Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

"Είχα κι άλλες προτάσεις"

Ο Φερνάντο Σάντος μίλησε για τη νέα περιπέτεια της Ελλάδας που ξεκινά την Παρασκευή από τη Ρίγα και δήλωσε αισιόδοξος πως στο τέλος της διαδρομής η Ελλάδα θα έχει πάρει την πρόκριση για τα γήπεδα της Βραζιλίας. Παράλληλα αποκάλυψε ότι πριν συμφωνήσει να ανανεώσει με την Εθνική, είχε κι άλλες προτάσεις.

 • Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Φερνάντο Σάντος στην Sportday:
Πρεμιέρα αύριο στη Ρίγα, όπου δεν νικήσαμε στα προηγούμενα προκριματικά. Εχετε άλλο σχέδιο τώρα;
 • "Το πλάνο δεν αλλάζει, το ίδιο και η φιλοσοφία. Αυτό που θέλω είναι να σκεφτούμε τι δεν κάναμε σωστά τότε και να το αλλάξουμε. Δεν είχαμε μπει καλά στο πρώτο μέρος τότε, τώρα πρέπει να μπούμε". 
Εναρξη της διαδρομής στη Ρίγα, φινάλε στη Βραζιλία; Το πιστεύετε;
 • "Ναι, το πιστεύω. Αν δεν το πίστευα, δεν θα ήμουν εδώ".
Περιμένετε ασφαλτοστρωμένο δρόμο μέχρι τον τελικό προορισμό;
 • "Οχι, θα είναι ένας δρόμος με πολλές δυσκολίες, εμπόδια και σκαμπανεβάσματα, αλλά στο τέλος θα είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίσουμε".
Η ΕΠΟ αλλάζει διοίκηση τον Οκτώβριο. Το σχόλιό σας;
 • "Θα είναι μια νέα κατάσταση. Εγώ από τη δική μου πλευρά είμαι διαθέσιμος να ακούσω οτιδήποτε κι αν αποφασίσει ο νέος πρόεδρος. Προφανώς όταν εκλεγεί, θα έχουμε μια συζήτηση οι δυο μας. Να μπορέσω να μάθω το δικό του σκεπτικό και να μάθει το δικό μου".
Πλέον είστε σε φάση αναμονής για την εκλογή της διάδοχης κατάστασης;
 • "Ναι, και να πω και κάτι ακόμα: αν η νέα ηγεσία για τον άλφα ή βήτα λόγο κρίνει ότι ο κ. Σάντος δεν είναι η πρώτη της επιλογή, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Να τα ξεκαθαρίζουμε όλα, διότι ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον. Πιστεύω πάντως ότι θα πάνε όλα καλά".
Μετά το Euro 2012 χτύπησε το τηλέφωνό σας από άλλους ενδιαφερόμενους; Με απλά λόγια, είχατε άλλη πρόταση την οποία προφανώς απορρίψατε;
 • "Ναι, είχα προτάσεις, αλλά βρίσκομαι εδώ γιατί πάνω απ' όλα σέβομαι τον λόγο του. Είναι φυσιολογικό να έχω αρκετές προτάσεις. Κάποιες μάλιστα σε οικονομικά δυσθεώρητα ύψη, πέντε φορές πιο πάνω από εδώ".
Εκτός Ευρώπης;
 • "Ναι, εκτός Ευρώπης. Είχα και κάποιες από την Ευρώπη. Είχα δώσει όμως τα χέρια με την ΕΠΟ και πάντα σέβομαι τον λόγο μου. Αν οποτεδήποτε στο μέλλον αλλάξουν τα πράγματα, θα δούμε τι θα γίνει".
Αυξάνονται και πληθαίνουν οι Πορτογάλοι στην Ελλάδα. Μετά τον Φερέιρα ήρθε και ο Ζαρντίμ. Εχετε επαφές;
 • "Με τον Φερέιρα είμαστε φίλοι χρόνια, συναντιόμαστε συχνά και τα λέμε. Τον Ζαρντίμ δεν τον ξέρω προσωπικά, διότι όταν ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα, εγώ ήμουν ήδη στην Ελλάδα. Εχω, όμως, φίλους που τον γνωρίζουν καλά και μου λένε τα καλύτερα. Μπορεί να μην έχει τύχει μέχρι στιγμής να βρεθούμε, αλλά είναι φυσιολογικό να συμβεί αυτό κάποια στιγμή".
Αν η νέα διοίκηση της ΕΠΟ σάς έλεγε ότι θέλει απο τώρα να επεκτείνει το συμβόλαιό σας για άλλα δύο χρόνια, τι θα απαντούσατε;
 • "Εξαρτάται πολύ από το πώς θα μου το έθεταν, δηλαδή ποιο πλάνο θα είχαν στο μυαλό τους γι' αυτά τα τέσσερα χρόνια. Αν το πλάνο τους είναι συμβατό με το δικό μου, δεν θα είχα λόγο να πω "όχι". Βέβαια, στα συμβόλαια η συζήτηση είναι διμερής και όχι μονομερής, συνεπώς σε τέτοια περίπτωση οι δύο πλευρές κουβεντιάζουν για όλα και για τους παράγοντες που υπεισέρχονται σε τέτοια ζητήματα. Γιατί όχι όμως".
Ένα σχόλιο για την περίπτωση του Καραγκούνη, δηλαδή αφενός για την παρουσία του στο Euro 2012 και αφετέρου για την παρούσα και μέλλουσα φάση;
 • "Οσον αφορά την παρουσία του στα τελικά και τα προκριματικά, όλοι την είδαμε. Το πόσο σημαντικός ήταν. Γι' αυτό και ήταν σε όλες τις αποστολές. Μπορεί και κάποιοι να μη συμφωνούν, αλλά για μένα δεν έχει σημασία. Εχει καταπληκτική πορεία όλα αυτά τα χρόνια στις Εθνικές ομάδες.
 • Απλώς για μένα -σε ό,τι αφορά την έναρξη και τη λήξη- κάποτε πλησιάζει η στιγμή που και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει να καταλάβει ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα τέλος και η ζωή συνεχίζεται. Πάγια αρχή μου είναι ότι όταν ένας ποδοσφαιριστής δεν έχει σύλλογο, δεν μπορεί να είναι στην Εθνική. Επιπλέον, όμως, έχω πει ότι όποιος Ελληνας ποδοσφαιριστής αγωνίζεται κάπου, έχει τις δικές του πιθανότητες να κληθεί".
 Πηγή: Contra.GR 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου