Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Μεγάλος παίκτης σε όλα του ο Γκαρσία

Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν ξεχωρίζει μόνο για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες... Είναι άψογος επαγγελματίας, ενώ προσφέρει στον ΠΑΟΚ και εξωαγωνιστικά αποτελώντας παράδειγμα για τους συμπαίκτες του. Διαβάστε και θα καταλάβετε τι εννοούμε.


Είναι άξιος αναφοράς τόσο για το τι κάνει στο... χορτάρι, όσο και έξω από αυτό. Ο λόγος για τον Πάμπλο Γκαρσία, για τον οποίο ο ΠΑΟΚ πρέπει να αισθάνεται τυχερός που τον έχει στις τάξεις του. Εξηγούμαστε... Οσον αφορά το πρώτο κομμάτι αυτού που γράψαμε αρχικά, είναι γεγονός πως ουδείς αμφισβητεί την αξία του ως παίκτης.

Ακόμη και στα 35 του αποτελεί ένα σημαντικό γρανάζι στην μηχανή του ΠΑΟΚ και είναι γεγονός πως όταν δεν αποδίδει σε ικανοποιητικό βαθμό, ο "Δικέφαλος" μοιάζει... χαμένος. Για το δεύτερο σκέλος ο Γκαρσία είναι άξιος αναφοράς λόγω του μεγάλου επαγγελματισμού που δείχνει.


Ο έμπειρος μέσος έκανε λίγες μέρες διακοπές στην χώρα του και δεδομένου πως η προετοιμασία του ΠΑΟΚ ξεκινά προς το τέλος του μήνα γύρισε αρκετά νωρίς στην Θεσσαλονίκη, στην οποία βρίσκεται από την Παρασκευή (8/6).
  • Ο επαγγελματισμός του... ξεχειλίζει
Αυτό ωστόσο δεν έγινε... τυχαία αφού ο Γκαρσία προγραμμάτιζε να μην ξεκουραστεί πολύ στην Ουρουγουάη έτσι ώστε να γυρίσει στην Ελλάδα, να "εγκλιματιστεί" και να αρχίσει να δουλεύει σε ατομικό επίπεδο. Μάλιστα γι' αυτόν τον σκοπό έχει στο σπίτι του κατάλληλα μηχανήματα.

Είναι μια πάγια τακτική του σε κάθε προετοιμασία το να βρίσκεται στην πόλη από νωρίς, κάτι που δείχνει πόσο επαγγελματίας είναι. Και αυτό αποδεικνύεται και από άλλα γεγονότα... Πέρυσι μετά το τέλος των δικών του αγωνιστικών υποχρεώσεων έπειτα από την κόκκινη κάρτα που είχε δεχτεί στο ματς με την ΑΕΚ, αποφάσισε να κάνει καθαρισμό στα γόνατά του.

Η συγκεκριμένη μέθοδος συνηθίζεται στο εξωτερικό σε ποδοσφαιριστές άνω των 30 που έχουν επιβαρυνθεί με πολλά παιχνίδια κατά τη διάρκεια της σεζόν. Δεν έχει καμία σχέση με πρόβλημα τραυματισμού και απλά γίνεται για να 'φρεσκάρονται" οι ποδοσφαιριστές. Αλλο γεγονός του επαγγελματισμού του; Στις προπονήσεις του "Δικεφάλου" φτάνει πάντα από πολύ νωρίς. Αυτό για να προετοιμάσει τα πόδια του και να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. 
  • Παράδειγμα προς μίμηση...
Και είναι χαρακτηριστικό πως οι μικρότεροι παίκτες του ΠΑΟΚ μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον αθλητή Γκαρσία, ο οποίος είναι γεγονός πως προσφέρει στον "Δικέφαλο" όχι μόνο αγωνιστικά. Αυτό το λέμε γιατί αποτελεί ζωντανό παράδειγμα για τους -νεότερους ειδικά- παίκτες της ομάδας για το πως πρέπει να δουλεύει ένας ποδοσφαιριστής συνολικά (έτσι ουσιαστικά στον "Δικέφαλο" προσφέρει και εξωαγωνιστικά).

Ο ίδιος έχει παίξει σε μεγάλες ομάδες, ξέρει πως θα πρέπει να λειτουργεί σαν μεγάλος παίκτης για να είναι στα στάνταρ απόδοσης που πρέπει και έτσι με αυτόν τον τρόπο να βοηθά τον ΠΑΟΚ. Και όπως και να έχει, ο Γκαρσία δείχνει με τον επαγγελματισμό του πως είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής και έξω... από το χορτάρι.

Κάτι που κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, ανεξαρτήτως της... συμπάθειας ή όχι που έχει στον Ουρουγουανό σε αυτά τα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ. Ο τελευταίος γενικώς προσέχει την κάθε λεπτομέρεια. "Στην ηλίκια που είμαι πρέπει να προσέχω τις δυνάμεις μου", είχε πει κάποια στιγμή όταν είχε ρωτηθεί γιατί δεν είχε πανηγυρίσει τέρμα του "Δικεφάλου", όπως οι υπόλοιποι συμπαίκτες του που είχαν γίνει ένα κουβάρι μακριά από εκείνον. Με λίγα λόγια τίποτα δεν είναι τυχαίο όταν μιλάμε για τον Γκαρσία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου