Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Στα ημιτελικά η Βραζιλία

Με δύο γκολ από τον Λεάντρο Νταμιάο αλλά και ένα «εύκολο» πέναλτι η Βραζιλία νίκησε 3-2 την Ονδούρα των δέκα παικτών και πέρασε στους «4» του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου.


Η ομάδα που από την αρχή της διοργάνωσης θεωρήθηκε το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου βρέθηκε πρώτη κοντά στο γκολ με τον Νταμιάο, όμως ήταν η Ονδούρα που κάθισε πρώτη στη θέση του οδηγού καθώς στο 12' το βολέ του Μάριο Μαρτίνες κατέληξε στα δίχτυα του Γκάμπριελ για το 0-1. 

Η ομάδα από την Κεντρική Αμερική είχε σαφώς δύσκολο έργο να κρατήσει το υπέρ της σκορ για περίπου 80 λεπτά και η αποστολή της έγινε ακόμα πιο δύσκολη αφού ο Βίλμερ Κριστάντο δέχθηκε δύο κίτρινες σε διάστημα 30 δευτερολέπτων, τη δεύτερη για μαρκάρισμα στον Νεϊμάρ και πήρε στο 33' την άγουσα για τα αποδυτήρια. Η ισοφάριση για την Σελεσάο ήρθε μόλις πέντε λεπτά μετά μετά από προσπάθεια και γύρισμα του Χουλκ από δεξιά και αδράνεια στην άμυνα της Ονδούρας. Ο Λεάντρο Νταμιάο την εκμεταλλεύτηκε και με προβολή έγραψε το 1-1.

Η Ονδούρα -παρά το αριθμητικό μειονέκτημα αλλά και το γκολ που δέχθηκε στο τέλος του πρώτου μέρους- μπήκε δυνατά στην επανάληψη και προηγήθηκε (1-2) στο 48', αυτή τη φορά με τον Ρότζερ Εσπιζόνα, όμως δεν κράτησε το προβάδισμα για πολύ αφού ο Γερμανός διαιτητής, Φέλιξ Μπριχ, έδωσε ένα πέναλτι που μάλλον δεν ήταν και ο Νεϊμάρ από τη βούλα νίκησε τον Μεντόσα για το 2-2. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα η Βραζιλία πήρε στα χέρια το σκορ νίκης. 

Ο Νεϊμάρ έδωσε στον Νταμιάο, που ρόλαρε ωραία στην πλάτη του αντιπάλου του και με σουτ που κόντραρε διαμόρφωσε το 3-2 που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Μάνο Μενέζες θα παίξει στους  «4» με τον νικητή του ζευγαριού Μεγάλη Βρετανία-Νότια Κορέα.
Οι συνθέσεις

Βραζιλία (Μάνο Μενέζες):
Γκάμπριελ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρσέλο, Ράφαελ, Ζουάν, Οσκαρ, Σάντρο (42' Ντανίλο), Ρομούλο, Χουλκ (66' Λούκας, Νεϊμάρ, Λεάντρο Νταμιάο.

Ονδούρα (Λουίς Σουάρες):
Μεντόσα, Φιγκερόα, Κρισάντο, Λεβερόν, Ορλίν Περάλτα (59' Μεχία), Βελάσκες, Εσπινόσα, Μαρτίνες, Αρνολντ Περάλτα, Γκαρίδο (73' Λόπες), Μπένγκτσον.

Διαιτητής:
Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου