Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Σε Ολυμπιακούς ρυθμούς και το "Μπιγκ Μπεν"

Το "Μπιγκ Μπεν", σήμα κατατεθέν της πόλης που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα προαναγγείλει την έναρξη του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη.


Ο διάσημος Πύργος του Ρολογιού του βρετανικού κοινοβουλίου ή "Πύργος Ελισάβετ", όπως είναι η νέα ονομασία του, θα χτυπάει ρυθμικά επί τρία λεπτά πριν την τελετή έναρξης των 
  • Αγώνων που θα γίνει την Παρασκευή (27/07).
Αξίζει να σημειωθεί πως τελευταία φορά που χτύπησε το "Μπιγκ Μπεν" ενδιάμεσα της αλλαγής κάθε ώρας ήταν το 1952 στην κηδεία του Βασιλιά Γεωργίου του 6ου. Εξάλλου, χιλιάδες καμπάνες ανά την επικράτεια θα ακολουθήσουν το πρώτο κέλευσμα του "Μεγάλου Μπεν", όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Το πιο γνωστό ρολόι του κόσμου θα χτυπήσει 42 φορές από τις 22:12-22:15 ώρα Ελλάδος, ήτοι 20:12-22:15 ώρα Αγγλίας. Όπως δήλωσε ο διαχειριστής του "Μπιγκ Μπεν", Μάικ ΜακΚέιν πρόκειται για μία... ζωντανή παράσταση με δια χειρός χτύπημα της καμπάνας.

Όπως υπολογίζεται περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα συντονιστούν για να ακούσουν ταυτόχρονα τον γνώριμο ήχο του, μέσω τηλεοπτικών δεκτών, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

Χιλιάδες ενδιαφερόμενοι -ανάμεσα τους το Βρετανικό Ναυτικό και ο Δήμαρχος του Λονδίνου- έχουν δηλώσει συμμετοχή στη συγκεκριμένη εκδήλωση με τίτλο "Όλες οι Καμπάνες" και επικεφαλής τον μουσικό Μάρτιν Κριντ.

Στις 22:12 ώρα Ελλάδας, εξάλλου, θα αρχίσουν να ηχούν ρυθμικά και οι καμπάνες στην Εθνοσυνέλευση της Ουαλίας, στο Στόρμοντ της Βόρειας Ιρλανδίας και στο κοινοβούλιο της Σκοτίας στο Εδιμβούργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου