Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

Μίκαελ Σουμάχερ: Αισιόδοξα μηνύματα!

Για πρώτη φορά, έστω και αρκετά… δειλά, υπάρχει η πληροφόρηση πως ο Μίκαελ Σουμάχερ διέφυγε εντελώς τον κίνδυνο και πως πλέον δεν υπάρχει κανένας φόβος για τη ζωή του.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild της Γερμανίας, ο Μίκαελ Σουμάχερ έφτασε δυο φορές πολύ κοντά στο μοιραία. Μια φορά τη Δευτέρα, μια ημέρα μετά το ατύχημά του στις γαλλικές Άλπεις την ώρα που έκανε σκι, και μία την Παρασκευή (03/01). 

Πλέον, ο μύθος της Formula 1 φαίνεται να έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο όπως λένε οι θεράποντες ιατροί. Το γιατί δεν το ανακοινώνουν επίσημα βέβαια, έχει να κάνει με την κρισιμότητα της κατάστασης και τη λεπτότητα που απαιτούν οι χειρισμοί σε αυτές τις περιπτώσεις.

Το ρεπορτάζ των Γερμανών υποστηρίζει πως οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γκρενόμπλ χρησιμοποίησαν μια νέα μέθοδο θεραπείας με την οποία κατάφεραν επί της ουσίας να κρατήσουν σταθερή την κατάσταση του Σουμάχερ, να αποφύγουν την όποια επιδείνωση και να τον απομακρύνουν εντελώς από τον κίνδυνο του θανάτου. 

Ωστόσο, στις δημόσιες τοποθετήσεις τους και στα ιατρικά ανακοινωθέντα είναι… φειδωλοί καθώς πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος των επιπλοκών.

Όσο για το πότε θα μπορέσει ο 45χρονος πρώην πιλότος να επανέλθει από το τεχνητό κώμα, αυτό θα αποφασιστεί από την ιατρική ομάδα που τον έχει αναλάβει. 

Τις επόμενες ημέρες θα γίνονται διαρκώς νέες εξετάσεις στον Μίκαελ Σουμάχερ, έτσι ώστε να διαπιστώνεται ο βαθμός λειτουργίας του εγκεφάλου και οι αντιδράσεις του οργανισμού του, για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις και η θεραπεία που θα κληθεί να ακολουθήσει ο Γερμανός σούπερ σταρ του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

OnSports.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου