Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

H UEFA δίνει "χείρα βοηθείας" στις ομάδες

Σε απόφαση με την οποία ρίχνει ουσιαστικά "σωσίβιο" στους συλλόγους που κάνουν οικονομικές παραβάσεις, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Πως επηρεάζονται οι ελληνικές ομάδες.


Όπως αναφέρει με σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα "Sportday", η UEFA πήρε απόφαση, στο πρόσφατο συνέδριό της στην Κωνσταντινούπολη, για την τροποποίηση του πειθαρχικού κώδικα που αφορά παραβάσεις του Οικονομικού Fair Play.

Βάσει λοιπόν των νέων δεδομένων που διαμορφώνονται, δεν θα υπάρχει πλέον μόνο μία ποινή για όσους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, και η οποία μέχρι τώρα ήταν ο αποκλεισμός του εκάστοτε συλλόγου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πλέον θα υπάρχουν και πιο "μαλακές" ποινές για τους "παραβάτες", όπως για παράδειγμα η απαγόρευση να πραγματοποιούν διεθνείς μεταγραφές αλλά και η παρακράτηση εσόδων από τα μπόνους συμμετοχής σε Τσάμπιονς Λιγκ ή Γιουρόπα Λιγκ προκειμένου να δίνονται σε παίκτες στα οποία χρωστάει ο σύλλογος.

Θα πρέπει να επισημανθεί ωστόσο ότι δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν ο νέος πειθαρχικός κώδικας τεθεί σε ισχύ από το φετινό καλοκαίρι ή πάρει παράταση ενός χρόνου.

Όσον αφορά στις ελληνικές ομάδες, υπενθυμίζεται ότι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν τιμωρηθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία πρωτόδικα με επιβολή αποκλεισμού με αναστολή.

Σε περίπτωση λοιπόν που ο νέος κώδικας της UEFA τεθούν σε εφαρμογή από τη φετινή σεζόν, τότε οι ελληνικές ομάδες δεν θα αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα και θα πάρουν κανονικά μέρος στα ευρωπαϊκά Κύπελλα από τη νέα αγωνιστική περίοδο.

1 σχόλιο:

  1. Πάμε Στοίχημα ότι του χρόνου λένε άλλα πάλι ... πάντως το συγκεκριμένο blog είναι πάρα πολύ ωραίο με σωστό περιεχόμενο και προτείνω τον κάθε στοιχηματάκια να του ρίχνει μια ματιά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή