Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Ζαρντίμ, το συν 4 και η αλγερινή μελωδία...

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δείχνει σφιγμένος, αισθάνεται την (επιπλέον, λόγω και της «σκιάς του Βαλβέρδε» που πλανάται ακόμα πάνω από τον Ολυμπιακό) πίεση και αυτό είναι φανερό και στον τρόπο που κινείται μπροστά από τον πάγκο κατά τη διάρκεια των αγώνων και στους πανηγυρισμούς των τερμάτων. 


Όσο πιο έγκαιρα, όμως, καταφέρει να περάσει στους ποδοσφαιριστές τη φιλοσοφία του και πολύ περισσότερο όσο πιο σύντομα κατορθώσει να δώσει στους «ερυθρόλευκους» αγωνιστική ταυτότητα και, παράλληλα, διαχειριστεί κατάλληλα το υλικό που έχει στα χέρια του, τόσο θα πιο γρήγορα θα φτάσει στον στόχο του.
Ο Πορτογάλος προπονητής ήξερε εκ των προτέρων ότι θα έμπαινε στη ζυγαριά της σύγκρισης με τον προκάτοχό του. 

Γνώριζε πως θα πέσει αρκετά μεγάλο φορτίο στους ώμους του και ότι θα έπρεπε να σηκώσει ψηλά τα μανίκια. Εκείνο που ίσως δεν περίμενε, αρχικά, είναι η τόσο σημαντική διαφοροποίηση του ρόστερ, η απώλεια ορισμένων ποιοτικών παικτών που χάθηκαν στην πορεία και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ομάδα την περασμένη περίοδο. Γεγονός που, σε συνδυασμό με την αλλαγή αγωνιστικής φιλοσοφίας που θέλει να περάσει στην ομάδα, δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο το έργο νεαρού τεχνικού.

Είναι φανερό ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται χρόνο και δουλειά για να φτάσει πάλι σε ένα καλό αγωνιστικό επίπεδο για τα στάνταρ φυσικά της Ευρώπης και δη του επιπέδου του Champions League, διότι στο ελληνικό πρωτάθλημα κερδίζει έχοντας ακόμη τις μηχανές στο ρελαντί…

Πηγή:  Contra.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου