Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

"Να γυρίσουμε στην Ελλάδα με την κούπα"

Πέντε Έλληνες διεθνείς μιλούν στο Football-ista για τον αποψινό μεγάλο τελικό με την Ισπανία και εκφράζουν την πεποίθηση τους ότι μπορούν να σηκώσουν το Ευρωπαϊκό τρόπαιο.


Σε λίγες ώρες η Εθνική Νέων θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Εσθονίας με τους παίκτες του Κώστα Τσάνα να είναι αποφασισμένοι να δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν για να διεκδικήσουν στα ίσια την κούπα.
Το Football-ista μίλησε με πέντε εκ των διεθνών μεταξύ των οποίων και ο Στέφανος Καπίνο που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ζητώντας την πρόβλεψη τους για τον τελικό με τους Ισπανούς.

Οι πέντε άσοι με ένα στόμα, μια φωνή υποστήριξαν πως η Εθνική Ελλάδος όσο δύσκολο και αν φαίνεται μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο κόντρα σε μια ομάδα που φαντάζει το απόλυτο φαβορί.
  • Κώστας Τριανταφυλλόπουλος: "Το μηδέν στην άμυνα"


Πρώτος εκ των πέντε άσων, ο μεγαλύτερος της παρέας, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος ο οποίος υποστηρίζει πως αν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κρατήσει το μηδέν στην άμυνα τότε θα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου: 

"Παίζουμε έναν τελικό, ένα παιχνίδι που πρέπει να μπούμε μέσα και αρχικά να το χαρούμε. Πρέπει να δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε. Αν παρουσιαστούμε σοβαροί όπως στο δεύτερο μέρος του αγώνα που δώσαμε μεταξύ μας στην πρεμιέρα πιστεύω ότι όλα θα εξελιχθούν πολύ όμορφα για εμάς".
  • Στην Εθνική Ισπανίας αγωνίζονται παιδιά με επαγγελματικά συμβόλαια σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, σας φοβίζει αυτό;
"Όχι, από τη στιγμή που παίζουμε με την Ισπανία είναι λογικό να υπάρχουν παίκτες της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα σε αυτή την ομάδα. Βέβαια και εμείς έχουμε παίκτες με μεγάλη εμπειρία τόσο από την Σούπερ Λιγκ όσο και από Ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Δεν μπορώ να πω ότι υστερούμε σε κάτι".
  • Ποιο θεωρείς ότι θα είναι το δυνατό όπλο της Εθνικής Νέων;
"Σίγουρα ο Χάρης και ο Γιαννιώτας ή όποιος άλλος αγωνιστεί στις πτέρυγες πρέπει να είναι σε καλή μέρα αλλά ότι και να γίνει αν κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα θεωρώ ότι θα έχουμε τον πρώτο λόγο".
  • Νίκος Μαρινάκης: "Να δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας"


Ο Νίκος Μαρινάκης από την πλευρά του έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και είναι έτοιμος να δώσει το παρών και γιατί όχι να πάρει και θέση βασικού στον τελικό με τους Ισπανούς. Ο νεαρός άσος θεωρεί ότι το παιχνίδι θα κριθεί στον χώρο του κέντρου και προσθέτει ότι η παρουσία της Εθνικής Νέων αποτελεί ένα μήνυμα για τους ελληνικούς συλλόγους:

"Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και έτοιμοι να δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το ματς".
  • Που θεωρείς ότι θα κριθεί η αναμέτρηση;
"Το παιχνίδι θα κριθεί όπως είπε και ο Σπύρος στο χώρο του κέντρου. Δεν θα πρέπει να αφήσουμε τα χαφ των Ισπανών να κάνουν το παιχνίδι τους. Αν εμείς αυτές τις ευκαιρίες που έχουμε για γκολ της αξιοποιήσουμε τότε θα τα καταφέρουμε".
  • Έχετε καταφέρει να στρέψετε όλα τα βλέμματα πάνω σας. Όλοι οι Έλληνες περιμένουν τον τελικό με την Ισπανία, σας αγχώνει περισσότερο αυτό;
"Όχι δεν μας δίνει άγχος. Η συμμετοχή μας στον τελικό μας δίνει χαρά και πάνω από όλα πρέπει να παλέψουμε για το καλύτερο για τους εαυτούς μας. Περισσότερο αυτοπεποίθηση μας δίνει το γεγονός ότι όλοι είναι στο πλευρό μας".
  • Η παρουσία σας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Εσθονίας θεωρείς ότι αποτελεί ένα μήνυμα για τους ελληνικούς συλλόγους;
"Φυσικά και είναι ένα μήνυμα για όλες τις ελληνικές ομάδες να στηρίξουν τους Έλληνες ποδοσφαιριστές".
Σπύρος Φουρλάνος: "Ο έλεγχος της μεσαίας γραμμής"


Τρίτος στην σειρά ο μοναδικός εκ των πέντε ο οποίος πάει για το απόλυτο μετρώντας έως τώρα τέσσερις συμμετοχές ως βασικός στην διοργάνωση. Ο λόγος για τον Σπύρο Φουρλάνο τον διεθνή μέσο ο οποίος θεωρεί ότι οι παίκτες της Εθνικής Νέων μπορούν να κοιτάξουν στα ίσια την Ισπανία και να διεκδικήσουν τις πιθανότητες που έχουν:

"Θα είναι μια μεγάλη εμπειρία για όλους μας που παίζουμε. Θα διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε για να κερδίσουμε και να πάρουμε το τρόπαιο κόντρα σε μια πολύ δυνατή και καλή ομάδα".

Αγωνίζεσαι στο κέντρο και η Ισπανία έχει δείξει ότι είναι πολύ δυνατή στην μεσαία γραμμή, θεωρείς ότι ο έλεγχος του κέντρου θα παίξει καθοριστική εξέλιξη στην έκβαση της αναμέτρησης;

"Ναι σίγουρα. Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα κριθεί στο αν θα μπορέσουμε να πάρουμε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής. Σίγουρα θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι από ότι στην πρεμιέρα και το ματς που δώσαμε μεταξύ μας και αν παρουσιαστούμε όπως πρέπει και πάρουμε τον έλεγχο του ματς τότε θα έχουμε πολλές πιθανότητες για τη νίκη".

Οι νίκες επί της Πορτογαλίας και της Αγγλίας σας δίνουν παραπάνω αυτοπεποίθηση ενόψει του τελικού με την Ισπανία;

"Σίγουρα μας δίνει αυτοπεποίθηση. Πρόκειται όμως για ένα ξεχωριστό ματς το οποίο θέλει μεγάλη προσοχή αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα φοβηθούμε τους Ισπανούς".
  • Χάρης Μαυρίας: "Να σκοράρω για τον Στέφανο"


Ο Χάρης Μαυρίας απουσίασε από τον ημιτελικό με την Αγγλία και ήταν σαν θηρίο στο κλουβί. Εξέτισε όμως την τιμωρία του και είναι στην διάθεση του Κώστα Τσάνα για τον αποψινό τελικό ενώ αναμένεται να ξεκινήσει και βασικός. Ο Χάρης θα "παίξει" για δυο καθώς θα αγωνιστεί και για τον κολλητό του Στέφανο Καπίνο για τον οποίο μάλιστα θέλει να σκοράρει.

"Είναι ένα ματς που όλα θα είναι ανοιχτά. Από την στιγμή που τους έχουμε αντιμετωπίσει μια φορά θα προσέξουμε τα λάθη που είχαμε κάνει στο πρώτο παιχνίδι και είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε πιο έτοιμοι".
Σε ποιους τομείς θεωρείς ότι θα κριθεί κατά πολύ η αναμέτρηση με την Ισπανία;

"Το παιχνίδι πιστεύω ότι θα κριθεί στην πειθαρχία και στην συγκέντρωση που θα δείξουμε σε όλη την διάρκεια του αγώνα. 

Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε".
Έχετε καταφέρει να πάρετε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να βρίσκεστε στον τελικό, είστε ικανοποιημένοι ή πλέον οι προσδοκίες σας έχουν αυξηθεί;

"Ο στόχος μας ήταν σίγουρα να φτάσουμε ψηλά, κάτι το οποίο το καταφέραμε με την παρουσία μας στον τελικό κόντρα στην Ισπανία. Βέβαια από την στιγμή που φτάσαμε εδώ καλό είναι να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια μας με την κατάκτηση του τίτλου".

Ο Στέφανος θα απουσιάσει από τον τελικό λόγω της αποβολής του στο ματς με τους Άγγλους τι θα ήθελες να του πεις;
"Επειδή απουσιάζει και μάλιστα αδίκως θα ήθελα να βάλω ένα γκολ για να του αφιερώσω, του το έχω υποσχεθεί".
  • Στέφανος Καπίνο: "Θα είναι πιο δύσκολα στην εξέδρα"



Ο μεγάλος άτυχος της αποψινής αναμέτρησης είναι ο Στέφανος Καπίνο. Ο διεθνής γκολκίπερ του Παναθηναϊκού λόγω του ανεκδιήγητου διαιτητή στο ματς με τους Άγγλους είναι αναγκασμένος να δει το παιχνίδι από την εξέδρα και να μην υπερασπιστεί την εστία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

-Παρόλα αυτά ο Καπίνο δηλώνει αισιόδοξος και σίγουρος ότι οι συμπαίκτες του θα τον βγάλουν ασπροπρόσωπο: 

"Εγώ πιστεύω ότι θα νικήσουμε και όλα θα πάνε καλά για την ομάδα μας. Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο να είμαι στην εξέδρα. 

Πέρασε αυτή η στιγμή όμως και ελπίζω οι συμπαίκτες μου να με βγάλουν ασπροπρόσωπο".

-Τι είναι πιο εύκολο να παίζεις σε ένα τέτοιο ματς ή να είσαι στην εξέδρα;

"Σίγουρα το να παίζεις θεωρώ ότι είναι πολύ πιο εύκολο από ότι να είσαι στην εξέδρα και να παρακολουθείς το ματς μην μπορώντας να κάνεις τίποτα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου