Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Αθωώθηκε ο Τζον Τέρι

Μετά από τέσσερις ημέρες ακροαματικής διαδικασίας, το δικαστήριο του Λονδίνου απάλλαξε τον Τζον Τέρι από τις κατηγορίες εις βάρος του για ρατσιστική επίθεση στον Άντον Φέρντιναντ.


Τελικά... αθώος. Οι κατηγορίες για φραστική επίθεση με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος του Άντον Φέρντιναντ κρέμονταν ως δαμόκλεια σπάθη πάνω από το κεφάλι του Τζον Τέρι από τις 23 του περασμένου Οκτωβρίου (όταν είχε γίνει το ΚΠΡ-Τσέλσι), όμως το δικαστήριο του Λονδίνου αποφάσισε την απαλλαγή του.

Ο αρχηγός της Τσέλσι κατηγορείτο πως κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του "Λόφτους Ρόουντ" είχε χαρακτηρίσει "γαμ***** μ**** π***" ("f****** black c***") τον Φέρντιναντ, με τον δικαστή, Χάουαρντ Ριντλ, να κρίνει όμως αβάσιμα τα αποδεικτικά στοιχεία και να παίρνει απόφαση υπέρ της αθώωσης του Άγγλου στόπερ.

Από την πλευρά του ο Τζον Τέρι είχε υποστηρίξει προηγουμένως στο δικαστήριο πως επανέλαβε στο γήπεδο αυτά που νόμιζε ότι είχε ακούσει από τον Φέρντιναντ και ότι απλά αντάλλαξαν βρισιές.


Άντον Φέρντιναντ και Τζον Τέρι στον περιβόητο αγώνα της 23ης Οκτωβρίου στο "Λόφτους Ρόουντ"

Το εντυπωσιακό είναι ότι στο άκουσμα της απόφασης ακούστηκαν ζητωκραυτές έξω από το δικαστήριο, με μερικούς οπαδούς της Τσέλσι να έχουν κάνει την εμφάνισή τους για να στηρίξουν ψυχολογικά τον άσο της ομάδας τους.


Δυναμική η συμπαράσταση στον Τζον Τέρι από τους οπαδούς των Λονδρέζων...

Υπενθυμίζεται ότι η δικαστική εμπλοκή του Τέρι είχε οδηγήσει την αγγλική FA στην απόφαση να του αφαιρέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού (μετέπειτα δεν ήταν μέσα στις επιλογές του Ρόι Χόντσον για την τελική φάση του Euro 2012), γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να διακόψει τη συνεργασία του με τα "λιοντάρια" ο Φάμπιο Καπέλο.

 Ο Τζον Τέρι κατά την προσέλευσή του στο δικαστήριο, λίγο πριν την ανακοίνωση της απόφασης...


... και κατά την έξοδό του από το Westminster Magistrates' Court

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου