Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Αλλάξτε επιτέλους τα πλέϊ οφς!

Ο Γιώργος Παυλίδης αναλύει στο blog του την άποψή του για το πώς πρέπει ΕΠΟ και Λίγκα να κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέρον το ελληνικό πρωτάθλημα, βάζοντας και τον Ολυμπιακό στη διαδικασία των πλέϊ οφς!

Ήθελα να το γράψω εδώ και πολύ καιρό αυτό το κομμάτι, αλλά κάθε φορά με προσπερνούσε η επικαιρότητα.

Και ήθελα να το γράψω, γιατί πραγματικά νομίζω ότι μας αξίζει ένα πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε καλές ομάδες. Βλέπουμε τον Ολυμπιακό πόσο το παλεύει στην Ευρώπη, με κάθε αντίπαλο, σχεδόν κάθε χρόνο. Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύει κάθε αντίπαλο στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο Παναθηναϊκός κι η ΑΕΚ δεν ξέρω τι θα είναι αύριο μεθαύριο, αλλά είναι πάντοτε Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Θέλω να πω ότι με τις ομάδες που έχουμε, μπορούμε να δούμε ένα ακόμη πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα.

Δε νοείται λοιπόν όλες οι χώρες της Ευρώπης να ψάχνουν πως θα δυναμώσουν το πρωτάθλημά τους κι εμείς να μένουμε σε αυτή την χαζή ιδέα των πλέϊ οφς για το ποιος θα έρθει δεύτερος! Δεν υπάρχει αυτό που κάνουμε εμείς πουθενά στην Ευρώπη.

Έξω είτε έχουμε τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με τις 38 αγωνιστικές της Αγγλίας και της Ισπανίας και της Γαλλίας η, έστω τις 34 της Γερμανίας και της Ολλανδίας, είτε έχουμε όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα με πλέϊ οφς η, με τρεις γύρους. Όλα, όμως, με το ίδιο κοινό χαρακτηριστικό σημείο: να παίζεται ο τίτλος του πρωταθλητή.

Μόνο οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης έχουν πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών, γιατί εκεί ο χειμώνας είναι βαρύς και κάνουν μεγάλο «διάλειμμα».

Όλοι ψάχνονται να βελτιώσουν το πρωτάθλημά τους. Η Πορτογαλία το κάνει τώρα από 30 σε 34 αγωνιστικές. Η Τουρκία κάνει πλέϊ οφς με τέσσερα γκρουπ. Το ίδιο και το Βέλγιο. Η Ρωσία άλλαξε κι αυτή το σύστημα και έχει περισσότερες αγωνιστικές. Η Κύπρος το άλλαξε. Η Σκωτία το ίδιο. Εδώ;

Θα μείνουμε έτσι; Με αυτά τα πλέϊ οφς ανέκδοτο; Δεν είναι πιο ωραίο να βλέπουμε τέσσερα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού τη σεζόν; Τέσσερα Παναθηναϊκού-ΑΕΚ η, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ η, ΠΑΟΚ-Άρη η, ΑΕΚ-Ολυμπιακού; Γιατί να μην αλλάξει ο τρόπος αυτός των πλέϊ οφς και να μην μπει στο παιχνίδι κι ο πρώτος της κανονικής διάρκειας της σεζόν; Με τα όποια πλεονεκτήματα φυσικά έχει η πρωτιά. Δεν είναι δυνατόν να μπει ίσα κι όμοια ο πρώτος π.χ. με τον τέταρτο της βαθμολογίας.

Κι εγώ ειλικρινά περιμένω από τον Ολυμπιακό να είναι σύμφωνος σε κάτι τέτοιο. Ο Ολυμπιακός είναι η πιο μεγάλη και η πιο υγιής δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από αυτόν εγώ περιμένω να αλλάξει προς το καλύτερο το πρωτάθλημα. Ώστε να βοηθηθεί κι ο ίδιος για την Ευρώπη. Όχι να πάει να παίζει Τσάμπιονς Λιγκ 15 Σεπτεμβρίου και το αμέσως προηγούμενο επίσημο παιχνίδι του να είναι 4,5 μήνες πριν, στα τέλη Απρίλη!!! Άντε κι ένα η, δύο παιχνίδια πρωταθλήματος, τέλη Αυγούστου κι αρχές Σεπτέμβρη.


Κανονικά, βέβαια, δεν είναι θέμα ενός συλλόγου, για να είμαι δίκαιος. Η ΕΠΟ και η Λίγκα πρέπει να κινηθούν προς αυτή την νομίζω κατά κοινή ομολογία σωστή κατεύθυνση. Ας το κάνουν. Ας αλλάξουν το πρωτάθλημα προς το καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου