Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Μέσι όλων των εποχών!


Με ακόμα ένα χατ τρικ, ο Αργεντινός οδήγησε την Μπάρτσα σε νίκη 4-1 επί της Μάλαγα και έφτασε τα 68 γκολ στη σεζόν, σπάζοντας το ρεκόρ όλων των εποχών!
Ο ΚΟΡΙΟΣ Κρίμα τέτοια χρονιά για τον Μέσι, να λήγει χωρίς μεγάλη... κούπα!
Σε ένα ματς που το «Καμπ Νόου» αποθέωσε τον τεχνικό που άφησε εποχή και μία τεράστια κληρονομιά, Πεπ Γκουαρδιόλα, ο Λέο Μέσι είχε ένα επιπλέον κίνητρο να κυνηγήσει τα γκολ και έγραψε ξανά ιστορία. Ο μεγάλος Αργεντινός, όπως και στον αγώνα του πρώτου γύρου με την Μάλαγα, πέτυχε χατ τρικ και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου που σκοράρει 68 φορές με τον σύλλογό του μέσα σε μία σεζόν. Ο 24χρονος σταρ έφτασε παράλληλα τα 46 γκολ στην Primera Division, αφήνοντας τρία πίσω τον Ρονάλντο της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ έγινε ο πρώτος εν ενεργεία σκόρερ της λίγκας με 164 γκολ, ξεπερνώντας τον συμπαίκτη του Νταβίδ Βίγια που έχει 161. Οσον αφορά τη μάχη του πρωταθλήματος, οι Μπλαουγκράνα μείωσαν στο -4 από την πρωτοπόρο Ρεάλ, η οποία αν νικήσει στο «Σαν Μαμές» την Μπιλμπάο θα κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Η Μάλαγα έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ στο 11', όμως η προσπάθεια του Ντούντα σταμάτησε στο δοκάρι και δύο λεπτά μετά ο Πουγιόλ άνοιξε το σκορ για τους Καταλανούς (1-0). Στο 26' ήρθε το 1-1 για τους Ανδαλουσιάνους μετά από σέντρα του δεξιού μπακ, Γκάμες και ωραία κεφαλιά του Ροντόν, που νίκησε τον Πίντο και πέτυχε το γκολ Νο10 στην Primera. Στο 35' ο Μέσι πέτυχε το πρώτο του γκολ στη βραδιά με πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Ινιέστα στο όριο της περιοχής από τον Γκάμες (2-1) και ξανά από τα 11 βήματα ο 24χρονος στο 59' νίκησε για δεύτερη φορά τον Καμενί, αφού είχε νωρίτερα ανατραπεί από το Ντούντα (3-1). Το τελικό 4-1 το έκανε με πλασέ στην κενή εστία στο 64' αφού είχε αποφύγει τον πορτιέρε της Μάλαγα μετά από κάθετη του Ινιέστα, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με δύο ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου