Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Σεντόνι όλο… τρύπες!

Ο Γιώργος Παυλίδης γράφει για το αραχνοΰφαντο σεντόνι που πήρε με το έτσι θέλω ο Παναθηναϊκός λόγω της διαιτητικής μεροληψίας και τους «δημοσιογράφους» που μηδενίζουν και κατακρίνουν χωρίς να τους ενδιαφέρει η αλήθεια.


 Ξεκινάω με κάτι σημειολογικό…Όπως έγραφε και το ημερολόγιο (αλήθεια, ψάξτε το!), εχθές ήταν η Κυριακή του τυφλού! Ούτε καν του μύωπα μπας και ο βοηθός με ένα ζευγάρι γυαλιά έβλεπε σωστά τη φάση. Οπότε από μάτι τελειωμένη ήταν η ΑΕΚ!
Πάμε παρακάτω… Σύμφωνοι, ο Ολυμπιακός βρήκε την ευκαιρία να στάξει χολή και να αντιγυρίσει τα παναθηναϊκά «επιχειρήματα». Όμως εδώ που τα λέμε, μέσα από αυτή την εντελώς λαϊκίστικη και παραπλανητική (για να κουκουλώσει τις δικές του πομπές και εύνοιες ολόκληρων δεκαετιών) ανακοίνωση, καταγράφεται και η αλήθεια: ο Παναθηναϊκός που ξεκίνησε με +4 τη διαδικασία των πλέι οφ, εν τέλει βρέθηκε πρώτος επειδή έτσι το αποφάσισαν οι αψεγάδιαστοι έλληνες διαιτητές!

Το ίδιο και το αυτό είναι οι δυο τους… Θεωρούν και πρεσβεύουν ότι είναι τα μεγάλα ψάρια, οπότε πρέπει να κατασπαράζουν τα μικρότερα. Το πέναλτι-μαρς στον Φωτάκη που δεν δόθηκε (εις βάρος του Παναθηναϊκού) στο ματς του ΟΑΚΑ ήταν η αρχή, η απόφαση που τους έβαλε και πάλι στο κόλπο. Η χθεσινή «πιστολιά» στο πεντακάθαρο γκολ του Λυμπερόπουλου αποτέλεσε τη συνέχεια του θεάρεστου διαιτητικού έργου.
Το 2004 ήταν ο Βασσάρας που έκλεισε τα μάτια στο πέναλτι του Μπούρμπου. Το 2008, υπήρξε ένα πρωτάθλημα το οποίο η ΑΕΚ στερήθηκε στα χαρτιά από εκείνους που στην αρχή ούρλιαζαν και ξεφώνιζαν τον Κόκκαλη επειδή «συνιστά ντροπή για το μεγαλείο του Ολυμπιακού να κάνει ένσταση» και μετά το πανηγύριζαν ως τεράστιο επίτευγμα στηρίζοντας το δίκαιο της δικαστικής εξέλιξης. Κι εχθές το STOP στον Λυμπερόπουλο…
  •  Η μεροληψία 
Κι όμως, παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ χάνει ένα ματς που θα μπορούσε να είναι δικό της λόγω λανθασμένης διαιτητικής απόφασης, η μπούρδα πάει σύννεφο… Και ασφαλώς εκθέτει εκείνους τους εμπαθείς που δίχως επιχειρήματα και κοινή λογική σταυρώνουν τον προπονητή της ομάδας, όπως κάποιοι άλλοι είχαν κάνει ελαφρά τη καρδία με τον Μανόλο Χιμένεθ, στην αφεντιά του οποίου υποκλίθηκε ολόκληρη η Ισπανία για το επίτευγμα της Σαραγόσα.

Γιατί δεν έβαλε από την αρχή τον Κλωναρίδη, γιατί δεν τον έριξε στο ματς αντί του Λεονάρντο; Σιγά μην μπουν στη διαδικασία να ρωτήσουν (τον ίδιο ή τους γυμναστές της ομάδας) αν ο μικρός μπορεί στην κατάσταση που βρίσκεται να αντέξει περισσότερο από 30 λεπτά! Αδιάφορο τους είναι! Άλλωστε δημοσιογράφοι είναι;

Όχι βέβαια… Είναι απλά συγκλονιστικοί γνώστες της μπάλας, οι οποίοι δεν επιδέχονται αμφισβήτησης και αρέσκονται στην υψηλή και εύκολη κριτική. Και ο κοσμάκης διαβάζει τις μπούρδες και επαναστατεί. Κι όταν του εξηγείς ότι αυτό το παιδί ο Κλωναρίδης, δεν μπορεί, «σκάει» μετά από 30 λεπτά, είναι η πρώτη επαγγελματική σεζόν του, τότε καταλαβαίνουν ότι τους ταΐζουν σανό! Άχυρα…



ζητάει, διότι αυτό συνιστά ποδοσφαιρικό πολιτισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου