Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες οι Νεάνιδες

Νέα κορυφαία διάκριση για την Ελλάδα με την εθνική Νεανίδων του Γιώργου Μορφέση να στέφεται Παγκόσμια Πρωταθλήτρια! Στον τελικό του Περθ η Ελλάδα νίκησε με 9-5 την Ουγγαρία και πλέον έχει στην κατοχή της όλους τους μεγάλους τίτλους στην κατηγορία.


Η εθνική Νεανίδων του Γιώργου Μορφέση αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Περθ σχεδόν ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μαδρίτης με τεχνικό τον Κώστα Πετράκη.

Η ελληνική ομάδα επικράτησε στο μεγάλο τελικό της Ουγγαρία με 9-5, την ίδια ομάδα που είχε νικήσει και στην ισπανική πρωτεύουσα με μεγάλη διαφορά. Οι Ουγγαρέζες αναζητούσαν εκδίκηση στην Αυστραλία, αλλά αντίκρισαν και πάλι την πλάτη των Ελληνίδων.

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες είναι η Χρυσή Διαμαντοπούλου, οι δίδυμες αδερφές Άλκηστις και Ιόλη Μπενέκου, οι επίσης δίδυμες Στεφανία και Ιωάννα Χαραλαμπίδου, οι επίσης αδερφές Ελευθερία και Μαργαρίτα Πλευρίτου, η Χριστίνα Κώτσια, η Ελένη Ξενάκη, η Μαρίνα Φλώρου, η Τίνα Κοντογιάννη, η Κατερίνα Ζάντου και η Στεφανία Τερεφού.

Ένα χρόνο μετά το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών στη Σαγκάη ο Γιώργος Μορφέσης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και με μια δεύτερη εθνική. Αρκετά από τα κορίτσια με τα οποία ανέβηκε στο βάθρο στο Περθ τα είχε ήδη καλέσει στην εθνική γυναικών, όταν και έκαναν το ντεμπούτο τους στο World League.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στον συνεργάτη του, Στέφανο Λέανδρο, ο οποίος ανέδειξε τις πέντε εξ αυτών στον Τρίτωνα Αμαρουσίου.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσία, η οποία ανέτρεψε τα δεδομένα στην τελευταία περίοδο, και νίκησε με 13-12 τις Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Τα οκτάλεπτα: 2-0, 4-2, 2-1, 1-2
  • Τα γκολ των δύο ομάδων σημείωσαν οι:
ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Γκάρντα 2, Χόρβατ, Μίσκολτσι 1, Ζίγλερ 1.

ΕΛΛΑΔΑ: Στ.Χαραλαμπίδου 3, Ε.Πλευρίτου 3, Ζάντου 1, Α.Μπενέκου 1, Ι.Χαραλαμπίδου 1.

Contra.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου