Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Το ματς των 5 εκατομμυρίων ευρώ

Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται απόψε (31/07, 21:45) στο Μάδεργουελ για την ιστορία του αλλά και για την οικονομική του επιβίωση. Ο Γιώργος Παυλίδης γράφει για το ματς των 5 εκατομμυρίων ευρώ, το άγχος των Αλαφούζου-Φερέιρα και τα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού.


Το ευρωπαϊκό DNA αποτελεί για τον κόσμο του Παναθηναϊκού η απάντηση στα χαμένα πρωταθλήματα στα 33 χρόνια επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αν και τα τελευταία χρόνια αυτό έχει χαθεί (τελευταία καλή πορεία το 2010 στο Γιουρόπα Λιγκ με τη μεγάλη νίκη στη Ρώμη) και το περσινό χαστούκι με τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από τον Αύγουστο ήταν ηχηρό.

Η εφετινή προσπάθεια του τριφυλλιού ξεκινά από το Μάδεργουελ και ο αποκλεισμός είναι απαγορευτικός τόσο για το πρεστίζ της ομάδας όσο και για την βιωσιμότητα της ΠΑΕ.
Τα παιχνίδια με τη Μάδεργουελ αξίζουν τουλάχιστον 5 εκ. ευρώ! Οι "πράσινοι" εφόσον προκριθούν στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, θα εισπράξουν 2 εκ. ευρώ από την ΟΥΕΦΑ, θα εξασφαλίσουν τα 3 εκ. ευρώ του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ θα έχουν δικαίωμα στην ελπίδα και την υπέρβαση της συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιος Λιγκ που θα σημάνει και την οικονομική σωτηρία της ΠΑΕ.

Ο αποκλεισμός, όμως, θα είναι καταστροφικός. Κυριολεκτικά! Και το μεγαλύτερο άγχος έχουν ο Γιάννης Αλαφούζος που βλέπει ότι δεν τραβάει η "Παναθηναϊκή Συμμαχία" και ελπίζει στην πρόκριση για να ανέβουν τα νούμερα (4.400 μέλη και σχεδόν 2 εκ. ευρώ μέχρι στιγμής), ενώ ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έκανε τις μεταγραφές που ήθελε και γνωρίζει καλά πως θα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης σε περίπτωση αποκλεισμού.

Ο Πορτογάλος τεχνικός άφησε να εννοηθεί στη συνέντευξη τύπου ότι η ομάδα του θα παίξει με τέσσερις στην άμυνα, αν και στις τελευταίες προπονήσεις είχε δοκιμάσει σύστημα με τρεις στόπερ και όλα δείχνουν ότι θα εμπιστευτεί τελικά τη διάταξη του 4-2-3-1 που είχε χρησιμοποιήσει και στα φιλικά παιχνίδια.

Η 11αδα του Παναθηναϊκού στο αποψινό παιχνίδι θα αποτελείται πιθανότατα από τους: Καρνέζη, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Βιτόλο, Μαρίνο, Ζέκα, Σισόκο, Χριστοδουλόπουλο και Τοτσέ.

Τα δύο ματς με τη Μάδεργουελ είναι όλη η χρονιά για τον Παναθηναϊκός. Είναι ανώτερος από τους Σκωτσέζους και οφείλει να το αποδείξει μέσα στο γήπεδο και να πάρει σκορ πρόκρισης από το αποψινό παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου