοιμασία που είχε γίνει στην Αυστρία πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δώδεκα με δεκατρείς παίκτες δεν έχουν κληθεί σήμερα

Κάποιοι από αυτούς έχουν τελειώσει την καριέρα τους, όπως ο Χαλκιάς και ο Λυμπερόπουλος, και κάποιοι άλλοι δεν έχουν ομάδες, όπως ο Σηφάκης, ο Καραγκούνης και ο Γκέκας. Δεν μπορείς να κληθείς στην Εθνική, εάν δεν έχεις ομάδα.

Το έχω ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι όποιος δεν ανήκει σε κάποιον σύλλογο, δεν έχει πιθανότητα να κληθεί στην Εθνική. Έχουμε ένα γκρουπ παικτών που μόλις τώρα ξεκίνησε προετοιμασία, όπως οι Τζαβέλλας, Φωτάκης και Τζόρβας

Ο Φετφατζίδης και ο Μαλεζάς δεν ήταν στις κλήσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τους υπολογίζω. Ήθελα να δω κάποια άλλα πρόσωπα στο συγκεκριμένο φιλικό. Ο Σιόβας έχει κληθεί ξανά, αν και δεν έχει παίξει, ενώ ο Αθανασιάδης έχει αγωνιστεί στην Εθνική. Ήθελα και τους δύο να τους δω.

Για πρώτη φορά κλήθηκαν οι Μαυρίας, Βελλίδης και Δημούτσος, επειδή τους έχω δει στο πρωτάθλημα και έχω μείνει ικανοποιημένος. Θέλω να τους δω και στην Εθνική. Υπάρχουν άλλωστε και δύο τραυματισμοί, του Αβραάμ Παπαδόπουλου και του Μάκου.

Είμαι σίγουρος ότι όποιος έχει έρθει στην Εθνική δείχνει αφοσίωση και διάθεση για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των προπονήσεων. Θα κάνουμε μόνο δύο προπονήσεις και δεν θα έχουμε χρόνο να δουλέψουμε στην τακτική

Θέλω οι παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν πολύ καλά. Ανοίγει ένας νέος κύκλος, μια νέα εποχή. Ο φάκελος του Euro έκλεισε με απόλυτη επιτυχία. Θέλω να ξεκινήσουμε καλά, πρώτα από όλα στο φιλικό με τη Νορβηγία και στη συνέχεια τα επίσημα ματς.

Σε ένα βαθμό είμαι ανήσυχος και προβληματισμένος. Θα πρέπει να προσπαθήσω να βρω λύσεις σε κάποιες συγκεκριμένες θέσεις, αν παραστεί ανάγκη σε κάποια επίσημα παιχνίδια. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι παίκτες θα δώσουν το 100% και όλοι μαζί θα πετύχουμε τον στόχο.

Πηγή:  Contra.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου