Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Έτσι πιάνει Τούμπα ο Σηφάκης!

Ποιος είναι ο δρόμος μέχρι την οριστική συμφωνία του Μιχάλη Σηφάκη με τον ΠΑΟΚ. Το Football-ista έχει όλο το ρεπορτάζ.


Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό πώς ο Ντάριο Κρέσιτς αποχωρεί χαρίζοντας τα δεδουλευμένα, στον ΠΑΟΚ ο Νο1 στόχος ήταν ξεκάθαρος και άκουγε στο όνομα του Μιχάλη Σηφάκη.

Ο Κρητικός τερματοφύλακας συγκεντρώνει τα θετικά σχόλια των ανθρώπων του ΠΑΟΚ εδώ και καιρό και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πώς υπάρχει αμοιβαία συμπάθεια.

Ωστόσο, σ' αυτή τη φάση της καριέρας του η πρώτη επιλογή του είναι το εξωτερικό και αυτό ξεκαθάρισε στους ανθρώπους του "Δικεφάλου". Ο διεθνής τερματοφύλακας περιμένει μία πολύ αξιόλογη πρόταση από ομαδα που αγωνίζεται σε δυνατό πρωτάθλημα (έχοντας απορρίψει ήδη προσφορες από ομάδες της Ρουμανίας και της Τουρκίας) που θα τον καλύπτει και αγωνιστικά και οικονομικά (οι απαιτήσεις του φθάνουν στις 400.000 ευρώ ετησίως).

Όπως έχει διαμηνύσει στην πλευρά του ΠΑΟΚ, αν μέχρι τα μέσα της εβδομάδας δεν προχωρήσει η συγκεκριμένη περίπτωση, τότε θα δώσει προτεραιότητα στην πρόταση του ΠΑΟΚ. Θα αναρωτηθεί κανείς πώς είναι δυνατό ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει τον Σηφάκη προσεγγίζοντας το ποσό που ζητά σε μία εποχή σκληρής λιτότητας για την ιστορική ομάδα;

Η απάντηση στο ερώτημα έρχεται μέσα από τη διάθεση του ποδοσφαιριστή να ρίξει το κασέ του περίπου κατά 25%. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη πλευρά έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι σε θέση να διαθέσει το ποσό που αντιστοιχούσε στην αμοιβή του Κρέσιτς (περίπου 280.000 ευρώ ετησίως) για τον αντικαταστάτη του, κατά συνέπεια η οικονομική διαφορά που θα προκύψει θα είναι πολύ μικρή για να οδηγηθεί σε ναυάγιο η διαπραγμάτευση.

Πριν, όμως, τα πράγματα φθάσουν σ' αυτό το σημείο, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με την ομάδα από το εξωτερικό με την οποία συζητά αυτές τις μέρες ο Σηφάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου